Min man dricker för mycket.

116 inlägg / 0 nya
Senaste inlägg
misty65
Tack för era svar. Hjälper

Tack för era svar. Hjälper mej. ❤

misty65
Ännu en helg.

Lördagen. Ja då drack han börja tidigt. Blev en turbulent helg. Men det är från min familj. Hmm jobbig. Dom förstår inte riktigt. Blev verkligen jättejobbig. Nej jag är ensam i det här. Kommer bli tufft. Helt klart att hela familjen mår dåligt av det här. Herregud så ledsen jag har varit. Mitt psykiska mående blev drastiskt sämre. Men det måste bli någon form av förändring. Vill inte ha det så här.

misty65
Vit månad

Han har lovat det. Skulle betyda en del. Skulle kanske slippa tro att han är helt beroende av spriten och faktiskt kan hålla upp när han vill. Kanske om det fortsätter så att jag kan bygga upp ett förtroende för honom igen. Att våga hoppas vi kan planera något ihop och göra saker ihop och han inte dricker bort sin mesta lediga tid.

misty65
Vit månad

Två helger utan sprit. Men vi bråkar. Tyvärr har han druckit så länge så det är svårt att lita på honom. Usch det har pågått för länge. Även om han klarar av det. Så min tillit till honom är inte bra. Det här gör ont att säga men jag känner aldrig något stöd ifrån honom. Mitt psykiska mående är inte bra. Måste gå en läkare på psykiatrin. Ibland det absolut värsta jag vet. 😢 Alltid en risk men jag visar min sårbarhet.

mulletant
Misty,

det är ingen quick fix att bli nykter. Det är ett stort arbete och jag skulle säga ett livsval. Du ska göra dina val och leva det liv som är bra för dig. Jag tror det är bra att du söker dig till psykiatrin, hoppas du möter en förstående och klok människa där. Det är modigt och rätt att våga vara sårbar. Kram, kram och fortsätt skriva här. Du är på väg mot dina egna val vartän den vägen bär ❤️ / mt

misty65
Respons

Att få svar och människor bryr sig betyder mycket för mej. Men det är små steg. Små steg. Just den här biten är inget jag pratar om i mitt vanliga liv. Men det börjar äta upp mig. Ja jag gör saker för att förändra mitt liv. Jag vill fortfarande ha honom i mitt liv. Men just nu vill jag fixa mitt liv. Jag är ju arbetslös men inte sysslolös. Men har sökt mej till ett ställe för att arbetsträna. Har några fritidsintressen som jag ägnar mej åt. Men min relation drar när mej tyvärr. Måste få reda på fakta om min situation hur jag ska fixa att komma ut på arbetslivet igen. Men varje svar varje kommentar känns bra. För jag har nämnt mej förvivlat ensam i min man alkoholproblem. Ibland kan vi prata om det men ibland blir han arg. Men jag tror att han har förstått att han har problem.

misty65
Helg

Han är nykter. Bra.

Nordäng67
Va skönt!

Är glad för din skull! Hoppas du kan njuta av helgen och ladda batterierna!

misty65
Vit månad

Han har klarat av det. Det är faktiskt fem veckor som han har varit nykter. Det har varit mycket länge. Äh det blev faktiskt så att jag fick magkatarr av allting. All oro och stress bara av att ta upp det att han har problem.

Men kan inte prata med honom om det. Jag sagt hur stolt jag är och glad att han klarar av det.
Han svara det är bara att låta bli så han. Och sedan han vill han inte prata mer om det.
Jag själv vet egentligen väldigt lite om alkoholism. Det var därför jag gick med här. Är det så lätt att bara låta bli att dricka. Så mycket bråk och drama det har varit. Är väldigt orolig att jag har förstört dom relationer jag vill ha. Det enda jag vill är att han ska vara nykter. Inte dricka fredag lördag söndag. Många gånger börja han tidigt på morgonen. Jag kommer alltid vara orolig att han börjar med det igen.

Missan
Vill inte prata...

