Nu är jag här igen efter att ha lyckats med att spärra mitt andra konto. Jag är fortfarande nykter efter gårdagen som var ganska tuff. Följeslagaren var hack i häl hela tiden och det var nära att jag körde av vägen, men lyckades hålla mig kvar. Nu är jag riktigt arg på mig själv att jag lyckades klanta till det så att allt spärrades. Fråga mig inte hur, men nu kom suget igen.

Attack mot något för att skingra tankarna igen

Rövarkulan2

Dag två utan alkohol är klar och jag tänker ta striden mot min följeslagare denna dag tre som jag har glidit in på.

Att vara nyfiken är ett måste om man ska reda på saker och ting. Som svar på var mina förhoppningar år så vill jag helt enkelt bli av med alkoholen. Bli kvitt min följeslagare alt min andra skugga som stundtals dyker upp bakom ett hörn eller knacka min på axeln.

Vinsten av att bli fri är enorm. Jag höll mig helt borta från starka drycker under en lång tid för mig tidigare i år och vilken förändring det blev i knoppen och kroppen. Självförtroendet blev oxå mycket bättre när jag såg förändringen i spegeln och att kläderna blev för stora.

Listan kan göras hur lång som helst, men tröttheten gör sig påmind så jag får fortsätta när jag har vaknat nykter i morgon dag 3.

Lev väl och sov gott där ute

Rövarkulan2

Det du skrev fick mig att le och bli glad. Jag läser oxå om dig och din kamp mot vårt begär och vad jag läste sist så var du uppe i tre veckor om kag minns rätt. Hoppas du mår riktigt bra.

Jag är i dag inne på dag tre-igen och det brukar vara en av de värsta, så det gäller att stålsätta sig idag.

Dessa två dagar utan alkohol har varit precis som vid tidigare tillfällen nämligen dessa äckliga svettanfallen som är värre än "kärringkörarna" som vi kvinnor brukar ha mitt i livet. Kännt mig allmänt ofräsch och klibbig på hela kroppen. Första natten sov jag som en stock, men natten som gick har varit mindre bra och jag känner mig överkörd. Detta är inget nytt och jag vet att det blir bättre för varje dag utan alkohol.

Attack!!!

Rövarkulan2

Japp, jag klarade dag tre, men det var lite sisådär emellanåt. Suget gjorde sig ordentligt påmind när jag åkte hem från föräldraskapet i eftermiddags. Hjälpte till med julstjärnor osv och längtade på samma gång hem till hemmets trygga vrå och alkohol. Som jag tidigare har skrivit så är det tack och lov bara jag som har detta problemet med följeslagaren.

Hjärtklappningen kom som ett brev på posten vid lunchtid och det är inget nytt det heller. Svettningarna har avtagit något med de blir kanske för jävliga i natt?

När jag kom hem var det bara till att fixa kaffe och fokusera på matlagningen. Smått irriterad har jag oxå varit idag och det har älskade maken påtalat vid några tillfälle. Som tur är så vet han att jag ska göra ett nytt försök och ställer upp till tusen procent.

Planerna i morgon är att vakna pigg (förhoppningsvis) och gå till attack i hemmet med både det ena och det andra. Ett måste finns oavsett vad som händer och fötter och det är att jag måste köpa en ny bh. Favoriten kapitulerade idag efter en lång och trogen tjänst.

Lev väl och njut av livet där ute

Attack!

Rövarkulan2

Otroligt skönt att vakna utan en tung kropp med rester av alkohol i, men vilken natt. Mina organ hade tydligen bestämt sig för att bli av med det sista resterna och tvätta sig rena. Så denna natten har inneburit flertalet besök på toa, men det är väl så det ska vara för att allt ska bli bra.

Så, full fart framåt mot en ny dag utan alkohol

Attack!

Spöketimig

Storrensning i natt, svettats och varit på toa jag med men ändå, så skönt att vakna upp till dag 4? Nu kör vi! Vi klarar oss utan även idag.

Rövarkulan2

Skönt uttryck det där med storrensning.

Japp! Vi kör på.

Rövarkulan2

Här kom suget. Ledig idag och har häcken full så det hade suttit bra med en whisky för att lugna ner sig lite. Skitväder ute dvs den skånska snön som kommer ner som blask direkt och man blir våt som en kråka bara man sticker ut huvudet.

