Nu är jag här igen efter att ha lyckats med att spärra mitt andra konto. Jag är fortfarande nykter efter gårdagen som var ganska tuff. Följeslagaren var hack i häl hela tiden och det var nära att jag körde av vägen, men lyckades hålla mig kvar. Nu är jag riktigt arg på mig själv att jag lyckades klanta till det så att allt spärrades. Fråga mig inte hur, men nu kom suget igen.

Attack mot något för att skingra tankarna igen

Rövarkulan2

Jag klarade vågen.

Stoppade in älskade maken i bilen och for iväg för att köpa färg och penslar osv. På vägen dit meddelade han att -”ska du köra så här så var vänlig att sätt av mig nu”. Jag svarade inte och släppte lite på gaspedalen och försökte tänka på mitt språkbruk.

Väl framme frågade han;
-”har du ätit idag”?
-”ja, det har jag men jag är törstig som fan”
-”då stannar jag kvar här för jag har inte lust att följa med in när du är på det humöret”
-”nähä”?
-”du e så jobbig nu”!
-”jaha”?
Efter en stunds tystnad på parkeringen så sa jag att ”faran var över” för denna gången och jag lovar ett inte köra på någon med kundvagnen eller fräsa till någon osv.

Nu sitter jag hos ”frissan” med en plastpåse på huvudet och ser värre ut än vanlig. Rödmosig i ansiktet av värme och irritation över allting. Inte sugen på någon form av alkohol just nu men det känns att kroppen skulle behöva det. Som sagt så förra ggn var det hemskt de första tio dagarna och nu är det sex stycken kvar. Milde tid, också denna värmen som pricken över i;et.

Rövarkulan2

men det var tufft emellanåt.

Nu lite vila innan morgondagens attack mot alkoholen.

AlkoDHyperD

Imorgon kommer kanske nästa sug/abstinens/ångest/irritation - våg. Och du behöver inte göra någonting. Inte attackera, inte kämpa, inte ta bort den. Låt den skölja över dig, eller flyt med.
Kroppen behöver inte alls alkohol. Vatten och vila är vad vi behöver i värmen
Ha en god nykter natt

Rövarkulan2

Nykter och helt slut i ”rutan”. Denna dagen har varit bra med helt vansinnigt uppskruvad.

Full fart mot nr 6

Rövarkulan2

Nykter, trött, härligt! Jobbar som en galning denna helgen och nästa vecka blir likadan. Därför har jag liksom tappat skrivandet lite grann men det får vi ändra på.

Attack mot måndag, dag nr 8

Sommarflickan2018

En helg utan alkohol, sju dagar utan alkohol. Det är bra jobbat och kämpat. Glöm inte att berömma dig själv.

Bra att ha annat att fokusera på, sysselsättning gör iaf att jag tycker att det är lite lättare att få timmarna att gå de gånger mina tankar börjar vandra.

Full fart mot dag 8 tycker jag låter superbra!

Rövarkulan2

Mmm! Skönt att vakna nykter och utan alkohol i kroppen.

De senaste dagarna har det varit full fart. Jobbar tolvtimmars pass dagligen nu en tid framöver plus att mina älskade föräldrar mår mindre bra och behöver min hjälp allt mer. Its payback time, vilket jag gör med glädje efter allt de hjälpt mig och min familj med. Problemet är att det blir ett jäkla körande hit och dit med minst 25 mil varje dag hos dem i stora staden. Jag ska egentligen ”bara” hjälpa till med några saker men det blir mycket mer varje gång. Haha! Jäkla tur att det finns närståendepenning när det blir som mest/ värst.

Min kropp har börjat att kännas mjukare igen efter dessa åtta dagar. Lederna är inte lika stela och jag rör mig lättare. Den största skillnaden från förra gången är att jag har ökat med två kilo i vikt. Hm? På ett vis är det konstigt eftersom jag inte äter onyttig mat och inte har något sug efter godsaker eller socker. Det kan vara denna äckliga värmen som gör att jag sväller eller så är det kroppens skrik efter alkohol? Jaja, låt den skrika efter sin följeslagare.

Funderingarna på hur mina organ har det där inne finns hela tiden. Magen börjar bete sig normalt, men hur det andra är har jag ingen aning om. Förhoppningsvis så mår dom oxå bättre och blir tvättade och genomkörda av vanlig vätska utan alkohol. Det behövs nog ett rejält sköljprogram?

Igår när jag körde hem från jobbet så kom det där jäkla suget. Min följeslagare lurade runt hörnet hela dagen i förhoppning att få sätta klorna i mig. Ha, jag vann! Fast ärligt talat så var det riktigt nära när jag kom hem. Älskade maken som dricker alkohol mycket sällan brukar ta en skvätt av sina äckliga whisky sorter nästan varje söndag, men inte igår. Han gjorde det inte för att jag skulle slippa frestelsen att dyka ner i en annan flaska. Nu är det så att hans hemska, stinkande whisky sorter går absolut inte att dricka. Den ena osar värre än den andra och det luktar som en nytjärad båt. Jag har försökt men det kommer upp direkt igen.

Usch! Har inget mot doften från en båt men fan inte i något som ska drickas och ”njutas” av så det skiter jag i.

Då har jag en ny dag framför mig med nya utmaningar och en hemsk värme igen. Jag längtar efter ett regn eller varför inte första höststormen eller snöstormen?

Attack mot alkoholen och fram för en sundare kropp och knopp.

De värsta dagarna är över, var det inte så för dig? För mig är det jobbigare efter ett tag istället.

