Vart går gränsen?

342 inlägg / 0 nya
Senaste inlägg
John-Erik
Just så..

Såg en gång en dokumentär om just möss kontra A. Det var ett försök där man gav några möss val att välja vatten och A.
De som bara fick A ett tag (vill jag minnas) och mindre vatten blev tillslut så beroende att de glömde vattnet och dog.
Mössen gick och smygsöp dygnet runt. Allt taget ur minnet. En gammal undersökning, men borde finnas på nätet.
Men hur som helst intressant. Ska kolla lite runt PRDM2. Kusligt...Tack för inlägget. Lärorikt!

John

John-Erik
Glömde en sak!

Framloberna är väl stället som orsakar demens? Är det så?

John

Dionysa
.

.

John-Erik
Absolut Dionysa

Detta har jag jag någorlunda koll på, men du uttrycker detta på ett mycket bra sätt.:-)
Har själv märkt av att olika sorters stimulans, såsom spänning, matlust, beställning av en resa och val av resmål, hotell
kan ge lite något respit istället för A-stimulansen. Kolhydrater märkligt nog är bra för mig.
Fattar iofs inget av just det. men mättnadskänsla rent generellt kan jag tycka är bra.
Och kolhydrater mättar som bekant..

Dionysa
.

.

John-Erik
Enzymen

En undran: kan man tillföra enzymen i fråga eller är det helt kört? Vet att vissa etniska folkgrupper har mindre av enzymen
och tål A sämre...

John

John-Erik
Havregrynsgröt

Är en mäktig kolhydrat och väljer man glutenfri så är det ännu bättre.
Den är långsam vilket är bra..
Får väl ta bort budapestbakelsen då ;-)... Älskar den..

Dionysa
Emma79

....förlåt att vi är inne och ockuperar din tråd!! Ska genast maka på mig och önskar dig tillbaka!

John-Erik
Emma-Sorry

Tack Dionysa!

Ber också om ursäkt. Märkte inte att detta skedde ens. Måste lära mig mer om hur detta forum funkar.
Är läraktig så jag ska kolla runt lite så att jag inte gör några övertramp.
Sorry!

John

Emma79
Ja det blir ju lite tokigt

När man kanske behöver pepp o råd ist för någons havregrynsgröt 😥

John-Erik
Förlåt

Jag lägger ner nu. Kanske läser lite

Ha det bra

John

miss lyckad
Peppning.nu

Du är stark och duktig..Du har klarat av många svåra situationer..Förmodligen vill du inte ha tillbaka dom gånger du gjort bort dig och ångrat att du druckit..Sov, vila, unna dig något gott.Se på dokumentärer om alkoholism..Suget är så starkt för att det är beroendeframkallande medel vi försöker undvika och sluta ta in i vår kropp..Styrkekram till en mycket duktig och stark Emma💕

Miss_blondy
En svacka som du kommer komma ut ifrån..!!

Läst dina senaste inlägg. Du är i en svacka nu men de är "endast" en fas.Håll andan och bara fortsätt framåt. Tror jag hade sådana känslor som du vid den tiden när jag lyckades hålla uppe i 6 månader.Du har motivationen, glöden och viljan de har jag förstått.! Även om varje ord eller meningar stutsar tillbaka.skriv ner hur du känner och varför du INTE vill dricka på ett papper (även om det känns som det nu,men tvinga dig att få ut de) och sen skriv VARFÖR du vill dricka.Och jämför ❤️💖❤️

Emma79
Jag var så nära

...makens vinglas hela kvällen, men vad hade hänt om jag druckit?

Absolut Ingenting.

Det är det som är grejen, jag ska inte dricka och inte inbilla mig att det finns någon sorts lösning på allehanda krämpor där I glaset.

Jag ska ju luska ut vem jag är UtAN alkohol.

Om en vecka min lilla utvärdering. Har inte den blekaste aning om vad det betyder men jag har kallat det så. Men jag gillar att identifiera mig som nykterist.

