Det är slut nu! Skilsmässan är nu ett faktum, du är en elak, ful och listig jävel!

Jag väljer att lämna förändra drickandet, det förändrar inget för mig. Jag gör slut med alkoholen Nu.

Tänker på dig undrar hur du mår. Har du sovit? Tycker att du är strong. Läste din förra tråd om att du behövde ha ett vinglas på natten t.o.m. Men det känns som att du har ett inre starkt driv och nu har bestämt dig. Peppkram!

Hej M
Hoppas du har det okej!
Har koll på dig och blir lite orolig, när du inte uppdaterar din tråd.
Skriv gärna ❤️
Kram S69

Märthan

Inget att oroa sig för, jag checkar in dag4 men ryggen rak ?

Började dagen med ett fyspass (läs lassa in ett par kubik ved i boa) och sen iväg med barna till frisör, hämta kompisar etc... haft fullt upp.... har inte hunnit uppdatera mig men gillar inte den nya siten, gillade när man kunde se vilka trådar som hade nytt och klicka in sig på de direkt... sen hade siten loggat ur mig och gjort om min e-post, skitskumt.

Anyhow... jag mår fint, fick sova hela 4h inatt, det ni. Så ärligt är jag sååå trött, väldigt rastlös trots att jag gör saker konstant. Inte sugen men kan inte sticka under stol med att det hade varit gott att känna alkoholens värme och avslappning, men då påminner jag mig fort om timman, att efter den magiska timman är det bara en nedförsbacke ner i gyttjan.

Gubben har börjat få känna av ledan och ångesten, tråkigt att se men det är nyttigt att både genomlida och åskåda.

Vinägermamman. .. Jupp, det senaste halvåret druckit alla dygnets vakna timmar stort sett, t o m på jobbet, fy fasen så pinsamt. Men det är slut med det nu. Finito.

Sigge... ingen oro, du har en like i envishet ?????

Förresten, idag var första gången jag kände hunger på åratal! Minns iaf inte när. Sån där hunger så det suger o kurrar, inte bara sugen. Underbar känsla, blev dock lite väl mätt ?

Märthan

Det var jag som hade blivit utloggade insåg jag, har nästan alltid för brått ?

Märthan

Dan är långt ifrån slut än, men jag tänker ändå inte dricka så jag bockar av den här dagen.

Var ute och käkade tidigare idag, svågern var med. Han är en sån där riktig periodare, både när det kommer till alkohol och mat. Pratade så förhärligande om hur gott det skulle bli imorgon och ikväll avsluta semestern och sen hålla sig vit till nästa period. Efter detta kände jag mig helt lamslagen, nere. Jag ville bara (nä vill) hoppa in i min romantiserande tavla sv alkohol, med ett glas i näven, de glada minerna och ruset. Det är int så enkelt, jag vet. Jag kommer vara så nöjd ikväll när klockan passerar 20 och jag fortfarande kommer vara pigg, ha allt under kontroll. Men just nu är det tufft, jag saknar ruset.

Har köpt en helt alkoholfri champagne, hoppas få känsla utan alkohol. För det är ju ändå mer än ruset hoppas jag, vi får se.

Oavsett vad, oavsett sug och känsla så förblir jag nykter även denna dag och avslutar därmed min semester vit som snö med blandade känslor.

Ha en lovely fredag vänner

Jag vet och du vet att nostalgi över att inte kunna/vilja dricka kommer att följa oss som ... ett ledsamt minne, förnimmelse, sorg eller föralldel ett kliande myggbett länge.

Sitter på min terrass i den ljumma sommarnatten omgiven av lätt slokande grönska. Jag saknar inte alkoholen och har egentligen inget sug. Det som hjälper mej lite är att jag trivs med att vara kärringen mot strömmen eller föralldel dåren högst upp på toppen av berget som skriker ut sitt frihetsvrål. Ingen skall boja eller betvinga mej - ingen och inget ! Ska fan vara en slav. Å andra sidan vet jag att just nu är det bäst att inte fresta mej själv så jag håller mej borta från sociala situationer där alkohol förekommer; från väninnor som gillar att vina och från att handla på köpcentret där SB finns. Så jag duckar.

Säger som de gör på AA - grattis till tid !

Styrkekramar ?

Vad betyder ’köp på er scoby’ ?

Älskar att äta fermenterat, speciellt kimchi, men har aldrig gjort det själv, bara kommit till ’titta-på-recept-stadiet’ och tyckt ’krångligt’..

Märthan

Eller som ett jäkla getingstick, lägg därtill min totala skräck inför dessa bestialiska små monster!

Scoby är bakteriekulturen som startar upp en kombucha. Tarmarna is tha shit ordagrant ?

Hoppas få sova inatt, har snittat 2-3h hittills och är helt slut, vill bara ner i djupsömnen så kroppen får chansen att repa sig rejält. Lär väl behövas.

