Hittar inte mina gamla trådar, blir en ny.. Ser att jag varit medlem här i drygt sex månader. För sex månader sen tänkte jag att jag måste sluta dricka, sluta låta a styra mitt liv. Det har gått sådär... Vita perioder har blandats med perioder av alkohol varje dag, både bland vänner och smygdrickande hemma. Jag är rädd, rädd för att jag inte ska klara att släppa taget om a, min enda vän som alltid ”finns för mig”. Finns där för att ta bort ångest och oro, hjälpa mig att känna mig glad för en stund, tysta mina destruktiva tankar och hjälpa mig att sova. Jag är rädd för vad jag ska göra av alla känslor ich tankar om jag inte får hjälp av a. Samtidigt vet jag att jag är ute på en farlig väg.

Nu ber jag om lite hjälp och pepp från er på forumet. Ingen irl vet om mitt beroendeproblem och kan därför inte hitta någon hjälp i verkliga livet.

Har läst mycket här och blir så inspirerad av Amanda, Mary Poppins, Mirabelle, Emma79, Jojo (som började försöka samtidigt som jag och hållit sin nykterhet.. wow..) och många andra... Kan ni så borde ju jag kunna? Eller? Jag måste iaf försöka för jag är så trött, så otroligt trött på allt (ffa mig själv), sliten, ledsen och allmänt livstrött. Hoppas att nykterhet kan hjälpa mot några av de känslorna.

Kram till alla er som kämpar där ute!

All choklad igår gjorde att jag vaknade med ont i magen, men jag hade inget grus i ögonen och ingen huvudvärk. Så, ja, FinaLisa, idag är jag nöjd, starten på min femte helvita dag..

Jag använde midsommarhelgen till träningsresa i södra Sverige och det känns så skönt! Träning, vegetarisk mat, bad, skärmfritt, nyktert och inte en enda minut av längtan efter alkohol. Jag är sjukt nöjd med mig själv:). Nu dödstrött så hinner inte titta in till er alla ikväll, tänkte läsa ikapp imorgon. Kram och godnatt!

Jag förstår att du är supernöjd! En träningsresa med nyttig mat, ta hand om sig själv låter som en lovsång i mina öron. Trött i kroppen på ett skönt, jag älskar också den känslan. Då var den tvärtom från min Jag är trött för att helgen innehållit vin, mat, dans och sömnlösa nätter för att ungdomar trillat in i båten på olika tider + en man som snarkat.
Idag blir en nykter dag med promenad i skogen och träning ikväll.

Din midsommar låter också härlig med ungdomar och en man. Jag var ensam på min resa ;)

I nio dagar var jag nykter den här gången och sen drack jag två kvällar. Idag är jag ledsen, tom och det liksom kryper i kroppen av ångest eller vad det nu är. Jag vet inte varför jag gör så här mot mig själv. Känns som om jag inte har något sammanhang, känner ingen mening med någonting och är bara så innerligt trött på allt. Kram till alla där ute!

Jag och alla här vet ju precis hur du känner dig?
Men du kommer igen, kämpigt ett par dagar men du vill ju innerst inne och alkoholdjävulen blir svagare för varje gång.
Vägen är inte spikrak utan har kringelikrokar här och där.
Sänder varma styrkekramar till dig!
?????????

Jo, träffar en kompis och går på en bar... Mitt sociala liv är så starkt förknippat med alkohol att jag inte vet hur jag ska ta mig ur. Ni vet, middag med vin hemma hos någon, några glas vin på en bar, semester med grillkvällar och alkohol, fredagsmys med vin etc etc i all oändlighet. I min familj (alltså föräldrar, syskon) är det också alltid alkohol så fort man ska ses. Jag blir galen på det här! Var hittar jag ett sammanhang utan alkohol???

Jag har inga problem med att vara nykter på en AW, en jobbfest elelr en större privat fest, men.... har så svårt att säga nej när det bara är jag och en eller bara ett par vänner. Jag kan absolut inte berätta att jag tycker alkoholen är ett problem för mig och vet inte riktigt vad jag ska säga. Suck. Alla som jag känner vet att jag alltid har tackat ja till vin alla dagar i veckan förutom när jag har varit gravid. Och hur ska jag ändra på det? I nuläget skulle jag vilja träffa nya, nyktra vänner, men var hittar jag dem? (Kan absolut inte gå på något AA-möte, så den dörren är stängd). Skullle också vilja börja dejta, men hur gör man det utan alkohol? Typ alla skriver att det vore "trevligt att ses på ett glas vin eller en drink". Jaha, skål.

