Skrämd till nykterhet!

253 inlägg / 0 nya
Senaste inlägg
Odette
Hur mår man om man slutar dricka helt?

Tacksam för er input..... håller på att leka med tanken på att verkligen inte dricka alls på ett tag. för att se vilka förändringar som kommer ske.. ni som klarat att lägga ner A... vad har ni för erfarenheter? vad händer med kroppen hjärnan osv osv.. vore tacksam att höra om era erfarenheter.. :) jag tycker främst att jag känner mig så ofräsch.. det syns i att ansikte .. på min kropp.. och hjärnan e typ slö? .. usch.. hur som.. idag e vitt ! Ångesten är stor över livet men idag ska jag fasiken hantera det NYKTER! det kommer gå det känner jag. E så sjuuuukt trött på A.. önskar det inte fanns!

Mirabelle
Hej fining :)

Vad jag har förstått så märker de flesta av fysiska förändringar ganska snabbt efter totalt alkoholstopp. De blir fräschare liksom... och minskar midjemåttet. Jag vet inte om jag känner nåt sånt. Jag var snygg innan också ;) Ångesten över livet är ett aber att bära... Men jag tror att det är där du kommer märka störst skillnad. Kanske minskar inte ångesten direkt, men utan alkohol får du klarsyn, kraft och mod nog att fatta de beslut du behöver fatta. För mig kändes det som om min självkänsla plötsligt började tala till mig, istället för att ligga platt och tillåta sig bli trampad på... Stor kram till dig och glad påsk <3

Odette
MIrabelle <3

Tack fina vännen min !! Du är SÅ förstående och lugnande <3 tack!! Yepp så får det bli.. måste börja ändra mitt liv.. i nån ände.. denna e rätt tror jag.. alkoholen har satt sig på dumma ställen på mig.. vilket jag verkligen avskyr.. kommer inte i mina kläder.. magen e liksom som en ballong ... ser sliten ut.. och yes.. med risk för att låta ytlig.. så var jag .. och kanske även ÄR under alltihop.. rätt snygg haha ;) .. men A har satt spår.. men jag tror jag kan övervinna det.. och återfå mig själv :) .. idag är jag nykter.. oron finns där.. för att jag inte ska klara jobbet.. ja en massa saker.. huvudet snurrar.. men jag är nykter. ska somna nykter och vakna pigg imorgon.... jag VILL INTE DRICKA!!!.. får bli mantrat under påsk.. bli fräsch :) Stor kram till dig med och glad påsk!!!

Emma79
DEt var någon här som sa

..till mig I början av denna resa “Håll dig nykter I två månader och bestäm sen hur du ska fortsätta”. Det blir ett sådant fasligt dividerande annars. Fram och tillbaka. Ångest för att något gick “fel”, undran över hur det skulle kunna vara, komplex hit och dit.

Testa! Se hur det blir för dig!

Jag har fått igång ansiktsmimiken när giftet gått ur ( inbillning?) säkert gått ner något kilo, fått en midja och låren har smalnat av. Klarheten i ögonen, närvaron och lugnet uppskattar jag mest.

Vill du inte dricka ska du inte göra det 😘

Odette
Åh tack vänner! Jag e inspirerad nu!!!!

Alltså ni ❤️❤️❤️ Känner mig närmre er än mina vänner just nu ❤️❤️😊😂❤️.. jag kan inte vara ärlig mot dem och får bara massa ” tänk positivt nu”.. och åsikter.. håller min kamp här inne och med er! Det känns bäst. Ok men då kör vi nu då.. idag första dagen vit! Nu ska vi se hur det blir.. ska lyssna på era råd nu.. och ta ett kraft tag!

Odette
Och Glad vit påsk till er ❤️😊

Hoppas ni får en härlig påskhelg

Vinäger
Efter ett tag!

Jag drack ganska stora mängder alkohol, så självklart märktes flera förändringar tidigt. Viktminskning, framför allt mindre mage och lår, friskare hy och klarare ögon. Det viktigaste har dock varit det psykiska måendet. Att få sova bättre och att slippa stressen över hur mycket/lite man dricker är bara ett par exempel. Detta trots att jag har trillat dit några gånger under min drygt fyra månader långa resa. Finns inget annat alternativ än att rekommendera andra att prova. Lycka till! ♡ Kram

Amanda igen...
Hej Odette!