Delade den där mousserande och det var faktisk så värt! Första sippen, då saknad man alkoholen men sen infann sig en härlig känsla ändå, smakade gott, kändes fint. Utan alkohol. Körde barnen till badplatsen för kvällsdopp, underbar känsla.

Natti vänner ??? I hope ??

Verkligen skönt att få läsa att du kämpar och håller?
Håller tummarna för att du snart ska få en natts god sömn.
Jag väntar också på det, sover fler timmar än du men känns ändå inte som en bra kvalité.
Vaknar tung i huvudet trots nykterheten.. ??

Men det blir väl bättre snart får vi hoppas.

Kramar ???

Läste på om kombucha och tyckte det var intressant med ’modern’ i startern. Ofiltrerad äppelcidervinäger - vissa märken, tänker på ett Australiensiskt märke - har ju även de en ’moder’.

Fick fåniga associationer till hur jag sitter i ring och håller handen sjungandes ’kombucha, my Lird, kombucha’

Så spånar jag denna molniga (hurra !) lördagmorgon ?

Ha en fin dag Märthan.

Styrkekramar ?

Hade du en bra dag ?

Ska snart sova nu. Hoppas sömnen kommer till dej med ?

Styrkekramar ?

Märthan

✔️ Dag 7 och 1v idag då.

Det värsta denna vecka har varit sömnen, jag har än inte fått ordning på det och fick ta hjälp av icke receptbelagd passionsblomma. Somnade vid 00:45 till 0630, somnade om och sov till 830 ? omg

Sugen var som värst första dagarna och kom tätt i omgångar, kommer ff men inte lika tätt och mitt mantra om den magiska timman hjälper massor. Jag är på riktigt lycklig på kvällarna främst, då har jag energi som aldrig förr, för mycket för att komma till ro.

Bestämd, det blir inget mer dricka på ett bra tag, lovar aldrig total avhållsamhet livet ut, men det här mönstret, är inget liv. Jag kanske aldrig kommer kunna dricka vad som kallas normalt, skitsamma. Det betyder därmed inte att jag aldrig kommer ta ett glas någon gång, men boxar hemma kommer aldrig någonsin fungera. Vardagsdrickande, medelhalvsleverne. Tyvärr. Det är både en glädje och sorg den insikten.

Idag har jag huvudvärk, har det sällan, gissar på stresspåslag inför jobb imorgon i kombo med sömntablett mm. Mycket fart i forumen och jag orkar ärligt inte hänga med just nu. Förlåt.

Oavsett, ha en lovely dag alla så ska jag fira ytterligare en nykter dag och min första nyktra vecka på väldigt länge. ???

Hej M
Fan vad du är bra! Stort grattis från mig. Gällande sömnen. Jag kommer ihåg att jag var frustrerad som fan till en början pga dålig sömn och djävulsk trötthet. Men det är bara till en början, det släpper. När du fixat det, så blir det ännu lättare att skippa alkoholen. Så det går över vännen, håll i nu. Dagarna ökar snabbt och allt blir så jävla mkt lättare.
Kram S69

Ellan

Så härlig läsning!❤️ Grattis till din första vecka i nykterhet. Förstår att det känns tufft att inte få sova men det kommer. För mig gick det i perioder men det blev bättre och bättre. Tiden är i det här fallet din bästa vän. Det är mycket som ska återställas och tålamod ska vara bra att ha.?
Ta hand om dig! Prio ett!❤️
Kram
Ellan

Märthan

Yes, när du snart lämnar har jag faktiskt två ben att stå på, då jag kryssar in på dag 10 imorgon :)

Jag har nosat på systembolagets alkoholfria sortiment, mousserande, love it! Smakar supergott och man slipper ruset! Trodde aldrig jag skulle säga slipper ruset, men det är en befrielse. Ruset är härligt i början men ack så förrädiskt, ner i gyttjan. Jag njuter utan rus, goda smaker, gott sällskap, nykter och har livet i behåll när flaskan är tom. Ingen ångest, inga luckor, inga negativa tankar, ingen flykt. Här och nu.

Nä nu ska jag checka ut från jobbet, återkommer kanske senare, dagarna rusar när semestern är över...

Ha en lovely nykter dag alla <3

Märthan

Tvåbent!

Och jag är så otrooooligt trött. Känner det inte när jag jobbar, men så fort jag sätter mig i bilen hem är det som att luften går ur. Sover inte mer än knappt 5h/natt, vilket är lite för lite, men ungarna måste somna innan mig och det är svårt när det är varmt och omställningen från semester till skola/fritids. När jag drack struntade jag i vilket och somnade oftast ifrån, totalt idiotiskt även om mannen tog nattningen. Märker att barnen är glada över sin numera nyktra mamma, det gör mig glad och sorgsen, sorgsen över vad jag gjort.

Det är en underbar känsla att vara närvarande till fullo, allt annat känns fel - hur kunde jag?