Nu är jag här igen efter att ha lyckats med att spärra mitt andra konto. Jag är fortfarande nykter efter gårdagen som var ganska tuff. Följeslagaren var hack i häl hela tiden och det var nära att jag körde av vägen, men lyckades hålla mig kvar. Nu är jag riktigt arg på mig själv att jag lyckades klanta till det så att allt spärrades. Fråga mig inte hur, men nu kom suget igen.

Attack mot något för att skingra tankarna igen

Gunda

Nu börjar du låta mer bestämd igen. Påt igen min vän du fixar det.
Det där att man får ont i lederna när man dricker tror jag beror på att alkohol är muskelavslappnande och man tex inte rör sig på samma sätt när man sover. Ligger i samma ställning i många flera timmar än då man är nykter.
Jag har ju också kännt av det. Nu när jag varit nykter ett tag så har jag inte lika ont. Får man inte stöd av musklerna så får lederna det jobbigare. Det är vad jag känt i alla fall.
Vet du jag skulle kasta wiskey muggen den påminner för mycket och kan ju trigga den också, köp dig en mugg som du aldrig ha annat i än det goda kaffet ???
Hur är det med flaggan ? ??

AlkoDHyperD

Jag tänker skriva tvärtemot föregående råd om att sluta med en sak i taget. Nikotin triggar nämligen andra beroenden. Man brukar råda personer som går på beroendemottagningar att även sluta med nikotin eftersom beroendehjärnan inte blir "avprogrammerad" annars.
Jag har egna erfarenheter av detta. Mitt första rejäla återfall för 2 1/2 år sedan inleddes med att jag började snusa efter 17 år utan nikotin för att sedan börja dricka på helgerna som efter ett par månader slutade med fem liter sprit på tio dagar.
Nikotin och alkohol triggar varandra, vilket de flesta som försöker sluta eller minska på nikotin säkert märker om de tar ett glas vin - hur sugen man blir även på nikotin. Att det även fungerar åt andra hållet kanske är mindre känt. Men man kan se det som så här. Många här inne som försöker dricka måttligt eller som försöker sluta men faller då och då märker av en tydlig skillnad i sug strax efter det att man drack. Nikotin gör något liknande, även om både de kemiska och psykologiska anledningarna säkert är lite annorlunda och varierar från person till person.
Nog med föreläsning nu...
Jag tycker absolut att du ska köra på "sluta röka" spåret! Ett steg till mot en identitet som liknar frisk nyponros mer än "pulled pork"

Rövarkulan2

Du har rätt! Det är ingen "baggis" att sluta röka, men det känns som att jag inte har något val. Är täppt i luftrören och mår verkligen inte bra av att röka. Visst är det idiotiskt att försöka sluta med dessa två "laster" på samma gång. Jag gör ett försök så får jag se hur det går.

Det kan ju inte mer än gå åt skogen

Njut av dagen

Rövarkulan2

Det stämmer nog att man ligger helt stilla i sin alkoholsömn. Älskade malen har påtalat att det ser ut som om kag ligger på "lit de parade" och att det ser läskigt ut. Andas långsamt och sover tungt. Usch!

Flaggeländet hittade jag efter många om och men långt från växthuset i förra veckan. Så de senaste dagarna när jag har varit därute så har jag tryckt dit den ordentligt flera gånger, men det är snart dax för en ny. Jag undrar vad den har varit med om i sina som den ser ut i sina flyktförsök? Hur som helt så är den på plats och jag är nykter dag nio i den nya tideräkningen.

Tjoho!

Rövarkulan2

Skönt att få lägga sig nykter och vetskapen om att man har klarat ännu en dag.

Godnatt!

