Det är slut nu! Skilsmässan är nu ett faktum, du är en elak, ful och listig jävel!

Jag väljer att lämna förändra drickandet, det förändrar inget för mig. Jag gör slut med alkoholen Nu.

Hej
Sigge här, läser dina inlägg och DU berör! Tänkte bara föreslå ngt, men vem fan är jag att ge tips/trix till andra ??. När jag läser dina inlägg, så slår det mig en sak. Detta jävla ekorrhjul... prestera på jobb, vara värsta bästa mamman, vara en perfekt maka. Tänk om du under en period fick kliva av detta ekorrhjul och enbart fick sätta dig i centrum. Jag fick ju uppleva det under 4 dagar (skulle varit kvar längre:..) att få leva helt kravlöst under ngr veckor, reflektera, utvärdera, finna mening, hjälp och strategier framåt.
Det unnar jag dig bästaste Märthan.
DU berör, du är så jävla bra!
Kram & respekt
Sigge69

John-Erik

Bra Märthan ge inte upp... Gabapentinet kan du beställa via nätet om inte annat.
Inte Narkotikaklassat. Detta kan ersätta A. Men får absolut inte kombineras med A.
1200- 1800 mg kommer att ge dig lättnad. Lite Zombiekänsla men det får man ta.
Man kan öka dosen eller minska för att nå rätt nivå av lugn.
Toppen att du har uppsatta mål.
Mineraler och vitaminer kan du ju mycket om. Men glöm inte att basa kroppen eftersom
du sannolikt är sur i kroppen efter A. Brukar köra PH-Balans...
Håller tummarna för dig :-)

Kram till dig

John

Ps. Sign. Tomen tar Gabapentin eller har tagit vet jag. Hör med honom om hur det funkat. Kan ju vara bra att höra från några innan
du kör själv. För mig är det skitbra.Obs! Lyrica är N-Klassat så det kan du inte importera själv. Gabapentin är inte klassat som sagt. Ds.

Li-Lo

Märthan vi är glada att ha dig här. Det här är en plats för dig. De förutsättningar som forumet erbjuder är hjälpsamma för många. att få vara anonym, att få vara uppriktigt, att få respons från andra användare och att vara sedd av admi. Du nämner oss i ett av dina inlägg. Just nu har vi skäl att skriva i din tråd. Både för att säga att du bidrar och för att säga att det är okej att dela med sig av erfarenheter av mediciner och läkemedel som varit hjälpsamma för en själv.

Däremot blir det lite vanskligt om råd ges kring hur andra ska använda och dosera specifika receptbelagda läkemedel (även om det sker i all välmening!). Individer är olika lämpade för olika läkemedel, effekter och bieffekter kan se olika ut. Därför bör receptbelagda läkemedel alltid skrivas ut av en läkare som har patientansvar och hjälper till med dosjustering och eventuella bieffekter.

Vad gäller just gabapentin och varianter av den som specifikt nämnts i denna tråd så är det en epilepsimedicin som ibland skrivs ut som hjälp för att sluta dricka. Dock har Socialstyrelsen gett den en låg rekommendationsgrad, eftersom det ofta krävs en lång tid och tät uppföljning för att få till en dos som fungerar. Det är något som understryker vikten av att det skrivs ut av en läkare som har möjlighet att följa upp.

Hur är det med dig idag och vad tänker du om det jag skrev här?

vänligen Li-Lo

Märthan

Vart finns ni fantastiska människor i verkliga livet! Tack!

Igår och idag inget dricka alls dagtid och mycket mindre på kvällen, enbart av rädsla, inga större sug. Jag är SÅ TRÖTT, orkeslös. Har varit hemma från jobbet igår och idag, behövlig. Men jag mår SÅ fysiskt dåligt, rädd för delirium och sömnbristen som kommer framöver. Mitt mål är att fasa bort trolldrycken som du kallar den Sigge för att sen ta 6 månader helt vit, ett halvår i taget, har aldrig varit nykter 6 mån förutom när jag varit gravid.

Träffade min behandlare igår, supertrevlig tjej, MEN... när jag tog hennes kort, såg efternamnet... Ja då visar det sig att våra karlar haft företag ihop, jag var dessutom vice VD och hon styrelseledamot. Vi träffades som hastigast ute för många år sedan, något jag glömt bort. Jag vet inte om hon känner igen mig, det känns skumt.

