Jag orkar inte mer...

Jag vet knappt hur det är att vara normal längre, hur det är att vara nykter, att måbra, för vad fan är det?

Nu både vill jag och måste sluta dricka, men abstinensen är så grymt svår... vanan är så stark.

Vaknar på morgonen med en vilja att sluta dricka men en abstinens som får kroppen att skaka, ångest, ilska, tjurighet. Ett par glas gör det normalt igen men sen fortsätter det... jag är dum i huvudet. Jag har på något sätt glömt vad ett normalt liv är, isolerar mig men är utåt sett social. Fast i sociala sammanhang är jag dyngrak utan att någon verkar fatta, samma på jobbet i en relativt hög position. Jag är sjukt misslyckad och går från hypomanisk till ledsen.

Hur orkar man mer när man vill mer och ingen ser...

Ellan

Hej Märthan,
Jag läser att du befinner dig mitt i skiten och du skriver att du är ohjälpbar. Jag känner igen känslan av mörker och hopplöshet. Har själv befunnit mig där men hittat en väg ut. Det är lite mer än två år sedan men minnena är fortfarande starka och jag önskar verkligen att alla kan hitta sin väg ur den onda spiralen.
Ett av de stora problemen för mig var att jag ville göra allt på mina villkor, på mitt sätt. Jag provade antabus, antidep och samtal hos alkoholterapeut. Fungerade tyvärr inte för mig... för att göra en lång historia kort lösningen för mig blev behandling, efterbehandling och terapi. Det var ju inte alls enligt min plan... men två år har gått och jag mår riktigt bra. Och jobbet har jag kvar trots vetskapen om att den högpresterande Ellan är alkoholist.
Till saken... jag tänker så här... jag tror inte att någon är ohjälpbar dock är det många som vill sätta villkor för den hjälp som är möjlig för dem. Det sista jag ville var att ta hjälp via arbetsgivaren... när det sedan var aktuellt så var det oxå räddningen. Vi sätter så många hinder för oss själva och ofta styrs det av skammen.
Du är inte ohjälpbar, frågan är vad du är villig att göra för att få hjälp? För att få må bra? Ingen av oss vinner på att försaka oss själva, vi går under på ett eller annat sätt. Kanske är det dags att stoppa ned prestationsprinsessan i en låda och ta hand om den riktiga tjejen. Hon som är värd att må bra.❤️
Kram
Ellan

Märthan

Huvudet på spiken, vad är jag själv beredd att göra. Jag vet inte faktiskt, och ärligt vet jag inte om jag är värd att må bra faktiskt.

Avslöjade allt mitt mörker för partnern igår, som har samma problem men lite annorlunda. Vilket jag ångrar nu, känner mig mentalt förföljd, fan vad sjukt det låter. Jag är så misslyckad och ledsen, patetisk självömkan. Ska snart iväg här... sminket sitter, LRL sitter som smäck, leendet likaså. Jag är en bluff som ingen gillar.

M

Märthan

Började dagen rätt sent med drickat, kände mig ju nästan förföljd av partnerns ögon, skuld och skam. Men innan vi for iväg hann jag med några återställare, men sen höll jag upp under hela resterande fm och em. Allt för hans skull, för att han skulle få komma iväg och jag var då tvungen att ta bilen till ett möte tidig kväll....

Fy fasen vad jag mådde där ett tag, oro, ångest, illamående, förjävligt helt enkelt. Men ändå en vinst.

Sitter återigen med ett glas, men tänker försöka sluta piska mig själv och faktiskt säga, vad bra du var M! Men det ger verkligen en tankeställare vad det gör med en, fysiskt och psykiskt, ändå vill man ha det?

Det är så konstigt...

Benguela

... är en framgång! Och du ska berömma dig själv för den! Kanske känns det bättre redan idag, att ha druckit mindre än vanligt?

Märthan

Imorgon ska jag göra ändringar i vardagen... jag brukar börja med att kolla mobilen, vara den som går upp först, sätter mig i köket med min dricka när övriga hushållet fortfarande sover.

Imorgon har jag bestämt att vi går upp samtidigt och tar en morgonpromenad. Kommer aldrig klara en vit dag än men om man drar på det, hittar annat fokus är man kanske ett litet steg på vägen, eller försöker jag bara lura mig själv?

Har ett inbokat möte med min insider 24/7, ska fråga efter campral. Om ångesten, oron, illamåendet, skakningarna minskar, om jag får sova utan att ligga o drypa av kallsvettningar, kanske går det göra större förändringar. Frågan är till trots den ni tidigare ställt, vad vill jag? Vad ör målet? Hur mycket är man beredd att offra och till vilket pris?

Imorgon ska jag ta en promenad som start på dagen innan frukost.

Benguela

Vad bra att välja en struktur som hjälper! Vad bra att du väljer att göra din situation bättre, även om du inte ännu kan göra den perfekt! (Att inte låta ”det bästa” bli ”det goda”s fiende, är ett uttryck som poppar upp).

Jag blir verkligen glad när jag tycker att jag hör lite mer energi - vi ”ses” vid en nykter frukost imorgon!

Benguela

Nu blev det ett sådant där dubbelinlägg igen - så jag redigerar och passar på att säga att ja får också en prommenadninnan frukost imorgon!

Ellan

God morgon,
Skickar lite pepp inför dagen. Du kan mycket mer än vad du tror. Att börja dagen med en promenad låter hur skönt som helst. Hur ser din dag ut för övrigt?
Kram
Ellan

Märthan

Dagen börjad tyvärr inte så bra som jag önskat. Kärleken var nykter igår, pga av vårt ögonöppnande samtal mm... därav sov han som en stock hur länge som helst. (Jag skulle aldrig sova så).