Har hotat älskade maken om att vi ska ge oss ut och såga ner granris, men det var inte direkt populärt. Kan kanske inte begära det efter att han har bytt ut en del julstjärnor för några snyggare. Just nu vet jag inte hur jag ligger till i "tycka om" skalan?

Som tidigare är jag rastlös och startar projekt efter projekt. Vika tvätten klar, hänga upp nytvättat först, kanske damma nu så är det klart eller varför inte passa på att dammsuga? Blir knäpp!!!

Eftersom jag själv har satt mig i denna situationen med alkohol själv och ingen annan så tar jag på mig boxhandskarna och ger mig in i fighten med buller och bång.

Full fart framåt!!!

Rövarkulan2

Hej,"min tråd"! Jag hittade dig tills slut och kom ihåg mina inloggningsuppgifter. Det har försvunnit nästan tre månader in i historien sedan jag skrev sist. Får återkomma och skriva av mig när jag har tid. Kaninte just nu för jag ska hoppa av tåget.

Have a nice day

Rövarkulan2

Så var det dax igen, inget att gnälla över utan så är det. Fann omfamningen av alkoholen och den sköna, varma känslan igen. Mycket har hänt sedan jag skrev sist. Svärfar avled precis innan jul och svärmor åkte in på ett korttidsboende och blir sämre för varje dag i sin alzheimer sjukdom. Rörigt som fan och ett par dagar senare var det dax för min far att bli inlagd akut för både det ena och det andra, vilket gjorde att min mor som nästan är blind hade mycket svårt att klara sig själv. Det är helt otroligt hur snabbt livet kan förändras.

Mitt i denna smeten kom naturligtvis längtan efter att få slappna av och släppa allt en liten stund. Så sedan dess har det varit mycket med att "slappna av och släppa" allt. Idiotiskt, men så är tydligen min beroende hjärna funtad. Som jag tidigare har skrivit så är det bara jag i familjen som är alkoholist.

Där satt det! Erkännandet! -"jag är en alkoholist".

Den typen som jobbar som sjutton och kämpat på för att det inte ska märkas utåt. Ha! Skitsnack! Klart att personer i min omgivning märker att med berusningen så blir det naturligtvis en personlighets förändring. Detta är kalla fakta som infinner sig för alla människor som blir berusade av det ena eller det andra.

Tack vare min älskade familj och deras kärlek och tro på mig så är jag här på Alkoholhjälpen igen. Det känns skönt!

Startade min förra tråd "Rövarkulan" i april -17, men fick starta denna efter att ha klantat till inloggningen ordentligt -nykter. Lyckades väl med femtio dagar någonting utan alkohol? Sen vann min "följeslagare" likt förbannat.

Nåväl, jag får se hur det fungerar denna gången?

Idag känner jag mig inte så risig som förra året. De första tio dagarna var pest! Svettningar, hjärtklappning och ett jäkla sug finns även denna gången, men nu vet jag att det blir bättre ju fler dagar som går utan alkohol i kroppen. Mina muggar med whisky eller rött vin började dyka upp lite här och var igen i huset bakom krukor eller gardiner. Suck! Snacka om att jag är uppfinningsrik.

Fick syn på Flaggeländet som ska sitta på växthuset i ett par buskar en bra bit ifrån där den ska sitta. Då fick jag en tankeställare att om jag inte hade låtit mig omfamnas av min andra skugga så hade jag varit nykter i nästan ett år nu, men så blev det inte. Jag har gett min fan på att gå med flaggan i topp från detta beroendet. Vilken dag det blir det vet jag inte, men jag ska klara det. Så därför ska jag hämta det som finns kvar av flaggan och få upp den på växthuset igen. Där ska den sitta som en söndertrasad sjörövarflagga tills den dan kommer när jag ska byta ut den mot en ny när jag känner mig ren nog i kroppen.

Idag ska jag krypa ner i sängen utan alkohol i kroppen och det känns bra.

Attack!

