Ett ärligt försök!

1750 inlägg / 0 nya
Senaste inlägg
Vinäger
Skönt att slippa!

Slippa all skit som följer i alkoholens spår:

*Ågren-ånger-ångest (varje dag)
*Smusslande och pusslande (livrädd att bli upptäckt)
*Förnedrande planerande (när är det minst med folk på Systemet?)
*Gömmande för tömmande (olika flaskor under sängen och i garderoben)
*Sölande ölande (fläckar på vita koftan mer regel än undantag)
* Hattande slattande (en klunk whiskey, en klunk rom, en klunk OP, en klunk Baileys. Bläää...)
*Flängande slängande (varenda kommunal papperskorg har haft besök)
*Slött slappande och sovande (få, eller helt försvunna, helgaktiviteter)

Men nu, kära ni, nu är det slut på detta.
Nu är känslan av att vilja må bra starkare.
Nu är jag absolut värd något bättre.
Nu vaknar jag pigg och utan minnesluckor.

Jag mår så himla bra!

Lorden
Ja vi skippar

Allt det där du skrivit och koncentrerar oss endast på dina 5 sista rader.
Ha en fin nykter lördag!
/Lorden

Skillnad
Bara luckor...

...med fina överraskningar i dessa tider, stjärnor, ljus och choklad, du gör mig glad 🌟✨🍫!

Vinäger
Tack,

Lorden och Skillnad! Har en mysig och nyktert lugn kväll - och trivs alldeles utmärkt med det. Som sagt, allt elände i raderna i mitt förra inlägg lämnar vi bakom oss och koncentrerar oss på det nya livet. Ha en fortsatt skön helg! ♡

Vinäger
Märklig dröm...

Jag har varit kedjerökare hela natten. Trots att det är ca 25 år sedan jag slutade, var jag helt beroende i drömmen. Hade jag inga cigaretter bad jag allt och alla om att få av dem. Panik inför att de skulle ta slut. I vanliga fall har jag inte tänkt på att ta ett bloss på mer än tjugo år.

Mitt i drömmen var jag tvungen att börja sälja alkohol. Åt på en restaurang som även visade sig vara ett slags Systembolag. En busslast med fotbollsfans kom in och skulle handla och kön blev lång. Det var första gången någonsin jag jobbade där och övrig personal lämnade mig ensam.

Den första kunden var en äldre man. Han skulle betala för en öl. Hur jag än betedde mig blev det fel. Han hjälpte mig, men när priset kom upp på skärmen stod det 125 kronor - för en flasköl. Det gick inte heller att rätta till och jag kände mig så otillräcklig och skämdes inför alla.

När jag nu börjar släppa tankarna på alkohol lite lite om dagarna, kanske de ploppar upp i drömmarna istället. Eller så var allt bara en slump. Men paniken och beroendet kändes så äkta...

Trevlig första advent på er! ♡

Vapenlös
Drömmar

Inatt drömde jag att jag drack, och drömde att jag vaknade bakfull. Sedan vaknade jag på riktigt, nykter (men förvirrad), och insåg att nej, det enda som dracks igår var julmust. Det är en sån lättnad, även nu som 10 månader nykter. Så jag förstår känslan! Vilken tacksamhet till mig själv över valet att inte dricka - och därför vakna nykter och klar i huvudet.
Trevlig första advent :)

Dionysa
Ljuvliga nykterhet...

– jag delar din känsla i allra högsta grad! Detta att kunna vakna utan ruelse och skam! Sätta på lite kaffe och välkomna en ny dag, – inte alltid problemfri, men nu möjlig att att leva med!

Älgen
Hej

Blivit medlem idag efter en riktigt kass vecka. Just så som Vinäger beskriver att livet är som drickare stämmer så sorgligt väl. Nu ska jag lägga av innan kroppen ger upp. Är ingen utlämnande själ men läser era historier och lär. Tack

Lorden
Välkommen

Älgen! Jag läste runt bland trådarna i flera månader innan jag började min tråd så vem vet jag kanske blir en av dina följare i framtiden!

Vinäger
Säger som Lorden,

välkommen hit, Älgen! Bra att du hittat forumet, det låter som att du har det ganska tufft nu. Det har hjälpt många att följa och läsa andras trådar. Så småningom kanske du känner att du vill skriva själv.

Tycker att det går bra att lämna ut mig en hel del, då anonymiteten gör att jag kan vara ärlig och få stöd och pepp från dem som verkligen vet hur det känns. Människor i verkliga livet vet inte mer än vad jag väljer att berätta.