Att du är här igen.. Nu har du erfarenheter som du ska använda för att klara dig bra. Tänker på dig som "skånskan med växthus och bångstyrig flagga" haha. Humor är viktigt i livet, det verkar du ha i massor. Jag önskar dig en fin och nykter dag.. Kram

Gunda

Ja om din flagga kunde tala så hade den nog lite intressanta saker att berätta om sina flygturer ? Också sånt man inte vill höra, tur kanske att den inte kan ?
Heja dig till många dagar nykter och hopp om ännu fler!!
Vi kämpar på så blir det en härlig helg för oss båda.
Kramiz ????

Rövarkulan2

Vi är på ett tredagars rally så det är en anledning till att vara nykter. Eftersom vi kör så finns det ingen alkohol med i bilden, som tur är.

Många runt om oss och då menar jag många som inte kör är ordentligt berusade och har "noll koll" på omgivningen. Som tur är så har vi poliser och väktare runt om oss dygnet runt.

Här är fullt ös med allt som har med ett rally att göra så därför har jag svårt att få en lugn stund till att skriva av mig, men tack alla ni som har skrivit till mig och jag kommer till att svara när tid ges.

Mycket intressant att studera människor som har intagit alkohol och jag kan jämföra mig själv med många av dem. Inget ont i det eftersom en alkoholist som jag inte är sämre än andra människor.

Lev väl och njut av livet!

Attack mot alkoholen och tänk positivt!

Rövarkulan2

Jag är fortfarande nykter! Ont lite överallt och framförallt i höger axel, men det går över. Helgen har varit tuff och älskade maken och jag har blivit en aning avgasförgiftade som vanligt. Lördagskvällen hade jag en äcklig smak i munnen som jag inte kunde bli av med och knaprade på salta pinnar och drack vatten för att må bättre. Det är konstigt att jag inte kan lära mig av min erfarenhet. Det är likadant varje år och vi är lite mörbultade och omskakade plus att vi inte är tjugo år länge. Haha!

Nåväl! Im back!

Attack och tänk positivt.

Rövarkulan2

Just nu har jag ingen koll på hur många dagar det är, men nykter har jag varit sedan smällen första veckan på semestern. Jag tror det är 17 dagar? Hur som helst så är det full rulle nu de sista dagarna av ledigheten och jag tänker "ge järnet" för att inte åka på en runda till.

Hösten närmar sig och jag njuter i fulla drag.

Suget är som vanligt inte långt borta, men lyckan av att vakna nykter är helt obetalbar.

Attack och tänk positivt!

Rövarkulan2

Första dagen på jobbet efter fyra veckors semester. Mörkt som i en så i i morse när jag körde till jobbet. Seg och vill hem.

Attack och tänk positivt!

Rövarkulan2

Nykter är jag fortfarande, men jag har tappat inspirationen för att skriva. Är här inne ett par gånger om dagen och läser, men det är allt. Det har liksom blivit stopp!

Attack och tänk positivt!

Bedrövadsambo

Plötsligt har man behov av att skriva igen. Men en allt-går-bra-hälsning då och då är alltid nice ? Då slipper vi bli oroliga för dig!

Rövarkulan2

Ja, och var fan blev den av?

Ytterligare ett X antal dagar har glidit in i historien sedan jag var här inne och skrev av mig senast. Mycket har hänt med mina äldre närstående familjemedlemmar och med min följeslagare alkoholen. Nåväl, att jag har tagit honom i handen igen och det är helt och hållet mitt eget fel. Punk slut! Ingen att skylla på utan så är den kalla sanningen. Varför? Ja, säg det? Ett sätt att fly? Ett sätt att slappna av? Ett sätt att försöka finna något? Många frågetecken.

Nåväl, sanningen vinner i längden, så nu kommer det som jag i framtiden kan gå tillbaka till och läsa plus att det förhoppningsvis kan ge mig styrka att fortsätta kriget mot alkoholen.

Den äldre generationen kan vi tacka mycket för och vår skyldighet är att hjälpa och lyssna så mycket vi kan eftersom de har fostrat oss till vad vi är idag. Förhoppningsvis kommer även jag att hamna i "det facket". Planen är att jag kommer till att sitta bakom mina blommiga köksgardiner och använda min älskade slangbella på folket som går förbi mitt hem och försöker "glo" in och se hur jag har det, hehe.