Rövarkulan2

Så otroligt skönt att gå in i duschen och vara nykter, inte lite bakis. Att jag sedan hat sovit dåligt är precis som det ska vara när skitet ska ur kroppen. Full fart genom huset och fick lift med älskade maken till tåget. Som vanligt utbröt panik innan jag fick låst ytterdörren och en make som satt i bilen och himlade med ögonen. Något som kan göra mig tvärförbannad är när jag är stressad och maken påtalat att jag kunde gått upp några minuter tidigare för att få en lugnare morgon. Hm! Nu är det så att jag brukar kunna ta det lugnt men inte när jag går upp på samma gång som honom. Det är något som triggar igång irritationen fast jag älskar hans sällskap.

Självklart snöar det den där blöta tråkiga Skånesnön som man blir riktigt våt av och det blir halt och äckligt. Örk! Under tiden jag försökte skynda mot tåget på perrongen fick jag kolla så alla kläderna var på. Checklistan; trosor, bh, kjol så jag inte dyker upp på jobbet i leggings och tröja. Jag väntar bara på den dan när jag kommer dit halvt påklädd pga en stressig morgon.

Fredag idag och som tur är så ska jag jobba maraton pass hela helgen, så det kanske kan hjälpa mig att ge sjutton i alkoholen. Vanligtvis när jag slutar tidigt på fredagar blir det matlagning med ett glas rött bredvid spisen. Ja, dvs smygande bakom någon blomkruka som vanligt. Allt för att ingen ska märka av att jag smygsuper sån det så fint kallas.

Just nu sitter jag på tåget och njuter av att jag är nykter. Kan möta andras blick utan att vara orolig över vattniga ögon och ett svampigt ansikte. Najs! Just nu har jag ett skönt lugn i kroppen, men jag vet att alkoholen står och lurar bakom hörnet där den väntar på att slå klorna i mig igen. Jaja! Inget jag vill oroa mig över just nu.

Have a nice day

Attack

Emma79

Smygvinet bakom blomkrukan eller basilika plantan! Sådan igenkänning ?

Men nu står det inget där längre! För min del sen två veckor tillbaka. Och inget “wineface” heller ( blev mörkrädd när jag upptäcktr detta uttryck i någon hälsotidning på nätet och i bilderna såg jag mig själv! ).

Sedan en irriterande make kan man ju inte göra så mycket åt men jag känner att min toleransnivå höjts avsevärt sedan jag slutat med alkohol!

Ha en fin vit helg!

// Emma

Rövarkulan2

Emma79; wineface är riktigt slående, behövs inte beskrivas med fler ord. Jag önskar även dig en härlig vit helg.

Milde tid vilken natt! Det känns och ser ut som om jag har varit på världens party? Fy! Är smått illamående nu på tåget mot mitt arbete. Nykter men känner mig bakfull.

Nu på morgonen fick jag ha huset för mig själv förutom älskade makens besök i kylskåpet och tre "Fräs" som ville ha frukost. Älskar min familjs sällskap men på morgonen är det jag, duschen och kaffekokaren som gäller. Ett snabbt bloss och en kopp kaffe ute i morgonluften är inte heller fel, fast jag inte borde.

Resterna av alkoholgiftet är fortfarande kvar i kroppen. Svag hjärtklappning plus att jag svettas som fan emellanåt. Det påminner om "kärring körare" som vi kvinnor har i övergångsåldern eller som jag har hört någonstans "den andra våren". Låter väldigt bra det där med våren tycker jag. Ansiktet ser lite fräschare ut redan och tänderna vitare och inte svagt missfärgade av rött vin. Tjoho!

Följeslagaren var med mig hela eftermiddagen igår så när jag kom hem var det bara att starta med något direkt så mina tankar skulle fokusera på något annat.

En annan sak som jag inte har gjort dessa dagarna är att fara upp mitt i natten och fixa en macka med kaviar och ett stort glas mjölk. Sitter perfekt när alkoholen jobbar sig ut ur kroppen. Jag hoppas att även mina organ mår bättre. Undrar om dom är lika sladdriga som kycklingfiléer som har tinat för länge. En aning svampiga? Stackars min kropp som jag har misshandlat den med detta gift. Jävligt lätt att sitta på tåget nu och känna sig kaxig, men så vill jag inte se det.

Kanske klarar jag att hålla mig nykter denna gång? Ja, vi får se.

Have a nice day

Attack!

