Vart går gränsen?

346 inlägg / 0 nya
Senaste inlägg
Miss_blondy
En svacka som du kommer komma ut ifrån..!!

Läst dina senaste inlägg. Du är i en svacka nu men de är "endast" en fas.Håll andan och bara fortsätt framåt. Tror jag hade sådana känslor som du vid den tiden när jag lyckades hålla uppe i 6 månader.Du har motivationen, glöden och viljan de har jag förstått.! Även om varje ord eller meningar stutsar tillbaka.skriv ner hur du känner och varför du INTE vill dricka på ett papper (även om det känns som det nu,men tvinga dig att få ut de) och sen skriv VARFÖR du vill dricka.Och jämför ❤️💖❤️

Emma79
Jag var så nära

...makens vinglas hela kvällen, men vad hade hänt om jag druckit?

Absolut Ingenting.

Det är det som är grejen, jag ska inte dricka och inte inbilla mig att det finns någon sorts lösning på allehanda krämpor där I glaset.

Jag ska ju luska ut vem jag är UtAN alkohol.

Om en vecka min lilla utvärdering. Har inte den blekaste aning om vad det betyder men jag har kallat det så. Men jag gillar att identifiera mig som nykterist.

Har ett läkarbesök i slutet av veckan ang utmattning o ångest. Förväntar mig ingen lösning utan fortsätter ta en dag I taget. De flesta dagarna är super duper ok!

Tack för era ord, stöttar upp.

Kram allihop!

Vinäger
Finaste du!

Hoppas och tror att det bara är en fas du går igenom, kanske måste igenom. Du är en förebild för många och ibland kan det kännas tufft, nästan som att man sviker andra. Du beskriver dina känslor så fint, oavsett om de är positiva eller jobbiga. Minns ditt första inlägg, redan det andades så mycket insikt.

Kom ihåg, om du "måste" ta ett glas vin så är det inte lika med hela flaskan hela livet. Kanske fel att skriva så, men det kan också kännas som en befrielse från A-tankarna. Som att ta ett återfall endast i hjärnan. Hoppas på det.

Lite svamligt, men välment. Tror på dig, bara så att du vet. ♡

Mirabelle
Nä det är ju just det...

Vad händer om man dricker den där alkoholen efter att ha varit nykter så länge? Inget. All tidigare pay-off uteblir. Man bara känner tydligt hur man har förgiftat både kropp och själ. För ingenting. Och man riskerar att glida tillbaka in i vanedrickandet, fortsätta leta efter enkla lösningar i flaskan... Att det känns tufft med motivationen nu är bara bevis på att du är på helt rätt väg. "Den lätta vägen är inte alltid den rätta vägen" (citat från Krambjörnarna). Hejja dig Emma! Du är en kämpe och en förebild!

Jasmine
Du får pepp såklart!

Nu är dock kvällen över och jag hoppas att du sover gott (nykter;)). Det är precis som du skriver- a löser inga problem. Men, dansa kan man bli glad av och det kan man ju göra med alkoholfria drinar i baren eller en tonic. Du har varit "duktig" så länge att du kanske behöver något roligt eller avkopplande.. Spa? Utgång med dans? Köra gokart eller testa något du aldrig gjort?

Kanske mina sk "råd" är helt värdelösa, vill egentligen bara skicka en styrkekram genom cyberrymden..

Emma79
Hmmmm

Jag behöver semester tror jag. Bo mitt ute I naturen vid havet långt ifrån all asfalt och alla måsten. Nära familj och vänner. Utan speglar, internet och krav.

Och det kommer snart att ske, måste bara ta mig igenom ett par månader till här I stan. Och min bransch goes bananas I juni så jag samlar kraft I nykterhet, god sömn och en hel massa ☕️.

🌸

Emma79
Mirabelle

Tack för Krambjörnarna citat 😂 har mest stängt av öronen när ungarna kollat, men det kanske är där I Kramlandet de stora svaren finns 😉

miss lyckad
Att ha alkohol nära sig..

Måste vara urjobbigt.Det är som att lägga droger framför en drogberoende, det är betydligt svårare att låta bli..Jag bad exet dricka någon annan stans än hemma när vi bodde ihop. Han respekterade inte det på slutet. Vissa dagar höll jag mig borta från hemmet pga det..Klart att det är en frestelse att sitta med alkohol på bordet, framförallt när suget finns.

Emma79
Miss Lyckad.

Jag tror inte att det är så för mig, konstigt nog. Jag har exponerats för alkohol under alla dessa tre månader, det var just igår det blev sådär. Men någonstans känns det bra att göra det så hardcore- sätta vinglaset där och inte dricka det. Efter panikångest i hissen- in igen o åk upp o ner tills det går över.

