Det är slut nu! Skilsmässan är nu ett faktum, du är en elak, ful och listig jävel!

Jag väljer att lämna förändra drickandet, det förändrar inget för mig. Jag gör slut med alkoholen Nu.

Märthan

Ja det vet ni ju alla att jag är och det är på gott och ont.

Jag drack vin igår! Nu hör jag ända hit Ohhhh Noooooo MEN mina vänner.... här kommer det...

Jag avskyr att känna mig styrd likaledes som jag avskyr att känns mig begränsad. Ni vet ju hur jag har nämnt att jag saknar vinet, smaken, strävheten... med det med mig så vet jag att om jag går och gnager på det, går och tycker synd om mig, går och funderar och ältar, ja då väller det tillslut över så kopiöst att jag skiter i allt. Det är inget alternativ. Så, jag handlar ju en del på bolaget fortfarande, alkoholfritt då, ser det som en del av min resa i att ta tjuren vid hornen och inte gå omvägar. Med starka tankar som att jag styr, inte A, bestämde jag mig för att köpa en småflaska av ett gott rött. Bestämde mig för att det är ok, utan strafftankar.

Tankar på att inte tappa kontrollen, på att inte bli berusad och absolut inte lukta alkohol inför barnen är mantrat, men samtidigt få smaka, njuta.

Så jag njöt av mitt alkoholfria och god kvällsmat, nattade barn och pussade barn utan stt lukta skit. Närvarande. Hällde upp ett litet glas till kvällens film. Tror jag satt och luktade på det i 20 min innan jag smakade. Analyserade. Tanken var att jag skulle unna mig hela den lilla flaska , njuta av den. Men det räckte fint med ett litet glas, det tillfredsställde det behov som jag själv sagt ok till.

Jag blev lite förvånad över att jag inte ville tömma flaskan, att även när jag kände smakerna och påminnelserna så är fyllan så avskräckande, att återigen förstöra min numera fantastiska sömn, att ha ont i håret på morgonen.

En annan reflektion som jag rustade mig för var hur jag skulle känna idag, om suget ökade eller toleransen att släppa på tyglarna ökat, men nej. Jag är glad att jag inte pinar mig, och glad över nykterheten.

Nurture.... så jag bits som fan, vägrar blech och stretar som vanligt emot och ör sådär jobbigt mot strömmen. Det må bära eller brista men jag kan inte leva i ett eget fängelse av begränsningar. Puhhh jobbig jag är.

FinaLisa.... Du är ju för go ?

Förresten, ytterligare en tanke som slog mig igår var att jag fick ett stick av dåligt samvete för den här tråden, man vill ju vara ”duktig” och på nåt sätt förknippar jag det med total nykterhet. Men Fuck it kände jag sen, den enda jag ska ha dåligt samvete inför gällande mina beslut är mig själv, mina barn och mina närmsta. Och dåligt samvet går många omkring med helt i onödan, för höga krav. Så jag är OK även om jag tagit ett glas vin, och trots att jag tänker njuta av de droppar som är kvar. Men skulle jag av någon anledning trilla tillbaks på något vis är det aldrig någonsin ok, men nej, jag tänker inte falla. Det är Jag som bestämmer, inte alkoholen!

... Ripasso.

Du gör som du vill - vem är jag att döma eller banna ?

Av någon anledning så är den första sidan jag får upp när jag trycker på ikonen till A- forum din allra första post från juli i Vill förändra mitt drickande. Det är ju himla irriterande. Märthan flera ggr om dagen, liksom ?? Men det är ett viktigt inlägg; en programförklaring, faktiskt.

Nu ska jag snart sova. Tomt hus, ungarna hos sin far, bara katterna och jag. Så jag tar mej själv och min mysdress ur skolan för idag.

Sweet dreams din toka ?