Hej misty65. Så skönt att din man håller upp hoppas det håller. Hur är han i humöret då? Min man blir tyst och osocial när han är nykter. Vill inte göra någonting. Han gör nog sina försök att hålla upp men vill inte prata om det. Vore lättare om vi kunde prata om det och jag kunde hjälpa honom. Men inte ... Han håller bara igen några dagar sen börjar han igen. Helgerna börjar han tidigt och är redan onykter när jag vaknar. Vissa dagar kan han hålla det på en lagom nivå och vara trevlig och på gott humör och vill ibland göra saker. Jag inbillar mig då att han inte druckit men det har han förstås oftast en kvarter. Andra dagar blir det för mycket och då är han dum och elak vill ofta diskutera och blir arg för småsaker.Jag försöker hitta på saker för min egen skull och göra roliga saker.Idag har jag gått mina promenader med mina hundar och även åkt skidor. Frågade om han ville följa med till sonen som var ensam med sina små barn ikväll. Det ville han inte tyckte att han kunde komma hit istället. Jag tjatade inte utan åkte bara dit själv tillsammans med dottern. Vi hade en mysig kväll men han ringde förstås ett par gånger och undrade hur länge vi skulle stanna där. ( han brukar ju ändå gå och lägga sig vid 20) När vi kom hem 20.30 hade han lagt sig.

Sisyfos
Misty65

För många härinne på beroendesidorna är inte det svåra att sluta... det är att inte börja igen. En månad är för kort tid, skulle jag vilja säga. Han hinner inte uppleva det riktigt positiva med att sluta. Läs på beroendesidorna om du vill, vi är många där men problemen ser också helt olika ut. Även vad vi får ut av drickandet. Så det är komplicerat med alkoholism och beroende.
Missan, vill du leva så? Jag tycker att du gör sunda val när du tar hand om dig/er. Men det måste ju gnaga att han är full hemma? Och elak. Dags att gå?

mulletant
Det är nog sällan så lätt

att det 'bara är att sluta'. Oviljan att prata kanske har att göra med det? Min erfarenhet, egen och av att ha läst här under flera år, är att en nykter månad är en väldigt kort tid. Det är de allra första stegen mot ett nyktert liv men då måste viljan och motivationen finnas. Hoppas jag inte dämpar ditt hopp nu, det är inte meningen. Fortsätt läsa och skriva här och gör saker som är trevliga för fin egen skull! Allt gott, ta hand om dig! / mt

misty65
7 helger nykter.

Det är bra att han håller sig nykter. Fick faktiskt med honom att åka skidor. Han tyckte om det mycket och vill göra det igen. Men jag känner mej dämpad och vågar inte riktigt lita på honom längre.Tyvärr känner jag mej dämpad och ledsen. Ärligt. Riktigt nere.

Carina
Hej Misty65!

Det låter underbart med skidåkning i all denna nysnö. Men du är låg just nu och det är superbra att du skriver här och berättar det för oss. Vad mer behöver du göra för dig själv så att du kan börja må bättre? Vilka behov har du som du kan ge uppmärksamhet till idag?

Med hopp om att du hittar ett steg du kan ta för att börja må bättre!
/Carina
Alkoholhjälpen & Anhörigstödet

Nordäng67
Har också känt...

mig deppig fast mitt ex för stunden var nykter! Man tror allt löser sig bara de slutar dricka! Men när de dricker händer saker som sårar en djupt och som man aldrig får chans att bearbeta! Man kanske på sin höjd får ett förlåt i ord men aldrig i handling! Förlåt skall ju följas av handling för att det skall betyda något! Ofta händer ju samma dåliga saker snart igen! När mitt ex hade sina nyktra perioder kändes det som man skulle vara glad och tacksam för det! Men då kom allt som hänt ikapp mig! Precis som du kände jag mig väldigt nedstämd, kunde börja gråta ”utan anledning”! Mitt ex tyckte jag var negativ och ville inte ”älta”! Förlåt på riktigt fanns inte i hans register! Inte konstigt alls att du känner dig nere! Dessutom finns ju inte den där grundläggande tryggheten så man bara väntar på när eländet skall dra igång igen! Vet inte om samtalsstöd kanske kan va nåt för dig? Bara att få en regelbunden stund när det är fullt fokus på en själv är så skönt! Som sagt inte alls konstigt att Du känner dig nere! Ha inte dåligt samvete för det eller känn dig konstig för det är bara en sund reaktion på att man har något väldigt osunt som påverkar en mycket!

misty65
Tack

Vilka bra svar. Ja det går pågått länge. Nej förlåt är svårt för honom och säga. Det har varit mycket. Ja och det har varit osunt och nu känner jag mej helt slutkörd. Det är svårt att lita på honom. Han hade köpt två flak med öl. Får se hur det går. Vill kunna slappna av igen. Han har gjort en hel del som sårar. Han vill bara vi ska blicka in i framtiden och inte älta. På måndag ska en kurator ringa. Får se hur det går. Har också kollat in al-anon var dom håller hus . Det är tröttsamt. Är mest trött. Men mår bättre när jag håller på med någon fysisk aktivitet.

miss lyckad
Kämpa eller bryta?