LiLo... tack för att du från adminsidan får mig att känna mig sedd, jag är oerhört skeptiskt till läkemedel via nätet (hade beställt benzo för länge sedan annars).

Som sagt, jag mår skit, totalt kraftlös, fattar int hur jag ska klara detta, men jag ska!

bubbelgum

Hej!
Jag har inte hunnit läsa mer än detta inlägg och ska läsa vidare. Blev så berörd av din text och din situation. Kan du prata med någon anhörig som hjälper dig att få hjälp för det kan vara i princip omöjligt att bryta själv. Du är värdefull och jag önskar så att du kunde vara snäll mot dig själv i dina tankar. Jag har själv problem, men ännu inte så att jag dricker på dagtid eller dagligen. Inte sagt att jag därmed har mindre problem än dig. Det känns som att någon annan skulle få bära dig lite nu samtidigt som du tar ansvar själv i den mån du förmår. Kan du prova att skippa vinet helt under dagtid och vad sönder då? Kan du få Benzo att ersätta vinet med på dagarna? Kan du sjukskriva dig en tid och se till att ta sömntabletter för att sova istället för vin?

För något år sedan hjälpte jag en anhörig att bryta ett långt gånget missbruk (nära döden). Detta tillsamman med en person hon hade förtroende för. Jag backade sedan av respekt för henne då hon inledningsvis var misstänksam kring om jag berättat för ngn etc. Hon skämdes mycket helt i onödan egentligen såklart och jag berättade inte för någon. Hon fick åka till VC och ta antabus och mediciner och göra kontroller tre ggr i veckan (antar att det var ngt hon önskade och som de kom överens om utifrån att hon var mycket illa däran fysiskt med svår yrsel, svår B- vitaminbrist, början på alkoholdemens etc). Hon fick även lugnande och antidepressiva samt sprutor. Hennes resa mot tillfrisknande blev väldigt fin och hon klarade det. Jag tyckte att hon borde blivit inlagd, men detta fungerande bra. Nu vet vi ju att alla resor inte fungerar så bra och att hon säkert slitit med sig själv, men ville bara ge dig en liten solskenshistoria med hopp om att det går att bryta även med tyngre missbruk. Stor kram till dig och sluta be om ursäkt för dig själv snälla. Du är älskad och värdefull och inget kan ta det ifrån dig någonsin!

Personer har blivit som en helt ny människa som nu har andra intressen i livet. Förut var hen ofta väldigt elak och ibland förvirrad. (Nu hade ju denna person missbrukat hårt under många år och smugsupit mer än någon anat). Nu är hen pratsam, glad och snäll. Vill inte prata om det som varit, men verkar på något sätt stolt över det hon gjort. Alla beundrar henne idag och både hon och hennes man är lyckliga tillsammans igen.

bubbelgum

Det kan ta tid ibland innan socialtjänsten bokar ett möte med dig. Först ska en förhandsbedömning göras och sedan fattas beslut om utredning ska inledas eller ej. Socialtjänsten kommer att prata med dig, din sambo, dina, barn, skola och elevhälsa exempelvis om de genomför en utredning. De tittar på vilka konsekvenser missbruket fått eller inte fått kring omsorgen om barnen och på familjens situation i övrigt. Kom ihåg att socialtjänsten är till för att hjälpa barn, vuxna och familjer. De är vana att möta problem. Du kan erbjudas en kontakt vid deras vuxengrupp och öppenvård genom socialtjänsten ex, en del erbjuds behandlingshem under en tid. Det finns bra insatser för barn också om det behövs. Att du vill ha en förändring är positivt och att du vill dina barns bästa kommer socialtjänsten att se om du samarbetar med dem. Stort lycka till nu!

