Hej IronWill!
Det är ingen fara. Hur många koppar dricker du per dag? Blev sömnen bättre av att du drack koffeinfritt kaffe?
Holistic

Jag har varit nykter i februari. På måndag drack jag 3 glas vin eftersom jag hade ångest. Alkoholintaget på lördag kväll gav alltså upphov till ångest två dagar senare. På tisdagen cyklade jag halvvägs till jobbet. Jag kände mig varm, glad och avslappnad av cykelturen. I mitten av veckan har jag varit extra stresskänslig vilket beror på det tidigare alkoholintaget. Jag har styrketränat på gymmet ikväll och känner mig lugn och avslappnad. Jag känner mig motiverad inför den kommande nykterheten. Det känns skönt att återgå till bra träningsrutiner igen.

Fibblan

..att det känns skönt med återgång till träningsrutiner, och nykter februari ??!

Fortsatta lyckönskningar ?!

Kram/
Fibblan ?

Bra där! Ett bra sätt att bli lite naturligt hög och bli av med frustrationer, stress och ångest.
Rörande livselexiret så dricker jag kanske 10 koppar kaffe om dan. Har inte testat att bara dricka koffeinfritt. Har mest varit om jag blir sugen sent på kvällarna som jag testat det. Men det är ett fungerande alternativ. Fanns det på jobbet så skulle jag nog dricka 6-7 sådana och 3-4 vanliga om dagen.

Hej! Tack Fibblan för dina lyckoönskningar!

Hej IronWill! Oj, det är en väldigt hög mängd. En hög koffeinkonsumtion kan vara farlig för hjärtat. Var försiktig. Jag instämmer. Träning är ett naturligt sätt att reducera stress och ångest.

Jag har varit nykter under veckan. Jag har tränat 5 timmar medelintensiv träning vilket är mitt mål. Jag har varit betydligt mer produktiv på jobbet eftersom jag känner mig piggare och mer klartänkt. Min sömn har förbättrats lite grann. Jag har inte haft ångest och min stresskänslighet har förbättrats markant. Dessutom skiner solen i Stockholm denna söndagsmorgon.

Fibblan

Så härligt att höra att din vecka varit bra!
Du har verkligen en go förmåga att lägga märke till de positiva skillnaderna! En tillgång hos dig som verkligen är värd att lyfta, tycker jag?!

Ha en härlig, solig ☀️ söndag, med förhoppning om att även veckan som kommer, ska få fortsätta i denna riktning?!

Kram
/Fibblan ?.

Träning fungerar som ett utmärkt substitut för alkohol. Vid fysisk aktivitet utsöndrar kroppen måbra hormoner. Det är liknande hormoner som utsöndras vid intag av alkohol. Jag känner mig pigg och glad av regelbunden konditionsträning och styrketräning.

Jag måste även välja nya vänner med omsorg. Jag har försökt att lära känna några på mitt lokala gym men det har fungerat dåligt. Det är betydligt lättare att lära känna nya människor på en hemmafest än via träning. Jag finner denna slutsats sorglig. Jag tänker fortsätta träna regelbundet men ibland känner jag mig ensam på gymmet. Det skulle vara kul att träna med en likasinnad tjej som befinner sig på samma nivå som mig. Jag hoppas att jag kommer hitta en sådan tjejkompis i framtiden.

Ju exempelvis löparklubbar eller andra ”träna ute gäng” typ militärträning, som kanske innefattar mer snack än vad det brukar gå att få till på gymmet. Kanske är lite lättare med kontakt på dessa?
Starkt av dig att föesöka få kontakt med nya vänner som kanske har sundare vanor. Hoppas det går bra!

Tack för ditt tips! Det är tyvärr för kallt för att träna ute just nu. Under sommaren tänker jag vara ute och träna när det är bra väder. Jag var med i en lokal löparklubb tidigare men tjejen som arrangerade det blev gravid och eventen har därför upphört. Jag testade på ”tough viking” träning men jag var tyvärr inte tillräckligt vältränad för att klara av det. Under sommaren ska jag utöva en bollsport under en månad vilket ska bli kul. Jag ska även leta efter en bra träningsgrupp som passar min nivå.

