Så tacksam för era tankar om detta !

Tack för era fantastiska tankar och förtroenden som ni delar här.

Det kryper i kroppen av ilska och frustration. Som vanligt vill jag kasta leksakerna ur sandlådan och ta ut min ilska på den som inte gör som jag vill. Jag får verkligen inte göra så. Jag ska gå och lägga mej och sova. Borde vara vuxen, mogen och förstående.

Usch, försvinn dumma tankar ?

Och plötsligt svängde känslorna av att inte ha allt till att känna att jag kan få allt...

Vad surrar i kosmos just nu egentligen ????

När du skrev i Jasmines tråd kände jag igen mig. Och så ville jag läsa DIN tråd. Men den fanns inte!
Tills jag upptäckte att den låg HÄR, i det vidare livet. Här har jag aldrig varit förut.
Här trodde jag att bara gamla lyckade ex-alkisar med flera vita år bakom sig fick hänga. Och att man var så förbi hela alkoholgrejen att man mest utbytte kakrecept och pratade väder. Typ.
Tji fick jag.
Visserligen skrivs det en del om katter - något jag uppskattar - men i övrigt hade jag inte många rätt.
Jag känner ju igen mig!
Det kanske är här jag ska vara, trots att jag inte är nykternykter, utan bara kör någon sorts mycket försiktig omvänd 5:2 när det kommer till vin.
Tål att funderas på.
Hur som: Nurture, gillar din tråd. ?

Det blir en lugn och fin dag. Skönt att se vita dagar ticka ner och sockerfria dagar upp. Nya vanor. Det vidare livet i dubbel bemärkelse. *Som* jag har längtat efter trygghet. Jag känner mej nästan som ett socialt experiment. Från ett kopiöst slentriandrickande för att kunna ta mej igenom vardag och för att kunna sova, till att känna att överkonsumtion är äckligt. Nåväl, jag tar inget för givet. Som jag skrev är associationssuget enormt starkt. En väninna ville träffas och ta en aw. Jag föreslog fika. Det gick finfint ! Jag ska laga osso buco på lördag och började som vanligt tänka i tetror av matlagningsvin, av ren vana, tills jag tänkte ett varv till och ”allvarligt” - det där äckelvinet köper jag inte hem nånsin, ever .. bottenslasket från EU’s vinsjöar ( som många boxar är också ) ska man bara ge f-n i. Och absolut inte hälla i sej ?.

Så jag är inte *botad* men tänker lite annorlunda. Kanske. Hoppas jag..

Bara för dig Knaskatten skall jag meddela att äldredamen kattan M, som är en formidabel väsare mot fluffkatten R och även mot mej om jag klappar inopportunt, ligger PÅ min viktiga korrespondens på köksbordet och spinner. Mitt framför mej mao. De två herrkatterna ligger utspridda i nån säng. Yngstakattan har gått på walkabout igen. Tror R gav henne däng i helgen .. ?

Ha en bra dag alla fina ! Styrkekramar ?

... även om jag inte alltid kommenterar.. Så skönt att du klarar både sockerfritt och a-fritt- verkligen starkt jobbat! Under min nyktra tid började jag "unna mig" mer socker och det mår man ju verkligen inte bra av. Tyvärr är jag inte på så bra humör idag, men skickar ??? i alla fall. (Hur gör du osso buco utan vin? Eller menar du att du tar "finvin" istället för tetran?)

... behöver inget vin, komstaterar jag. Men ja, använde ’finvin’ fast det inte var så fint. Jag använde rivet citronskal för att få upp syran i grytan. Zeta har även en god olivolja som har citronarom tillsatt.

Åh sköna dag !! Hade finaste väninnan på besök igår, äldsta dottern satt med vid lunchen, min osso buco blev jättegod och allt blev jättetrevligt. Inte alls sockerfri men supermumsig. Faktiskt nöjd och jätteglad ?

Tänker att det nog är så att jag har lust att börja träna igen..

Var kom *den* tanken ifrån ??

Nikita är en tjej, en fin tjej, som tigger på pendeltåget jag åker på.

Nikita är alltid påverkad. Hon sluddrar fram sin ramsa att hon är hemlös; med trött röst men med ett fint uttryck i ansiktet och en själ som skriker ”ta hand om mej”.

I somras plockade en blekt tonårstjej av Nikita från tåget på stationen där jag kliver av, och tog med henne till affären och handlade Nikita en matkasse - eller kanske två. Nikita var modest, men lät sej övertalas lite grand. Kåldolmar. Kakor. Godis.

Idag såg jag en tjej bakifrån som halsade något med skruvkork på perrongen. Snabbt. Tåget kom. Tomglaset ner i soptunnan. Alkopop.

Jag har gjort detsamma, fast med minivintetra, 25 cl, vit ( diskret tror man, det kan ju nästan se ut som en Mer fast det gör det ju inte egentligen, eller hur ?). På perrongen. En liten hutt innan kaoset och ensamheten hemma.

Nikita och jag klev på pendeltåget och hon satte igång. Hemlös. Slant till härbärget. Tror nog hon bor nånstans för hon är rätt hel och ren, fast alltid borta. Hon fick min slant; man måste vara snabb dock för hon är så van att inte få nåt i muggen så hon flyger förbi.

Jag steg av. Nikita åkte vidare.

Vad var skillnaden mellan henne och mej ?

... var den att hon har gett upp mer än du? Kommit till en annan gräns där vi inte är ännu även om vi inte vet hur långt borta det är?

Åh, den där berättlesen gick rakt in i hjärtat..