Hej Odette!
De fina vännerna här ovan har gett dig massa bra svar! Alla upplever vi samma och ändå olika förändringar, men de har en sak gemensamt och det är att de är positiva i grunden. Kanske skulle man kunna säga att det även finns negativa resultat av att inte dricka men är det inte så med allt om man skulle välja bort något?
Det enda jag känner en viss saknad inför är när man drack och hade sådär sjukt roligt, saknar ibland att vara lite crazy då jag är en ganska återhållsam person nykter. Men då inser jag att den tiden då jag faktiskt hade sådär kul när jag drack sedan länge är förbi, de senaste åren har jag gått ifrån skönt lullig direkt till minneslucka. Och det går fort eftersom jag efter första glaset förlorar kontrollen. Min kärlekshistoria med Mr Alkohol har pågått i över 25 år och vi kommer aldrig hitta tillbaka till tiden då "han" inte var det viktigaste i mitt liv och vårt dejtande var sporadiskt.
Så vad har förändrats för mig sedan jag slutade dricka, rent konkret? Bortsett från synbara positiva effekter är den absolut största vinsten för mig återerövrandet av min hjärna! De senaste fem åren av mitt drickande var min tanke trög som sirap, ny information sögs in i ett svart hål och ibland kände jag hu jag snubblade på orden, hade svårt att formulera mig sammanhängande när jag var som värst bakis... Då stod jag utanför mig själv och det självförakt jag kunde känna hade kunnat döda mig. Jag kände äckel inför mig själv, en sån svag, ryggradslös och värdelös människa... Vilket drev mig till ett destruktivt beteende då jag inte tyckte jag förtjänade mer än kaos.
Detta var vad jag trodde att jag var, vem jag var. Jag skyllde aldrig detta på alkoholen utan på min personlighet. Men idag, efter snart 8 nyktra månader, förstår jag vem jag är. För första gången i mitt vuxna liv faktiskt.
Det jag har vunnit på att sparka ut A ur mitt liv och min själ är självkänsla, självtillit och jag kan se att jag är värdefull. Och med förvåning har jag även sett att jag är en bra människa. Har ett gott hjärta.
Jag har fått tillbaka min själ och mitt intellekt och jag är fri att använda dem till att göra gott både för mig själv och människor runt mig.
Jag trodde aldrig jag skulle kunna leva utan alkohol men mer levande än jag är nu, det har jag nog inte varit sen jag var barn.
Nu blev det många storslagna påståenden men såhär känns 8 nyktra månader för mig och jag vill aldrig, aldrig gå tillbaka. Och att få känna såhär är ett privilegium jag önskar er alla!
Kram!!
Amanda

Odette
Vinäger och Amanda ❤️ Tack för era ord..

Verkligen TACK... blir så tacksam att ni tar er tid att skriva här!!! Om ni visste vad det stärker !! . oj vad jag känner igen en del av det ni skriver.. att hjärnan e trög nu det känner jag.. blivit värre senaste året.. jag vill SÅ gärna klara av detta nu.. jag hoppas jag lyckas!! Idag e det inte svårt.. snarare skönt.. oro ja.. för en massa saker.. men nu SKA jag inte döva min själ mer med A! Jag ska möta min oro head on!!! Och komma i mina jeans ;)! Det e de små sakerna som driver oss framåt !

Mirabelle
Oro för att inte klara jobbet

Jag svär på gud... Om vi inte har förmågan och kompetensen att göra våra jobb så hjälper alkohol definitivt inte läget. Bakfulla och trögtänkta gör vi bort oss snabbt som tusan. Nyktra har vi en större chans att lyckas :) Kram

Odette
Exakt!!! Huvudet på spiken Mirabelle

Blir ju BARA värre om man e bakis. Äh fy fasen jag e så osugen! Daga att sluta vara ett offer jag ska kämpa nu! Minnas den HÄR känslan jag har NU!.. klar i bollen.. ser fram emot ett rejält träningspass imorgon mitti! Åh jag vill bli mig själv igen.. pigg slank vaken effektiv levande fräsch .. inte det här.. svullen sliten trött trög dimmig pösig deppig olycklig.. negativ!!! Nä det är upp till MIG nu! Med er hjälp och alla era inspirerande starka berättelser .. så SKA detta gå!

