Försöker på nytt

317 inlägg / 0 nya
Senaste inlägg
Strulan65
Grattis 👏

Härlig känsla, spara den för att få styrka tunga dagar.

Themistokles
Tack Strulan65.

Ja, det är de här positiva momenten som är så viktiga. 🌷💥

Vinäger
Stort grattis!

Fyra veckor, snart en månad, brukar vara en milstolpe. Att få byta ordet dag till månad.

Du har så många bra reflektioner, vilket brukar ett extra skydd när det gäller att stå emot.

Du är bra, fortsätt så.

Themistokles
Tack, Vinäger!

Ja, jag kommer inte att ge upp. Jag börjar t o m gilla mitt nya, nyktra jag. 🎶

Themistokles
Körde skräp till tippen.

Körde skräp till tippen. Solen gassade. Tussilago i vägrenen. Korparna kraxade. Mängder av människor som börjat vårstäda på tomten. Så även jag. Jag slängde skräp för drygt tre månader. Det blev en hel del.
Passade på att räkna antalet flaskor alkohol som jag hade tömt mellan jul och den 3 mars då jag slutade att dricka. Det blev 56 flaskor Chianti Ruffino, 10 flaskor olika sydfranska rödviner, 4 flaskor Chardonnay, 3 helflaskor och 4 halvflaskor Tullamore, 1 flaska konjaksglögg. Jag har druckit 99 procent av detta, min fru resten. 😂

Themistokles
På Kliniken

På skliniken. Skall blåsa. Idag är det 29 dagar sedan jag drack sist. Och trots en del kraftiga sug på eftermiddagarna går allt enligt plan. Det är t o m så att jag funderar på att fortsätta min nykterhet för gott, även efter mina tre planerade vita månader. Jag har alltid varit en person som stått för någonting. Jag har konkret kämpat i miljöfrågor, i rättvisefrågor, engagerat mig politiskt. Men ju äldre jag blivit desto mer loj har jag kommit att bli. Visst kan jag än idag bli nästan farligt arg när jag läser om orättvisor av olika slag, men det är flera år sedan jag aktivt engagerade mig i någon kamp. För fyra år sedan ledde jag kampen mot en ny bergtäkt i min närboendemiljö. Fan vad jag brann för den kampen. På något märkligt sätt har mitt nya, nyktra jag fått mig att känna mig viktig igen, att jag är någon som vill något. Kände mig t ex skitcool när jag beställde Ramlösa på krogen i fredags (det är fånigt, jag vet). Jag är återigen engagerad i en kamp för något viktigt - den här gången mig själv.

Styrka önskar jag er alla här på forumet. Och kom ihåg, det är ju bara måndag, den första dagen på resten av våra liv.💪👏✌

Themistokles
I morse när jag vaknade

I morse när jag vaknade trodde jag att jag var full. Hade drömt hur jag drack vin. I drömmen var alla vänner, min fru och till och med jag själv, arga på mig. Vi skällde ut mig efter noter. En mycket konstig dröm. Oavsett vilket, så skönt det var att vakna och inse att det bara var en dröm, att jag inte hade druckit. Men så långt har det alltså gått i min kamp för ett nyktert liv att jag till och med skäller ut mig själv i drömmarnas värld om jag skulle våga att dricka rött där. 😂

Themistokles
1 månad utan alkohol idag.

1 månad utan alkohol idag. Det känns skitbra. Jag tänker fira med en stor chokladkaka och en bulle. Har gått upp över tre kg sedan jag slutade supa. Men hellre lönnfet och nykter än spinkig och full. 🌟

Strulan65
Grattis🏆

Grattis till din månad och ditt val// Strulan

Themistokles
Dag 38. Kliniken igen.

