Det här försöket ska lyckas. Nu har jag testat flera gånger och bestämt att jag ska dricka högst två gånger per vecka och inte mer än tre glas, helst två! Och det har inte lyckats så bra men mitt drickande har minskat avsevärt. Jag vill få kontroll över alkoholintaget. Nu är det en ny period och jag har tänkt mig att dricka en gång i veckan och inte mer än tre glas och att aldrig bli berusad.
Har varit full alldeles för många gånger, gjort bort mig och gjort mina barn ledsna. Och varit på väg att falla igenom helt.
Senast jag drack öl och vin var påskafton och då klarade jag att hålla gränsen vid fyra glas. Jag är så nöjd med det!
Nu har jag varit alkoholfri i 19 dagar och innan dess i 15 dagar. Jag kommer välja att vara alkoholfri så länge som jag känner att det behövs.
Och det kan ju bli skönt! Kommer att skriva om mina tankar och hur jag gör för att klara det här, jag gör ju tvärtemot er andra i vissa avseenden.
Och ja, jag har insett att jag är beroende men måste lära mig att tackla det.

träningstanten52

Har tänkt och reflekterat över mitt förhållande till alkoholen. Jag tror att visionen ska vara noll och att jag måste aceptera ett och annat felsteg planerade eller oplanerade. Jag tror att ju längre tid som går i nykterhetens tecken desto lättare att låta bli att börja.

träningstanten52

Lusten att ta ett glas fanns i går men jag lät bli och idag tänker jag på alla gånger som jag vaknat med en rejäl baksmälla!

träningstanten52

Men det gick vägen att låta bli att ta ett stopp på systembolaget. Ägnar nu kvällen till att läsa och laga matlådor.

träningstanten52

Vattengympa är bra mycket bättre än vin på fredagkväll. Kände mig pigg och alert i morse och hunden fick en 50 minuters promenad på morgonen.
Skönt och hur lätt som helst att låta bli ett glas vin på fredagen.

träningstanten52

Och nu börjar nollorna samlas sig i rader! Har lagt in träning varannan dag och kör hårt denna vecka.

träningstanten52

Fortsätter med min nollor i protokollet och sover bättre. Det känns bra skönt att kunna låta bli att ta ett glas på vägen hem. Måste försöka reflektera över varför det går så lätt!

träningstanten52

Ja nu har jag fyllt i nollor i helgens logga, fortsätter på mina vita veckor och reflekterar över mitt beteende. Att dricka är ett beteende och så mångbottnat och problematiskt. Tusen olika skäl finns nog för de flesta. Fortsätter bena i skälen och hoppas komma vidare på resan till ett normalt beteende.

träningstanten52

Har fyllt i mina nollor för denna vecka och ska boka träningspass som håller kroppen i trim. Funderar över den fixering som jag tidigare hade till vinet och som numera har släppt. Det gick utmärkt bra att dricka alkoholfri öl i pausen på teatern........
Så var det inte det första halvåret av mitt försök att få kontroll på drickandet, då var jag fixerad vid att vara nykter och att jag inte fick dricka. Behöver nog tänka mer på att mitt beteende och att det är jag som måste jobba med mig själv utan att vara för sträng!

Minnesluckan97

Du verkar ha så många bra tankar! Önskar dig fortsatt lycka till, heja!

träningstanten52

Att jag just nu är lite fixerad vid att logga in här varje dag, men det är ju så kul om någon skriver några rader. Tack för peppet!

träningstanten52

Det är ju så roligt att käftas med andra och att utbyta tankar. Behöver nog fylla på kunskapen med alla erfarenheter som finns här för att sen reflektera mera över mitt förhållande till vinet.
Tack för raderna Mulltanten

träningstanten52

Både av träningen och vågen och att jag nu sagt ifrån till en av coacherna. Behöver nog träna mer på att säga ifrån på ett sjysst sätt och sen avsluta på ett bra sätt.
Suget efter vin har så gott som försvunnit men kan känna just ikväll att det känns trist utan vin till älgentrecoten. Men plussen av att slippa baksmälla och kanske en förbättrad sömn överväger.

anonym11208

Visst är det smarrigt med vin, men det blir sällan ett glas, och fy faaan för att vakna lite lätt bakis och vresig och ful. Näää, bättre att träna och bli snyggare för varje glas vi inte tar!

träningstanten52

Konsten är att hålla sig till två glas, eller hur!

träningstanten52

Avsluta kontakten med coachen på ett bra sätt, kände mig fortfarande ledsen över att ha varit med om ett så dåligt samtal. Uppläxad, ifrågasatt,avkrävd redovisning osv Kände mig förnedrad, kränkt och uthängd eftersom det också fanns en praktikant i rummet.
Vad har jag lärt mig? Att aldrig tillmötesgå den som utsätter mig. Får reflektera mer, det hade nog inte hänt om jag haft normala skyddsmekanismer och bara sagt att det här accepterar jag inte och gått ifrån samtalet..........