Morgondag, det här är det röriga svaret... började med att jag blev bjuden på vin hos mitt syskon (ett glas kan väl inte skada???) och sen drog alkoholhjärnan igång. Drack tredje dagen i rad igår, då för att jag inte stod ut med att vara ensam en lördagkväll vilket betyder att man måste gå till en bar och dricka vin. Vad gör alla nyktra singlar på lördagkvällarna? Alltså om man har för mycket ångest för att sitta hemma och titta på någon serie.

Idag är jag mindre nöjd med mitt beslut. Jag orkar aldrig yoga en morgon efter jag druckit, vilket gör mig ännu mer deppig. Jag är trött, ledsen och uppgiven. Kan någon säga att jag kan få slippa undan och åka till ett ashram i Indien i tre månader???

Ja, det blir ju inte lättare om man har vänner och en omgivning där det är så naturligt med alkohol i alla möjliga och omöjliga sammanhang.
Tror det kan vara bra att ha en plan och hitta en "ursäkt" för att slippa dricka. Ibland kanske en vit lögn om du nu inte vill berätta.
Jag använde sömnen som en ursäkt, vilken också var sann. "Jag har haft problem med att sova ett tag, och har märkt att jag sover mkt bättre när jag inte dricker". När det sen gått en tid, så övergick jag till att säga att jag märkte efter någon månad utan alkohol att jag mådde så mkt bättre, så jag fortsätter utan. Hur länge vet jag inte.

Hur som helst så tror jag att det för oss som vill slippa dricka och leva ett fräschare liv att BRYTA/BYTA mönster. Att ha en plan och att ha en tydligt svar när frågor dyker upp.

Vad skulle du kunna göra med den tiden som skapas när du inte sitter på en bar och bedövar dig? Har du ngn slumrande hobby som du skulle kunna börja om med? Nuförtiden kan man ju sjunka in i serier på TV om man nu bara vill sitta hemma och chilla.

Sen kan det ju vara spännande att hitta lite nya bekantskaper och vänner. Vet inte var du bor, men bor man i en lite större stad så finns det säkert olika sammanhang. Det är ju en rätt tydlig tränings och sporttrend nuförtiden, så det finns kanske sådana sammanhang som du kan söka dig till

Hur som helst så ger vi aldrig upp. Nu håller vi oss fräscha idag, eller hur? Det kommer att kännas mkt bättre redan imorgon!

Själv är jag inne på 1 vecka utan giftet, det känna härligt att vakna upp en lördagmorgon pigg och fräsch!

Benguela

Hej Jasmine! Du har härmed tillåtelse att åka på ashram i Indien i tre månader! ;)

Benguela

Hej Jasmine! Du har härmed tillåtelse att åka på ashram i Indien i tre månader! ;)

Du får kolla i den enorma långa listan på alternativa aktiviteter alkoholhjälpen har!
Kanske du kan få idéer till något där.

Det måste ju för jösses namn finnas sociala nätverk och sammanhang utan alkohol och där du kan knyta nya kontakter!?

Ge inte upp, du fixar detta!

Vad gulligt du svarade Lim förresten, att du kunde passa hennes barn när hon löptränade.? (Säger mycket gott om din personlighet) ?

och tack för tillåtelse att åka till Indien i tre månader :)

Men, ikväll bara kryper det i kroppen och jag kan inte tänka på annat än att gå till den indiska restaurangen här intill och dricka en öl... eller några glas vin.. Tänk att alkoholmakten är så stark. Jag står helt enkelt inte ut med att vara jag idag... Har försökt städa, men det går i snigelfart. Fastnar hela tiden i meningslösa dejtingappar och telefonsamtal. Snälla, kan någon förflytta mig till morgondagen där jag förhoppningsvis mår bättre..

Jag är ganska snäll och omtänksam, apropå barnpassningen. Men, det är inte alltid positivt då jag missar att tänka på mig själv, blir för trött och dricker för att stå ut. Suck. Men, jag hjälper gärna till med barnpassning till någon som behöver det;) Tack för omtanken <3

Jag har försökt hitta en hobby, men det stupar alltid på att det inte finns tid pga barnaktiviteter. Igår var jag till ett yogaställe som jag tänkte skulle bli mitt "andingshål" när alkoholen ropade, men det var inte så givande som jag trodde. Jag måste hitta ett annat ställe med människor som inte dricker;).

.... bra för dig ikväll, se till att vara mätt och drick ordentligt så att du inte är törstig. Törst och hunger gör det inte lättare. Kämpa på, det är så värt det imorgon!