Så talar Tuffa Jag. Sån jag vill vara. Med Mirabelles “fuck you” attityd. Jag är inte alltid sån, men idag!

O en sak till- visst är det skönt när man “överlevt” en jobbig situation, somnar o vaknar o allt är bra?

miss lyckad
Säkert olika..

Jag har sett för mycket fylla, och för många barn som drabbas..Kanske därför jag inte kan se något fint eller festligt med alkohol...Vissa dagar är ju bättre och andra sämre även när det gäller sug..Att vakna nykter är underbart..Kram

MondayMorning
Emma79 Imponerad över din styrka.

Ett långfinger åt alkoholen. Jag får ju fortfarande dra på mig mina kickerboots och sparka hej vilt ibland. Men jag har lärt mig en sak. Det går alltid över. Jag vaknar nästa morgon och är inte ett dugg sugen på A. Så jag sparkar på.

Kämpa på nu. Du är snart över ditt mål du satte upp.
Galet bra kämpat. Imponerad över din styrka.

Kram

MM

Emma79
Sitter på balkongen med en

Sitter på balkongen med en bok och ett glas Afritt vitt vin, här haft en hell of a day känslomässig bergodalbana från just helvetet.

Nu är det lugnt. Så förbannat skönt när allt bara lugnar ner sig.

Den där Ajäveln är nog inte alltid som man tror, den här förklädnader. Nu har den intagit formen av författarinnan som skrivit min bok som avnjuter ett glas rött om dagen och viskar till mig “Varför inte?”.

Jag skrattar o vänder blad.

Det är ngt med årstiden, svårt att sätta fingret på vad. Jag gillar Varken uteserveringar eller att grilla- men denna snabba förändring från vinter till sommar har fått mig lite ur balans.

Tack MM för dina ord, du är inte så dålig själv 😉

Önskar er alla just detta lugn ikväll. Stadens ljud där borta, öppna balkongdörrar, klirr av bestick, lukt av kolgrill, musik från ett fönster. Och en bebis som inte vill sluta skrika 😱

Snille42
Emma

Hej! Känner igen mig så det du beskriver... Jag satte oxå en tremånadersgräns i min nykterhet och när det närmade sig gränsen så gick min hjärna ”bananas”....
Du fixar ett eller två glas vin... Du har inga problem... det är klart du ska unna dig du har ju varit så duktig🤪
Stå ut o håll dig nykter jag gjorde inte de för jag lyssnade på hjärnan o drack o det blev inte bra...

Miss_blondy
Ja bästa känslan..

När man vaknar upp efter jobbig gårdag och är inte bakis eller ens snuttat på A.De ger en sådan härlig varm känsla ☺️ Och du för det om och om igen.Hej dig ❤️ Läste någonstans att du har nästan precis börjat dricka A-fri vin/öl.Det stämmer va🤔.Eller du har gjort det hela tiden! Kanske klyddat till det 😋 Men började dom svåra känslorna/suget omkring då du började dricka A-fri ? Vissa kan hantera de jättar bra att dricka de, vissa reagerar sämre.Pga hjärnan reagerar på smaken och minnen/känslan kan komma tillbaka - medvetet som omedvetet. kanske triggar igång någonting..Bara en tanke jag fick innan idag när jag läste vad du hade skrivit !

Du kämpar sten hårt.Vilja vilja vilja..! Föreställ dig barnet som skriker som A-jävulen.Så kommer du nochalera och tröttna hihi 😋

Granit
Vet du vad, Emma?

Vet du vad, Emma?
Du är fantastisk!

Ha en härlig dag! ☀️

John-Erik
Emma

Du kämpar på duktigt!

Önskar jag hade din styrka..

Kram

Emma79
Miss Blondy

Nej, jag tror inte det finns ngt samband mellan a-fritt och suget. Konstigt nog, I teorin borde det vara så.

Jag tror bara att jag haft en bra dag och någonstans I det undermedvetna sägs det att nu är jag på den säkra sidan nu är det ok att dricka.

Men suget har försvunnit. Som tur är. Livet är redan för komplicerat för att blanda in en massa alkohol I det.

Conny15
Magkänslan säger ju till dig

Magkänslan säger ju till dig att det är nåt fel, lyssna på magen den ljuger inte , men den är ganska lätt att överösta den med bortförklaringar eller låtsas som att man missförstår . Har varit inne på samma tankegångar så många ggr och en av mina försvarstal var att enda anledningen till dessa tankar är att jag har läst för mycket om alkoholproblem och agerar hypokondriskt , ja jisses sån är jag iallafall ..

Emma79
Ja vad den hittar på

...hjärnan!