anonym17136
Ja , Det är bara du själv som

Ja , Det är bara du själv som kan ändra på ditt Liv .. det var orden jag också sa till mig själv .. Jag var riktigt illa ute .. Här är jag nu .. 1,5 år senare .. Stark både på in o utsidan .. 💪💪 Ge inte upp , Du fixar det .. Livet är värt att kämpa för ❣️

Odette
Dag 2 ( eller morgonen dag 2)

Skärstorsdagsmorgon. Igår somnade jag nykter. Ett dygn vit är väl inget att ens prata om men för mig är varje dygn nu plötsligt superviktigt. Oftast brukar jag ju skära ner på glasen men glasen finns ändå kvar.. det funkar också , inga sätt är dåliga.. men nu är jag ute efter att BRYTA ett livsmönster, bryta den onda spiralen jag hamnat i som jag på allvar börjar bli riktigt orolig för.. jag vill se vad som händer i min kropp IOM totalt A stopp. Jag har i huvudet skrivit ner bara vad som hänt på detta dygnet.. det sporrar mig! Jag är pirrig rädd förväntansfull ångestfyllt svag stark orolig glad på samma gång.. jag hoppas jag fixar delmål ett. Att dricka om så bara en droppe nu skulle kännas så extremt fel.. inatt fick jag lyxen att sova så gott och lugnt .. länge sen sist.. ok men nu kör jag dag 2. Ska akta mig extremt för mina triggers .. DOM är luriga! Men jag är beredd! Jag hoppas ni får en underbar påsk fina vänner ❤️ TACK igen!!

PimPim
Hej Odette! ☀️🐣

Skönt att höra att du är tillbaka på hemmamark! Vilken prövning för dig!

Jag har snart inte tagit en droppe på tre veckor och det jag märker av så här långt är:
Fas 1 - hemsk huvudvärk och svettningar, extremt trött (ca 1 vecka), konstig sömn
Fas 2 - energi, piggare, sover hela nätter, extremt luktsinne, kroppen jäser av, piggare ögon, trevligare, dricker mycket vatten (vanan att ta tag i glaset och sätta till munnen) dock mer sötsugen nu.

Om jag skulle börja må sämre kommer jag få antidepressiv medicin, men då inte seretoninhöjande utan de som innehåller dopamin, Voxra. De brukar ge bättre effekt 👌🏻✨

Kram PimPim

PimPim
Hej Odette! ☀️🐣

Skönt att höra att du är tillbaka på hemmamark! Vilken prövning för dig!

Jag har snart inte tagit en droppe på tre veckor och det jag märker av så här långt är:
Fas 1 - hemsk huvudvärk och svettningar, extremt trött (ca 1 vecka), konstig sömn
Fas 2 - energi, piggare, sover hela nätter, extremt luktsinne, kroppen jäser av, piggare ögon, trevligare, dricker mycket vatten (vanan att ta tag i glaset och sätta till munnen) dock mer sötsugen nu.

Om jag skulle börja må sämre kommer jag få antidepressiv medicin, men då inte seretoninhöjande utan de som innehåller dopamin, Voxra. De brukar ge bättre effekt 👌🏻✨

Kram PimPim

Emma79
Vilken bra inställning!

En utmaning verkligen!

Det är faktiskt bara att säga nej. Ha en annan dryck redo så att glaset redan är fullt. Fokusera på mat och samtal ( eller godisskålen 😃).

Och titta in här om det blir jobbigt.

Kram.

Emma79
Dopamin

Just det...kom att tänka på detta när jag läste Pimpims inlägg ovan- försök att få I dig protein, jag fokuserade på ägg o baljväxter då jag inte äter kött annars har jag hört att kyckling och kalkon är väldigt bra. För att undvika kraftiga humördippar.

Jag var rätt låg de första nyktra veckorna. Bra att tänka att det är kemiska processer I hjärnan som gör att man känner på ett visst sätt, inte omständigheterna.

Emma

Jasmine
Var är du?

Hur har din helg varit? Saknar duna inlägg nu...

Mirabelle
Hohoooo!