Hej M
Liksom so What, du har ju inte lovat någonting, inte ett skit.
Jag skrev i "det vidare livet" och krökade mest hela tiden iaf över 1 år i denna tråden. Jag var defenetivt i fel tråd, so What?
Men ett tips från "coachen" läs igenom din tråd i "förändra ditt drickande" stanna upp, reflektera. Ta det lugnt, du bestämmer, det är dina val och ingen annan. Men Alkohol är en förrädisk motståndare, som det är förjävligt svår att hantera. Särskilt om man gått över till risk/missbruk tidigare. Alkoholen är lurig, som bryter ner en både psykiskt som fysiskt, det kan funka att dricka, det kan spåra ur.
Det känns lite som rysk roulette, när vi dricker.
Men hursomhelst, jag bryr mig om dig och vill att du ska må bra!
Att du ska få en ännu bättre självkänsla ❤️, då gör man per automatik bra val, bra val för sig själv och sin omgivning.
Själv är jag inne på 117 dagen, kan jag kan du! Om du VILL!
Kramar styrka och positiva energier ??????❤️

kära motvallskärring.

Full eller nykter, av eller på, med eller utan rosig uppsyn och vässade klor.

Saknar dina klokheter och din strävhet. Vi vill bara älska lite på dej ?

Kram från missemamman som saknar en själ i kretsen..

’Alla ska med’ säger man i armén. Ge oss ett livstecken ?

Största ?

Hejsan
I Märthans tråd, men det går säkert bra ??. Hur går det för dig? Har läst lite och du verkar så jävla stabil.
Du gör det så bra och du stöttar så många här inne med ditt positiva tänk & pepp.
Så fortsätt som du gör kära Nurture!
Kram
S69

Ja, jag håller ❤️ !

Tror att det kommer en punkt då man känner att allt är tillrättalagt för att det ska funka av egen kraft, och att man är omgiven av änglar.

Men jag bevarar ett ödmjukt förhållningssätt till A, för sjukdomen är progressiv och vi kan bara läsa vad Anders, Heueh och andra har att säga om det ?

Jag gör mitt bästa för att lyssna ?

Du har väl ingen tråd längre ? Det finns en signatur kp under ’förändra sitt drickande’ som behöver din visdom..

Kram ?

Märthan

Nurture ?♥️ Jag lever i allra högsta grad, mår så himla bra just nu. Njutit av lite lagom med vin under fre lör, och njuter minst lika mycket av dagens nykterhet. Mina klor är vassa. Fattar int varför helgerna går så rasande snabbt bara, ett under varje gång.

Veckan är full av möten och kommer se nykter och fin ut. Det känns på något sätt som livet börjat om på nytt, på riktigt. När det gäller vinbiten så har jag verkligen reflekterat, fyllan är totalt ointressant! Det räcker med avslappningen och smaken, upplevelsen utan att hinka i sig totalt tanklöst. Det ska int få förstöra mitt liv igen, trött och tröstlöst, överdrivet och på flykt. Den ork och kraft man känner av att inte dricka sig redlös är så jäkla guld värd! Mitt tidigare överdrivna drickande har bara varit ett bedövat sätt att långsamt fly verkligheten med resultatet i total orkeslöshet och en personlighet som helt förtvinar. Aldrig igen!

Funderar på att börja med Yinyoga på söndagskvällar, måste bara köpa kläder till detta... vad man nu har på sig.

Varma kramar från en glad M ?

Märthan

Infinner jag mig.... haft ett kraftigt, eller har, återfall. Såpass jävla illa att jag inte ens befinner mig i svedala utan på solsemester. Alkoholen bokade en spontan resa utan eftertanke. Jag har massor att göra egentligen, möten mm.

Nu har jag sån ångest att jag bara vill dö...

Jag hör att du skäms men hur mår du ? Har du någon hos dej ? Om du behöver, tveka inte att gå till en sjukstuga.

Önskar jag kunde vara där.

Styrkekramar ? Låt oss veta.

Märthan

Drog med hela familjen på en AIC, bokade i söndags och drog tidigt i måndags, från skola, jobb, allt!

Så här borde man kanske kunna göra o glädjas, men den annars ansvarsfulla M har nästan dödsångest. Mina kollegor är skitsura.

