Hej alla medberoende systrar och bröder! Har varit medlem ett tag och läst, ibland svarat i någon tråd.
Min man är alkoholist. Vi har varit ett par i åtta år och gifta i sex. Problemet har väl funnits hela tiden, men eskalerat. Nu har han varit inne på Beroendeenheten två gånger på 1 1/2 år, senaste gången akut då jag inte vågade ha honom hemma , jag var rädd han skulle dö så hög promillehalt hade han. Detta var ett halvår sedan och sedan dess har det gått upp och ned , nu går det mest nedåt igen.... Han har en firma med nio anställda, inkl mig, vi arbetar hemifrån vilket gör hans drickande enkelt för honom. Hade han varit barn nu så hade han definitivt fått bokstavsdiagnos men psykiatrin utreder inte honom så länge han dricker och eftersom han dricker för att få ett lugn så är vi i en väldigt ond cirkel!
Ikväll kom grannen in, han är nykter alkoholist och har stöttat min man att försöka ta tag i sitt problem . Jag var irriterad vilket grannen märkte och han frågade sådär smidigt som en del gör: ”Varför är du så sur ” Jag svarade att du får fråga min inte helt nyktre man.... Grannen talade om att han blev besviken och inte köper undanflykterna min man kommer med och sedan gick han. Nu har jag blivit idiotförklarad i ca en timme av maken. Så kan man ju inte bete sig som jag gör, jag fördärvar allt osv..... Jag vill inte skydda och ljuga mer och framförallt inte bli anklagad för att alltid vara sur när det finns en jä.ligt bra anledning till att jag är sur.... Gjorde jag fel som drog fram elefanten i rummet ?! Maken säger att det blev fel eftersom det var jag och inte han själv som sa det, jag vet varken ut eller in snart....
Mitt nicknamn är franska och betyder Ångest , det är väl så allt känns

Ojdå!
Det skulle nog kunna skrämma vem som helst som vill vara med den andra personen.
Det där med bilkörningen. Så här i efterhand känns det igen. Min fru har inte körkort så det har alltid varit jag som stått för körandet. När hon och eller barnen varit med så har jag aldrig satt mig bakom ratten vid minsta tveksamhet. Så alla gånger det varit handling, hälsa på familj eller vänner så har jag varit nykter.
En bra strategi!
Värre har det varit när jag varit själv...

Jag blir glad över att höra att det kommer lite ljusglimtar för dig, trots att du just nu beskriver det som likgiltighet från din sida.
Det svänger och går upp och ned med jämna mellanrum.
Jag önskar att folk hade nåt felsäkert läge man kunde komma åt. Reseta och börja om så man blev så som man en gång var.
Det lät flummigt, men du fattar.

Vi kämpar vidare på varsitt håll!

Anxiete

sedan jag visade ”mitt hus” för honom. Det har varit en bra vecka, han har inte varit helt A-fri men dock ej påverkad, gissar på 2-3 folköl om dagen. Har inte frågat, han får göra sina val så gör jag mina efter det. Det känns faktiskt jäkligt skönt att inte jaga kontrollen !
Till viss del har det smugit in en likgiltighet men jag älskar min man så kan han fortsätta på denna linjen så hoppas jag att poletten trillar ner en dag och att han väljer livet !

Strongt av dig att inte längre känna att du behöver jaga kontrollen. Då har du verkligen kommit långt.
Nu gäller det bara att poletten trillar ner för din man också.
Jag håller tummarna för det!

Kul att läsa sig till din (nyfunna?) styrka!

Ha en härlig söndag! ☀️

Anxiete

Man kan inte annat än att njuta i denna underbara tid !
Kanske poletten börjar ramla ner, möjligt att den kommit lite på sne’ och fastnat?, igår sa han att det var dags att ta adjö av ”en gammal kompis” och det var ölen han menade .... Jag gör som grodan, lever på hoppet ?

Anxiete

har min käre make ringt och fått läkartid till nästa vecka, han vill prova antabus . Varför jublar jag inte, varför känner jag mej orolig ? Är det för att det känns som sista halmstrået?? Jag vet inte om hans hjärta är med i kampen eller om han tror det ska fixa allt .... många tankar snurrar ....

Det låter positivt!
Antabus kanske är precis vad han behöver för att hålla sig borta från alkoholen länge nog för att inse hur livet faktiskt kan vara utan att ständigt behöva rusa till sig.
Det är ett bra första steg. Sen får han chansen att verkligen visa vad han vill!

