Hej,

Jag startar upp en ny tråd här. Anledningen är att jag vill ändra mina dryckesvanor.

Jag har under dom senaste åren börjat dricka mer och mer, några öl i veckan, och gärna 5-6 öl och någon whiskey fredagar och lördagar. Jag går sällan på fest men när jag gör det dricker jag sällan mer än vad jag gör hemma en lördagkväll. Nu är semestern här och det är väldigt lätt att det blir 3-4-5 öl varje dag. Och har varit så i 2 veckor.

Nu vill jag få slut på detta, jag vill inte att min fru och mina barn ska behöva ha en smygalkis här hemma.

Min plan ser ut såhär:
Jag har några inbokade fester under sommaren. Bl.a. Bröllop, svensexa och en utlandssemester. Men mellan dom ska jag inte dricka en droppe. Lördagen den 12e augusti är mitt sista dryckestillfälle innan jag börjar min 100 dagar långa vita period.

Jag vet att det kommer bli skitsvårt, bara att hålla sig helt nykter mellan gångerna nu på semestern. Jag Kommer att berätta detta för min fru inom snar framtid och tänkte även ha detta som bollplank och stöttning. Någon kanske vill vara med och göra samma resa?

Bedrövadsambo

Välkommen hit! Skriv och läs på forumet, och vi ska stötta dig allt vi kan ?

Liljonkvast

Hej Andersson123, vi befinner oss i liknande situationer tror jag. Vill ta mig igenom semestern utan att dricka varje dag, men det verkar verkligen vara svårt. Har ett antal tillfällen då jag verkligen planerat att dricka och jag kommer att göra det. Tror jag... Har inga problem med att sluta när börjat. Brukar kunna hålla mig städad, men jag nöjer mig inte med "ett par öl". Men jag har stora problem med mina vanor och tankemönster och jag är rädd att det kommer driva mig in i ett beroende.
Jag läste en tråd igår och fick tips om jellineks kurva (googla). Jag har klivit in i kurvan men hoppas kunna hoppa ur den.

Skriv här, det hjälper dig. Jag hänger gärna med på din resa. Vill samma sak som du.

Kolla min tråd, kanske känner du igen dig.

Välkommen ☺️

Tack!

Vaknade just upp och inte druckit en droppe på två dagar, skönt. Så svårt med denna ledighet, varför är ledighet så förknippat med alkohol?

Jag googlade på Jelinek, väldigt intressant. Känner igen mig på några punkter och den vill jag kliva av!

På fredag ska jag på konsert med middag och fest innan. Skippar nog starkölen och köper med ett packe 3.5or istället. Känns liiite bättre.

Liljonkvast

Hej igen!
3.5orna har under våren, eller faktiskt under kanske 2 år hjälpt mig. Har knappt druckit något annat sen februari. Problemet är att det är en symptomatisk behandling. Det hjälper inte mot de grundläggande problemen, och det är inga problem att dricka så många så man blir bakis och får ångest ändå. Iallafall inte för mig. Men sen jag skippade allt annat har det faktiskt hjälpt mig - vore nog fel att moralisera om något annat. Det kanske kan vara ett verktyg för dig också den närmaste tiden.

Men det viktigaste: Ledighet ska inte vara likställt med alkohol. Blir tokig på att min hjärna bestämt sig för det. Jag är ledig nu - tänker redan på att tända grillen och dricka öl ikväll. För mig är det faktiskt som jobbigast just nu - sen släpper det framåt kvällen.

Hoppas vi hörs!

Liljonkvast

Så länge du inte syftar på vittvin tycker jag det låter som en bra idé ;-)
Jag drack dessvärre folköl igår, blev inte mycket men det känns ändå inte bra. Varför kunde inte grillen kännas lika trevlig utan de där ölen?

Hoppas du har vaknat upp till din tredje nyktra dag!

Förstår hur du känner, det är ju så trevligt med några öl till grillen. Jag har också så svårt att hålla mig borta vid såna tillfällen.

Vad ska vi hitta för strategi för såna tillfällen? Men idag är vi nyktra va?
Jag tänkte iaf gå och lägga mig nykter en fjärde kväll, men det är svårt!

Liljonkvast

Hej igen!
Strategierna man har för att inte dricka är nog väldigt individuella. Men ett tips jag fått här inne som jag har försökt anamma är att 'spela filmen'. Alltså att följa ens beslut hela vägen till dagen efter och känna på följderna.
Men i mitt fall fungerar det inte alltid så bra eftersom mitt problem inte är några katastrofala mängder vid ett tillfälle. Jag blir alltså sällan väldigt bakis. Jag vill hitta ett helt nytt förhållningssätt till alkohol och ledighet. För även om jag inte blir helt sänkt dagen efter så innebär hög konsumtion under lång period (t.ex. semester) att jag får någon allmän ångest som bara lättar när jag tänker på att korka upp mina öl till kvällen.
Det kommer obönhörligen leda mig in i ett beroende tror jag. Med ökade mängder, toleransökning och en skjuts rakt nedåt på jellineks kurva...

Men nu är jag nykter och det känns toppen :-)
Vi försöker hålla igång här och ser hur vi mår allteftersom... Sen tar vi hösten. Blir livrädd men samtidigt taggad ☺

Det ska testas! Men jag är precis lika som dig. Dricker aldrig heller så jag blir särkilt bakis.
Känner också att bra att skära ner nu innan det är försent!

Vi håller kontakten!

Liljonkvast

... för dig Andersson?

Här går det inget vidare :(
Som vanligt inga bakfyllor men mina tankar kretsar hela tiden runt a.

Inget starkare än 3.5 men det tror jag som sagt bara är en hjälp, ingen lösning.

Hoppas du hänger kvar här!

Klart jag hänger kvar, dock inte lika frekvent.

Det går väl sådär, det har blivit endel öl, så jäkla svårt att håll sig borta. Men tycker ändå inte att det blivit så mycket som det hade kunnat bli. Jag kämpar på och det är inte allt för långt kvar till våran 100 dagar vit. Du är fortfarande på va? :)

Mammy Blue

Kan väl bara rekommendera läsning av gamla trådar, det finns väldigt mycket kunskap och erfarenhet i forumet.Själv gick jag med2012 och hittade mycket stöd i äldre trådar. Kändes så skönt att upptäcka att man inte var ensam.
Mvh MB

Jaha, då är det bara en vecka kvar innan mina 100 dagar vita resa börjar. Börjar bli sjukt nervös, är otroligt taggad men samtidigt väldigt rädd.

Liljonkvast, är du kvar och vill fortfarande vara med? Känns verkligen som jag behöver en vän på vägen.

På lördag kör jag sista fyllan och behöver under veckan fylla på med lite strategier för att klara det. Tips mottages gärna!

Kommer nu att försöka vara lite mer aktiv här.

Liljonkvast

Jag ska försöka hänga på. Kommer nog dra ner ambitionsnivån en aning. Rädd att jag ger upp om det är 100 dagar.
Men jag är här!!

Vaniljsmak

låter helt fantastiskt och är något jag också arbetar mot. Jag önskar du lycka till på din resa och hoppas du hänger kvar här, det kan vara de lilla extra man behöver när suget blir för stort en fredagkväll. Att skriva och läsa hjälper!

Är gärna med på vit höst även om jag tar en dag i taget. Är inne på dag 55 utan giftet, så jag har redan hållit upp under sommaren = hur skönt som helst! Vi ser fram emot en spännande, fri och fräsch höstresa tillsammans!