Allt känns som en mardröm, har aldrig velat fly så mycket som nu ?

Tänkte faktiskt på dig igår och undrade var du hade tagit vägen och hur du mådde. Tråkigt med återfallet?. Måste ändå säga att jag tycker att du gör rätt som "flyr från allt" om det innebär att du kan komma tillbaka till att må bra igen! Jag önskar att jag hade haft det modet, du vet min dröm är att bara dra till ett Ashram i Indien. Men, jag är som du, ansvarsfull och plikttrogen så jag har inte (ännu) vågat.

Dina kollegor må vara sura, men de vet inte hur det känns för dig inombords och de hade säkert inte reagerat likadant om du hade sagt att du fått en allvarlig sjukdom och behövde komma bort ett tag. Eller hur? Men, vi kan inte berätta hur det känns, om vår kamp och förtvivlan.

Märthan, sköt om dig!!! (Sigge var är du nu när M behöver dig?????) ????

Hejsan
Vet inte om du Märthan vill att jag skriver i din tråd. Till Jasmine vill jag skriva, att vi har alla vår egna resa att göra, vi gör så gott vi kan. Jag är väldigt sällan inne på AF numera. Varför? Jo det beror på att jag är trött på allt "alkoholtugg". Men jag diggar dig Märthan som fan, du stack ut direkt här på forumet, med din härliga stil! Dessutom osminkad, öppen och ärlig. Jag höll inte med dig om allt, men jag kände igen mig starkt i dig & gör så även nu. Härligt, bra & starkt & modigt att du skriver i detta läge.
Släng av dig rustningen, svärd och hela skiten. Ring till AF duktiga medarbetare och bolla tankar, känslor med dom. Våga ta steget och prata med din arbetsgivare, säg som det är! Pang på bara. Familjen likaså. Sedan kan du bara vara, andas, få stöd & hjälp till förändring/ bättre långvarigt mående. Jag tror stenhårt på dig, du är värd att ha det bra ❤️❤️❤️❤️
Kramar fyllda med mod & positiva energier.

En All Inclusive kan vara allt och inget. Familjetid och time out, eller fritt vin på buffén. Tufft ställe du har valt, tänker jag.

Ibland behöver man tröst, ibland tough love. Jag blev serverad oombedd tough love men det tänker jag inte gå in på nu. Stöd köpte jag. Duktig psykiater.

Men du vet allt det där.

Med all omtanke i världen skriver jag nu i Sigges anda: ta professionell kontakt. Dig själv är den enda du inte kan fly ifrån. Det är ingen tröst att vara på AI i dagsläget. Gräv fram stålet i dej, åk hem, face the music och gör upp en plan, för din egen skull.

Styrkekramar ?

Märthan

Tack snälla underbara ni.... jag förtjänar er inte...

Jag är så urbota trött, jag har en millimeter kvar till den berömda väggen och det känns som att ingen har lyssnat på mig. Prestationsprinsessan har bara presterat mer och mer. Jag är glad att gubben satte stopp och att vi flydde en vecka. Sen att kollegorna är sura, ja det säger mer om dem.

Gällande A är jag så förtvivlat konfys och jag fattar inte riktigt varför. Varför är jag så förbannat envis, eller rent av dum?

Just nu mår jag vansinnigt illa, har svårt att få i mig någon mat. Hamnat i en riktigt ond cirkel och hjälpen är väldigt långt bort. På måndag ska jag dessutom ta mig ensam till Amsterdam, med ett stopp i England... jag dör av skräck inför detta! Allt är som i en mardröm.

Hej
Skönt att höra från dig Märthan.
Lyssna på din kropp och ta beslut därefter. Man måste inte ett jävla skit. Behöver du tid för återhämtning, ta den. Dags att du sätter dig i första rummet Märthan. Varför ? Jo därför du är värd det.
Take care ❤️❤️❤️
Kram

Tittar in till dej och ser om nån är hemma ?

Kanske är du på resande fot..

Hoppas allt är väl !! Så bra som det kan vara...

Styrkekramar ?