Att leva med en missbrukare är en evig kamp tills missbrukaren själv vill ta hand om sitt eget beroende..Jag är en nykter alkoholist och har separerat från en aktiv alkoholist.Det är bara individen själv som kan välja att sluta..Att intala sig att man kan minska på intaget är dömt att misslyckas..Alkohol är en substans som är beroendeframkallande..Det beroendet försvinner aldrig,det är livslångt..Fundera på om du vill leva som du gör idag, om 2 år? Jag lovar mannens beroende har rotat sig än värre.. Jag brukar jämföra med droger. Kan en person med heroinmissbruk ta uppehåll och sedan bara ta heroin på helger? Nej, samma där, man återgår snabbt till högre dos och mer.. Samma med alkohol och andra beroenden.Det är svårt att se sin situation när man är mitt i..Försök se ditt liv utifrån. Vad har du för drömmar, intressen vad tycker du om..Vi kan ändra våra liv till det bättre..Men vi kan bara ändra vårt eget liv och göra egna val..Våra nära och kära gör sina val..Lycka till nu tjejen, du är värd ett gott liv utan kamp och press..Kram

misty65
Svårt

Hur lämnar man 10 år bakom sig utan att älta och bara se framtiden. Ja hur vill jag ha det. Sanningen vet ej. Men har fått en kurator. Måste ha någon att prata med. Svårt bara. Men hur raderar man 10 år.

Nordäng67
Bearbeta...

de 10 åren går att göra! Va bra med en kurator, gör dig gott! Bearbeta och lära sig av det man gått igenom, inte bara deppa (även om man så klart måste få göra det med lite) ! Och också verkligen känna och tänka efter hur man vill att nästkommande tio år skall bli! Hur man skall göra här och nu för att man om tio åt sitter och blickar tillbaka och är nöjd med de tio år som passerat! Kanske måste man ta obekväma och jobbiga beslut för att kunna göra det!

AL
Radera går inte

Men bra av nordäng67....tänk 10 år framåt. Var vill du vara då?
10 år ...varför ska de raderas? Minnen bra och dåliga tillhör livet. Dessa har hänt på gott och ont. Framåt...Framåt är vägen !

misty65
Ledsen

Han får mej att må dåligt. Jag tycker man ska vara försiktig med alkoholen. Men han är så elak. Tyvärr kan jag för lite om alkoholism men det är något man ska akta sig för. Sur och tvär är han för det mesta. Grälsjuk. Vänder allting jag säger. Nej jag är i en svår situation och har inte stöd från någon. Kuratorn hade inte tid med mej direkt. Men jag tror jag ringer henne på måndag. Har telefonnumret. Hon sa att jag fick det och jag kvalificerad till hjälp. Han gör mej olycklig.
Har pågått så länge. Är lättsårad. Har börjat med anhörigprogrammet också. Det är bra. Men vissa saker blir svårt eftersom jag är så sårad. Men det är tankeväckande och nyttigt deras program. Men vissa saker är svårt att göra pga att jag är så sårad. Känner mej som jag måste försvara mej själv hela tiden eller ta väldigt mycket negativt om mej själv. På något händer alla de sårande sakerna kvar i huvudet. Får Flashbacks om bråken och då gråter jag. Svårt att se det som är bra med honom. Kände att jag började hitta tillbaka till dom rätta känslorna när han är nykter. Men så bråka min yngsta dotter med mej. På ett ganska så grymt sätt. Men det stämmer det som står i anhörigprogrammet. Det är mycket bråk i en familj med alkoholproblem. Varje gång jag reser mej får jag något som sänker mej igen. Men det är jag som är så sårad att jag har svårt att se det som är bra. Ska försöka börja simma mer. Min mindfulness när alla negativa tankar är borta och jag kan räkna längder då jag jag uppnått något.

Undrar så om hon går på sin pappa på det viset. Men vågar inte fråga.

Nordäng67
Bråk i familjen...

Vet inte hur gammal din dotter är men antar att hon bor hemma och är minderårig? Att barn ”bråkar” med sina föräldrar är bara normalt! Hur man, som förälder, orkar med det beror på hur mycket kraft och energi man har! Du har ju din man som stjäl mycket energi från dig, energi som du hade haft till dina barn! Din man verkar inte vara bra för sin familj! Elakheter ska man bara inte ta! Har själv gjort det och vet hur mycket kraft det tar! Var rädd om dig och dina barn!

misty65
Snart påsk

God morgon

Min man är fortfarande nykter. Vilket känns bra. Men prata om det är laddat. Vågar inte riktigt ta upp det. Är ju snart påsk. Jag själv kan tänka mej att ta lite vin då.
Svårt.
Vet för lite. Jag vet inte om han är alkoholist.
Vad jag har hört är att man måste hålla sig nykter om man är alkohlist.
Han har sagt att han tänker dricka. Men inte till mej utan till min dotter.
Hörde också talat om ett nytt begrepp. Torrfylla. Vet väldigt lite om sånt här. Det är inget ämne jag direkt vill göra en djupdykning i och lära mej.
Min misstänksamhet sitter djupt. Han beter sig på ett jobbigt sätt när vi pratar om alkohol.
Är så less på det här.

