Hamnade här då jag bestämde mig igår för att nu får det vara nog. Jag som alltid varit målfokuserad, social, en glad förälder och partner. Vad hände? Jag vet exakt vad som hände, jag fick nej på en bukplastik, jag fick inte ett jobb som jag så gärna ville ha, jag hade många kämpiga år ensam med mina barn.
Ensamheten på kvällarna då jag kämpade med diverse jobb och hushållsarbeten och ledsamheten över att inte få den op jag tränat och kämpat för så länge behövde fyllas med något och vin funkade ju, socker funkade inte längre.
Karriärsbakslag - vinet hjälpte mig ännu mer och ja hela karusellen var igång. Nu föraktar jag mig själv, känner mig som en dålig förälder till mina barn, går upp i vikt, ja allt det där. Skammen och misslyckandet sitter som fastnålad i bröstet. Trots att vinandet eskalerade efter karriärsbedslaget så har jag lyckats klättra uppåt jobbmässigt. Arbetet är min tillflyktplats. Där mår jag bra, är högpresterande och får alltid högsta lönepåslagen. Tänker aldrig på alkohol när jag jobbar, bara när jag sätter mig i bilen hem. Först mat, sen mitt älskade vin, min allra bästa vän!
Nu har jag bestämt mig och jag kommer behöva skriva mycket, fråga massor och jag har läst massor med trådar idag! Ni inspirerar! För mig är det dag 2 utan vinet och huvudvärken är hemsk! Ungefär som bör man detoxar sig från kolhydrater i stort. Hur länge brukar den hålla i sig och vad kan jag förvänta mig mer?
Kram från mig!

Svordomar är till för sådana här känslolägen. Så fortsätt att citera alla möjliga om det hjälper.

Var det ett tillfälligt bakslag? Vi har pratat mycket om den inre stenhårda domaren här. Så mycket onödigt stryk vi ger oss själva. Rött kort innan vi hunnit kolla igenom situationen.

Är det något särskilt som hände eller har hänt?

Finaste du, skriv och berätta. Då är chansen att vi ska kunna hjälpa till att lyfta dig tillbaka dit du hör hemma, det vill säga långt ifrån glaset.

Massor med kramar ❤

Mirabelle

En tanke slår mig... Bakslagen tycks komma när man minst anar. Allt går bra. Det är toppen. Man känner sig rätt stadig liksom. Så bara pang bom, utan att det finns något vettigt "varför"... Stor kram får du från mig. Jag önskar så att du ska orka ta dig tillbaka igen <3

Jag märker hur väderberoende jag är och hur jag kan gå ner i en svacka efter maniskt arbete i några veckor. Där är jag nu och jag vill dricka vin men jag har inget. Hade jag haft hemmma igår hade jag definitivt druckit! Men hag hade inget tack och lov ??. Skulle aldrig kunna ha något hemma!
Jobb och massage idag. Hoppas jag inte får någon ångestattack bara för jag har varken tid eller lust med det!

Kram PimPim ?

Emma79

Vad jag känner igen allt det där!

Livet som går upp och ner.

Man får bara vänja sig.

Vet inte vart du bor men här i huvudstaden verkar det bli en toppendag!

Mirabelle

Maniskt jobb... På jobbet eller privat spelar mindre roll. Receptet för krash är adrenalinrushen i kombination med bristen på återhämtning. Man kommer till ett läge där man måste bromsa, men inte kan :/ Det är där vinet har varit en överlevnadsstrategi för mig med. Nu tänkte jag försöka bli bättre på att inte alls hamna i dilemmat. Planera för balans. Det går sådär... Kram

En objuden gäst som knackar på när den vill. Men den är svår att hålla utanför dörren. Det krävs mycket förberedelse för det, vilket vi knappast har ork till samtidigt som vi kämpar mot alkoholen. Men de två är vänner, det vet vi, så det gäller att försöka hålla åtminstone A utanför. Lättare sagt än gjort, men du fixade det i går, trots hårt motstånd. Bra där!

Kanon att du inte har något av skiten hemma, jag fixar det inte heller. Ingen idé att chansa på det här stadiet.

Stress är en bra grogrund för ångesten. Ändå säger vi att vi inte har tid med ångestattacker, vilket ger ännu mera stresspåslag. Jag är precis likadan själv, men bra är det inte... Hur tänker vi om?

Hoppas att massagen hjälpte i dag. ♡

Kram

Dag 1 efter två dagar då jag ”bestämt” att det skulle vara ok att dricka vin o sen vitt igen. 11 dagar innan beslutade jag mig bara så där för att bryta...jaja det kanske var rätt beslut framåt vem vet. Har läst din tråd om barn eller ungdomar i mitt fall ned NPF diagnos. Min äldste son har ADD förstår hur du kämpar (eller vi...) det tar på krafterna inte så att jag försvarar drickandet men tror att det ibland kan bli lite för mycket med allt kämpande både på jobbet o sen fortsätter det hemma...tycker lite det blir bättre med åren -nu är min son i övre tonåren men alla åldrar har sitt...vi kämpar på dag 1 snart slut i morgon dag 2!!

Har precis läst igenom din tråd och ska försöka bidra med så mycket pepp och styrka som det bara går???

Jag tror på dig, du har självinsikt och kloka tankar.
Kramar
???

...inledde jag dygnet med i natt! Fantastisk film om några av er kanske har en viss igenkänning i den. ?????

