Hej forum, tänkte att jag kanske lyckas bättre om jag bokför mina framgångar här (och eventuella motgångar). Har insett att jag haft ett problematiskt förhållande till alkohol flera år

Liten stor

Heja tofslan, klart man går ner när vi slutar hälla i oss flytande socker!

Närmar mig mitt backkrön på 14 dagar. Känns som mycket stabiliserats i kroppen som mage och annat. Börjar känna mig säkrare på att jag kan klara året ut vitt. Tror jag behöver resten av livet vitt vilket borde vara målet.

Det är så skönt att sova djupt och inte vakna 03.00. Får inte glömma det.

Du har verkligen drivet som krävs för en stabil nykterhet. Tror snart (du är där och nafsar - jag kan läsa det i dina meddelanden) du kommer uppleva den där underbara friheten som kommer när det släpper. När tankarna börjar suddas ut och att man inte fokuserar på A hela tiden. Den känslan är euforisk.

Det är som en livskick när man vaknar upp en morgon och känner i hela kroppen: Jag vill leva nykter resten av mitt liv.
Fotbojan är borta. Av. Kastad åt helvetet.

Så upp jogga upp för backen men ha näven högt (för våra hjärnor kan ta en omväg ganska fort).
Vi puttar på om det blir jobbigt. Men kör på!

Kram

MM

Liten stor

Tack mm! Jag ska absolut vara på min vakt för nånstans där inne i hjärnan pågår en tanke om att någon gång kunna dricka normalt - ungefär som det inte är jag själv som tänker? Vill inte ens ha dom tankarna nu utan vill bara fortsätta bättra på fysisk och mental hälsa dag för dag.

Kom på en nackdel med att vara nykter igårkväll - man märker av och störs av myggen när man sitter ute på kvällarna :) tur att fördelarna är så mkt fler.

Malta

De där tankarna kommer titt som tätt. Jag har valt att falla flertalet gånger. Även efter 2 år, så plötsligt smög det sig på och lockade och försökte övertala att nu kan du dricka. Gick bra ett tag. Rätt länge faktiskt. Och jag blir inte full o hittar på madsa knas sen länge, men det är ju inte det som räknas, utan vilken stor del av dina tankar A får. För egen del funkade det bra så länge jag gick på AA, men sen när en inte har någon att bolla med, att berätta det en känner och är rädd för, så blir det svårare. Du gör helt rätt som luftar din rädsla här. Förresten, vitlök brukar funka fantastiskt bra mot mygg ?

Liten stor

Ja Malta, lurigt vilken magnetism det verkar finnas i a. Ikväll hade jag en dipp mentalt. Verkar som det händer något vid två veckor för mig varenda gång. Har inte direkt haft sug men varit deppig och låg. Funkade inte att träna bort idag.

Nya tag imorgon, snart över krönet

Liten stor

Fortfarande lite låg känsla efter god natts sömn. Tror det beror på att jag samtidigt som jag slutat dricka försöker träna och tappa vikt snabbt och kanske äter lite för lite.

Imorgon når jag backkrönet, nyfiken på vad som finns i nerförsbacken.

Nu har du en mycket bra förutsättning för att klara dig förbi 14 dagar. Du är mer taggad och beslutsam nu.
Efter backkrönet börjar du känna mer säkerhet, och du får glänta på dörren till friheten.
Friheten utan alkohol.

Du kan och du vill.

Liten stor

Bättre dag idag. Varit ute i skärgården, slås av hur många som korkar upp och hur tidigt öl och vinglas syns i aktern på båtarna, på uteserveringarna och bryggorna.

Fru smuttar vidare på semestervin nästan dagligen (men 1-2 glas Max). Landstället har mycket fin sprit i skafferierna men jag är faktiskt inte ens sugen. Testade till och med att lukta på en cognac men tycker saft och läsk är godare nu. Tydligt att jag druckit för effekten mer än smaken :)

Tack Pi, jag har faktiskt inga tvivel alls på att jag kommer hålla hela semestern vit. Förhoppningsvis kommer jag till hösten vara ännu bättre rustad för att fortsätta välja bort a.

Liten stor

Framme vid "personbästa", "backkrönet".
Väldigt nöjd att inte rört en droppe.
Imorgon har jag tvåveckorsgränsen bakom mig.

