Hej!
Ny som medlem, men har läst i forumen i några år. Jag är förhoppningsvis på rätt väg nu, efter 20-25 års vilset gående i livet pga alkohol.
Undrar bara om ni går och pratar med någon terapeut eller liknande. Eller har ni gjort detta på egen hand?
Själv har jag äntligen bokat tid hos en ”klinik” för samtal och fick sådant fantastiskt bemötande när jag ringde så jag höll på att börja gråta. Även de vänner jag har valt att berätta för har gett så mycket kärlek och stöttning - något jag inte riktigt väntat mig.
Men det låter som om många gör det här på egen hand. Själv både längtar jag och vrider mig i mentala plågor inför tanken att blotta mig och min historia för någon. Haha galet...

Mirabelle

Vad härligt att du blir så socialt aktiv i din nykterhet! Jag är också mycket mer intresserad av socialt samspel utan vinet. Just nu har jag bara brist på ork... Kram

Idag är det vår i min stad så är ute på långpromenad med ljudboken i öronen. Känner vårdofterna och solen gassar från blå himmel. Kraften återkommer så sakta. Vi väntar nog alla på vårens inträde för lite extra ork.
Men i ditt fall, Mirabelle, så är det kanske makens agerande som snor energi idag ?

Mirabelle

Du satte huvudet på spiken där :P Jag funderar på att lägga ut honom på blocket "Förvuxen, skäggig tonåring med väl utvecklade undvikandestrategier bortskänkes för avhämtning. OBS ett lass av hans skrot medföljer på köpet." ;)

Här tickar dagarna på, är uppe i 35 alkoholfria dagar och det känns toppen.
Det händer inte så mycket här, går på mina KBT-möten två ggr i veckan, samt ett AA-möte. Har inte riktigt tagit till mig mötesformen (AA) än men jag masar mig dit iaf.
Har utan ansträngning gått ner 2-3 kg och hoppas det blir några fler ?. Känns gott att svullna magen försvunnit till viss del.
Jag är ffa sjukt trött på vintern och längtar nåt galet efter våren nu. Är ju trött hela tiden ?
Läser dagligen i era trådar men har inte så mkt att delge själv.

Emma79

...allt rullar på. Har ingen våg men jag tror också att jag gått ner en del I vikt kläderna blev större liksom ?

Går raskt mot 6 veckors nykterhet ???. Maken och en god vän satt här och drack öl och drinkar igår och vi åt god mat. Var inte ett dugg sugen. Hade bunkrat upp med goda ”vuxenläsk” (dricker inte alkoholfri öl eller liknande heller - just nu). Riktigt trevligt och kag nattade barnen nykter och fin, sov gott och vaknade pigg och fräsch.
Nyss planterade jag om lite växter här hemma. När hände det sist ???

Emma79

... exakt samma sak hände mig ( se min tråd ). Enda skillnaden är väl att jag fixar med växterna var o varannan dag!

Heja oss! ( och alla andra såklart ☺️)

Emma och Jenny..Så skönt när vi kan vara och vakna nyktra..Dag på dag..Vecka till vecka..Osv.. Varför förgifta vår kropp och själ? Bra jobbat..Kram

Usch, har blivit förkyld och är tröttare än vanligt. Vill bara sova! Längtar efter påsk och påsklov så man kan sova och vakna av sig själv, utan det förbannade alarmet.
40 vita dagar idag (ja, jag räknar fortfarande ?) och nästa vecka står jag inför min största prövning: utlandsresa. Känner mig trygg just nu, men hoppas det känns lika enkelt på plats. Semester är annars ganska starkt förknippat med öl, vin och några drinkar. Men inte nu....får inte....

Emma79

...är någon tröst men jag är på utlandsresa och det har gått jättebra. Bara att bestämma sig och sedan stick to it.

Ja Emma, läste det. Och det lät bara härligt, inte jobbigt alls. Det är väl ovant i början men tanken på att riktigt njuta av resan från morgon till kväll, utan någon alkodimma öht, känns lockande.

Du verkar så motiverad, det viktigaste verktyget vi har. Några strategier på det, så minskar risken ännu mer. Det gäller väl att inte ta just första glaset, det som är så lätt att tycka inte gör något. Men för de flesta brukar det ju bara vara det första i raden av många.

Krya på dig så du hinner bli frisk! ♡

Min motivation är mitt eget och barnens välmående. Jag är gift och bryt mig givetvis om maken också, men inte först och främst. Mitt eget välmående för jag bor i mitt eget huvud dygnet runt, kan inte flytta ut, så jag får se till att ha det så bra som jag bara kan. Och mina barn för deras trygghet, framtid och deras egen syn på alkoholen. Hoppas att de inte har ärvt min alkoholgen, men uppväxten ska inte bjuda på traumatiska alkoholrelaterade upplevelser.
Det är min förhoppning att förbli nykter resten av mitt liv.

Det är alltid du som är viktigast i ditt liv..Inte på ett egoistiskt sätt, utan ett friskt..Sätt dig själv och ditt välmående först, så får familjen det fint i förlängningen ..En frisk och stark kvinna är en stabil mamma och partner..Du gör ditt liv bättre och bättre..Kram

Emma79

Blir så inspirerad av din inställning, det är liksom inget snack om saker du har bestämt dig! Determined.

För en som mig som aldrig fått några gränser satta och nu verkligen tvingats sätta dem själv ( av samma anledning du nämner ovan- JAG måste leva med mig själv 24/7 man kommer inte undan ) känns det skönt att ha någon att följa.

?

44 dagar idag ☺️
Hade utvecklingssamtal i veckan (där jag går på behandling) och de var nöjda med min utveckling. Vilken tur ? vad hade hänt annats?! De sa att de kunde se en ny glöd i mina ögon och det lät ju fint, haha.
Påskmiddag men det blir lugnt. Påskmust och lite Champis (läskedrycken) är det som serveras. Skönt att ingen ska dricka öht.
Mär jag var nere och handlade såg jag att det kånkades lååådor med dryck ut från systemet. Kände inget! Jo, jag kände att JAG mår iaf bra imorgon bitti. Lite skadeglad så där.
Ha en fin påskafton alla ???

Du har kommit långt. Verkar vara en bra behandling. Tur att du hoppade på den, som du säger, hur hade det annars sett ut? En ny glöd, använd den.

Ha en fin dag! ♡

Tack Vinäger, för de fina orden. Jag är tacksam för möjligheten att gå denna behandling/utbildning för jag börjar bli osäker på om jag hade klarat att hålla mig nykter på egen hand. Ju mer jag lär mig, ju svårare inser jag att det är. Ni är många som är fantastiska som jobbar så hårt med att fixa det utan gruppsamtal/AA/behandling. Ni är starkare än ni tror ??