Hur är det med dig vännen? Det har varit tyst i din tråd rätt länge nu... Kram

Odette
Hej fina vänner <3

Jag hoppas ni mår bra ? Jag har varit rätt frånvarande senaste. Det har varit så turbulent i livet att jag knappt vet vart jag ska börja.. men någonstans inom mig finns det ändå en styrka börjar jag misstänka.. Skulle kunna skriva en roman om senaste veckorna men ska inte tråka ut er ;).. I korta drag så kämpar jag på med nya jobbet, försöker träna varje dag.. min man måste jobba på annan ort på vardagarna just nu så jag e ensam mycket.. men det stör mig inte.. saknar honom men vi håller ihop och kärleken är stark som järn. A.... ja ni .. A finns där i kulisserna... idag till exempel tog jag ett glas vin när ja gkom hem från jobbet.. var inte gott... hällde upp lite ostbågar istället med saft.. mycket bättre till filmen... men andra dagar.. vill jag bara ha en massa vin.. ångrar mig varenda gång dock..det ÄR verkligen inte lika gott längre... och ger en ganska taskig effekt.. överskattat.. antar det e en process... just nu håller jag bara huvudet ovanför ytan... om jag försöker lösa allt som händer i vårt liv nu så skulle jag bli GALEN.... så jag tar baby steps.. orkar inte få panik.. vad tjänar det till ? jag tänker på er mycket.. jag undrar hur ni har det och hur ni mår.. men många av er verkar så otroligt starka måste jag ändå säga.. läser ju mångas trådar och jag blir förundrad.. var stolta över er fina ni <3 jag kommer kika in här lite mer regelbundet nu.. har saknat er mina vänner <3 KRAMAR och tack för ni finns / Odette.

Vinäger
Fint att höra av dig

Har undrat lite var du har varit. ♡

Låter onekligen som att du har det jobbigt just nu, men jag läser ändå in lite tillförsikt mellan raderna:
Du vet att du inte kan lösa allt, därför tar du det lugnt och i små steg.
Du avstår inte vin helt, men det smakar inte lika bra och ger inte samma effekt längre.
Du tränar varje dag.
Och sist men inte minst, du har en superstabil relation med din man.

För att vara i den sits du är nu framstår du fortfarande som den kloka kvinna du visat dig vara. Hoppas allt löser sig till det bästa. ♡ Kram

Mirabelle
Nämen heeeeej!

Underbart att få höra från dig! Det låter ju toppen att vinet är en besvikelse för dig nu för tiden :) Då är det bara en tidsfråga innan du tar steget fullt ut. Man lessnar rätt fort på allt som inte ger payoff. Låter som om du har mycket runt dig just nu :/ Ibland kan det nästan vara bra att stå i full storm. Som du skriver, man orkar inte få panik längre när man inser hur litet kontroll man har. Det tjänar ingenting till. För oss lätt neurotiska övertänkare är det riktig hårdträning i konsten "fuck it". Men det är klart... Man slipper väl helst lära sig att vara lugnet i stormens öga, om man får välja. Härligt att ha dig tillbaka här iaf. Du har varit saknad <3 Kram

Jasmine
Härlgt att du är tillbaka!

Man blir ju alltid lite orolig när någon bara "försvinner". Även om jag läser det som att du inte är helt nykter nu så verkar det gå åt rätt håll. Hoppas du får en fin dag i solen! Kram

Odette
Eran vänskap värmer hela vägen in i själen..

TACK SNÄLLA NI FÖR ERA ORD <3 <3 Värmer så otroligt. NU sitter jag på jobbet och skriver till er. Kände att jag tar mig den friheten. :) . På lunchen ska jag springa en mil. Det ser jag fram emot. Vaknade utvilad då jag höll mig till ett glas vin igår som smakade blää- inget vin idag. Jag och min man håller på att måla upp en ny livsplan... vi kommer göra stora förändringar.. förändringar som jag välkomnar. Som livet är nu är vi inte nöjda.. med var vi bor och vissa delar av tillvaron.. men vi är enade och har samma syn tack å lov...
Hur som .. kära vänner... blev så glad att höra från er igår... Hur mår NI? Ska kika in i era trådar ikväll och se vad ni har för er <3

Emma79
Ska du dricka vin

...drick gott vin då för 17 😉

Kul att du är tillbaka! Och vad härligt att kunna springa en mil !

