Hej Se klart!

Tack så mycket! Jag vet inte riktigt. Jag har försökt att dra ner vid ett flertal tillfällen. En lägre alkoholkonsumtion gör så att jag får mindre ångest vilket gör det lättare att avstå från alkohol. Jag har brutit den onda cirkeln men har fortfarande jobb kvar att göra.

Hej Kennie!
Tack så mycket. Ja verkligen.

Jag har tyvärr druckit 21 glas den här veckan. Jag hade en relativt låg alkoholkonsumtion från måndag till torsdag. På fredagen hade jag ångest och drack därför 4 glas. På lördagen cyklade jag till en fest och planen var att vara nykter. Det var strålande sol och många personer på en liten yta. Jag hade inte tagit med mig någon alkohol utan jag hade tagit med mig en aloe vera juice. Värden hade handlat mycket alkohol och sa till folk att det inte behövde ta med sig egen dricka. Jag började med att dricka vatten men en halvtimme in i festen så började jag dricka rosévin. Jag drack totalt 10 glas men blev inte för full eller gjorde något konstigt. Dagen efter kände jag mig trött och bakfull men jag mådde ändå relativt bra med tanke på omständigheterna. Nu är jag rädd att jag kommer att ha ångest eller känna mig stressad i början av veckan.

Jag ska arrangera ett firande nästa helg och bjuda mina kompisar på alkohol. Planen var att cykla dit och att vara nykter. Nu vet jag inte riktigt hur jag ska göra och jag kommer därför inte sätta upp ett mål inför nästa vecka.

Jag drack tyvärr 28 glas förra veckan. I början av veckan kände jag mig stressad och hade ångest p.g.a. helgens alkoholintag. I mitten av veckan mådde jag bättre fysiskt och psykiskt. Jag drack dock 10 glas på lördag kväll. På söndagen mådde jag ganska bra med tanke på omständigheterna. Killen som jag dejtar sov över hos mig och det vara trevligt att ha någon annan där att socialisera med och ta det lugnt med.

Igår och idag har jag sovit dåligt och känt mig fruktansvärt trött. Jag har skippat gymmet ikväll och istället druckit 3 glas. Jag kommer förmodligen må bättre imorgon eller på torsdag. Då ska jag komma igång med gymträningen igen. Under sommaren har det blivit många cykelturer och motionssimning vilket har varit härligt. Jag har inga fester eller andra sociala aktiviteter inbokade under de kommande veckorna vilket känns skönt. Jag ska påbörja mina universitetsstudier nästa vecka och jag ska ha fullt fokus på dem. Jag ska trappa ner under de kommande två veckorna och därefter ha en väldigt låg alkoholkonsumtion. Målet för denna vecka är att dricka max 20 glas.

Tråkigt att höra att det blivit mycket alkohol igen.. I början av sommaren skrev jag om att det kunde vara bra att få hjälp i början, att bryta det fysiska beroendet. Du svarade att om du inte kommit dit du ville inom några veckor så skulle du fundera på det. Jag vet ju inte hur du mår, men i mina ögon har du vissa veckor en konsumtion som är oroande hög. Var rädd om dig och ta steget och sök hjälp tycker jag. Jag hoppas du inte tar detta som kritik, jag menar väl och önskar verkligen att du ska lyckas sluta nu...

Vad fint att du skriver. Jag undrar också om det finns någon hjälp du ser i sikte för att klara dina mål?
Jag förstår att du är en väldigt självständig person som fixar mycket på egen hand, och att du tidigare tyckt det har varit svårt att dela detta med vänner/familj.
Hur ser du på det nu? Finns någon som står nära som du kan prata med eller ta hjälp av. ”Ensamma klarar vi inte läkningen” är ett citat jag bär med mig från en bok av Kerstin Ekman. Det har betytt mycket för mig att förstå det, att lite i taget ändå våga dela med sig av sånt man kanske skäms över.
Ja, det var en tanke.
Hoppas veckan är bättre och att helgen blir vilsam utan för många glas. Kram!

Hej Kennie!
Tack för din input. Jag vet att du menar väl. Jag ska påbörja mina universitets studier nästa vecka och kommer ha fullt upp med det på vardagar och sedan ska jag jobba under helgen. Jag vet att jag inte kommer ha tid eller energi att dricka så pass mycket som jag har gjort under sommaren. Jag känner inte riktigt att jag har tid att påbörja samtal med en alkoholterapeut. Jag tror dock att min konsumtion kommer att minska under de kommande veckorna.

