Här hittar du användarnas tips på bra litteratur, internetsidor och filmer.

Gladare - Tröt…

Nyligen läst Krister Sjögrens nya bok och dessutom Kjell Olof Feldt bok där de beskriver sina dilemma och beteende kring alkoholen vilket berikade mig.

Mannen som skalv, rekommenderas.
"På söndagen vaknade jag i en främmande lägenhet. Jag var kraftigt bakfull, hade ångest och svettades ymnigt. Jag hade pengar så det räckte till några öl och begav mig ut på stan på jakt efter ett ställe med morgonöppet. Richards pub tog emot från klockan nio och halv tio var jag där i detta obeskrivliga sällskap av pratsamma medelålders män med små röda simmiga ögon. Pilkastningen var i full gång och öl och porter flödade."...

NyaMagnus

....om en bra bok och en bra webbplats. Av en slump hittade jag Cecilia Svensson på nätet. Hon är alkoholist och har lyckats ta sig ur eländet. Idag skriver hon om sin resa och håller föreläsningar i ämnet. Jag köpte hennes bok "Tack, det är bra" och sträckläste den från start till slut. Mycket bra skrivet förklarar hon sin resa. Man känner igen sig i historien och därmed blir hennes tips och berättelse om tillfrisknande så otroligt givande.
(viss text redigerad av admi då vi vill undvika reklam eller försäljning) Kul ordlek av Cecilia: Vaja = Ren-ko. Hon betrakar sig idag som alkoholren. Alltså en ren-ko :-)

Jag använder appen Sober Time och tycker den är bra. Man håller koll på antalet nyktra dagar och får notiser varje dag i form av uppmuntrande tänkvärda fraser. Sen har jag också skaffat den svenska appen Alkosmart. Den kostar 39kr i månaden och då får man tillgång till mindfulnessövningar, ställa fråga till terapeut, fylla i hur man tycker att ens relationer, känsloliv, sömn etc fungerar och vad man ev vill förändra. På instagram kan man följa Alkoless och få tips på fräscha alkoholfria drycker. Man kan även anmäla sig till ett nyhetsbrev där.

Lim

https://youtu.be/dja8Zx39Jks

En väldigt bra dokumentär om alkohol. Den visar hur missbruket tar olika form. Den festande unga tjejen, vindrickande mammorna, alkoholiserade pappan som fyllesnackar med sin stackars femtonåriga son ??, den äldre och gravt alkoholiserade mannen.

Man vill verkligen inte ha ett enda glas när man ser den här sorgliga verkligheten.

anonym11208

Den går i kväll 22.45 på svt, har alltså inte sett den, men kan nog vara intressant.
"Ett gäng kompisar donerar sin bakfylla till vetenskapen. Direkt efter en festkväll på krogen lägger Jesper, Jacob, Sille och Mette in sig på en specialklinik på Rigshospitalet i Köpenhamn. Här genomgår de medicinska mätningar och tester för att undersöka vad alkohol gör med vår hjärna och hur hjärnfunktionerna påverkas. En populärvetenskaplig serie om alkohol och dess effekter på kropp och hjärna."

Krasch

"My name is Bill W." Med James Woods och James Garner från 1989. Handlar om Bill och Bob AA:s grundare.
"Katt på hett plåttak" med Elisabeth Taylor och Paul Newman.
"When a man loves a woman" 1989 Andy Garcia och Meg Ryan, som spelar alkoholiserad hustru.

Mimsan

Hej alla,

måste rekommendera denna fantastiska bok som behandlar alla våra problem och hjälper till att finna svar och lösningar. Boken finns i bokhandeln (red av admi), dessutom webbaserad. Vänder sig framför allt till dem som vill klara detta på egen hand, dvs utan AA-möten mm. Man får lägga ner en hel del tid men det är ju den vi behöver att fylla för att kunna hålla oss ifrån att dricka, eller hur? Varje kapitel (dag) berör ett för oss aktuellt ämne. Jag hoppas att den kan hjälpa er som den hjälpt mig. Har växt och bearbetat mycket under dessa 30 dagar.

(redigerat av admi)

Kramar och lycka till:)