Nu är jag här igen efter att ha lyckats med att spärra mitt andra konto. Jag är fortfarande nykter efter gårdagen som var ganska tuff. Följeslagaren var hack i häl hela tiden och det var nära att jag körde av vägen, men lyckades hålla mig kvar. Nu är jag riktigt arg på mig själv att jag lyckades klanta till det så att allt spärrades. Fråga mig inte hur, men nu kom suget igen.

Attack mot något för att skingra tankarna igen

Rövarkulan2

Ha! Det är egentligen en himla röra av allting överallt och på samma gång smutsigt och dammigt. Jag åker dit tack vare att min älskade make måste se en viss motorcirkus som uppträder där varje år. Det har blivit en tradition precis som att vi blir av med varandra. Eftersom jag är ”gla i mad” så går jag dit näsan styr. På tal om alkohol så var där ett öltält och det var några år sen sist.

Sen kändes det lite romantiskt när vi körde hemåt i solnedgången också så det hjälpte mig att bli av med det sista arga igår.

Dricklagom

Jäklar, något har jag lärt mig! :D Härjat runt där som barn minsann. Hörs bäst! Blir lite nostalgisk kling platser och platsminnen nu. "Där som barn jag lekt".

Hoppas du når dina mål.

Sommarflickan2018

Intressant Drickalagom, har aldrig hört din version men den ska jag definitivt lägga på minnet. Man lär sig något nytt varje dag, som tur är :-)

Sommarflickan2018

Kul att vi alla tre kan relatera till samma område. Det är så underbart vackert på Österlen även om jag tyvärr inte spenderat så mycket tid där. Jag förstår dock att det är en tradition att åka till Kivik om man gör det varje år och har ett specialintresse. Maten hade jag också kunnat tänka mig snöa in på :-D

Dricklagom

Kiviks marknad har jag faktiskt aldrig varit på, även om jag bodde ett halvår på Österlen. Jag och exet tänkte oss en fin vår där, när vi pluggade. Tji fick vi, det vart vargavinter. Folk som inte bor därnere greppar inte hur det kan vara - det är kalfjällsförhållanden om det är verkligt illa. Vi var insnöade i tre dygn, och en driva gick från nocken på taket ned till backen. På andra sidan var det barmark. I maj smälte sista snön. I juni flyttade vi till Malmö.

Men vi åt gott, med mat från bla Ingelsta kalkon och färsk fisk från den lilla hamnen. Hantverksmarknaden i Båstad gillar jag mycket, bra kvalitet på utbudet och massa god mat! Plus fina gamla fordon!

Rövarkulan2

Sommarflickan2018, Drickalagom

Det var en rolig läsning och jag ska hålla koll på om det finns fler pingviner ;-)

Nykter är jag med så otroligt trött att det är på gränsen att jag klarar av mitt arbete. Det är nog anledning även till att jag inte har skrivit förrän nu. Inte bra att missa/hoppa över dettta viktiga forum.

Dricklagom

Ja, pingvinsafari kanske kan vara något. Men ser du en pingvin, kolla om du är nykter. Är du nykter, nyp dig i armen och blunda ett tag - ser du pingivinen igen ÄR det nog faktiskt en pingvin! Fota och ring Club 300 (nördorganisationen för ornitologer).

Rövarkulan2

Det ska jag göra.

Mot nykterheten utan pingviner

Rövarkulan2

Sitter nedsjunken vid polen med ett ”fräs” som sällskap. Allt är tyst och mina tankar virvlar iväg. Kan min trötthet bero på värmen, kriget mot alkoholen, min mors kamp mot lungcancern? Har de senaste tre månaderna farit iväg till stora staden för att stötta, köra till strålning i den andra staden, tillbaka igen, handla, hjälpa till med tvätt, tröstat, krigat som fan med läkarkåren, varit sårbar dotter, den blivande matriarken? I dont know? Hur som helst så sitter jag här och glor. Känner att jag är på väg ”ner” och väl där så kommer vändningen och jag är tillbaka argare och starkare än innan. Så har det alltid varit och jag hoppas det blir så även denna gången.

Jag har alltid kännt att jag måste ”ner och vända” lite då och då. Det räcker med några timmars tänkande och filosoferande för mer än så orkar jag inte med. Det blir för mycket.

Fick ett samtal från en bekant till en bekant som undrade hur jag bär mig åt för att kämpa mot min följeslagare? Hallå? Eh, vem är du som vet detta om mig? Hm, snacket går visst runt, men det skiter jag i.

Mycket handlar för min del om ödmjukhet. Både mot mig själv och alkoholen. Det gäller att aldrig underskatta begäret jag har i min kropp. Det kvittar om hjärnan (jag) säger nej, men kroppen har på något vis ett annat behov? Kanske den varma omfamningen som gör min kropp så skön och följsam?