Jag har en fundering: Har du/ni A lättillgängligt hemma? Ja, förutom äckelwhiskyn då. Själv kan jag absolut inte ha det. Det finns, men är inlåst och jag har bett M ha hand om nyckeln sedan åtta månader. Vill jag, låser han självklart upp, men det är trots allt ett effektivt hinder att behöva be om det. Alla gör självklart det som passar dem bäst, blev bara lite nyfiken, då jag, som sagt, aldrig skulle kunna ha A framme.

Fortsatt lycka till, du är grym! ♡

Rövarkulan2

Japp, vi har en bar hemma men där finns numera bara sådant som jag vägrar att dricka. Som sagt så har jag försökt när behovet av alkohol har varit jävligt, men det går icke! Precis som du så har vi det andra inläst i garaget och dit vill jag inte gå för att fylla på. Självklart så finns risken att jag skulle ta nyckeln och låsa upp, men fy vad jag skulle skämmas i så fall. Både inför älskade familjen och mig själv.

Lätt att vara kaxig nu men jag vet hur fort det kan vända och man ångrar sina uttal om hur bra och duktig man är.

Så därför tar jag idag måndag nr 8 bit för bit

Rövarkulan2

......för idag.

På väg hem från jobbet kom suget igen. Körde lite omvägar och hämtade mina älskade ungdomar för att dra ut lite på tiden. Det funkade idag, men gör det så även i morgon? Tja, jag hoppas på det.

Attack mot nr 9

Rövarkulan2

Jag är så irriterad och arg över allting just nu. Det har jag faktiskt varit sedan jag vaknade i morse. Egentligen har jag ingen ting att vara på dåligt humör för, mem det är jag ändå. Retar mig på allt och alla. Ledig idag, vilket jag oxå skiter i.

Jag är inte sugen på alkohol men jag vet att det är med all sannolikhet det som jagar mig.

Attack!

Märthan

Läste lite högre upp att det kanske inte är värst i början utan det kanske är nu det jobbigaste kommer? (Så är det för min andra hälft, jag har värst v1 han v2).

Det är ett hinder som du rider över! För vad är det värsta som kan hända om man inte lyssnar på A-jävulen.

Rövarkulan2

Märthan; Du har rätt. Förra gången så var det värst de första tio dagarna och kanske blir det så denna ggn oxå.

Här ska det fan inte intagas alkohol idag för nu är det krig!!!

Rövarkulan2

Milde tid vilken dag! Nu har jag argat färdigt för denna gången.

Älskade maken och jag körde till kiviks marknad för att följa traditionerna. Träffade som vanligt goda kamrater i Kivik där det naturligtvis dracks både det ena och det andra. Älskade maken frågade om han kunde ta en öl? Självklart skulle han det för det är inte han som har problem.

När jag träffade våra kamrater och de drack friskt fick jag frågan flera gånger om jag ville ha något? Det var så lätt att svara nej! Riktigt enkelt, inga problem. I den stunden var det som om all ilska och irritation försvann, rann av mig. Vilken skön känsla. Tack!

Nu sitter jag i bilen och väntar på maken som jag naturligtvis har blivit av med. Det är lika dant varje år. Men, men, vi ses när vi ses. Längtar in i duschen för jag har damm och skit i öronen, näsan och vi ska inte tala om mina fötter.

Tänk om det kunde komma ett härligt sommarregn så gräs och annan gröda kan komma tillbaka. Nu ser hela Skåne ut som en savann. Ungefär som jag känner mig.

Dricklagom

Kiviks marknad - då är du någorlunda nära Skåne iaf. Tänkte på Rövarekulan längs Fyledalen redan första gången jag såg ditt nick. Kommer det därifrån? Har promenerat där flera gånger (när jag bodde i Lund och Malmö, numera bor jag utomlands). Vackert och fridfullt. En av mina märkligaste naturupplevelser hade jag på väg därifrån. Finns flera små åkrar som ligger ned mot ån, och när vi for förbi en av dem sade dåvarande exet (inte så naturkunnig) att det stod en pingvin där. Jag garvade och sa att det finns inga pingviner här. Hon vart lite tjurig och sa att "Jamen, då var det en struts!" Tja, tänkte jag, med tanke på alla strutsfarmer i Skåne kan det ju vara sant, stannade bilen och backade tillbaks.

Mitt på åkern stod en svart stork, så något udda hade hon ju sett. Runtom stod tre hägrar och ovanför dem kretsade 4-5 ormvråkar. Tippar det var grodvandring över åkern, mat brukar locka vilt. :)

Inget om alkohol, men en upplevelse. Bra att minnas bra saker, och på den tiden drack jag måttligt.

Sommarflickan2018

Tvåsiffrigt, hurra för dig. Superbra jobbat.

Jag är imponerad av att du pallade med Kiviksmarknad. Jag var där med mina föräldrar en gång när jag var liten och de sa "aldrig mer" efter det och brukade skämta att de varit på Kiviks marknad två gånger, första och sista. :-D

Nu har jag inte varit där sen dess (det tar mer uppåt en och en halv timme att ta sig dit med bil) men jag är inte helt säker på att jag hade pallat det i den här värmen och absolut inte med onyktra människor. Så kudos till dig. Skönt dock att du kände sån frihet av att kunna tacka nej, visst är det en härlig känsla att inte ens tveka?

Kram och härligt med tio dagar

Rövarkulan2

Mitt i prick. Naturreservatet heter egentligen Rövarekulan. Tillbringat alla lediga stunder i uppväxtåren i närheten och var där väldigt ofta. Klättrade och härjade runt, så ofta jag kunde. Älskade maken och jag förlovade oss där en gång i tiden och några år vigdes oxå på samma plats.

Kanske därför den känns som ”min”?