Nu är jag här igen efter att ha lyckats med att spärra mitt andra konto. Jag är fortfarande nykter efter gårdagen som var ganska tuff. Följeslagaren var hack i häl hela tiden och det var nära att jag körde av vägen, men lyckades hålla mig kvar. Nu är jag riktigt arg på mig själv att jag lyckades klanta till det så att allt spärrades. Fråga mig inte hur, men nu kom suget igen.

Attack mot något för att skingra tankarna igen

Rövarkulan2

Efter en skitnatt med dålig sömn så känner jag mig faktiskt förvånansbävärt pigg men har ont i huvudet. Som tur är så jobbar jag nio dagar i rad och hoppas att det ska hjälpa mig i kriget mot alkoholen. Svettades ordentligt igår på jobbet och hade hjärtklappning till på köpet. Ska bli spännande att se hur långt tid denna reningsprocess håller i sig denna gången. När jag startade skrivandet här i april för snart ett år sedan så hade jag tio dagar som var för jävliga på ren svenska. Tack och lov är det inte så svårt denna gången. Jag tänker inte ta ut någon seger i förväg, men om jag lyckas hålla mig från alkohol till fredag eftermiddag när jag sen är ledig då kommer jag att vara stolt över mig själv. Ja! Då kommer nästa fight och det blir under de lediga dagarna när jag vanligtvis brukar belöna mig själv med välförtjänt vila och alkohol. Hur som helst så kan jag inte fundera för mycket på det nu.

Det blev tåget idag och det är just nu skönt att bara slappna av en stund innan dagens arbetstimmar. Studera människor och lyssna lite diskret på deras prat.

Funderingar ang mitt växthus har funnits de senaste veckorna eller snarare mitt suphus. Ska jag starta upp det denna säsongen eller inte? Där ute har jag mitt lilla alkoholnäste tillsammans med div växter plus några "Fräs" som gör mig sällskap. Hm! Det får jag ta ställning till när jag har rotat fram flaggan från buskarna och satt den på sin plats på växthuset.

Snabb rapport från ett tåg i mörka Skåne när jag är nykter och inte bakis.

Have a nice day

Attack!

Rövarkulan2

Nu börjar jag bli misstänksam. Jag är inte sugen på någon alkohol utan bara väntar på att följeslagaren ska slå klorna i mig. Ett lugn i kroppen som jag inte riktigt känner igen eller är van vid.

Hur som helst så är det bara till att njuta av stunden.

Rövarkulan2

Har sovit som en stock inatt, dvs efter två timmars snurrande i sängen och ett stort glas mjölk. När jag stod i "filosofiska rummet" (duschen) kom min följeslagare och gjorde mig sällskap. Ok! Detta är en av de gånger när min alkoholiserade hjärna började tänka på berusning igen. Som tur var så lyckades mina tankar skingras när jag som vanligt fick schampo i ögonen.

Efter mycket svärande lyckades jag komma ut i bilen med alla kläderna på plus kaffekoppen när älskade maken skjutsade mig till stationen.

Dagen idag består av jobb, besök på Ikea med en lista från mina föräldrar och kriget mot begäret och suget efter alkoholen. Ska bli intressant detta eftersom det finns ett ställe på denna jorden där älskade maken och jag verkligen inte kommer överens och det är på Ikea. Jäkla bra varuhus, men inte med maken och mig själv under samma tak. Diskussioner, vill bara ut därifrån båda två, alltid hungriga, stressade och vill bara hem. Pricken över i;et är när jag "bara" ska in om fyndavdelningen, för där går gränsen för vad älskade maken går med på.

Attack mot denna dagens äventyr!

Rövarkulan2

Längtar tills i morgon då jag är ledig efter nio arbetsdagar i rad. Ska bli skönt!

De senaste dagarna har det varit full fart. Bara till att stänga av och gasa på. Onsdagen bjöd på kalabalik på Ikea efter en lista där även mina föräldrar hade önskemål på bl.a. en ny stekpanna. Visst, inga problem i vanliga fall men när det är jag och älskade maken på det stället uppstår diskussioner. Så även häromdagen. Folk ler mot oss och tycker säkert det är lustigt att studera oss. Först korv så vi inte ska försmäkta av hunger, sedan attack mot plan två efter idéer om uteköket som ska byggas, ner och leta efter det andra som vi naturligtvis inte hittar eller går förbi och missar. Genvägarna är att rekommendera om man som vi då missade den aktuella avdelningen. Detta resulterade i att vi missade en del av vad vi skulle se på eftersom vi vägrade leta upp hissen och ta oss till plan två igen. Självklart skulle jag in på fyndavdelningen och rota runt. Älskade maken gav upp och sjönk ner i en soffa och lämnade mig ifred. Så blev den vagnen ordentligt lastad. Haha!

Den natten sov jag riktigt bra för första gången på länge.

Igår blev det bilen till jobbet så jag passade på att köra in om mitt "äggställe" ute på landet för att proviantera riktiga ägg. Då menar jag ägg! Stora och fina som smakar och ser ut som ägg ska. Tack, för det hönsen!