Mitt nya projekt är att inte tänka så mkt, är trött på ångesten, de autogenererade panikattackerna, att ha för mycket tid ( vågar inte jobba för jag har stått o vacklat på utbrändhetströskeln I drygt ett år ) att oroa mig. Istället för att träffa ältande vänner med liknande erfarenheter försöker jag träffa folk som mår bra o pratar om nagellack eller Ibiza semestern. Försöker ladda mig med musik som får mig att må bra försöker röra på mig ( nåja dansa med barnen o cykla ), meditera, ha sex, att släppa loss och bara inte bry mig om all skit.

Alkoholen håller sig borta även om den kommer och skålar med mitt vatten glas var och varannan dag.

Vet att svaret/lösningen, definitivt inte finns där.

Granit
Helt rätt strategi!

Helt rätt strategi!

Ältande i problematiken blir inget bättre av. Jag märker att jag är där nu. Förhandlar omedvetet med mig själv.
Jag vet så väl att det alkoholen bara bär med sig skit och misär, så tankarna blir frustrerande.

Du gör helt rätt, Emma, och dina ord ger klarhet mitt under min skadade hjärnas förhandlingar med mig själv.

Ha en skön dag! ☀️

Anxiete
En läkare sa till min man

att siffran 3 är en spöksiffra när man kämpar mot beroende. Suget sätter in dag 3 , runt 3 veckor, runt 3 månader osv. Vet inte om det stämmer men det är en intressant tanke, finns det en ”rytm” i suget och i så fall är det kemiskt betingat? Jag tänker att hjärnan ändrar sej under resan mot a-fritt och att olika ämnen i hjärnan vaknar till liv igen under processen och att de då ”talar om” att nu är det ok igen ..... Flummigt förklarat kanske men hoppas ni förstår hur jag tänker.... Hade varit intressant att veta om det stämmer irl...

FinaLisa
Så sa de även på

Så sa de även på rökavvänjningen där jag gick för många år sedan, 3 dagar, 3 veckor, 3 månader samt 7 (!?) månader var risken stor att man skulle testa och ta en cigarett. Kanske det har med beroende centralen i hjärnan att göra..?

Emma79
Dag 86.

Har jag skrattat så att mascaran rann I hela fejset.

Jag har lyckats vara på jobbet hela dagen utan panik ( yes I’m a wreck, I know ) t o m lyckats planera saker för framtiden utan att hjärnan geggat ihop.

Jag har lyckats ha ett möte, konstruktivt.

Jag har lyckats säga nej till saker jag inte skulle pallat med.

Jag har lyckats inhandla både lunch och middag I en stimmig mataffär.

Jag har mediterat I 20 min.

Vissa dagar simmar man med nosen precis ovanför vattenytan, trampar på som fan för att inte sjunka. 🌊

Och lyckas. Och blir lite lite starkare. Och tror lite lite mer på sig själv.

FinaLisa
Jaa, vad härligt att höra!

Heja dig, hoppas fler sådana dagar är på ingång☀💖🌷👍

Emma79
Fina Lisa...

Hur är det med dig? Hur går det med allt? Letade efter din tråd men kunde inte hitta!

🌸

John-Erik
Anxiete- Stämmer otroligt bra

Siffran 3 är mitt dilemma. 3 dagar 3 veckor...

John

Dionysa
Tre,... är ett mytiskt,

Tre,... är ett mytiskt, magiskt tal! i sagor och mytologi.

FinaLisa
Hej Du fina Emma79🌷☀

Jo, jag hänger med men är inte så aktiv i min egen tråd. Såg att jag halkat ner på sidan 3 nu... Surrar mest runt i andras trådar och kommenterar lite då och då.
Är inte helnykter men har minskat på intaget betydligt.
Önskar verkligen jag skulle kunna hålla de tre magiska veckorna men hela tiden händer det saker utifrån som gör mig ångestfylld och rastlös inombords.
Men jag ger inte upp, jag är envis också så en vacker dag...😄
Är verkligen tacksam för Forumet, alla vänner här betyder enormt mycket för att jag ska hålla mig på banan.

Vinäger
#324

Vilken underbar läsning, Emma. Blir så glad för din skull. Den dagen var du verkligen värd. ♡ Ha en fin helg!

Jasmine
Heja Emma!

Du är en bra förebild😉. Jag bara gisssr nu... men när jag ser dig framför mig så ser jag en kvinna som är framgångsrik i sitt jobb och har ett tjusigt yttre. En kvinna som pratar glatt med andra och är glad på ytan, en engagerad mamma... och under ytan pågår det en kamp som ingen ser. Du gör det så bra! Heja!

Sidor