Sömnen blev ju sådär i natt då stormen härjat för mycket och jag har vaknat till och från i pölar av mitt eget svett.
Det blir till att byta sängkläder, börja städa ut julen och när jag är klar med det så ska jag köpa mig en stor härligt vackerkrispig tulpanbukett ?

Huvudvärken är påtaglig och kommer försöka hålla den i schack med vatten, inumetin, kaffe, lagom aktivitet och vila under dagen.

Bäst av allt är att jag somnade utan vin i kroppen och vaknade nykter och jag har bestämt mig! Idag är jag nykter!

Jsg var klok nog att till nyår planerat mina inköp av vin så att det räckte och skulle ta slut! Så det finns inget vin hemma ??✨ största utmaningen blir nog att inte gå in på glasbanken. Får låtsas att jag är hunden, katten eller glassen helt enkelt! ?

Har några tuffa dagar framför mig nu då det imorgon är en sorgens dag för mig. ?? ?Jag ska fixa det utan alkohol. Det har jag ju gjort förr!

Ha en underbar onsdag allihopa! ❤️

Kram PimPim

Nattens timmar var långa och jag har sovit dåligt! Svettningar, myrkrypningar och skallebank!
Nåväl nu är jag uppe och jag hoppas ångesten håller sig borta idag. Ska iväg till kyrkogården för att tända ett ljus ?

Jag har verkligen bestämt mig att idag är jag nykter. Det har jG inte varit de senaste sorgedagarna jag haft, nåväl huvudsaken är att jag är det idag när jag verkligen bestämt mig!
Sist jag försökte sluta vet jag att dag tre var värst vad det gäller huvudvärk och trötthet.
Tror den kommer visa sig i eftermiddag och jag ska försöka skingra alla mina demoner och tankar med att städa och få bort resten av julen här hemma.

Ha en underbar dag ❤️

Kram PimPim ?

Ja den har varit fin! Har mestadels spenderat dagen med min dotter så det har flutit på men suget kommer nu när jag precis satt ner ändan!
Hoppas innerligt på att få sova i natt ???
Jag behöver sömn!!!

Kram PimPim ?

Grät mig till sömns i natt, men än dock Nykter, en seger i sig! Ögonen är svullna, röda och ömma idag, likt dagen efter hårt festande, men jag festade inte igår, jag sörjde och saknade! ❤️

En ny nykter dag! Ikväll kommer pappa och hans fru hit så hag har satt Igång Pulled Pork på Slow Potten. Får se hur det kommer att gifta sig med smaklökarna i munnen. Hoppas på en rejäl oral orgasm! ?

Hatkärleken till min bästa vän börjar alltmer bli synlig i mina drömmar. Att vakna och tro att min älskling kommit på mig med handen i syltburken (läs handen på tappknappen på min fd älskade Kikkifestis)... det var en mardröm som heter duga. Han vet fortfarande inte om mitt stora kärlek till vinet och hur mycket det fördärvat mig. Eftersom alltid blir för full och får superångest (han har ADHD) dagarna efter en fylla så sa han på Nyårsdagen att han inte kommer dricka på länge eftersom han får sån extrem ångest efteråt som håller i sig i dagar.
Jag var inte sen att haka på och säga att det låter som en bra idé för då gör jag detsamma och så har vi roligt ändå! Vad han inte vet var ju att jag sen länge redan planerat det och sett till så mitt hem var tömt från alkohol från och med nyår. Alla inköp jag gjort i december var noggrant efterräknade så att det precis skulle räcka till nyår vad det gällde mitt vin.
Hans sprit hällde jag ut! Visste ju att jag skulle genomlida denna natten med grav ångest och troligtvis längtan efter bedövningsmedel och vet ni vad!
Jag klarade av det!
Idag är jag Nykter! Abstinensen har avtagit och jag kan tillbringa helgen med min älskling utan att ha för mycket huvudvärk, darrningar, svettningar od.
Sen kan jag även börja jobba påmåndag igen kanske något fräschare i huvudet och med lite piggare ögon för på tisdag ska jag även hålla en utbildning för all personal i stort sett hela dagen och min nya tjänst ska presenteras! (Chefen ringde och sa det igår)

Jag fick en julklapp innan jag gick på julledighet, att jag fått den tjänst jag sökt under hösten och att de inte märkt mina extrema baksmällor eller taskiga minne är galet. Jag fick i varje fall tjänsten med ett klirr i kassan och det gav mig ännu mera sporre till att vilja sluta!

Ha en underbar dag! ?

Kram PimPim?

Läst hela din tråd och jisses du kämpar!
Kramar om dig i sorgen som du bearbetar, verkar hemskt, berätta mer en dag när du känner dig stark! ? ❤

Tänk att vi varit så starka o gjort slut med A och påbörjat ett nytt förhållande med N (mitt nyktra jag), det ska bli så spännande!
Kram o hoppas maten smakar precis som du beskrev! // ?

Tack...
Ibland känns det som om det inte är lätt att vara jag... ?
Jag ger aldrig upp men jag vet inte vem jag ska vända mig till för att få hjälp! Är rädd att bli lämnad ensam av min särbo! Och då kommer jag bli ännu mer ensam...
Är rädd att barnen ska vända mig ryggen...
Ibland önskar jag att jag bara blivit påkommen och ifrågasatt!

Men nu står jag här med ett beslut jag tagit själv för mina nära och käras skull samt för min egen! ??✨

Kram PimPim?