Hoppas det blir en bra erfarenhet för dig! ☀️

Anxiete

jag med!Tack för att du alltid tar dej tid och sprider positivitet ?Ha en bra dag i värmen, 22 grader i havet där vi bor ?

8 grader till och t o m jag skulle kunna bada! ?
Antabus, vilja och tid är en riktigt bra kombination.
Jag känner faktiskt en slags stolthet de dagar som jag tar fram min burk, lirkar fram en tablett, lägger i vatten, rör om och dricker upp.
Jag vet att jag inte vill kröka, och gör jag det ändå de kommande 10 dagarna så blir jag riktigt dålig.
Jag vet också att jag kan fuska och låta bli att ta mina piller, börja kröka i smyg och svika ännu en gång, men jag vill inte svika längre.
Ärlighet varar ju längst, och fortsätter jag vara ärlig mot och med mig själv så sker resten naturligt. Hoppas jag.

Ska du bada? ?

Anxiete

idag avklarat ! Chockande skönt , blir lite hjärtstillestånd när man hoppar i ?
Du resonerar klokt och sunt !

Anxiete

Imorgon kväll ska vi på examensfest.
Min man har bestämt sedan länge att han ska köra . Idag är han inte helt nykter och nu har det landat i att jag ”måste ställa upp” för han ”ber” mej..... Han vill att jag kör dit och han hem . Jag vägrar för jag litar inte på att han inte dricker någon öl på dagen och sen kan han helt plötsligt inte köra hem heller .... Eller gör jag fel ???? Ska jag lita på att det enbart handlar om rädsla för att åka dit för rattonykterhet , är jag lika elak som han tycker???? Just nu ligger vigselringen i badrumslådan
Fan, jag orkar inte bli mer besviken!!!!!

Bara det...att dricka så mycket att man är rädd att köra rattonykter dagen efter är konstigt! I min värld...när man är vuxen...när man vet att man ska iväg dagen efter! Stå på dig! Eller kanske inte..släpp kontrollen och låt honom agera och ta ansvar! Svårt är det men i längden bäst för ens egna sinnesfrid!

Anxiete

min tanke är väl att när vi ska iväg så kör jag.... det värsta är att han sviker sin dotter om han inte håller sej nykter.....
Om jag INTE kör dit så blir jag boven och OM jag kör dit så blir jag boven , stannar jag hemma blir jag boven.... Känner mej som Kalle Anka i djungeln på julafton ?
Ifs struntar jag i om jag blir boven men jag vill inte såra någon, det är så skört mellan honom och hans barn , jag vill inte förvärra något

Anxiete

Jag vet det, egentligen .....
Tack för att du peppar ?? Ska sova på saken , kram och gonatt ?

Här har du faktiskt rätt. Du ska inte köra.
Har han bestämt sedan länge att han ska köra, ja du hör nog själv hur det låter.
Jag förstår att det är svårt. Jag vet att du vill hjälpa alla inblandade, allra helst hans barn och framförallt dig själv.

Du kommer göra det som känns rätt för dig själv. Det är det viktigaste.

Hoppas du sovit gott! ☀️

Anxiete

Jag svalde stoltheten och körde till examen men klargjorde tydligt att det var för hans dotters skull . Han tackade faktiskt ,drack vatten och körde hem !
Nu väntar läkarbesök och ev antabus i veckan
Fortsättning följer ....

Han ska vara glad att han har en sån kvinna som dig vid sin sida fortfarande!
Bra kompromissat sv dig, och skönt att han faktiskt gjorde det du hoppades att han skulle göra.

Ha en fin kväll, A!

Anxiete

för det ? Jag är ju samtidigt väldigt glad att ha honom vid min sida ❤️
Nu går vi ut i solen , jag och hundarna ska se om vi kan få oss ett morgondopp, vi ska bara försöka undvika det ilskna svanparet som bestämt sej för att de äger viken . Igår kom vi upp ur vattnet illa kvickt när svanarna tog sikte på oss, jäklar vad snabbt de simmar ?!
Ha en skön söndag alla ni som kämpar här på AH ?

Anxiete

dax för läkarbesök imorgon och nu har han kommit på att han nog inte vill ha antabus iaf för” det kommer att trigga mej när jag inte själv kan bestämma”
Och där gick en alldeles underbar helg ner i mörkt svart slukhål .....
Just nu känner jag bara att min ork är slut, jag skiter faktiskt i om han super skallen i bitar, orkar inte med mer bergodalbana