Startar en ny tråd här, har min gamla i kategorin "Dricker jag för mycket" i tråden "Jag har en plan".

Jo jag hade en plan vilken jag höll i 98 dagar nykter, sen blev det semester å så satt jag där med vinet igen, tyvärr. Kände väl till en början att jag hade kontroll, men det gick fort och det spårade ur.
Nåväl ingen ide att gräva ner sig, utan det är bara upp på banan och ta nya tag och nya friska dagar. Så nu kör jag på en dag i taget och idag har jag varit utan A i en vecka.
Peace!

Wicca

Det går framåt i rätt riktning!
Jag har skaffat mig en sponsor som jag arbetat intensivt med hela helgen, det är grymt häftigt!
Har påbörjat den viktigaste resan i mitt liv.
Igår var jag på AA- möte, det är oxå grymt häftigt. Jag är så glad över att jag tog mig dit den där dagen då allt var förhärligat, det är en pusselbit jag saknat som nu lagts på plats.
Inatt flyger jag till annat land för en veckas sol på näsan, för ett par veckor sen var det en oro i min mage, jag känner inte så nu.
Väskan är packad med bra saker och sinnet likaså.
Jag känner mig inte ensam och idag känner jag mig tacksam att vara alkoholist.... en nykter sådan!
Dag 54☀️

Gunda

Vad glad jag blir för din skull blir riktigt rörd.
Att ha en sponsor är guld värt och en livlina i svåra situationer.
Stort grattis till dina 54 dagar och jag önskar dig en fin resa med solo chef a-fri dryck med god mat.
Stor kram ❤️❤️

Wicca

Vaknar upp till 28 graders värme, minns vad jag gjorde igår, lugn i sinnet..... kvalite!
Den lilla appen påminner om 8 veckors nykterhet idag??
Skönt att bara vara ingen stress, fortsätter på den banan.
Ha en fin helg alla kämpare☀️

Wicca

Hemma efter en veckas underbar semester. Haft det så himla härligt och upplevt en vecka till nykter trots att det flödade av alkohol, vi bodde på ett all inclusive hotell.
Det gick bra och fick sug en gång och det var på en båt när dom ställde fram en flaska rött och en flaska vitt på bordet i samband med lunch men det gick bra iaf och det var ingenting som inte var outhärdligt.
Maken tog några glas men det bekom mig inte heller.
Känns väldigt tacksamt att jag inte behövde stålsätta mig och kämpa utan jag har njutit hela veckan.
Nu är det dags att återgå till rutiner som jobb å sånt, imorrn äntligen AA-möte också, så glad att den gemenskapen finns och glad över detta forumet också, det ger hopp?
Dag 63

Wicca

Känns höstliknande ute, även om jag är en soldyrkare så ser jag en charm i alla årstider, tur dom finns!
Dygnen går och jag känner mig tillfreds och "gör jobbet med mig själv" det är tungt emellanåt att se inåt och "pilla" på egenskaper som man går runt med men inte behöver.
Har fått verktyg som jag kan använda mig av vilket jag är tacksam för. I veckan sattes jag på prov då jag fick en rätt så stor motgång en såndär som för 2 mån sen skulle fått mig kuta till bolaget för att sedan dränka ner mig utan att ta tag i problemet, och även om det känns jobbigt så fick jag ändå inte dom tankarna så kraftigt utan handlade på annat vis och iom det är jag fortfarande nykter, tack å lov!
Önskar att jag hade mer tid för AA-möten men det krockar oftast med jobb tyvärr, försöker gå så fort jag får tillfälle iaf det ger mig kraft, kärlek och energi att träffa andra i samma situation.
Tack Bedrövadsambo för din input❤️

Dag 70

Kämpa på en dag i taget??✨

Wicca

Nykterheten består, har vart nykter i 11 veckor och varje dag är såklart en vinst.
Känner mig tillfreds med livet idag och även om det emellanåt är tungt att upptäcka egenskaper hos mig själv som jag dolt så vet jag att jag inte kan fly undan det, så bättre att sopa rent liksom och ta tag i det.
Det finns så mycket vinster med att låta bli det där första glaset, så en dag i taget och ta det lugnt hjälper mig:-)
Trevlig helg på er?

Wicca

Dagarna går idag har jag varit nykter 90 dagar?
Att skruva på korken är för mig inte så svårt det är ju att i mitt fall aldrig skruva av den igen som gäller.
Just nu finns inga tankar på att skruva av tack å lov, jag är väl medveten om vad som händer om jag skulle ta det där första glaset.....hugaligen?
Acccepterar att jag är alkoholist och inte kan dricka alkohol, det förstör/förgör inte bara mig själv utan en massa människor runt omkring oxå.
Försöker ha fokus på rätt saker varje dag, tar inte saker förgivet och ber om hjälp när det behövs.
Går på AA-möten när jag har möjlighet vilket också ger bra kraft, där är jag inte ensam och det ger mig inspiration när människor som har lång nykterhet faktiskt lyckats.
Så en dag i taget tar jag även idag✨

Wicca

Oj det var visst ett tag sedan jag var här sist! Då har vi gått till vintertid å natten på jobbet blev därmed ganska seg när man fick ställa tillbaka en timme nåväl det går det med.
Håller mig nykter iaf utan att plågas, dagarna går, snart nykter 19 veckor och jag har inte så mycket tankar på att dricka egentligen. Var en vecka på semester på allinclusive (igen)men det bekom mig inte, jag hade galet skoj och känslan att vakna utan ångest och jaga efter en återställare den är skön och jag är så tacksam att jag inte känner mig besatt av alkoholen just nu, men det kan komma på en sekund. Jag har fått bra verktyg att använda mig av och det vårdar jag.
En del dar känns livet skit och ensamt men det är ok!
Ska byta jobb till ett annat nattjobb det blir också bra.
Trevlig söndag på er☕
Dag 129