Det här försöket ska lyckas. Nu har jag testat flera gånger och bestämt att jag ska dricka högst två gånger per vecka och inte mer än tre glas, helst två! Och det har inte lyckats så bra men mitt drickande har minskat avsevärt. Jag vill få kontroll över alkoholintaget. Nu är det en ny period och jag har tänkt mig att dricka en gång i veckan och inte mer än tre glas och att aldrig bli berusad.
Har varit full alldeles för många gånger, gjort bort mig och gjort mina barn ledsna. Och varit på väg att falla igenom helt.
Senast jag drack öl och vin var påskafton och då klarade jag att hålla gränsen vid fyra glas. Jag är så nöjd med det!
Nu har jag varit alkoholfri i 19 dagar och innan dess i 15 dagar. Jag kommer välja att vara alkoholfri så länge som jag känner att det behövs.
Och det kan ju bli skönt! Kommer att skriva om mina tankar och hur jag gör för att klara det här, jag gör ju tvärtemot er andra i vissa avseenden.
Och ja, jag har insett att jag är beroende men måste lära mig att tackla det.

träningstanten52

Ja, det blev en trist kväll i går, för mycket alkohol och det blev inte trevligt för nån. Det som skulle bli en trevlig middag blev inte alls vad jag hade tänkt mig.
Jag drack mer än jag tänkt mig och väninnan drack minst tre flaskor vin. Två flaskor klirrade i ryggan. Helt otroligt och onödigt.
Nästa bjudning begränsar jag till alkoholfri.

träningstanten52

Av chefen som i alla möten letar efter fel som jag kan ha gjort och som hon gladeligen påpekar för mina kollegor. Känner att jag bara måste undvika möten med henne. Under gårdagen så tänkte jag hela eftermiddagen att min situation håller på att bli ohållbar och det kanske är pension som blir lösningen.
Lyckades inte skaka av mig känslan ens på vattengympan i dag.
Glädjen i dag är att jag inte hade det minst lust att ta ett glas på vägen hem vilket jag hade haft om det varit i början av min tid här. Det fanns ju en tid när jag tog ett glas eller två på vägen hem från jobbet. Jag tyckte helt korkat att jag hade förtjänat det! Det var innan jag hade fått tillbaks min nyktra och lite klokare tankar.

anonym11208

Inte för din chef utan för DIG! Vissa människor är bara elaka, usch för dem!! Men hurra för dig som inte drack alkohol.

träningstanten52

Gillar dina uppmuntrande ord. Och helt rätt det du säger, man ska inte koppla av, trösta sig med alkohol när chefen är taskig!

träningstanten52

Jag har inte varit alkoholfri men är ändå nöjd med att konsumtions blev så låg och att det bara blev tre dagar med ett glas för mycket. Mina nyktra kloka tankar har blivit påtagligare. Jag fortsätter på samma bana och har bestämt att jobbets julbord ska njutas med en lättöl.
Tänker mig att jag alltid ska vara något så när nykter när jag går och lägger mig och inte ta ett extra glas för att kunna sova. Det är nog bra för mig att vara en lågkonsument i framtiden - och det är något jag kan vara nöjd med.

träningstanten52

Det har blivit mer alkohol än jag tänkt mig och det känns så fruktansvärt jobbigt att jag mötte en kollega på hundpromenaden, jag berusad och vet inte om hon kommer föra det här vidare till andra kollegor.
Dags att omvärdera mina mål kanske?

träningstanten52

Vin och jag kommer inte iväg på träning, vilket skit! Som ni andra så inser jag att jag har jättesvårt att handskas med min lust att dricka och att sluta efter två glas vin. Inga katastrofer har hänt och alla familjesammankomster har varit lagom mycket vin, skönt och riktigt trivsamt. Jag har ju aldrig haft svårt att begränsa mig på fester eller middagar egentligen utan jag har ju suttit och druckit mer vin när alla gått hem. Och det blev ju början till beroendet!
Jag behöver reflektera mer och lära mig att sätta stopp inte bara för vin utan för taskiga kollegor, fd make och taskiga kommentarer från okända, japp där finns första uppgiften. Planera så att jag inte får lust att dricka är nog det viktigaste för 2018.

träningstanten52

Japp, jag har kommit på rätt bana och nu kör jag! Har kommit i gång med träning och köpt mig nya yllekläder som ska värma mina leder! Så skönt varför har jag inte gjort det tidigare?
Inget vin och det känns inte särskilt svårt att låta bli just nu när jag tänker på min senaste fadäs. Fan också, men måste gå framåt nu!

