Hittar inte mina gamla trådar, blir en ny.. Ser att jag varit medlem här i drygt sex månader. För sex månader sen tänkte jag att jag måste sluta dricka, sluta låta a styra mitt liv. Det har gått sådär... Vita perioder har blandats med perioder av alkohol varje dag, både bland vänner och smygdrickande hemma. Jag är rädd, rädd för att jag inte ska klara att släppa taget om a, min enda vän som alltid ”finns för mig”. Finns där för att ta bort ångest och oro, hjälpa mig att känna mig glad för en stund, tysta mina destruktiva tankar och hjälpa mig att sova. Jag är rädd för vad jag ska göra av alla känslor ich tankar om jag inte får hjälp av a. Samtidigt vet jag att jag är ute på en farlig väg.

Nu ber jag om lite hjälp och pepp från er på forumet. Ingen irl vet om mitt beroendeproblem och kan därför inte hitta någon hjälp i verkliga livet.

Har läst mycket här och blir så inspirerad av Amanda, Mary Poppins, Mirabelle, Emma79, Jojo (som började försöka samtidigt som jag och hållit sin nykterhet.. wow..) och många andra... Kan ni så borde ju jag kunna? Eller? Jag måste iaf försöka för jag är så trött, så otroligt trött på allt (ffa mig själv), sliten, ledsen och allmänt livstrött. Hoppas att nykterhet kan hjälpa mot några av de känslorna.

Kram till alla er som kämpar där ute!

....se dig härigen...Har undrat hur det har gått för dig...känner så igenom mig...
Dricker lite ibland....är lite nedstämd....vet inte om det beror på A eller är det nåt annat ....? (Eller är det bara en ursäkt...?)
Tycker du att det är gott med de här 2-3 glasen som du dricker...? Eller skulle du egentligen kunna hoppa över dem också??
Och; ja varför gör man så här mot sig själv? Vi är flera här som ställer oss den frågan...
Jag skulle absolut njuta av och må bra om jag drack nåt glas öl i solen nån gång eller varför inte ett glas rött till nån god mat....men det "stannar" sällan där....Är det allt eller inget...? Jag är inte redo/motiverad för det beslutet...Är du? Du höll dig ifrån alkohol rätt länge minns jag....du verkar klara måttligt drickande nu vad jag förstår...men det låter inte som det är det du egentligen vill...?
Kanske kan ditt skrivande här vara till hjälp som du själv är inne på...?
Kram Lusios

..i soffan och föstår inte hur mitt liv kunde bli så här. Jag vill vara stark, glad, pigg, men istället dricker jag och har ångest. Dövar ångesten med alkohol och får bara mer ångest.. och blir bara trött, ledesn och uppgiven. Läste min reflektion från 13 maj och tänker att det bara var en månad sen. För en månad sen mådde jag bra och nu är jag nere på botten igen. Den där botten där man inte ser ljuset trots att solen lyser utanför.

Jag läste just ett inlägg från Lim där hon skriver att om man dricker blir varje glas en transportsträcka till nästa glas (ungefär). Och det var så bra skrivet! Trots att jag inte har druckit så stora mängder på sistone (inte en flaska vin var och varannan dag som förut) så känns det som om det tar all min energi. Jag känner mig dessutom misslyckad och värdelös. Det är inte bara alkoholen som får mig att känna så och kan inte riktigt sortera vad som är alkohol och vad som är annat. Men, det andra kan jag inte göra något åt till skillnad från alkoholen. Den kan jag säga adjö till. Måste bara hitta kraften någonstans inom mig.

Finns det någon annan som kämpar mot demonerna idag?

Tack för din omtanke:). Jag skulle kunna hoppa över de där glasen, men har inte haft kraften att motstå på sistone. Och när man ger efter så blir kraften att motså mindre, ja du förstår vad jag menar. En nedåtgående spiral. Och ja, jag är motiverad för det där ödesdigra beslutet nu. Jag måste för att övereva, kan inte ha det så här längre...

Hur mår du?

