Det är slut nu! Skilsmässan är nu ett faktum, du är en elak, ful och listig jävel!

Jag väljer att lämna förändra drickandet, det förändrar inget för mig. Jag gör slut med alkoholen Nu.

Märthan

Tack Ellan för ditt svar!

Hur jag tänker, jadu... jag tror ändå på balans i slutändan och alltid alltid barnen i första rummet. A i sig är inte grundproblemet, det började med en dålig arbetsplats (läs vuxenmobbning) och ett givetvis felaktigt sätt att lindra, lätta bördan. Jag är en allt eller inget person, medveten om detta faktum. Men med medvetande tror jag ändå man kan hitta balansen.

Kunde jag en gång lära mig att få en klar och positiv syn på mat och ätande efter åratal av ätstörningar så kan man få det på A, det är min inställning. Insikt och vilja är grunden. Där landar jag idag. Jag fattar självklart att mitt drickande är ett långsiktigt problem, därför måste det destruktiva beteendet få ett slut, nu. Jag blir aldrig arg, ledsen eller moody när jag dricker, men trött och givetvis mentalt icke närvarande, just det måste upphöra. Den resan har börjat.

Hejsan gode Märthan.
Gött att höra hur du har det, även om det är lite rörigt för dig just nu.
Balans, lagom, det är ju det vi alla siktar på. Jag har hittat balansen sedan 2 veckor, men jag vet att det hänger på en skör tråd. Jag tar verkligen det dag för dag. Du är en DOER, du är stark, envis som en åsna, du fixar detta! Börja med att vara rädd om dig själv ❤️. Blir lätt att man tänker på alla andra och sätter sig själv åtsidan. Jag tror på dig Märthan!
Fridens liljor
Kram S69

kommer sannolikt att lägga ned utredningen då pappa är nykter och barnen har det bra.. men du måste visa att du försöker. Hoppas att mottagningen i ’nästa stad’ är förstående. Du behöver nog inte benzodiazepiner, men försök få tag på en psykolog att prata med, samt - som Ellan skriver - propavan att sova på. Det låter som om ditt bruk ’sitter i huvudet’ och jag tror att du kan sluta. Vuxenmobbning är vidrigt; har själv varit utsatt för det, och det är inte förrän jag bytte jobb som jag känner att min återhämtning är given.

Men det tar tid och ansträngning. Upp till bevis och kämpa på. Och var snäll mot dej själv.

Styrkekramar ?

Märthan

Saknat dig Nurture!

Pappan är ingen nykterist och barnen mår världsbäst. Vill inte ha några fler benzo eller andra kemikalier, tackar för att de tog mig ur en svår svacka men det räcker så. Har kontaktat broendemottt i angr stad, hör inte hemma där då jag inte har någon dubbeldiagnos eller vad det nu kallas. Men har fått en fin kontakt på en annan mott som känns bra, ska dit på bedömningssamtal om 1v.

Ang soc... det rör upp såklart. Våra barn har det bästa av det bästa. Jag är ju en sådan knasig beroendetyp som kör nykter till träning, gör läxor, går på sena kvällsmöten för att sen dricka... världens bästa på att hitta sk ”håltimmar”. De kan och kommer såklart inte ta barnen ifrån oss men OM de startar en utredning så blir det väldigt jobbigt och pinsamt, ingen vet om mitt problem som jag ensam tar i hornen. Däremot måste jag säga att det är en fantastisk vård för våra barn vi har, de reagerar snabbt! (Dock ljög läkaren i anmälan, gjorde mig sjukt besviken).

är ett missbrukat ord men visst känner man sej kränkt när vissa yrkeskårer får makt att veta *allt* om en. Om de sedan felrepresenterar den, som i ditt fall, då borde man ju bli ursinnig. För man är maktlös.

Men ’glid med’, Märthan. Le även när du vrålar inombords. This too shall pass.

Styrkekramar, finaste ?

Märthan

Vi hade samtal med IFO i veckan, det gick hur bra som helst. Vi sa till varandra att bara man håller sig till sanningen behöver man aldrig ljuga. Det slutade väl, bedömningen blev som vår, barnen mår prima och bäst i världen.

Gått på bedömningssamtal, det var en tung dag. Jag ör rädd och misstänksam. Man är anonym men ändå inte? Hur mycket vågar jag berätta...

Märthan

Trött Misstänksam Distanserad Ledsen

förbannad, kränkt, sur, stark, envis och full av revansch..