Har ett läkarbesök i slutet av veckan ang utmattning o ångest. Förväntar mig ingen lösning utan fortsätter ta en dag I taget. De flesta dagarna är super duper ok!

Tack för era ord, stöttar upp.

Kram allihop!

Vinäger
Finaste du!

Hoppas och tror att det bara är en fas du går igenom, kanske måste igenom. Du är en förebild för många och ibland kan det kännas tufft, nästan som att man sviker andra. Du beskriver dina känslor så fint, oavsett om de är positiva eller jobbiga. Minns ditt första inlägg, redan det andades så mycket insikt.

Kom ihåg, om du "måste" ta ett glas vin så är det inte lika med hela flaskan hela livet. Kanske fel att skriva så, men det kan också kännas som en befrielse från A-tankarna. Som att ta ett återfall endast i hjärnan. Hoppas på det.

Lite svamligt, men välment. Tror på dig, bara så att du vet. ♡

Mirabelle
Nä det är ju just det...

Vad händer om man dricker den där alkoholen efter att ha varit nykter så länge? Inget. All tidigare pay-off uteblir. Man bara känner tydligt hur man har förgiftat både kropp och själ. För ingenting. Och man riskerar att glida tillbaka in i vanedrickandet, fortsätta leta efter enkla lösningar i flaskan... Att det känns tufft med motivationen nu är bara bevis på att du är på helt rätt väg. "Den lätta vägen är inte alltid den rätta vägen" (citat från Krambjörnarna). Hejja dig Emma! Du är en kämpe och en förebild!

Jasmine
Du får pepp såklart!

Nu är dock kvällen över och jag hoppas att du sover gott (nykter;)). Det är precis som du skriver- a löser inga problem. Men, dansa kan man bli glad av och det kan man ju göra med alkoholfria drinar i baren eller en tonic. Du har varit "duktig" så länge att du kanske behöver något roligt eller avkopplande.. Spa? Utgång med dans? Köra gokart eller testa något du aldrig gjort?

Kanske mina sk "råd" är helt värdelösa, vill egentligen bara skicka en styrkekram genom cyberrymden..

Emma79
Hmmmm

Jag behöver semester tror jag. Bo mitt ute I naturen vid havet långt ifrån all asfalt och alla måsten. Nära familj och vänner. Utan speglar, internet och krav.

Och det kommer snart att ske, måste bara ta mig igenom ett par månader till här I stan. Och min bransch goes bananas I juni så jag samlar kraft I nykterhet, god sömn och en hel massa ☕️.

🌸

Emma79
Mirabelle

Tack för Krambjörnarna citat 😂 har mest stängt av öronen när ungarna kollat, men det kanske är där I Kramlandet de stora svaren finns 😉

miss lyckad
Att ha alkohol nära sig..

Måste vara urjobbigt.Det är som att lägga droger framför en drogberoende, det är betydligt svårare att låta bli..Jag bad exet dricka någon annan stans än hemma när vi bodde ihop. Han respekterade inte det på slutet. Vissa dagar höll jag mig borta från hemmet pga det..Klart att det är en frestelse att sitta med alkohol på bordet, framförallt när suget finns.

Emma79
Miss Lyckad.

Jag tror inte att det är så för mig, konstigt nog. Jag har exponerats för alkohol under alla dessa tre månader, det var just igår det blev sådär. Men någonstans känns det bra att göra det så hardcore- sätta vinglaset där och inte dricka det. Efter panikångest i hissen- in igen o åk upp o ner tills det går över.

Så talar Tuffa Jag. Sån jag vill vara. Med Mirabelles “fuck you” attityd. Jag är inte alltid sån, men idag!

O en sak till- visst är det skönt när man “överlevt” en jobbig situation, somnar o vaknar o allt är bra?

miss lyckad
Säkert olika..

Jag har sett för mycket fylla, och för många barn som drabbas..Kanske därför jag inte kan se något fint eller festligt med alkohol...Vissa dagar är ju bättre och andra sämre även när det gäller sug..Att vakna nykter är underbart..Kram

MondayMorning
Emma79 Imponerad över din styrka.

