Hej alla fantastiska människor som kämpar och delar med er så generöst av era historier!
Jag har tjuvlyssnat på er sedan i höstas men nu är det dags även för mig att aktivt delta i kampen mot alkohol missbruket.
Min hjärna har varit kidnappad ett bra tag, har försökt hur många gånger som helst att dra ner men lyckas oftast bara komma till dag 3 eller 4. Sedan är det dags för en liter vin igen...
Nu är jag på dag 8 och det vill jag tacka er här på forumet för! Och mig själv såklart...

Ljuset kommer så sakteliga tillbaka och det är så skööönt!
Imorse var jag uppe tidigt och bakade bröd. Så gott och enkelt att låta degen jäsa över natten?

Linimentet som hette Aloe Heat Lotion,
ligger nu i soporna...
Jag har tanken på att köra motionscykel på gymmet men det är ju så vansinnigt tråkigt jämfört med mina för det mesta roliga jympapass?
Får se hur jag ska fixa detta..

Önskar alla en skön tisdag ?

Kramar
???

Fibblan

Usch vad tråkigt med benen dina ?.
Men du - GRATTIS
till att du passerat 10-strecket?! Du utstrålar ett sådant lugn och en sådan trygghet, så jag glömmer nästan av, det hårda jobb också du gör med att hålla din nykterhet..?!
Vad härligt med doften av nybakat bröd på morgonen ?!

Med lite go musik i öronen, kanske motionscykeln, kan kännas som ett lite bättre substitut
så länge..(?)
Hoppas du bättrar på dig snabbt så du kan träna i den form som du uppskattar mest ?!

Kramar
/Fibblan ?.

Nybakat bröd är så gott! Galet gott och när man väl bakar det hår hälften åt i ett nafs av tonåringarna här hemma!

Hoppas du haft en fin dag ?

Kram PimPim ?

Nu är det lite pinsamt men jag måste få ventilera detta med er.

Mina nyktra perioder och dagar under detta år jag varit med här på forumet har varit fler och längre än någonsin tidigare i mitt liv.
Är så tacksam för detta!
Och jag ser ju också ett självklart mönster:
Oro, ångest och ledsen = återfall

Men nu är det tredje gången sedan december då jag tagit ett återfall för att jag fått positiva nyheter som jag blivit väldigt lättad och glad av att höra!?
Och då känns det heller inte som ett riktigt återfall...?
Är det jag som försöker lura mig själv eller vad är det frågan om?

För själva känslan av alkoholen blir ju inte att döva någon ångest eller oro vid dessa tillfällen utan att förstärka den positiva känslan.
Men varför nöjer jag mig inte med den verkliga euforin, alltså bara njuter och vilar i denna glada nyhet som förmodligen kommer kunna förändra vardagen och framtiden till något bättre?

Jag är förvirrad??
Och så är jag enbent igen...
Fast utan ångest
Och fast besluten över att jag ska nå målet!
Även om det inte lyckas med stjärnorna ⭐⭐⭐ så får det bli trädtopparna...

Kramar
???

Jag tror att alkoholen alltid används för olika syften..Antingen dränka sorger och ångest, eller fira saker som går bra, eller bara för att livet känns grått..Våra hjärnor som är beroende av substansen alkohol hittar alltid på orsaker att dricka..För att försöka få rätsida på det, så bör man känna till varför man dricker..Vi får sug av olika orsaker och i olika sammanhang..Då måste vi tänka till före..T ex ..Okey nu klarade jag att göra hela detta svåra arbetet..Hur ska jag fira det? Tänka efter hur man ska tackla olika känslor..Hur ska jag belöna mig? Hur gör jag när jag känner ångest och oro? Hur tacklar jag svåra problem?Att ligga några steg före, så vi inte blir lurade av vårt beroende är mitt tips..Kram?

Fibblan

..tyvärr, får man kanske säga. Jag tycker också personligen för min egen del att det är stor skillnad på att använda alkohol för dövande kontra förstärkning av en positiv känsla. Det sistnämnda känns mer okej och berättigat eller hur man ska uttrycka det..
Och när mina återfalls-tankar pockar på brukar jag tänka att det ska iaf inte få ske för att döva ngt.
Och bara du vet ju om dina återfall känts väl övervägda och kontrollerade s.a.s. Är det så du känner? Det hänger väl ihop med vilken målsättning man har också. (Kommer inte ihåg just nu, vad som är din..)

