Hej. 3 mån sen sist. Sökte hjälp 6 m sedan, gick klinik tog antabus. Tycte allt gick bra.. Nästan nykter i 6 mån. Bad sen få recept o sköta mig själv.. Men icke.. Druckit nu 3-4 dar i veckan.. Mår nu skit efter 3 daars drickande.. Tog antabus i dag.. Hu sån ångest... hjälp.. Vad göra?

Mvh

Berra58

Alla människor reagerar olika på mediciner.. Alla mediciner har biverkningar.. Vi måste ju oxå överväga vad som händer om vi inte tar en medicin. Jag kan ju bara referera till mina egna upplevelser. Tex är ju Alvedon farligare att överdosera än många receptbelagda... Håller med om att viktigast är ändå att lära sig hantera olika situationer, vilket jag redan redogjort för.

Ha d gott!

Berra58

Vaknade rätt utsövd imorse, skönt. Nu börjar som jag ser det några "farliga" dagar, dvs det mesta av abstinensen är över, men kroppen hänger inte riktigt med än, dessutom har man inte hunnit få ngn distans till drickandet. I mitt fall har jag de senaste åren ofta fallit tillbaka i drickande dag 5 - 14. Få se om jag förmår ta mig igenom 2 vita veckor o sedan bara öka??? Det där var ingen planering, bara en dröm ?
Ute skiner solen o om några timmar ska jag hämta sonen!

Hej hej

Anxiete

Hur funkar det om du börjar ta Antabus nu när den farliga perioden kommer ?
Det är givande att följa dej i med och motgång ! Ha en bra dag ?

Berra58

Innan jag trillar dit så har jag ju tagit antabus. Tyvärr vet jag att efter 1-2 dagar utan antabus kan jag dricka.. När man först börjar dricka har man viss hjärtklappning som går över. När jag sen drickar tar jag naturligtvis inte. När jag sen slutar dricka börjar ja ta igen. Och är noga med att ta hela tiden. Måste erkänna att det finns en övertro på preparatet. Trodde i början att man skulle bli dödssjuk om man så bara tog en folköl (ack nej). Efter 3 mån total nykterhet i höstas, fick jag ett hjärnsläpp och köpte hem ett 6-pack öl. Hade totalt glömt bort att jag åt antabus. Efter 2 öl börjar det hetta i ansiktet och hjärtat slå fortare, det var då jag kommer på mig, faan ja har ju ätit antabus, kommer nog dö nu... Väntade en timme, fenomenen gick över.. fortsatte dricka. Efter det känner jag besvikelse över mig själv och antabus.. Som ja nu vet inte utgör nån garanti. Enbart antabus hjälper nog ingen. Måste ses som ett extra stöd tillsammans med andra åtgärder (vilja, motivation, livsstilsförändringar, insikt, terapi..)

Anxiete

Du har såklart rätt ! Inget slår viljan, oavsett vad man vill förändra eller sluta med. Tänkte att antabus kanske kan funka som en ”spärr” mot dricka för ingen vet om det funkar med A och antabus varje gång ??
Men vem är jag att ge råd , jag klarar ju inte att sluta röka ens ??
Hoppas du får en go dag och att du håller den lille A-djävulen i ett hårt grepp runt halsen så han inte får luft!!

Xolo

Finns det någon telefonlinje dit man kan vända sig till då man känner att man behöver stöd för att inte ta den där första ölen?

Berra58

Nä, som du säger, ibland funkar, ibland inte, vi måste själv förändra beteenden o tankar, kanske m ngt hjälpmedel.
Ha en bra dag du med! ?

Berra58

sommar.. fint väder... ledig imorgon
Alla parametrarna på plats för en rejäl fylla o startskottet på en ny period.
Så är det nog för många just ikväll.
Ingen lyfter ju på ögonbryna om Svensson fyllnar till en fredag.
Problemet är att för vissa Svensson tar fredagskvällen inte slut förr än på Onsdag..!!??
Av den anledningen är jag ingen Svensson ikväll. Jag är en helt annan figur, som ikväll delar en äppeljuice med sonen och bygger lego.

Hej hopp

Vaniljsmak

till att vara en Svensson och häller upp ett glas Loka crush,och saknar familjen (jobbar på annan ort och kunde inte åka hem denna helg). Hade gärna suttit och lekt lego ikväll men istället surfar jag runt här på forumet och ser vad alla andra sysslar med.

Ha en fin, och nykter, kväll!

Berra58

Visst är Loka eller Äppeljuice mycket godare än etanol ! Dessutom passar ju det sistnämnda bättre som bilbränsle..
Ha en bra kväll du med!

Legobygge med sonen och endast äppeljuice innanför västen... Skillnaden mot en i bästa fall fysiskt närvarande, men inte fullt mentalt närvarande pappa, är hemmelsvid. Känsla av att ägna sig hundra procent åt något, att vara i nuet. Och för att inte tala om dagen efter...

Bra jobbat, Berra, fortsätter att läsa dina ärliga tankar. Gillar dem. ♡ Ha en fortsatt fin helg!

Berra58

Underbart o inte va bakis idag!
Visserligen vimmelkantig av sömnlöshet, men va gör väl det..
Idag (dag 6) blir en heldag med sonen, få se vart ha lurar pappa idag ?!
Ha en trevlig helg Vinäger!

Ha d bra alla!

Berra58

..har börjat, nykter o fin.Äter filmjölk o kollar Barnkanalen med sonen. Den andra vita veckan inom loppet av en månad.Dessvärre finns ju ett återfall mellan dessa nyktra veckor. Känner mig sjuk idag, vet inte vad,kan inte sätta fingret på, inte vanlig ångest, snarare kombinationen tomhet-trötthet-dåligt samvete o muskelvärk. Är iallafall nykter o ska så förbli idag!
Stora prövning kommer i kväll efter att ja skjutsat hem sonen, livsfarligt läge.

Oj va jag klagar...hu

Vaniljsmak

Få ut alla känslor, det är därför vi finns här. I sin egen tråd får man skriva vad man vill, klaga hur mkt man vill.

Och du, häng här om det blir svårt.

John-Erik

Berra,

Följer din kamp.. Fasicken hoppas du håller. Jag själv är hela tiden på gränsen..
Faller dit som du. Men jag tar snart strukturerad hjälp om jag inte mäktar med.
Håll ut idag så kanske det funkar lika bra som förra gången. Du hade väl 3 veckor vill jag minnas?
Alla nyktra dagar räknas. Ingen kan plocka dem från dig

Varm omtanke när du känner så som du gör nu..

John

Berra58

Har lämnat son t mamman. Nu ensam med tankarna. Tänkte om vi beroende ska hålla oss nyktra så måste vi lära oss hantera situationer.. funkar sådär ibland. De ingen pratar om är tillgången på a. Varför inte hjälpa oss genom att strypa tillgången? Personligen skulle jag vara hjälpt av att folköl plockas bort från affären, lördagsstängt på bolaget, minska krogarnas utskänkningstillstånds omfattning. Vi är ju 1 miljon beroende, samt lika många medberoende.. 20% av befolkningen. Varför inte starta ett politiskt parti ?

Berra58

Ja, nu är man ensam, o kan dricka utan att nån ser. Det är väl just ensamheten som är det farliga läget, eftersom den även inbjuder till grubblerier o ångest. Gradvis har man själv skapat denna ensamhet genom att dra sig undan allt o alla. När man nu vill återvända till livet inser jag att man måste börja bygga upp det man raserat. Hoppas det går o att det inte är för sent. Gäller att göra saker i sociala sammanhang varje dag. Försöka hitta självkänslan.

Hej fr mig