Vill inte - kan inte

Fenix

En sak till. I dag åkte vi till ett par vi känner, på gränsen som vanligt för att kunna köra bil, men dock. Vi hade alla cyklar med, och cyklade iväg ett par mil för att äta lunch. Har inte haft så kul på länge, skattade och mådde så bra. Vi trivs verkligen när vi lyckas träffa varann. Alltså, alla nyktra och inga förändrade sinnen. Frisk luft, motion, god mat och många skratt. Sedan hem igen mot kvällningen. Skriver detta för att ta fram motivationen en annan dag. Vad håller jag på med, vad väntar jag på??? Träffar med vin och öl överträffar inte det här.
/Fenix

måne

härligt fenix
såna träffar
de man minns
de som betyder
typ alla ggr alkohol är inblandat
slutar med ångest för mig
trevligt till en början
sen kommer minnesluckorna
dan efter går åt till att luska ut hur man kom i säng
vad man sa
o jag är inte särskilt rolig heller,på fyllan
jaja,efter tre glas är det väl ok
men sen,sluddrar
barnen tittar snett,maken likaså
o sen säger man en massa skit bara
o man har ju mycket trevligare nykter
är sig själv
skrattet är innerligt
stämningen likaså
maten SMAKAR
o man vet,o bara det,att man vaknar pigg dan efter
var nära sent igår
att inta nåt starkt
maken var ej hemma
men ,en inre kamp började,
o jag tänkte hårt o starkt på just denna morgon
o är innerligt glad att jag sitter här nu
med mitt kaffe
o är lugn
kram Måne

Fenix

Glad för dig Måne!
I dag igen, bilfärd med mindre risk för polis, cyklar med, ett par mil i underbart sommarlandskap, lunch, fika, middag och sedan hemfärd med bil för att hinna till fotbollen. Trevligt, avspänt mkt skratt igen med människor vi vill ha relation till. Tyvärr nu, ett antal starköl helt i onödan efter en underbar dag. Och lite vin, och lite whisky för att kunna sova.... Min tråd viktig för framtiden känner jag och ilska mot mig själv men också hopp. Blähh, bladder....
SLUTA!!!!
/Fenix

måne

tack för svar !!
ni är så goa
Fenix,du verkar va en underbar människa
ilska känner du,,men hopp också,,,
håll kvar vid hoppet,,släng ilskan i närmsta å
man är inte perfekt,,men man ger inte upp
satt själv här ,på fyllan o skrev ,inte så länge sen,,
men det visar ju på kurage
vilja
o ingen klandrar dig
skickar lite förståelse,jag känner med dig
jag kan inte släppa mina tankar på att dricka lite,just nu
så en dag i taget får det bli
för jag vet att det går käpprätt,,,,,,,,,,,
ågren
avsky
minnesluckor
vakna med en spya nerför sängen gjorde jag sist
very nice
yvätta mattor o skura golv
i ångestens dimmor
snacka om att man är en kattskit i dt läget
kan inte sjunka lägre än så
kom igen fenix
upp på mattan igen (den är ren nu)
dåligt skämt
Mickey,all min värme till dig
kram Måne

Fenix

Hej min tråd, inser hur trist det är att jag inte skriver här.
Skriver mkt hos andra och peppar och reagerar. Men hoppas inom en rätt snar framtid komma tillbaks här och ha ngt att ge från min egen utveckling utan alkohol.
/Fenix
Kram alla!

kramis69

Hej Fenix !
Precis som du säger ser jag dig på alla trådar och du peppar fullt och uppmuntrar alla med dina ord. Har sagt det förut och tycker att du ska spara lite av den energin och rikta den mot dig själv istället. Du är en fin människa full av omsorg för andra men du måste spara lite av all den omsorgen till dig själv. Jag hoppas verkligen att du skriver väldigt snart om din positiva utveckling utan alkohol för du har ju redan allt som behövs, insikt, inspriration , motivation och en önskan att bli fri från beroendet. Och så har du ju alla oss här på forumet som ska hjälpa dig på traven och ge allt stöd du behöver. Nu är det ju typiskt semestertider när alla på semester dricker mer än normalt vilket kan kännas motigt. Jag tycker att du ska köra igång med antabus och gärna kombinera med campral som efter en tid helt tar bort suget. Och om du ska iväg på nån grillfest så ta med dig något alkoholfritt alternativ. Om du tar antabus så kan du dock inte ta systembolagets definition av alkoholfritt för den kan ju innehålla upp till 0,5% och då blir du sjuk. Det finns dock hundraprocentigt alkoholfria, eg 0,0% , kan tex rekommendera Estrella Damm som faktiskt smakar som riktig öl men är helt alkholfri. Det finns säkert oxå 0,0% vin men jag bor i lilla Lund där utbudet är mycket litet. Så, börja peppa dig själv ordentligt och sätt igång. Jag vet att du klarar det ! Kram

Fenix

Tack, va goa ni är. Blir lätt rörd. Jag tänker hela dagarna på kommande söndag, då jag har planerat mitt avstamp. Det ska bli med ett AA-möte på kvällen och sedan antabus på måndag morgon. Jag känner igen mönstret, men måste tro att jag något gång kan fullfölja. Och ni finns ju här för att styra mig om det svänger. Är just nu så djävla trött på hur jag mår och ser ut, men hoppet finns ändå att om en vecka ska jag vara på väg bort från de här onda ekorrhjulet.
Go natt, alla

(och tack för Little blue- sången, visst är den fin! Lyssna även gärna på Rotterdam med samma grupp, en härlig låt.)

kramis69

Hej Fenix !
Det finns många vägar att gå och ditt är ett alternativ. Jag kommer ihåg när jag slutade röka första gången, då hade jag oxå spikat ett datum och berättade dagligen för alla i min omgivning om detta datumet och jag peppade mig själv och hade pressen från hela min omgivning att verkligen fullfölja planerna. Så har även du gjort, spikat ett datum, peppat och övertygat dig själv och pratat om detta öppet på ett flertal trådar, så med din egen viljestyrka och pressen från alla på forumet så kommer du att nå ditt mål !

ps Fin låt lillablå !

Fenix

Tack Mark, du är en stor stöttare och hjälpare här på forumet. Som så många andra.
Ja, jag slutade röka för sju år sedan. Då gjorde jag likadant, hade satt ut datum och berättat för alla vad jag skulle göra. Fick dessutom med mig en kompis. Vi firar nu varje år den 4 juli, inte med att röka, utan med att hylla varandra som inte sedan den dagen tagit ett bloss. Jag var då helt övertygad om att jag aldrig skulle kunna sluta röka, efter 30 år som storrökare. Nu ska jag ta mig faan göra samma sak när det gäller alkoholen! Den 1 augusti 2010.
/Fenix

kramis69

Hej Fenix !

Ja som du förstod så började jag ju röka igen men på måndag , min första semesterdag och en dag ifrån en månads nykterhet slutar jag röka definitivt , nikotinplåstrena ligger redan på skrivbordet.
Jag firar oxå 4:e juli men så är jag ju amerikan :)

Ja du Mickey, du som själv kämpat så duktigt med antabus och varit nykter ett bra tag, visst kam man fira med en rejäl fylla men det får bli sodastream bubbelvatten i så fall.

Kram Mark