Skit i det utan det var på vägen hem som alkoholsuget slog klorna i mig. Helt oförberedd. Jag tog en liten omväg genom skogen och letade efter något vårtecken som jag inte såg när det slog till. Beroendehjärnan började planera för hemkomsten med äggen. Mmmm.... hade varit najs att göra en härlig sockerkaka på samma gång som tillverkningen av middagen med ett glas rött, eller varför inte lite whisky bakom köksgardinen? För att lugna ner mig och tänka på annat så blev det ner med sidorutan och ett smygbloss. Usch! Röka försöker jag också sluta med. Japp, det går ju bra (ibland).

Fredag idag och full fart efter jobbet för att träffa kamrater som jag har missat på senaste tiden. Jag har erbjudit mig att köra och då kan jag självklart inte dricka någon alkohol hur sugen jag än blir och längtar mig knäpp efter min följeslagare.

Skit att man kan förstöra sin kropp frivilligt och mata den med gift.

Hoppas på en nykter vår, när den nu tänker anlända.

Have a nice day!

Rövarkulan2

Blev attackerad av någon form av förkyldning i fredags på jobbet. Bäddade ner mig direkt när jag kom hem och är fortfarande under täcket.

Alltså! Jag har fått hjälp från bacillerna att inte dricka någon alkohol. Ärligt talat var jag vansinnigt sugen i går på varm choklad med whisky, men det blev inget med det.

Have a nice day

Emma79

Jag hade influensa mina första 10 dagar. Kroppen checkar ut.

Ligga I sängen ta det lungt flippra med telefonen.

Hålla vardagen på avstånd.

Kan hjälpa en ibland!

Krya!

Ta hand om dig och låt kroppen vila.
Dock kan det ge mycket tid till tankar och reflektion vilket kan vara bra ibland ☀️

Ta hand om dig!

Kram ?

Rövarkulan2

Fortfarande i karantän. Tvi! Ingen influensa utan en ordentlig förkyldning. Fortfarande off och helt trög i huvudet. Instängd och sus i huvudet som om jag hade det i en kakburk.

Tack för era ord, det värmer verkligen.

Solen skiner och jag har fällt ner persiennerna.

Tess45

Det var ett väldigt roligt ord. ?
Jag brukade fixa i trädgården och "svalka mig lite" i värmen.
Växthuset ska också sättas i bruk men utan fem miljoner ölburkar som man måste gömma efter en hård dag i trädgården, typ. ?

Emma79

...växthus?

Det är en dröm för mig. Att få frön att växa är så konkret med ett tydligt Resultat. Jag älskar det, lugnet, tålamodet.

Får hålla mig på balkongen dock.

?

Tess45

Älskar det, kan koppla av oavsett om det gäller att rensa eller mata på med näring.
Just att stoppa ner små frön och se de utvecklas till mat är fantastiskt.
Jag har bla höns oockså. Mycket underhållande djur. ?

Influensan alltså. Kommer ihåg att jag blev magsjuk i början av mitt nyktra beslut och tyckte att det var smidigt för att jag inte var sugen på A. Vid många sjukdomar kan det kanske slinka ner lite, men sällan vid magsjukan. Men nu när du fått lite draghjälp av influensan kan den ju få tacka för sig och lämna.

Krya på dig! ♡

Rövarkulan2

Skit att inte denna envisa förkyldning kan ge sig!

Japp, jag har ett växthus med en flagga på toppen som aldrig vill vara där den ska. Känner mig lite som den ser ut. Sliten som en sjörövarflagga och illa medfaren efter alla flyktförsök. Så fort jag känner mig frisk nog så ska jag ut dit och börja städa plus att se efter vad som har överlevt sen jag var sär sist. Suphuset kommer sig av att det är riktigt najs att hålla på där ute i ensamhet med lite rött vin eller en av de berömda muggarna med whisky och lite musik i bakgrunden. Fast jag tänkte försöka skippa det där med alkoholen denna säsongen. Jag ska villigt erkänna att det kliar både i fingrarna efter jord, frö, omplantering, sticklingar osv, men det kliar även i alkoholhjärnan min.

Stundtals har jag längtat mig knäpp efter något stark som hade kunnat fräsa på ordentligt i halsen isf hostmedicin.

Have a nice day

Rövarkulan2

Det var länge sedan jag skrev sist. Mycket har hänt men en sak är säker och det är att jag inte har varit utan alkohol många dagar i sträck. Två, tre stycken lite då och då men det är allt.

Så nu är det dax för ett nytt försök med en dag i taget plus att läsa, skriva av mig här inne igen.

Full fart framåt!

Benguela

Lycka till Rövarkulan2! Jag har just läst hela din tråd. Vilken kämparanda!

Jag är också på dag 1 idag. Mitt mycket modesta första mål, är att första semesterveckan - som spenderas vid medelhavet - ska vara helt vit...

13Verdandi

Jag har läst igenom hel din tråd nu på förmiddagen och vill skicka dig lite kämparanda. Du verkar vara en underbar person med så mycket att erbjuda din familj och världen- varje dag du låter dig själv vara det utan att dämpas av alkohol är en enorm seger. SOM du kämpar, är så imponerad över att du kastar dig upp på hästen igen med energi och jävlar anamma1
Heja dig!