Vita jordgubben

Jag har läst din tråd och följer dig med spänning. Jag har ju försökt som du i ett år nu att minska och istället träna mer, men hamnar hela tiden med för mycket vin och lite träning. För min del tror jag på ett längre uppehåll för att få distans och klarhet i vad jag vill. Jag är som du, kan behärska mig i sociala sammanhang men dricker för mycket i min ensamhet när ingen ser.

Framåt var ordet!

Snart 50

Jag liksom ni tränar en hel del o hatar att vinet får ta överhand. Försöker liksom ni minska intaget o leva mer hälsosamt.
Hoppas på ett år med mycket träning o måttligt med vin ?

träningstanten52

Jag blir förbannad på mig själv när det händer att det blir för mycket vin! Så dumt att inte komma i väg på träning. Det är sällan men ändå inte bra. Kommer sikta på en lägre nivå detta år!

träningstanten52

Fast inte alkoholfri men lyckades begränsa mig vilket känns bra. Exet kom och blev bjuden på kaffe! Har lyckats med att komma iväg på träningen och det känns så bra.
Har läst ett antal trådar i dag och tänker mig att vi får göra hur många försök som helst, never give up!

träningstanten52

Flera födelsedagar med vin men det har gått hyfsat, lite för mycket men känner mig ändå nöjd med att jag kommit iväg på träning. Ser framåt och nästa helg är sista bjudningen.
Kan börja reflektera igen över mitt beteende och hur jag ska kunna ändra det!

träningstanten52

Det blev bara ett glas vin på bjudningen i går och det känns skönt att vara vaken, pigg och träningssugen! Är nöjd men inser att jag måste vakta mig sjäv och intaget hela livet. Det är nog lättare att låta bli vinet men hur klarar man det när det är så gott och lite berusning skönt?

Blir det inte helnyktert, är det bra med halv... Fint att du fixade att bara ta ett glas. Allt som är mindre än mycket är en seger. ♡

träningstanten52

Och jag ska sikta på en oskadlig nivå som är två glas vin per vecka. Fan, inte behöver man dricka varje fredag. Det är ensamdrickandet som har blivit problem tillsammans med sömnproblemen. Nu när sömnen blivit bättre och kanske normaliseras så borde det problemet vara ett mindre. Återstår behovet av umgänge, trevliga diskussioner med vänner och god mat.
Jag måste tänka mer på vad jag kan göra istället och att hålla mig till två glas!

träningstanten52

Ja, det finns inget piller mot beroende utan det handlar om att jag måste jobba med mig och med att ändra mitt beteende. Jag har ju alltid trott på människans möjligheter att ändra sig själv och förändras.
Läser KBT kursens femte lektion och där hittar jag rådet att utmana min självbild. Är det jag eller min gamla självbild som bestämmer? Jag vill ju inte bli betraktad som en alkis - utan fri, fräsch, nykter och klok människa.
Bra att dra ner alkoholen till högst två glas per vecka och jag hopps det håller.

träningstanten52

En bra självkänsla är bästa reskamraten och att reparera självkänslan är oftast viktigt. Att känna att jag har ett värde oavsett vad jag presterar eller hur bra självförtroendet är. Men hur reparerar man den - i boken är det enkelt. Man behöver lyssna mer på sig själv och sätta gränser som känns bra.
Att ta ansvar över sin hälsa och sitt välmående! Att ta ansvar över mina val, mitt liv och min framtid.
Stora ord och inte så lätt att ta till sig.