Sannah

Bra jobbat!! Två veckor är jätte bra!
Nu fortsätter vi fram en dag i taget mot friheten!!

Tofslan

Dagen är här, som vilken dag som helst eller hur? Idag dricker vi INTE! Bra jobbat.

AlkoDHyperD

Bli inte förvånad om det plötsligt kommer en ny backe, eller om backen som såg liten ut plötsligt blir brant bakom en kurva.
Men det gör inget nu, eller hur? För nu är du tränad i detta och vet att du klarar vilken backe som helst!

Liten stor

Tack tofslan, sannah och alkodhyperd.
Ingen ångest idag men känslan av meningslöshet/likgiltighet över det mesta i livet har hållt i sig ett par dagar nu.
Vaga tankar (långt ifrån seriösa) på att ta en drink sveper då och då igenom hjärnan.

Antar att hjärnans kemi bätttrar sig mer och mer.

Tryckte i mig chips igårkväll för att fylla något sorts hål i själen. Onödigt tycker jag idag och ska ta en extra joggingtur.

Men oj, glömmer nästan att vara glad för att jag klarat tvåveckorsgränsen - Äntligen!!!!!!!! :)

Liten stor

Tack Pi! Dagen är och förblir nykter.
men jag har en stor klump i halsen som inte riktigt vill ge med sig.

Vill inte kalla det för sug men det kanske är just vad det är? Det skulle säkerligen försvinna efter ett par glas vin men jag är inte ett dugg sugen på att dricka nånting.
Märkligt att jag verkar få den här dippen varje gång efter två veckor. Jag får helt enkelt bara acceptera nedstämdheten och hålla ut så jag lär mig hur långe den håller i för den måste ju gå över tänker jag.

Kan bli lite extra låg när jag tänker att jag inte kan nå stadiet där "hjärnsurret" blir tyst som det blir med hjälp av a. Min hjärna tänker för mycket på allt möjligt och tror det starkt har bidragit till att jag velat dämpa med a för att få lite lugn och ro.

Får se när deppen släpper för ner i svart spiral ska jag verkligen inte igen.

Liten stor

Joggade, tog tag i några praktiska saker. Tanke som Kändes som en blixt från himlen typ "jag ska nog faktiskt på riktigt undvika a hela livet". Inte deppig längre. Konstig känsla. Var som att trycka på en knapp. Spännande resa det här. Kan också varit träningen som botade nedstämdheten?

Ellan

Jag tror våra sug ser ganska så olika ut. Mitt kännetecknas av en oro och en klump i magen... i början fattade jag inte att det var just sug jag kände. Jag blev ofta väldigt rastlös oxå. Vilket jag förstår nu berodde på att jag inte ville sitta still och känna efter. Jag tycker att det låter som att du faktiskt vågar känna efter och att du är medveten om att något händer i dig. Det kommer att gå över så våga stå kvar i det. Precis som du skriver, acceptera nedstämdheten och klumpen i halsen. Det är ok att må så, det är inte farligt och det kommer inte att "äta" upp dig. Jag kunde tom prata högt med min oroskänsla och såg det som att det var min lömska och falska beroendeperson som gjorde sig hörd och ville få plats. Jag bad den dra åt h-vete helt enkelt.
Håll i och stå kvar, du gör ett fantastiskt jobb för din egen skull.
Kram
Ellan

Tofslan

"Vill inte kalla det för sug men det kanske är just vad det är? Det skulle säkerligen försvinna efter ett par glas vin men jag är inte ett dugg sugen på att dricka nånting."
Så känner jag exakt! Måendet går ju upp och ner, vad skönt att det känns bättre efter träningen. Hoppas att dippen lägger sig lite nu. Jättebra med 15 dagar!

Liten stor

Tack tofslan och ellan. Vaknar idag och det känns bättre. Det hjälper verkligen att läsa att fler känner igen sig.

Idag har jag restaurangbesök och kommer dricka vatten till maten. Undrar hur uttorkad kroppen var under svartaste perioderna? Nu dricker jag ju flera liter vatten per dag och inte bara vätskedrivande saker. Usch va hemskt när man tittar i backspegeln, men nån klok person sa väl nåt i stil med att man ska se sitt liv som proportionerna i en bil? Mycket större framruta än backspegel... typ.. :)