En sak har jag lärt mig. Var inte kaxig, ge inte andra människor som lyssnar och litar på dig goda råd som jag i min förnekelse själv inte kan leva upp till. Farligt! För om man sätter sig på höga hästar och tror att man har sin andra skugga under kontroll då kan man falla hårt, och då menar jag hårt. Vad finns då kvar? Skammen mot de man älskar och kan offra sitt liv för, sitt ego? Ja, den som det visste?

-”Från västfronten intet nytt”

Sommarflickan2018

Ja det kan dyka upp de allra konstigaste djur ibland. När jag var i Kina och skulle åka till Kinesiska muren så stod det plötsligt en kamel mitt ute i ingenstans och käkade vid en vägkant. Jag trodde jag såg i syne. Visste inte ens att det fanns i Kina (utanför Beijing). Dock var jag helt nykter men vilken syn.

Ang din bekants bekant som ringde upp. Lite respektlöst kan jag tyckte men samtidigt ett rop på hjälp? Jag vet verkligen inte hur jag hade hanterat den situationen, jag hade nog blivit väldigt ställd. Men om denne också vill sluta så kanske ni kan stötta varandra? Du behöver ju inte ha alla svaren, du behöver inte ens följa dem själv. Hur många är vi inte här som stöttar, peppar och ger råd trots att det ibland slinker ner alkohol som vi egentligen inte tänkt dricka.

Det är INTE konstigt att du är trött, herregud, förstår du hur mycket energi som går åt att dels hjälpa en sjuk mamma och dels försöka sluta med alkoholen. Det tär så mycket på ens kropp att det knappt går att förstå förrän efteråt. Själv gick jag ner 15 kilo och folk trodde jag hade anorexia men själv förstod jag inte hur dåligt jag själv mådde (min mamma hade cancer och jag var den enda som fanns där) förrän efter hennes bortgång och jag har sett bilder på mig själv. Om du har möjlighet så försök få samtalsstöd, jag önskar att jag fick det, så att du får en chans att vädra allt det jobbiga (du behöver inte prata om alkoholen om du inte vill men allt runt din mamma kan vara bra att få vädra).

Jag finns här om du vill kråka ur dig hur du mår, hur jobbigt allting är, hur mycket det tar på krafterna, hur hjälplös en känner sig och hur jobbigt det är att slåss mot läkarkåren. Jag lyssnar gärna.

Kram på dig

Rövarkulan2

Tack sommarflickan2018 för ditt lång inlägg. Bra skrivit!

Efter att ha varit ”nere och vänt” i går kväll så sov jag som en stock och vaknade i morse med ett gott humör. Jag mår oförskämt bra och får väl en kalldusch av begär kanske redan i kväll.

Nu är nu och sen är sen

Rövarkulan2

Är för varm för att skriva något ordentligt just nu, så jag återkommer när hjärnan har svalnat. Hur som helst så är jag nykter än så länge och hoppas det förblir så idag oxå.

Sommarflickan2018

Ja, värmen tar verkligen musten ur en ibland. Det är ju helt ok, och man skriver när man orkar och känner för det.

Ha det så bra i sommarvärmen!

Kram

Rövarkulan2

Måndag och full fart på jobbet igen. Nykter, härligt!

Sommarflickan2018

Två veckor och en dag. Fantastiskt bra jobbat. Härliga meningar att läsa ?

Rövarkulan2

Tisdag och nykter. Galet slö av denna värme och orkar inte göra någonting efter jobbet. Usch!

Längtar efter ett regn

Dricklagom

Sant att värmen gör en hel del. Vi har det varmt nedåt Europa med, men Sverige verkar för en gångs skull ha det värre. Trots att jag inte dricker särdeles nu när jag har jobbperiod, så vaknar jag "mosig" och hjärnan känns som gröt. Har varit värmekänslig sedan tonåren. Tur vi har luftkonditionering på jobbet (vi måste bära arbetskläder), annars hade jag säckat ihop. Gick fyra liter vatten idag. Hoppas på lite kyligare väder liksom regn - för oss alla.

Rövarkulan2

Nykter men skallen funkar inte riktigt. Kände mig verkligen off när jag körde till jobbet idag. Bensinpriset var 16,01 kr/liter i min lilla stad och när jag kom till stora staden kostade det 16,16 kr/liter. Då tänkte jag att den var en kvart dyrare här än hemma. Hallå?

Undrar vad klockan är på bensinpriset när jag måste tanka i morgon bitti?

Anxiete

Förmodligen är du 27 kr försenad .... ??