Jag tycker iaf att du har en go inställning i att sikta mot stjärnorna och däremellan också kunna tillåta sig att känna att trädtopparna gott nog i vissa sammanhang?!

Stora kramen!
/Fibblan ?.

Inför oss behöver du inte känna dig pinsam, däremot kan man ju ibland göra det inför sig själv...

Du är bra på att analysera, så det är nog helt enkelt det du får göra. Är det för att du är orolig att det blir för mycket igen eller för att det går emot det vita mål du satt upp? Kanske en mix?

Tänker att orsaken till dina känslor inför detta är viktig. Handlar det om det förstnämnda, att du är rädd för att halka tillbaka till ett drickande du inte kan hantera, gäller det att hitta verktyg för att kunna kontrollera dessa situationer. Handlar det mest om motstridiga känslor får du fundera över vad du verkligen vill och göra ett nytt ställningstagande.

Vad tror du själv?

Skickar lite energi och styrka så länge. ?

Kram

Hörde på nyheterna att de alkoholrelaterade sjukdomarna har ökat stort.
Och det är bland människor födda på 1940-50-talen som ökningen sker och speciellt bland kvinnor...
Läste nyligen om skrumplever och blev förfärad över vilket vidrigt förlopp denna sjukdom har.
Hade såklart hört namnet förut men visste faktiskt inte riktigt vad det innebar ... skrämmande läsning?
Helt sjukt egentligen hur socialt accepterat alkoholen är överallt och i alla sammanhang där man ska fira något.
Men när man sedan blivit beroende då är det skamligt och fult....vilken dubbelmoral!!

Men det som är positivt är att alkoholen minskar bland de unga och den trenden får vi hoppas ska bestå.?

Kramar???

Fibblan

Dels att det ska vara det självklara tillbehöret, vid firande och på senare år också alltmer som det självklara och enklaste sättet att tillföra guldkant på vardagen.. Det många uppmuntrar till och unnar sig är alltså egentligen en sakta skrumpnande lever..?
Med den bilden framför sig är det ju snarare att unna sig, att välja ngt annat. Då unnar vi kroppen ngt hälsosamt. Även om det också pågår en allmän hälsohets, som kanske inte heller är hälsosam alla gånger, så tror jag verkligen att det är den ökade medvetenheten och viljan att vara fräsch, leva länge, se sund och pigg ut, som gör att unga människor idag gör andra val. (Har också hört att det minskat i den gruppen för att de inte upplever sig hinna..alltså så stressade över utbildning och framtid, så de har inte tid att festa eller tid att vara bakfulla..trist med stressen, men eftersom vi vet att alkohol ökar den psykiska ohälsan, är det ju extra bra då, att de inte som jag själv gjorde, tar till det för att vara att ner eller lindra ångest..)
Ser stor skillnad bara från när jag var i tonåren och "ung vuxen ålder" jämfört med nu. På tal om sundhet - så har jag träffat lite vänner som jag inte sett på ett tag och de var gulliga och gav komplimanger. Sa att jag såg fin ut, annorlunda på ngt vis, men kunde inte sätta fingret på vad det var..Har du gått ner i vikt? Nä, men det är ngt mer, sa den andre.. någonting annat. Du ser längre ut, var också en kommentar.. Hahaha ?..! Jag tänkte glatt och hemlighetsfullt att jag kanske växt ett par cm av stolthet..?! 2 månaders nykterhet för mig idag..?? (undantaget de där 2 glas vin, förra veckan..)

Hoppas bra med dig FinaLisa?? Och att du också kan känna dig nöjd med ditt förhållningssätt till alkoholen, oavsett om det är helvitt eller sparsamt/kontrollerat??!

Önskar dig en fin helg?!
Stor kram
/Fibblan ?.