Har du berättat för någon om dina problem? Det är jobbigt att vara ensam om det är en hemlighet. Hoppas att du hittar motivationen.

Stort lycka till! ♡

Vinäger
Fint, Dionysa!

"Välkomna en ny dag - inte alltid problemfri, men nu möjlig att leva med." De orden lånar jag och gör till mitt motto ett tag. Tack! ♡

Vinäger
Vapenlös 💤

Det låter som att det finns en risk att "göra upp med" alkoholen i drömmarna under lång tid, även om det förstås är individuellt. Visst är det en underbar känsla att vakna upp och inse att allt bara var en dröm. Hoppas att du får en fin och vit jul! ♡

Skillnad
Ja jäklars!

Hahaha...i natt har jag drömt om både fylla och föredetta mannen...smittar det 😂?

Det var absolut ingen rolig dröm, men nu, med 1:a ljuset tänt, kaffe i koppen och morgonrock runt kroppen...

...förstår jag att jag ”gör upp” och jag gör uppror. Det var han som var full... då det begav sig OCH i drömmen...jag bearbetar vissa saker långsamt..

Clementinkram och pepparkaksbak 😘

Skillnad
Virar dina tankar...

...om mig, som en varm filt inne, en halsduk när jag går ut ❤️ Tack 🌹

Skillnad
Och...

...jag gav den här till Snart 50 och tänker att det gäller oss som tusan just nu. Ge det 20 min av ditt liv, vi har redan börjat, där denna meditation slutar ❤️

Jag lutar mig mot dig och...

https://youtu.be/1VgMbYujjS8

Vinäger
Tack Skillnad!

Ska lyssna i kväll efter en långpromenad. Känner mig redan förväntansfull. ♡

Skillnad
Tyckte du om den?

☯️

Vinäger
Underbart!

Även om jag tycker att jag har svårt att koncentrera mig och vara i nuet blir jag alltid så otroligt avslappnad när jag lyssnar på meditationsmusik/-röster. Kunde knappt lyfta benen efteråt. När hon slutade prata skulle jag kolla vad det var för fel, då jag var säker på att det inte gått mer än max 7-8 minuter. Snopet när det visade sig att de 21 minuterna var över.

Har dock lite svårt att visuellt packa och slänga bort saker. Men att få försvinna helt avslappnat i dryga 20 minuter väger lätt upp den bristen. Kommer att lyssna fler gånger då jag gillade hennes behagliga röst.

Tack, Skillnad, för att du bryr dig om och månar om både mig och andra. 💜

Skillnad
Exakt så!!!

Första halvan är en så bra avslappningsguide ✨

Brukar somna vid ca 10 min 😂

Har också svårt för att ”packa”, MEN har ändå ”slängt” en del just vin 🤪

Gillar tanken vad jag ser när jag blickar tillbaka ett år från nu...och jag gillar verkligen hennes röst också 👌

Klart jag bryr mig, vi går ju armkrok ❤️😉❤️

Skillnad
Dublett

.

Skillnad
Hur känns det...

...med själva alkoholen Vinägervännen. Tredje helgen in och advent detta år...anno 2017...är allt enkelt hela tiden? 🌟🌟❤️🌟🌟

Skillnad
Tummen min

envisas med att göra dubletter 🌟🌟❤️🌟🌟

Vinäger
Japp, Skillnad!

Konstigt nog känns det ganska enkelt att avstå. Kunde ju inte drömma om det här för några veckor sedan. Som jag skrivit förr, min mans stöd har nog varit avgörande för att jag skulle klara detta. Och mitt beslut att berätta för honom, förstås.

Hoppas att du fortsätter med samma övertygelse! Tillsammans är vi starka, både här och ute i den riktiga världen. Livet finns med oss hela tiden, liksom valet hur vi vill leva det. Ha en fin fortsättning på helgen! ♡♡♡

Skillnad
Jaaaa!

Vi är fantastiska ✨

Snart 50
Bra!

Bra jobbat tjejer och skönt att det går bra att avstå. Här är det också nyktert Trevlig helg ♡

Vinäger
Tre veckor i dag!