Hej Se klart!
Jag känner inte riktigt för att prata med mina kompisar eller min familj om min alkoholkonsumtion. De kommer ändå inte förstå vad jag går igenom gällande alkohol. De vet inte om att jag dricker alkohol varje dag hemma och jag tänker inte berätta det för dem. Under de två senaste festerna har jag blivit berusad men jag har inte blivit för full eller gjort något dumt eller konstigt. Tack! Jag hoppas att du har haft en fin helg också.
Kram

Den här veckan har jag druckit 21 glas vilket är strax över målet på 20 glas. Jag har inte druckit en stor mängd vid ett tillfälle utan druckit cirka 3 glas per dag men varje dag. Jag har haft mild till måttlig ångest som jag har dämpat med alkohol. Målet för nästa vecka är att dricka max 10 glas. Jag ska även komma igång med styrketräningen igen och cykla vid två tillfällen.

Fialotta88

Hej! Ser att du skriver att du dämpar ångest med alkohol, vilket jag själv också gör emellanåt. Men sedan jag började fundera över mitt drickande och insåg att det gick ut över min hälsa har jag tagit till andra metoder för att dämpa ångest, tex träna. Du verkar träna en del så du kanske kan försöka gå och träna istället för att dricka vin? För min del så är jag alltid extremt osugen på alkohol efter att jag tränat ?

Hej har läst en del av dina inlägg och märker hur du kämpar med som jag ser det, att kontrollera ditt drickande. Ibland går det bra och ibland inte. Jag ser paralleller med mitt eget drickande i unga år, att få alkoholen under kontroll o minska mitt intag. Det var min önskan att kunna dricka ibland, som alla andra liksom. Jag har aldrig lyckats med det och det blev tyvärr bara värre med åren. Jag uppfattar det som att du har problem med att klara denna eviga planering och det känns som att du springer i cirklar. Kan det möjligen vara en idé att söka råd och hjälp utifrån. Som jag läser dina inlägg är ångesten en hörnsten som du brottas med, och även här måste jag säga att a inte hjälper mer än för stunden, den ökar på ångesten med många 100 %efteråt. Hoppas du kan läsa in omtanke i mitt inlägg och att du kommer i rätt banor i ditt liv. Kram Jullan

Hej Fialotta88!
Vad kul att du har hittat en metod som fungerar för dig. Tack för tipset. En strategi som jag hade tidigare var att dansa hemma i tio minuter eller gå på en promenad vid vattnet. Det är lite av ett projekt att styrketräna eftersom jag behöver byta om, träna och duscha. Jag hinner därför inte styrketräna eller cykla mer än vad jag gör just nu. Jag brukar känna mig lugn och glad efter träningen också.

Hej Jullan65!
Tack för din feedback och omtanke. I dagsläget känns det som att jag börjar få saker och ting under kontroll. Sommaren är över och jag har inga fester inbokade. Distansundervisning betyder att alla studentrelaterade fester ej kommer att ske under hösten. Under de kommande veckorna behöver jag minska på vardagsdrickandet. Ja det stämmer att jag får ångest ofta. Jo jag har märkt att jag får ångest dagen efter eller dagarna efteråt som jag har druckit.

Kram

Den här veckan har jag druckit 13 glas vilket är lite mer än 10 glas. Jag har skurit ner jämfört med förra veckan och nästan nått mitt mål. Målet för kommande vecka är att dricka max 8 glas.

Den här veckan har jag druckit 14 glas vilket är nästan dubbelt så mycket som målet på 8 glas. Jag får ångest mer sällan men känner mig fortfarande stresskänslig. I onsdags drack jag 5 glas p.g.a. av jobbstress och jag mådde helt okej dagen efter. Jag var dock tvungen att skippa gymträningen p.g.a. av bakfylla. Idag blev jag stressad över ett grupparbete och drack därför två glas. Jag var sugen på att dricka mer men gick istället ut på en promenad vid vattnet och ringde en gruppmedlem och min syster. Jag diskuterade problemet med dem vilket hjälpte. Trots att jag inte har nått mitt mål så har jag skurit ner markant jämfört med augusti. Målet för kommande vecka är att dricka max 10 glas.

Hej Holistic
Det verkar som du bit för bit tar dig lite närmare dina mål och hittar strategier. Just att ringa någon och prata istället för att dricka är ju verkligen steg åt rätt håll. Hoppas att veckan blir bra och att du lyckas med dina mål för alkoholen men också för träningen som ju betyder mycket! Kram och ha en bra vecka ?