Det är bekymmersamt att hela vårt samhälle genomsyras av alkohol. Jag följer olika spellistor på Spotify. En tredjedel av all musik handlar om fest och artisterna romantiserar alkohol. Jag lyssnar på musik minst en timme per dag när jag gör andra sysslor. Om man hör en låt om och om igen påverkas man tyvärr av den. Jag överväger att censurera låtarna och skapa mina egna spellistor. Det är dock tidskrävande och jag måste även förnya listorna regelbundet. Vissa låtar tål jag inte att höra och om jag är i närheten av telefonen byter jag låt. Om jag är på gymmet eller en klädbutik har jag tyvärr inte den möjligheten. Jag försöker distansera mig från en ohälsosam livsstil men det är irriterande att ständigt bli påmind angående alkohol.

Jag har tyvärr druckit alkohol vid fyra tillfällen under de senaste två veckorna. Det har totalt blivit 8 standardglas. Jag vill gärna vara helt nykter i 3 månader och jag behöver därför förlänga mitt nykterhetsmål till 1 juni. Målet är alltså att vara nykter i mars, april och maj. Det har blivit varmare och ljusare i Stockholm vilket betyder att jag har fått mer energi och ork. Jag har påbörjat en diet som jag ska följa i tre månader framåt. Målet är att gå ner 6 kg och att ha storlek XS igen.

Jag har varit nykter den här veckan vilket känns bra. Jag har gått ner 1,5 kg och min mage har blivit plattare.

I början av veckan bowlade jag med några kompisar. De drack två öl var och jag drack kolsyrat vatten. Vi var på ett stort ställe där man kan äta god mat och utföra andra roliga aktiviteter. Företaget valde dock att marknadsföra sina alkoholhaltiga drycker hårt. Precis bredvid poängskärmen fanns bilder på skålande och leende människor med vinglas i handen. Det är beklagligt att de väljer att marknadsföra alkoholen istället för de roliga spelen som finns till förfogande.

Under helgen socialiserade jag med några på en gemytlig bar. Jag minglade med nya människor och hade givande konversationer med dem. Det här är ett ypperligt bevis på att jag besitter social kompetens även när jag är nykter. Jag gick hem ganska tidigt för att få en adekvat mängd sömn.

Trasig22

Jag hoppas du kommer på fötter igen oavsett vad du väljer för alternativ. Jag tror att regler och disciplin är det enda som gäller. Du måste bygga upp ett mantra angående vad du väljer. Jag är i den fasen då jag försöker ta fram den personen jag vill vara men jag vill även dissekera den person jag varit/är just nu då jag känner att jag är i en gräns angående nytt tänkande.

Tack! Jag har återgått till hälsosamma vanor vilket känns bra. Jo, jag instämmer. Det är viktigt att sätta upp regler som man följer. Jag har kommenterat i din tråd.

Tack Fibblan! Jag hoppas att allting är bra med dig.

Jag försökte att vara nykter i februari. Jag drack tyvärr 2 glas per vecka.

Under mars och april var min genomsnittliga konsumtion 14 glas per vecka. Jag har fått halsbränna och blivit förkyld varje månad. Under juni har mitt drickande eskalerat. Jag har blivit full varje helg. Jag vet att jag behöver reducera mitt drickande. Målet är att vara helt nykter i juli och augusti. Jag vill ha en låg alkoholkonsumtion i september och oktober. Jag vill vara helt nykter i november och december.

Jag har ansökt till min drömskola och jag kommer att få besked i början av juli. Jag har sökt in med mina gymnasiebetyg och jag kommer troligtvis att komma in. Jag var en gång i tiden smart och ambitiös. Jag vill återgå till mitt gamla jag. Jag vill fokusera på studier och träning framöver.