Tre veckor sedan jag drack vad som än fanns att tillgå i min närhet, bara det gav det efterlängtade ruset. Skrev i någons tråd och räknade upp den värsta häxblandningen på slutet, inget findricka där inte. Sedan dess har jag bara blickat framåt. Är så otroligt tacksam över att vakna pigg och utan minnesluckor - inte en eller två gånger i veckan, utan varje dag. En obeskrivlig känsla av lättnad. Jag har klarat de första veckorna relativt enkelt, de som av många beskrivs som de tuffaste.

Säger ofta att jag inte skulle ha klarat detta om inte min man hängt på, när jag till slut tog modet och berättade, peppade av er här på forumet. Har funderat lite och det stämmer bara till viss del. Tror att det vore lättillgängligheten som skulle ställa till det, inte om han hämtade en öl och drack den. Om det däremot skulle stå en BiB eller en halv flaska whiskey i köket skulle de genast bjuda in till och pocka på uppmärksamhet och i ett svagt ögonblick skulle inbjudan kanske besvaras. När mannen var på toa, duschade eller något annat. Jag är ju snabbare än när blåljuspersonalen med prio 1 är på utryckning, när ruset kallar. De takterna sitter nog i.

Men nu känns det som jag har fått ett nytt liv. Alkoholen upplever jag vara långt borta, men då jag inte litar på mig själv ännu, ber jag mannen ha den inlåst och nyckeln på sig. Jag riskerar inget på det här stadiet, vet ju hur lätt det är att falla. Att testa medvetet för att se om det går bra vågar jag absolut inte och tror att det kommer att fortsätta så. Det är INTE värt risken rakt ner till förnedring igen. Den har jag varit slav under så länge, så det räcker med råge.

Nu ska jag snart krypa ner i sängen igen, dricker lite te för att lindra min onda hals.

Trevlig andra advent på er! Let's be careful out there. ♡

Skillnad
Skickar ingefära och citron

Under över alla under, vi är HÄR nu, i det vi längtat till. Vad det var som gjorde att jag tog beslutet som höll, vet jag ej...beslutet har jag fattat mången lördags och söndags morgon förr...

Jag har ju varit nykter och börjat igen. Jag har ingen kristallkula o kan inte sia om framtiden, bara besluta och veta att detta beslut klarar jag av. Jag slår rekord i längd i avhållsamhet. Ett år.

Om våra häxblandningar var olika, min vin + vin, och mängden olika, spelar ingen roll. Våra känslomässiga konsekvenser verkar ha varit såååå lika!

Jag har aldrig klarat att ha vin hemma... Sommartid, ibland, en flaska gin...det blev gin o tonic varje dag till dess den var slut.

Mannen jag var gift med en gång i tiden...var likadan, fast drack mer mot slutet. Vet inte hur han har det med a idag, men det verkar inte topp-toppen bra...

Tur du har en god o bra karl, de växer inte på trä’n ❤️

Glad andra advent denna tredje nyktra helg, fina fina vän 🎅🏻✨🎅🏻

Vinäger
Tack!

Det gör susen mot halsen i hett vatten.

Ja, känsloupplevelserna här på forumet är ganska lika i allmänhet, våra i synnerhet. Tror jag... 💖 Eller är det lite s(S)killnad? 😉

Maken byter jag inte ut mot någonting någonsin. Tur att jag har vett att uppskatta honom och inte ta kärleken för given. 💕

Ha en fin nykter avslutning på helgen, Skillnad och alla andra!

Skillnad
Ååååh ❣️

Er kärlek känns ❤️
Fantastiskt ❤️
Härligt ❤️
Underbart ❤️🔓🗝❤️

Vinäger
Kickar!

Alkoholhjärnan är verkligen knepig.

Trots att jag inte vill dricka mer alkohol, är inte det minsta sugen, kan jag drömma om den härliga, men ack så förrädiska, känslan när alkoholen rusar ut i blodet. Särskilt ruset efter att ha svept ett glas starksprit, den där supersnabba kicken.

Samma sak när jag slutade röka för mer än 25 år sedan. Jag visste att jag inte skulle ta fler bloss, ändå tänkte jag hela tiden på känslan då giftet spred sig i kroppen.

Det är viktigt att ge hjärnan belöning på andra sätt, hitta alternativa kickar, eller endorfinpåslag som det egentligen handlar om. Att träna är bra, men så tråkigt, enligt mig, särskilt styrketräning, vilket jag envisas med att förknippa det med. Raska promenader är sköna, men ger ju inte riktigt samma känsla. Löpning är ok, men knäproblem gör att jag inte vågar springa fullt ut.

Hur/vad gör ni?

Ha en ljus, fin och vit luciadag!

Sidor