Ska vi ta itu med det här tillsammans ?? Jag är en stor bluff och jag vet att det är vinet som bidrar till all min trötthet, all min håglöshet. Känner igen mig på allt du skriver. Ångesten... när man vaknar mitt i natten. De senaste dagarna har jag druckit så mycket vin, befinner mig i Spanien men flyger hem idag och det kryper i kroppen på mig. Om en vecka idag är det midsommardagen! Ska vi bestämma att vi vaknar pigga och fräscha?

Idag är jag nykter som Miss Mary PP skrev

Känner med dig - och känner igen mig. Hur kunde det bli så här? Ser att även Pellisan, och säkert många andra, känner igen tankarna.

Hur ska vi göra för att komma dit vi vill? Vill så gärna peppa, men känner mig så förtvivlad, misslyckad och orkeslös just nu.

Är dock på något sätt övertygad om att vi fixar det, något alternativ finns ju inte.

Kram till dig ♡

Det känns skönt att man inte är ensam iallafall mitt i eländet.
Vi får kämpa tillsammans och ta en sak i sänder och en dag i taget.
Fast helst skulle jag vilja stortjuta..?

Men vi vet ju att livet går upp och ner och det sämsta man kan göra när man är därnere är att dricka.
Alkoholen förstärker bara ens sinnesstämning så visst är det sjukt och urbota korkat att då dricka!!??

Nu klarar vi helgen tillsammans???

AlkoDHyperD

Och jag tror att det är själva kärnan.
När andra känslor dyker upp som vi inte vill ha.
Självklart tar man till det som fungerat innan, hjärnan funkar så. Sug kan beskrivas som känslominnen. Kopplingar till de tillfällen då obehag och ångest dövats av det medel vi använt. Alkohol träning, mat, kickar, mm
Ingen väljer att må dåligt, ingen väljer att vara beroende.
Kampen mot att ta ett glas skulle kunna vändas till ”lägga ner kampen om att förändra oönskade känslor”
Skriv, sätt ord på det du upplever, känn, ge dig själv den metaforiska kramen du så väl behöver just nu❤️

Tack för era fina inlägg- känns så skönt att inte vara ensam om tankar kring A. Jag har ju ingen att prata med IRL så ni på forumet blir mina "vänner" när det gäller min kamp mot A.

AlkoDHyperD, tack för dina rader, de ska jag läsa nästa gång jag får panik av mina känslor och vill döva dem med alkohol eller något annat. Tänk om jag då istället bara skulle vara snäll mot mig själv och inte agera destruktivt? Just nu försöker jag råda bot på mina känslopanikattacker med att dricka alkohol, äta godis, gå ut på krogen istället för att sova, spendera pengar, vara i destruktiva relationer.... oj vad mycket bättre jag mår av mina strategier;)

Tack för att ni finns <3

Suck... Det blev några glas vin med vänner både i fredags och lördags. Tänk att socialt umgänge är så intimt förknippat med alkohol... Jag läste Lims senaste inlägg om hur bra hon mådde idag, hur hon orkade allt som behövde göras. Åh, vad jag vill vara i det tillståndet!

Jag kunde inte sova inatt, gick upp efter fyra timmar och tvingade mig själv att gå en 2 mil lång promenad för att minska min ångest. Tänkte att om jag blir fysiskt utmattad kanske jag mår bättre. Men, nja, lite kanske, men hela dagen har passerat i lätt dimma, en transportsträcka fram tills att jag får sova (snart). Det blev ingen storhandling, ingen städning, inget jobb, inget av något. Nej, nu ska jag bara bestämma mig för att sluta dricka. Jag som i alla andra avseenden har en benhård disciplin borde väl kunna applicera den på att avstå alkohol? Och med avstå menar jag helt och hållet, allt annat tar för mycket energi och tankekraft.

Alla fina där ute- imorgon är en ny dag. En ny dag att ändra väg mot en ljusare framtid. Det bara MÅSTE fungera den här gången!