Allt är bra med mig, ups and downs men imorrn firar jag två vita månader och jag LEVeR fortfarande så det kan rekommenderas.

Kram!

Odette
Ibland lugnar isvatten mer än vin!

Hej vänner <3 ville mest önska er en fin helg. Tack för era fina inlägg här på min tråd. Fick en lustig uppenbarelse ikväll.. kom hem från jobbet... tung dag... livet är så turbulent nu på så många plan att jag inte ens orkar med mig själv.. så jag besparar er detaljerna.. ;).. hur som .. kommer hem... solen skiner.. slappna av med lite rosé.. i vanlig jävla ordning... men nähä... det var inte gott idag heller... inte ens effekten blir ju som man önskar.. jag drack två glas... helt utan anledning ...det var inte ens roligt.. bara av ren tragisk vana... jag tror min kropp och min själ.. har börjat tröttna.. kanske låter helt sjukt och konstigt... men jag vill få den effekten på nått annat sätt... av livet... av riktig glädje.. inte påhittad och kemisk.. TRÖTT PÅ DETTA.. säkert en bra bit kvar.. men känns ändå som att nått håller på att hända inom mig.. vad det är.. får vi se... nu ska jag dricka isvatten... och glädjas åt att jag kommer vakna utan baksmälla imorgon... bara den tanken får mig att avfärda alla tankar på alkohol.. kanske kan detta hjälpa nån där ute som e påväg in i dimman just nu... det är inte värt det.. <3 Kram till er vänner. Jag hoppas ni har det fint där ute och att ni får en solig helg. <3

Mirabelle
Han förlorar greppet :)

A-djävulen är som en självisk älskare... Åtråvärd vid första anblicken, men visar sig vara tom och innehållslös. Ger inget. En sådan tröttnar man på. Man går vidare. Han kan inte hålla dig kvar nu när du genomskådat honom :) Kram till dig fina Odette. Imorrn vaknar vi nyktra och alerta!

Odette
Varför händer så mycket jobbigt på en gång?

Hej vänner, hoppas ni e ok ? Kikar in här igen efter en tids uppehåll... phu livet säger jag bara... har hänt en massa nya tunga saker i livet.. att man inte kan få EN VECKAS SAMMANHÅLLEN LUGN NÅN GÅNG? Låter som ett offer inte min mening.. men är helt matt... A är lätt att ta till för att döva det vet vi ju så väl.. och jag är ju som bekant rätt bra på det.. men fy va trött jag är på det.. och på allt. Försöker nu lägga upp en plan för att vända på detta och hitta en väg ur allt det jobbiga. Bli lösningsorienterad och inte döva allt det onda med A... har svårt att finna självdisciplinen bara.. hur gör man? hur tänker man ? jag ser framför mig de saker jag kan påverkar för att göra livet bättre.. försöker se det positiva och det jag faktiskt HAR. Det finns alla förutsättningar.. men hur börjar man? tacksam för era tips.. har saknat er mina fina forumvänner. Kram från liten och rätt ... rädd... Odette..

Emma79
Självdisciplin

Självdisciplin=överlevnadsstrategier.

Lösa problem när man är Alullig, ingen bra idé.

Skriver mer sen, har också börjat vänja mig vid att all skit händer på en gång och att man aldrig kommer fram till lugnet.

Vi hörs!

Kram

Emma79
“Just nu mår jag bra” , att

“Just nu mår jag bra” , att få upp nosen över ytan om så bara för en sekund. Kanske kallar de det för mindfulness, vad vet jag.

Att inte identifiera sig som den som har otur/ mår skit osv, hålla huvudet högt.

Försöka att skratta lite då och då, även i kaoset-skratta åt det.

Och alkohol komplicerar mest så det är ingen bra ide. Göra en plan få kontroll, hitta något att se fram emot.

Krama om någon man gillar, en vän ett barn vad som helst, en hund eller katt och bara glömma allt runtomkring för en stund.

Att lyssna på musik man lyssnade på när man mådde bra.

Clear the thoughts på något sätt, I skogen på stranden...

Det här kanske inte nuddar dina bekymmer men det var vad som rörde sig I min Knopp just nu.

Hoppas du får lite lugn o ro.

Sidor