John-Erik

Bubbelgums inlägg är oerhört viktigt. En beskrivning som är bland det bästa jag läst här på forumet.
Tror att rädslan för att må för dåligt är en röd tråd i ett aktivt missbruk. Viljan att inte dricka kan vara nog så stark
men rädslan att må dåligt är en motvikt som kan vara närapå oöverstigligt när man står inför ett avslut.
Avslutet måste komma någon gång och det är en känd parameter i det hela men det vanliga är att avslutet skjuts
på framtiden av ovan nämnda skäl.
Medicinsk hjälp behövs. Sömntabletter som du nämner Bubbelgum är ett absolut måste.
Har propagerat för Gabapentin som fungerar för många och detta är absolut värt att prova.
Litar inte på socialstyrelsens rekommendationer. Läkemedelsverket och Socialstyrelsen vet inget om detta
är min uppfattning.Vet många som blivit hjälpta av preparatet.
Man ska naturligtvis inte köpa via nätet, även om det är tillåtet gällande detta preparat. Jag köper av
en känd och betrodd leverantör och köper bara tillåtna preparat. Men jag håller med admi.
Läkare bör vara med vid dosjustering.
Själv har jag hittat min dos på egen hand. Har justerat från låg nivå. Tar blodprover och kollar
att mina värden är ok. Jag gör detta via en terapeut. Litar inte på läkare.
Har sökt för olika åkommor och bett om smärtstillande och för sömnen som jag haft problem med
i hela mitt liv. Har inte fått något alls. Får ingen respekt för min anamnes över huvud taget.
Hade jag fått rätt läkemedel av läkare, hade jag kanske inte börjat överdosera A.
Skulle kanske inte heller behövt köpa läkemedel via nätet om jag haft läkare som lyssnat.
När jag går till läkaren så är det på allvar. Går inte dit för att gnälla, som vissa läkare
tycks tro. Bad om att få ta ett Glutenprov via min företagsförsäkring på Sophiahemmet.
Fick inte ta det av okänd anledning. Några år senare fick jag ta det via lab. i Tyskland.
Starkt Glutenintolerant blev svaret. Mitt tips Märthan är att du går till en privat alkoholterapeut
redan i morgon. (redigerat av admi då medicinska råd bör undvikas)
Lyrica kan alkoholterpaeut skriva ut..
Du tar dig ur detta elände på detta sätt. Detta är det initiala. Allt snack om AA kan du skita i
i läge nummer 1. Även terapier ska du skita i i första läget. Avgifta dig först sen kommer
olika förhållingar att ta ställning till. 1. Avgifta under några veckor med hjälp av medicinstöd.
2.Terapier, AA-möten m.fl. möjligheter görs först efter att du är avgiftad.
Om du fixar dig ur detta först samtidigt som du skriver lite här på forumet för stöd så är du på god väg.
Den enda vägen som gäller nu för dig. Avslutet kommer ändå inom en snar framtid,
eftersom din kropp inte håller i all evighet. Bättre att du gör ett avslut nu.
Ta hjälp och då gärna privat hjälp, vilket gör att du inte blir stämplad. Det skulle jag själv välja.
Kör hårt nu Märthan och välj livet istället...Det är skönt att vara frisk och nykter :-)
Detta var mina förslag skrivet i all hast. Kanske lite osammanhängande men från hjärtat i.a.f
Tror på dig..

Kramar

John

Märthan

Tack för ditt fina svar och tankar ❤️ IVO har vi redan träffat, våra barn är både trygga och mår hur bra som, de är de viktigaste i livet. Läkare, särskilt primärvård, är totalt uteslutet av flertal skäl, i mitt tycke totalt värdelösa.jag har en grundtro i att det hör är ett beslut måste grundas inifrån mig, görs int det kvittar all hjälp.

Jag fasar ut... snabbfasar... jag ska fixa det! Jag har som tröst bokat en härlig långresa till nästa vinter, den resan ska jag göra helt nykter, det är ett stort mål. Nykter ska jag bli långt innan men den resan har börjat Nu.

Märthan

Du är ju jag i en annan fas! Kunde varit mina ord till någon annan, eller mig själv! Ska kolla upp alkoholterapeuter, inte säkert de finns i närheten. Delar din åsikt i precis ALLT du har skrivit, tack för att du tog din tid till mig ❤️

John-Erik

Jag gör allt för mina A-polare här. Vi sitter i samma båt och hjälps åt :-)
I Stockholm finns många A-terapeuter. Värt att åka dit..
Sen kan ni ha kontakt via telefon eller via mail.
Första besöket måste dock göras personligen...

Lycka till Märthan, du fixar det <3

John

Märthan

Imorgon blir min första dag Nykter på arbetstid, sjukaste meningen ever att skriva men så är det. Aldrig mer! Har sprit i skåpet som jag ska hälla ut, det blir tungt... känns rätt och konfyst samtidigt. Klarat av att inte dricka dagtid nu i dagarna tre, en vinst!

Imonrgon är målet total nykterhet, vågar nu... inget delirium...

John-Erik

Coolt... Fint att du är så bestämd..
Du fixar det... :-)
Håller på dig..