... och igår på flyget blev det noll alkohol! Kände mig så duktig men nu ikväll blev det lite vin till middagen. Vi får heja på varandra och verkligen försöka. Det är sååå tråkigt att alkohol är förknippat med det sociala i allt man gör. Vinet gör mig trött, bara några glas räcker för att ångesten ska komma krypande. Imorse vaknade jag pigg trots för få timmar till sömns, la mig 2 på natten men grejen var ju att jag inte hade druckit igår. Pigg imorse och längtade efter min kaffekopp. Jasmine, hur blir din midsommar? Hur blirballas midsommar? Jag bävar... Ut på sjön och skärgård, alla dricker. Förut när jag mådde bra kunde jag känna att YES ikväll är jag nykter så jag är pigg när jag vaknar. Nu blir det så att jag joinar med. Dricker inte starksprit men vin ger tillräckligt med ångest. På tisdag ska jag iaf på KBT terapi och visst det är andra gången men skönt att prata och förhoppningsvis få lite hjälp på traven! Kram till alla som kämpar ?

.. har jag valt att spendera på ett ställe där det inte finns någon alkohol, en kursgård i södra Sverige. Något helt nytt för mig, men orkade inte med ett socialt sammanhang med alkohol. Jag är inte ännu tillräckligt stark för att säga nej i de sammanhangen. Tyvärr. Men, jag hoppas att du kan välja cola istället för vin och sprit, det är ju nästan lika gott;)

Duktigt med nykter flygresa! Heja dig!! Jag blir också trött även av små mängder vin nuförtiden, tänker därför att jag ska sluta helt.

Kram <3

Ansa

Kunde varit jag som skrev det där. Inte kunna sova, ut o gå, ingenting får man gjort dagen efter. Ångesten av det, plus kemisk ångest. Fy fan.
Nä nu kämpar vi tillsammans?!
Vi är värda bättre!
Kram o sov gott?

AlkoDHyperD

Självinsikt och vilja.
Du vill inte dricka och har självinsikt nog att förstå hur svårt det kommer att bli och väljer därför förebyggande.
Det är just detta som är viktigt. Inte att ha karaktär eller motivation till att motstå lindring i plågsamma sinnestillstånd, utan att vilja och försöka förstå hur man fungerar och utifrån det förebygga så gott man kan.
Kram

Lim

Du är verkligen värd att få vakna varje morgon utan ångest framkallat av alkohol. Att orka det du vill orka och ta en promenad för att det är härligt och inte för att du mår dåligt.

Jag lovar att jag spenderat många dagar bakis och full av ångest som riktigt kryper som äckliga spindlar under huden.

Jag tror på ett helt nyktert liv och jag tror att alla kan vara nyktra. Även alkoholister eller riskbrukare och beroende... Vad man än definierar sig som. Alla kan.

Hoppas du mår bra ikväll ❤ Kramar!

Det var sommarfest på jobbet igår med obegränsad mängd alkohol. Jag hade för ovanlighetens skull tagit bilen för att undvika att dricka (det kallas förebyggande strategier..). Det känns såklart skönt idag att jag inte drack igår, men just på festen var det en lite sorglig känsla. Att jag inte var en av de där som var "gladast" och stannade längst med prat och skratt. Jag kände mig inte riktigt delaktig i det, inte tillräckligt "uppsluppen". Men, självklart är nykterheten viktigare, sinnesfriden :)

Kram till er alla där ute!

Tack för era inlägg! lkoDHyperD, det är väl just så att det är viktigt att förstå hur man fungerar och undvika situationer där det finns stor risk att dricka, som igår när jag tog bilen. Känns bara ibland som att jag kommer att få avstå många sociala sammanhang om jag vill hålla mig nykter, speciellt som jag inte kan berätta för någon om mitt beroende. Men, då tänker jag på Lim och på alla dina fina inlägg och hur ditt nyktra liv inspirerar. Jag vill också dit... och jag är övertygad om att jag kan lyckas trots allt.

Kärlek till er idag!

... att undvika festliga sammanhang på midsommar! Tyvärr har jag ingen möjlighet till det då familjen skulle krokna av att inte vara ute i skärgården och den festen vi alltid deltar i. Jag kommer alltså dricka lite vin, starksprit dricker jag inte, under midsommar. Jag var hos terapeuten igår och kommer att få verktyg och hjälp.

Håller med att det är så inspirerande att läsa om alla som lyckats och ibland är jag tveksam till att själv lyckas med 0 alkohol men känslorna svajar och tankarna kan även bli; självklart klarar jag detta!

Jag måste inte sluta för att jag dricker för mycket eller spårar ur utan för hälsans skull och att det blir för ofta men kanske bara lite. Lika illa...