Mirabelle

Din checklista ger igenkänning. Jag har tvångstankar om att dyka upp på jobbet i pyjamas sedan jag sprang till tunnelbanan i tofflor en morgon. I princip varje dag glömmer jag mina skor på jobbet när jag ska hem. Får loma tillbaka in på enheten, något skamset, och leta rätt på dem. I värsta fall lägger jag ifrån mig något annat (mobilen, facklitteratur eller papper som ska med hem, handväskan, nycklarna...) när jag tar på mig skorna och glömmer det där istället... och så får jag skämmas och ta en retur till :P

Emma79

...ut från förskolan, tandläkaren och annat med de där blå plastöverdragen på skorna. Helt normalt. ☺️

Rövarkulan2

......och sitter på tåget igen.

Vilka härliga inlägg ni har skrivit under dagen. De fick mig att le mitt i all röra. Nix, jag jobbar inte med människor utan med datorer och trafik. Sitter med datorer och monitorer runt om mig. Känner mig faktiskt lite strömförande ibland. En sak som retar mig är att sminket liksom smetas ut i facet och jag blir blek som ett spöke och håret ser ut som om jag inte har kammat mig den senaste veckan.

Idag är det whiskymässa och jag hade fribiljetter dit, så jag skickade iväg älskade maken med kamrater. Till saken hör att han dricker alkohol väldigt sällan och det ska bli intressant att se vilken "stöt" han är i när jag kommer hem. Haha! Det stinker faktiskt alkohol på detta tåget och det är många mer eller mindre berusade herrar överallt. Hihi! En del har även somnat, så jag misstänker att en del kommer från den mässan.

Faktum är att jag inte är ett dugg sugen på alkohol idag. Konstigt? Antagligen slår det ner som en blixt från klar himmel när jag kommer hem.

Kan faktiskt inte låta bli att le i smyg när jag lyssnar på dessa herrars konversation. Politik, bilar, jobb och de är lite röda om kinderna.

Det var en liten rapport från mig på ett tåg i Skåne och jag försöker skriva så mina tankar inte ska trassla in sig i någon alkoholdimma i kväll.

Lev väl

Attack!

Mirabelle

Och jag ser precis ut som dig strax innan lunch-tid :) Sminket utsmetat, håret på ända... Lägg till en litet lätt galen blick :) Inte strömförande dock, men så uppvarvad så jag närapå roterar ur skorna ;) Ropen skalla, heltidsjobb åt alla. Tack för det kvinnosaksrörelsen ;)

AL

Jag vill ha er i min närhet....ni roliga människor ?

Mirabelle

Att du tycker jag är rolig gör dig till en bra människa per definition! :) Förvisso min definition... Men du rockar! Kram

Rövarkulan2

Vilken natt! Verkar som all sorts abstinens har anfallit mig inatt? Somnade som en stock mem vaknade efter två timmar badande i svett. Hjärtat dunkade i bröstet, kände en oro i kroppen och kudden plus täcket satt fast på kroppen. Äckligt! Det var bara att byta rubbet av sängkläder och försöka somna igen. Självklar väckte jag älskade maken som undrade vad jag höll på med mitt i natten? Ja, inte sjutton hade jag någon storstädning i natt iaf.

Lyckades ta mig upp till kaffekokaren och duschen helt av banan. Kände mig ordentligt bakfull och vimsig innan alla bitarna kom på plats i huvudet. Jag bestämde mig för att köra till jobbet isf att ta tåget. Det var skönt att köra i morse. Nästan inga andra trafikanter, ljudbok i örat och kaffe. Jag kan inte låta bli att fundera på om mina medtrafikanter inte har någon alkohol i blodet? Jag har pendlat ca fem mil om dagen de senaste åren med både bil och tåg. Är någon berusad på tåget så skiter jag i det, men är någon påverkad bakom ratten är det en annan sak. Det jag skulle komma till att jag inte har sett röken av en polisbil på vägarna eller en kontroll av något slag. Tänker bl.a. på alla rara föräldrar som kör sina barn och ungdomar på söndag morgonen till träning eller tävling. Nu ska inte jag vara någon "Rickard Rättrådig" och slå mig för bröstet, men det var tankarna jag hade i morse.

Idag nykter, förhoppningsvis även i morgon

Attack!