Nordäng67
Spelar det..

någon roll om han är alkoholist eller ej? Egentligen? Nu tycker jag det verkar så i och för sig! Mer relevant att du funderar över om du har det bra med honom! Trivs Du? Är han snäll mot dig? Känner du dig trygg i ert förhållande? Jag funderade också som du, alkoholist eller inte, typ av alkoholism, grad av alkoholism! Men jag var ju inte trygg, han var elak under fylla, det var ju det som var avgörande! Och sen tycker jag att om man är elak när man dricker så tar man ansvar för det och låter bli att dricka! Kan eller vill man inte låta bli att stoppa i sig det som får spärrarna att släppa så har man problem!

Carina
Hej Misty65!

Vad bra att du är här och dryftar dina tankar! Som anhörig uppstår ofta många frågor och attacker av beslutsångest, ibland dagligen. Nu nalkas påsken och det väcker frågor hos dig (och hos många andra anhöriga kan jag tänka mig). Hur skulle drömscenariot se ut för dig inför påsken? Hur kan du kommunicera det till din man? Och hur kan du hantera om alkoholkonsumtionen ställer till problem för övriga familjen?

Som du märker, jag ställer många frågor men ger inga förslag. Frustrerande kanske... Men det är för att alla familjer ser olika ut och det som kan vara en lösning för en familj kanske inte alls fungerar för någon annan. Min förhoppning är att du ska hitta en väg som känns bra för dig!

Men ett tips tänkte jag ändå ge, har du sett att det finns ett anhörigprogram som kanske kan passa dig? Om inte, klicka på länken här så kan du läsa mera: http://anhorigstodet.se

Varma hälsningar!
Carina
Anhörigstödet & Alkoholhjälpen

misty65
Svårt

Jag är inte nykterist. Men dricker sällan och när jag dricker är det vin . Skriver upp när jag dricker. Vill ju ha koll. Nej om jag känner mej trygg. Han har aldrig fysiskt skadat mej. Men med ord och beteende har han gjort mej illa. Nja vet inte riktigt. Känner mej väl inte helt trygg. Litar ju inte riktigt på honom. Mycket som jag aldrig vågar säga. Känns som han inte riktigt ser mej och uppskattar mej. Ska få prata med kurator.

misty65
Han har inte druckit och jag

Han har inte druckit och jag har stöttat honom helt i det och inte druckit något alls heller. Skönt bara.

misty65
Påsk

Hur vill jag påsk ska bli. Är uppriktig nervös för påsk. Helst hade jag velat att mina barn skulle komma. Att vi har roligt. Helst utan alkohol. Vet inte ens om dom kommer. Nervös eftersom det blev som det blev i julas. Har inte kommit över det. Mår inte bra. Vore skönt om min man lät bli att dricka. Är rädd att det blir som det brukar. Han dricker alla dagarna. Ser inte fram emot påsk.

mulletant
Hej misty65

Jag förstår din oro inför påsken. Även om din man varit nykter nu en tid verkar ni inte kunna prata om hur ni ska ha det när det gäller alkohol och då lever du ju i ovisshet med din oro. Jag hoppas du följde Carinas tips och gick in på anhörigstödet! Jag tror, eller jag är säker på, att du skulle ha nytta av att bekanta dig med det. Det är så för oss anhöriga att även om vi inte har problem med alkoholen behöver vi stöd och hjälp. Vi behöver kraft att ta hand om oss själva.
Fortsätt gärna skriva här om hur du tänker och hur du har det. Det hjälper ofta så att man blir klarare över sig själv! / mt

Nordäng67
Förstår din oro inför storhelg...

och känner igen mig! Man vet liksom inte varåt det ska gå...lugn och bra eller kaos och inte bra! Kan du bestämma nåt inför påskhelgen som du själv vill göra med någon du kan förlita dig på och tycker om att vara med? Utan att blanda in din man! Hjälper mycket tycker jag om man kan skapa något som ger kontroll och struktur! Då har du det att se fram emot och som du också vet kommer att bli bra! Ger energi som i sin tur ger ork och då tänker du och känner bättre! Stor kram till dig!

Sidor

Låst tråd