Det som delvis har fått mig på fall är sjukdomen alzheimer.

När vi fick domen om konstaterandet att i detta fall så skulle hennes "jag" försvinna bit för bit och att det är en anhörigsjukdom förstod jag inte så mycket, men nu gör jag det. Milde tid vilken röra det är. Jag är så tacksam för alla dessa människor som jobbar med detta inom vården och hemtjänsten osv. Tack! Jag är helt novis inom detta område och har mer eller mindre min telefonen inopererad i örat alla lediga stunder de senaste veckorna. Samtal hit och dit. Hemtjänstens härliga personal ringer mitt i natten och meddelar att hon inte är hemma utan är på "rymmen"-igen. Naturligtvis efter mörkrets inbrott. Så därför är hela familjen på språng med startklara cyklar eftersom vi bor i Skåne med skog och sjö och skit och mög i en enda röra där man inte kan köra med bil överallt och med laddade pannlampor. Vi har nog skrämt många människor som har varit ute med sina hundar osv de senaste veckorna. Vad letar hon efter? Jo, sin älskade make som är inlagd på sjukhus sedan en tid tillbaka. Dessa makar har levt hela sina liv tillsammans. De började sin historia som grannar på 30-talet. Kamrater från början som utvecklades till en kärlek som håller än i dag. Det är få förunnat. Kära svärmor som är sjuk och frågar, frågar, frågar om och om igen samma saker hit och dit. Vi svarar samma om och om igen, hit och dit och försöker ge vårt stöd till dessa två som fortfarande älskar varandra passionerat på ålderns höst.

Nåväl! Nu är jag där jag är! Tillbaka i följeslagarens grepp. Rakt upp och ner.

Jag kan faktiskt vara lite stolt över mig själv så här mitt i oktobernatten med regnet utanför med vad jag har åstadkommit sedan april i år. Mycket mindre intagande av alkohol trots att alkoholen ständigt har varit och är lockande och pockande runt hörnet med sin varma famn och välmående. Det är så frestande att falla in i dess sköna "härlighet" med buller och bång med knalll och fall, men icke fullt ut. Så, där vet jag att jag har gått med flaggan i topp och känner mig så stark trots det att nu är det inte bara är en av mina flaggor har gått åt skogen utan två. Suck! Japp, jag är som dessa två, sargad i kanten, men "still going strong".

Attack och tänk positivt!

Bedrövadsambo

Har inte själv fått uppleva den sjukdomen på nära håll, men jag har förstått att den är ett hel..... för de anhöriga. Så hemskt att se sina närstående förändras så, bli en helt annan människa. Och det är bra att du kämpar mot alkoholdjävulen, för ingenting blir förstås bättre av det problemet ovanpå allt annat.

Rövarkulan2

Jaha, då startar jag om igen. Denna gången blir det mitt andra ärliga försök att sluta med alkoholen.

Lite darrig och svettig nu när skitet ska ur kroppen, men det får jag ta.

Attack och tänk positivt

Rövarkulan2

Nu närmar sig tiden för när jag brukar ta en whisky och ställa en av de berömda muggarna bakom en gardin eller en blomkruka i ett av fönstermarkiser i verandan, men icke idag! Tankarna är självklart i flaskan och följeslagaren är precis runt hörnet.

Första dagen brukar inte vara så farlig och precis som tidigare gånger när jag inte har druckit alkohol på några dagar så har jag farit runt i huset och städat och tvättat. Allt för att hålla mig sysselsatt och skingra tankarna. Den värsta dagen för mig är dag tre, men jag tänker inte oroa mig för det idag.

Idag är den första dagen i resten av mitt liv....

Rövarkulan2

Det gäller att inte kasta in handduken nu i början för så kommer man inte vidare. Plus att stå emot när följeslagaren lägger sin hand på min axel och gör sig påmind. Ha! Den är nästan som min andra skugga.