John

John-Erik

Tack bra Märthan. Jo jag mår bra nu... :-)
Funderar lite över varför jag inte tål alkohol längre.
Jag kommer inte att hitta svaret det vet jag men en misstanke är att kroppen
säger ifrån på ett väldigt tydligt sätt.
Då vill jag inte försöka släcka elden med mer bensin.
Är nykter och mår bra nykter. Stort hopp om framtiden.
Känns alltigenom väldigt, väldigt bra...Skön känsla

Kram Märthan :-)

John

Jag funderar ibland över de sjukaste situationer..

Är tydligen ett unikum.. eller nästan. Allt manar till eftertanke. Var lika långt nere på botten som du är Märthan.

Så är det.

Det kan hända den kaxigaste. Sen är man inte så välfriserad längre.

Mitt supande.. ditt supande.. du bestämmer. Som du nog förstått tycker jag det är påvert om du inte tar dej tid för vården.. men jag förstår precis om du inte gör det. Mina läkarsläktingar hade blott ett budskap: hamna.inte.i.en.journal.

Hoppas att du gräver dej ur din grop innan det blir trubbel. Och John mår nog bra - eller hur ?

John-Erik

Jag mår toppen.Tack Nurture..Har toppar och
dalar dock. Idag har jag en hög topp. Igår var det lägre
och en liten svacka.
Så där håller det på, men inget att göra åt den saken.
Det får vara så. Tänker inte bedöva mig längre.
Vill bara skriva några rader nedan:
Jag vill leva ett liv som jag råder över till 100%.
Önskar att alla som mår dåligt förstår att det går att må bra.
Alkoholens betydelse är på väg att falna bort totalt för mig.
Att leva ett bra liv kräver uppmärksamhet och lite mer
respekt för det liv man har begåvats med.
Jag har misskött mig och inte varit tillräckligt nöjd med
det livet ger egentligen. Jäkla dumt att droga sig som
jag gjort med A. Livet är en pågående fest som snart är över
hur som helst. Varför droga sig och i värsta fall korta ner tiden
här på jorden med A. Hoppas du har det bra Nurture.
Märthan har tagit tag i bitarna så det känns lugnt nu.
Ett tips Märthan: Skriv här dag för dag, så har du en liten
nyttig spärr i.o.m. det. Ingen stämpelklocka typ men
om du skriver här så betyder det att du är på G mot
ett friskare liv. Och dit vill vi att du når :-)

Önskar er en god natts sömn

Styrkekramar

John

Märthan

Första dagen utan alkohol på jobbet, första sedan sommarens vita veckor, en av få på ett år. Vilken vidrig mening att skriva men jag tänker klappa mig själv, för det var inte lött, det var otal gånger jag tänkte på det, som jag hade chansen, möjligheten. Jag stod över och det var tungt, konstigt, undrade om de andra märkte.

Kvällen är inte vit men mer än halverar mängden, jag hoppas få sova lite iallafall. Märker snabbt att hjärnan börjar bli otrogen så fort alkoholen kommer in i omloppet, det är egentligen helt horribelt!

Tagit mig i kragen med alla mina kosttillskott igen, utom det nedrans L-glutaminet.... pulverform liksom hallå, hur får man k sig det... suck...

Nurture.... underbara glädjespridare ❤️ Vad menade dina läkarsläktingar med hamna.inte.i.en.journal mer exakt?

John.... ska försöka skriva lite oftare, är bara så trist, vad att skriva om egentligen då jag mest känner mig ”failad” som barna hade sagt... men jag är på G, långt ifrån perfekt och jag tar babysteps och lutar mig mot good enough... men lurendrejeriet finns där hela tiden i kulisserna, det är fan inte lätt att leva

Kramens

John-Erik

Duger...om det går åt rätt håll..
Kämpa på mot målet...:-)
D.v.s. att må bra

Kramens tillbaka

John

Märthan

Om jag nu lovat skriva mer får jag göra det när det blir feeling

Jag VET inte varför jag dricker. Säg ett tillstånd, jag ensam, alla sover, jag är trött och ska upp tidigt på viktigt jobb. Avsminkad, schysst hår, kläder klara, ingen stress. Sitter vaken i köket och dricker glas efter glas, inte ens särskilt gott. Varför? Vad tillfredställer jag? Sitter och Vet att imorgon ångrar jag mig, till vilken nytta. Fyller på för att jag ”kan”?

Förstår int mig själv