När jag kommer ur rutin eller förväntan landar jag tillbaks i trygga hjulspår, orkar liksom inte ens ifrågasätta dem. Jag vet att det är fel.

Sen är alla dagar olika, när jag mår ok så är det alltid en ursäkt att dricka. Då leker livet. Då tar man problemen en annan dag, då finns ärligt inga problem.

Lyssnar på yotuben från länken, är ff på del ett och kan än bifalla i allt... ska ta mig till del två idag...

Benguela

.. tolkar från ditt meddelande, att du inte lyckats med din föresats.
Vill säga att en föresats är bättre än ingen föresats. Fortsätt att försöka. Du är värd ett nyktert liv, hur mycket arbete det än krävs.

Ellan

i morgon och ny strategi. Hur skulle du önska att din dag började i morgon? Din make verkar ju vara med på noterna då han avstod att dricka. Så han kanske ok:ar att bli väckt?
Kram!

Märthan

Helt otroligt den kraft och underbara energi ni orkar lägga på mig, en person ni inte känner eller behöver bry sig ett skvatt om. Tack ♥️

Nej den här dagen blev inte heller som tänkt, fast problemet är nog att det faktiskt inte är tänkt alls. Min partner är på sin dag tre utan A, toppen för honom men det får mig att känna mig än mer misslyckad. Jag är en hemsk människa som inte kan glädjas fullt ut, hans mål är att dricka två dagar i veckan, något som stör mig. Fråga mig inte varför. Jag vill också dricka fre/lör i lagom mängd, men det går ju inte ?

Tror att det är jag som är beroendepersonen och han den medberoende, så ledsamt. Jag har alltid haft en tajt kontakt med mitt belöningssystem, hur i hela friden kommer man ifrån det?

Utan A blir livet så tråkigt, rastlöst, dagarna tar aldrig slut. Deprimerat. Jag är en surfan utan A. Jag vill hitta en motivering att plåga mig igenom detta till något bättre, men jag har aldrig varit bra på den typen av plågande. Som att träna (hatar det, det gör bara ont) för att må bättre efteråt, aldrig varit min grej.

Funderar på att våga vara nykter imorgon. På riktigt men litar inte på mig själv. Ångesten, svettningar, tjurighet, ledsamhet, tristess... hur orkar man. Hur ska jag orka.

Läser era trådar i smyg, imponeras!

Märthan

Mycket bra länk, ska läsa den om och om igen....

Han sitter ute, är lycklig, tar en alkoholfri öl och njuter. Jag fattar inte hur man gör. Hur kan man njuta av lugnet, musik grill och alkoholfritt? Jag tror jag skulle dö av tristess. Har gjort 10 000 saker hittills och har svårt att sitta ner och göra absolut inget, iallafall inte uta A.

Jag är nog den mest dummaste som finns... där känsla och hjärna inte alls hänger ihop ?

Märthan

Hällde ut sista vinglaset... i normalfall fylls det upp och ställls brevid sängen, vaknar brevid det tomt, halvfyllt och grisigt.

Imorgon vaknar jag utan glas vid sängkanten. Tog tom min zink nyss, buffrar B-vit på morgonen.

Påverkad men medveten, trött svullen och ont som alltid men mer nykter än vanligt.

Sommarflickan2018

Det är ett steg på vägen och alla steg framåt är bra steg.

Dessutom, du är definitivt inte den dummaste som finns, det är alkoholmonstret som får dig att tänka sådana tankar. Du är värd så mycket mer och måste börja vara snäll mot dig själv. Skulle du säga så till en kompis som drack och sa att hen var den dummaste som fanns? Troligtvis inte. Så gör inte så mot dig själv, du verkar ha så mycket att ge och jag önskar dig verkligen välmående och härliga och bra insikter.

Kram på dig!

Märthan

Tack, du har rätt. A och ångest gör min självbild oerhört negativ, ihop med kandelabrar att inget någonsin duger, good enough.

Vaknade av flera mardrömmar nyss vid 04. Kropppsångest troligen påverkad av att jag inte var lika berusad som vanligt igår.

I normalfall skulle jag traska upp i köket och fylla upp med några glas, surfa en stund och förhoppningsvis hitta ett nytt sovtåg. Det ska jag inte göra.

Kallsvettas och har ångest, hjärtat slår som bara den. Humöret på botten. Trött men lönlöst att sova. Ont i huvudet. Brukar sällan bli klassiskt bakis...

Dricklagom

Det har även hjälpt mig en del med stressen att faktiskt jobba med uttrycket "good enough". Jag är perfektionist och det leder till stress. Inom vissa områden är jag nedrans vass, och där funkar det med "good enough". Jag måste inte göra om allt bara för att det inte är hundra procent bra. 90 procent räcker ibland. Faktiskt. När jag väl greppade det gick det även att delvis överföra till andra områden. 90 procent bra är faktiskt 90 procent bra. Eller hur?

Märthan

Inget dricka förrän nu... tänker på takten... blev ju en väldigt tidig morgon men det blev faktiskt promenad, äta bär ute i solen, mycket vatten och mängder med B-vit. Inget dricka före frukost och heller inte direkt efter.

Planen för resten av dagen är reflektion och som igår, minsta möjliga på kvällen, lägga mig redig utan ett glas på sängkanten. Myrsteg kanske men alltid något. Min motivation är svår när jag inte är berusad, trots ständiga smärtor i kroppen/sidan. Men jag. Ill inte skada min hälsa och det hade varit fantastiskt med balans, sömn! Och en mage som inte är konstant öm och svullen.