Ett långfinger åt alkoholen. Jag får ju fortfarande dra på mig mina kickerboots och sparka hej vilt ibland. Men jag har lärt mig en sak. Det går alltid över. Jag vaknar nästa morgon och är inte ett dugg sugen på A. Så jag sparkar på.

Kämpa på nu. Du är snart över ditt mål du satte upp.
Galet bra kämpat. Imponerad över din styrka.

Kram

MM

Emma79
Sitter på balkongen med en

Sitter på balkongen med en bok och ett glas Afritt vitt vin, här haft en hell of a day känslomässig bergodalbana från just helvetet.

Nu är det lugnt. Så förbannat skönt när allt bara lugnar ner sig.

Den där Ajäveln är nog inte alltid som man tror, den här förklädnader. Nu har den intagit formen av författarinnan som skrivit min bok som avnjuter ett glas rött om dagen och viskar till mig “Varför inte?”.

Jag skrattar o vänder blad.

Det är ngt med årstiden, svårt att sätta fingret på vad. Jag gillar Varken uteserveringar eller att grilla- men denna snabba förändring från vinter till sommar har fått mig lite ur balans.

Tack MM för dina ord, du är inte så dålig själv 😉

Önskar er alla just detta lugn ikväll. Stadens ljud där borta, öppna balkongdörrar, klirr av bestick, lukt av kolgrill, musik från ett fönster. Och en bebis som inte vill sluta skrika 😱

Snille42
Emma

Hej! Känner igen mig så det du beskriver... Jag satte oxå en tremånadersgräns i min nykterhet och när det närmade sig gränsen så gick min hjärna ”bananas”....
Du fixar ett eller två glas vin... Du har inga problem... det är klart du ska unna dig du har ju varit så duktig🤪
Stå ut o håll dig nykter jag gjorde inte de för jag lyssnade på hjärnan o drack o det blev inte bra...

Miss_blondy
Ja bästa känslan..

När man vaknar upp efter jobbig gårdag och är inte bakis eller ens snuttat på A.De ger en sådan härlig varm känsla ☺️ Och du för det om och om igen.Hej dig ❤️ Läste någonstans att du har nästan precis börjat dricka A-fri vin/öl.Det stämmer va🤔.Eller du har gjort det hela tiden! Kanske klyddat till det 😋 Men började dom svåra känslorna/suget omkring då du började dricka A-fri ? Vissa kan hantera de jättar bra att dricka de, vissa reagerar sämre.Pga hjärnan reagerar på smaken och minnen/känslan kan komma tillbaka - medvetet som omedvetet. kanske triggar igång någonting..Bara en tanke jag fick innan idag när jag läste vad du hade skrivit !

Du kämpar sten hårt.Vilja vilja vilja..! Föreställ dig barnet som skriker som A-jävulen.Så kommer du nochalera och tröttna hihi 😋

Granit
Vet du vad, Emma?

Vet du vad, Emma?
Du är fantastisk!

Ha en härlig dag! ☀️

John-Erik
Emma

Du kämpar på duktigt!

Önskar jag hade din styrka..

Kram

Emma79
Miss Blondy

Nej, jag tror inte det finns ngt samband mellan a-fritt och suget. Konstigt nog, I teorin borde det vara så.

Jag tror bara att jag haft en bra dag och någonstans I det undermedvetna sägs det att nu är jag på den säkra sidan nu är det ok att dricka.

Men suget har försvunnit. Som tur är. Livet är redan för komplicerat för att blanda in en massa alkohol I det.

Conny15
Magkänslan säger ju till dig

Magkänslan säger ju till dig att det är nåt fel, lyssna på magen den ljuger inte , men den är ganska lätt att överösta den med bortförklaringar eller låtsas som att man missförstår . Har varit inne på samma tankegångar så många ggr och en av mina försvarstal var att enda anledningen till dessa tankar är att jag har läst för mycket om alkoholproblem och agerar hypokondriskt , ja jisses sån är jag iallafall ..

Sidor