Absolut att alkoholen påverkar inte bara på insidan utan även på det yttre.
När man hållit upp med drickandet några veckor så får ansiktet och ögonen en helt ny lyster.
Och när man själv ser sig i spegeln och känner sig snygg och fräsch, ja då sträcker man på sig och känner sig stolt.
Och med den blicken och hållningen möter man sedan folk på gatan som ser en person som utstrålar självförtroende och förnöjsamhet. Och det är väldigt attraktivt!
Så sträck på dig Fibblan, det är du värd, du är fantastisk???
För egen del mår jag ganska bra, inte helvitt men som du formulerar så bra:
Sparsamt kontrollerat....
Men mitt mål är helvitt?

Kramar
???

...jag tycker kunna se att jag börjar få en midja igen. Jag ser inte alkoholgravid ut längre. Där har svullnaden lagt sig också ?
Älskar vårfeelingen ☀️??

Ta hand om dig FinaLisa ?⭐️

Kram PimPim ?

Ni är så urgulliga, bara så ni vet!??
Jag ser framför mig två glädjespridare ☀☀som hand i hand bara öser ur er massa energi och ?kärlek? till alla som behöver!!
Det känns som ni är riktiga tvillingsjälar!

Tusen tack till er?????

Kramar
???

Hoppas att du är ok, Finaste Lisa. ?

Bra att du känner stolthet över dig själv, det ska du göra. Du har åstadkommit så mycket och fått massor med bra insikter. Du är så bra. Glöm inte det. ?

Kram

Hoppas du mår bra !
Du inspirerar mig och får mig att vilja
kämpa . Du visar att det går .
Själv är jag på dag 4 .
Ha en fin dag ?

Bra att du är på banan igen?
Själv är jag väldigt mycket upp och ner nu..
Svårt att hantera min ångest igen
För ett år sedan gick jag ju på en antistressutbildning via vårdcentralen. Mycket fokus på mindfulness och självkännedom. Den gjorde nytta då men nu har jag liksom fallit tillbaka i gamla mönster vilket inte alls är bra.
Jag får ta en ordentlig funderare på vad jag ska göra för att komma ur denna ångestbur och hålla mig utanför den i fortsättningen.
Sluta helt med alkoholen är ju prio ett, det vet jag ju redan. Men det är ju att hålla sig vit som är det svåra när ångesten slår till.

Tack Vinäger, du är alltid så omtänksam och gullig. Är så glad att du mår så bra nu?
Kramar
???

Trasig22

Hjärnan börjar fungera normalt efter några veckor och man känner sig mer uppåt även om suget ligger en i bakhasorna. Tänk positivt och få inspiration från alla dom som skriver här i forumet. Du är aldrig ensam om att känna som du gör!

..och dråpligt på samma gång.
Igår satt jag på akutkliniken för alkohol avgiftning med min vuxna son.
Såg alla dessa ångestfyllda människor som behövde hjälp och tänkte om de bara visste hur jag håller på hemma i smyg...
Denna vecka har jag druckit alkohol varje dag och nu börjar jag må pissdåligt av det... känns som jag själv skulle behöva lägga in mig....

Min son blev inlagd iallafall och nu får jag försöka peppa och övertyga honom att han måste sluta dricka och få riktig hjälp för sin ångest.
Så nu får jag väl också följa mitt eget råd till honom....visst är det sjukt!!???
Vet inte om jag orkar börja räkna dagar igen, det känns bara så fånigt...

Jag säger bara att igår,den 8 mars, på kvinnodagen, tog jag den sista vinklunken och det har jag bestämt.
Nu ska jag lyckas med att hålla nykterheten???

Kramar
???

...de man älskar mest ja det är nog då man tänker till! Hoppas allt går bra för din son! ?? Och jag kommer stötta och pusha dig i din kamp!
Ta hand om dig FinaLisa ?

Kram PimPim ?

Ja, det verkar sjukt jobbigt att lägga in sin vuxna son... vad du kämpar hela tiden! Hoppas han mår bättre nu och att han lyckas bättre än vad du och jag har gjort hittills ;). Det är, som du skriver, så svårt att hålla sig ifrån alkoholen när ångesten slår till. Det finns kanske mediciner som hjälper, men jag somnar av alla slags tabletter och det fungerar ju inte i alla sammanhang.

Finaste Lisa- vi finns här för dig och jag önskar dig en fin, vit söndag!

Många, många kramar <3<3<3