Vänd det som suger till något gott. Du ska visa de där tomtarna vart skåpet ska stå - plocka fram stålet i dej nu !!!! Som jag känner dej...

Styrkekramar ?

Märthan

Nurture... du är så förbaskat fin på flera sätt, tack!

Känner mig naken just nu, blottad. Kommer jag någonsin ses som en seriös person igen? Hur mycket får vården sprida mitt missbruk inom vården, när tvättas stämpeln och är det ens rättvist egentligen? Hade oerhörd hjälp av benzon, trappade dock på eget bevåg ner då behovet kändes mindre än rekommenderat, men mer får man inte oavsett bara för att man är klassad som missbrukare, i min värld helt tokigt.

Well, efter världens ångesthelg är allt iallafall perfekt, allt är planerat för julfirande (jag roddar rubbet ensam)och granen står på plats, värsta instaytan vill jag lova. Barna är mätta o glada, trygga. Önskar sig inget i julklapp till mitt stora förtret. Va fasen liksom!

Vill bara bli sedd som den människa jag är, utan andras förställningar.

är ju till slut vårt minsta problem - vad andra tycker ( imho ). Och andras föreställningar om *alla* våra personlighetsdrag kommer att läggas på oss, likt filter. De som betyder nåt för dej vet vem du egentligen är och att alkoholen inte definierar dej.

Nu handlar det om att bli frisk. Viktigt. Glappkäft vårdpersonal - polisanmäl om du misstänker dataintrång, annars härda ut.

Styrkekram ?

Märthan

Fått en tid hos en beroende mottagning som har flera månaders väntan och för mig redan v3, känns sådär. En bra dag är ju en dag utan bekymmer, right?

Vissa dagar har man ångest och ser problemet stort, andra är det ok, kontroll, inga bekymmer.

Just nu vet jag inte vad jag ger mig in på... jag har inga klädhängare, inga livlinor,inga vänner att ringa. Hur ärlig vågar jag vara?

Nä nu är det dags att ordna kiddos mat, julkalender, nattning och allt mer.... de är mina nr1, är jag så himla dålig som jag är idag....

Kan inte sova utan A, vad göra, blir så lessen....

Sömnen blir bättre efter ett tag om vi avstår från a. Bekymmer finns alltid för oss alla nu och då, och ångesten är en viktig varningssignal, värdefull om den inte tar överhanden. Ångesten triggas tyvärr av alkohol i långa loppet. Men det vet du säkert redan!

Märthan

Tack ALLA fantastiska här på forumet!

Oavsett hur vi lyckas med en vit eller röd jul, känn ingen ångest, må ditt bästa jag och det finns både styrka och kraft att hämta ❤️

För min del innebär A aldrig hårda ord, bråk, vingel, sludder eller otrevligheter... jag somnar... det är illa nog. Idag är det jag som styr skeppet, som alltid på jul, hela julen roddas av mig, må mig vara vaken.

Kram och TACK till er ALLA ❤️

vit på taken, endast mamma är vaken. Så är det här med, käraste Märthan. Önskar dej en vilsam jul och en rofylld helgvecka. Nu kan vi pusta ut.

Sköt om dej ????

Märthan

Det blev en fin jul, för alla, utom mig. Jag är den perfekta värdinnan, lagar den perfekta maten och ser perfekt ut. Men jag är trasig och vet inte varför.

Minns knappt delar av igår, gläds åt att jag inte är en person som blir stimmig, stökig eller moody ändå. Men jag går in i dimman. Jag hatar mig själv.

Jag skäms. Nu ör det fan ta mig dags att på allvar göra ett ordentligt ryck. Inse att det måste bli slut på riktigt, sluta romantisera. Sitter och tröstar mig just nu, offerkoftan är på och den är tjock! Jag erkänner.

Men det kan bara bli bättre, men inte idag. Imorgon.

Tjo Märthan
Hög igenkänningsfaktor på ditt inlägg. Jag håller i de mesta, ser till att alla gäster har det bra. Gul personlighet. Iår tonade jag ner allt, lyssnade till mig själv och agerade därefter. Ex julklappsspelet gav jag fan i, gick och vilade en stund istället. När alla gäster gått hem, tog jag en öl. Det var den enda jag drack hittills över julen. Känner mig som du skriver trasig inombords.
Men visst allt kan bara bli bättre ??.
Håller på dig Märthan ❤️
Fridens liljor

Fleur

Blev nyfiken på vad det innebär att vara en gul personlighet.?

Märthan

Jag är röd så det ryker om det... kram Sigge