Står utanför Kliniken och väntar på att de skall öppna. Dags att blåsa. Än så länge känns det viktigt att gå hit några gånger i veckan, men allt som oftast börjar jag också tycka att jag ränner här för ofta. Är kluven vad gäller att fortsätta att gå hit så ofta. Å ena sidan har jag kliniken att tacka för mycket när det gäller mina nyktra dagar hittills. Å andra sidan tar det mycket tid från arbetet att besöka stället två till tre gånger per vecka. Framförallt när de öppnar "så sent" som 8.30. Jag skulle redan ha hunnit förbereda dagens föreläsningar eller skrivit ett halvt paper om jag varit på jobbet istället. 😌

Drömmarna som inkluderar alkohol fortsätter. I morse åkte jag och farsan spårvagn. Berusade. Spårvagnen tog oss direkt in i Scandinavium där KISS höll konsert. Vi svävade runt ovanför bandet och tittade ner. Sedan försökte jag skaka hand med Paul Stanley. Han var skitdryg och vägrade. Fick nöja mig med att hälsa på trummisen. 😂

Strulan65
Vilken härlig dröm😂

Drömmar säger mycket, men din var ett gapskratt😂😂

Vinäger
Dina reflektioner

Gillar dem skarpt. Har nog sagt det förr, men upprepar det gärna.

Vilken kämpe du är. Är säker på att du fixar detta.

Grattis till den vita månaden!

Themistokles
Tack Vinäger. Detsamma. 🌷💪

Tack Vinäger. Detsamma. 🌷💪

Themistokles
Vaknar som vanligt tidigt

Vaknar som vanligt tidigt även på lördagar. Ingen bakfylla idag, dag 34 heller. 💪

Har funderat mycket på min uppväxt de senaste dagarna. Mina föräldrar är alkoholister, morsan har förvisso grövre problem än farsan, men ändå. De är över 70 idag. Farsan tycker själv att han är en alldeles förträfflig människa. Han älskar att "skryta" om hur bra hans barn - jag, brorsan och syrran - hade det under uppväxten. Alla resor, det fina huset. Men min uppfattning är annorlunda.

Jag gick i lågstadiet när morsan fullständigt gav upp det normala livet. Då började hon missbruka, allt som tänkas kunde. Vin, hembränt (farsan hade en apparat i källaren), mäsk, ofärdigt äppelvin, tabletter. Jag minns henne innan missbruket. Min syrra, som är sju år yngre än jag, har aldrig träffat en frisk mamma. Kanske är det det som gör att jag ändå känner en viss värme för morsan. Syrran och brorsan kallar henne "elak".

Större delen av min uppväxt (som jag minns den) var morsan full eller hade ångest. Farsan var också full, för att stå ut, antar jag. Men han jobbade under alla år till skillnad från henne. Han hade ett ganska fint arbete. När jag tänker tillbaka på mina upplevelser av livet från 7 års ålder till 18 kan de sammanfattas så här:

Morsans skriker av ångest på nätterna.
Morsan läggs in på psyket
Morsan skrivs ut från psyket
Morsan sover, skiter ner sig, spyr på hallgolvet.
Morsan, som med tiden blir väldigt tjock, sover på hallgolvet i sina spyor.
Vi åker på semestrar till Spanien och Grekland, där morsan super och sover från dag 1 till hemresan.
Farsan super varje helg.
Farsan super hela semestrarna.
Farsan spelar gitarr. Full.
Jag tar aldrig hem några kompisar eftersom jag inte vill att någon skall se misären.
Morsan och farsan slåss.
Morsan kallar mina flickvänner för öknamn.

Det finns hur mycket mer som helst att berätta.

Jag tycker oerhört illa om mina föräldrar, framförallt farsan, som lät oss barn utstå detta år efter år. Han hade kunnat göra annorlunda. Morsan var ju sjuk. Jag och syrran bad honom flera gånger separera från morsan, att ta oss från helvetet, men det skedde aldrig. Jag har aldrig förstått varför han inte gjorde det.

De bor fortfarande tillsammans. De dricker, men kanske mer sansat. Han ringer mig någon kväll i veckan, jag hör att han är påverkad. Varje gång. Jag bibehåller kontakten med mina föräldrar för mina barns skull, för att de skall ha en farfar och en farmor. Kanske också av den själviska anledningen att jag vill övervaka ett framtida arv (jag är inte jättegirig, men som många andra har jag huslån och skit). Jag är inte heller säker på att jag skulle våga bryta med dem. Och skulle någonting bli bättre av det? Jag har aldrig konfronterat dem och berättat hur jag ser på min uppväxt. Och jag kommer inte att göra det heller.

När farsan på släktmiddagarna berättar om hur duktig han har varit hela livet, om alla våra trevliga resor, lyssnar jag bara lojt och försöker le och tänka på något annat. Ibland tittar jag och syrran på varandra och skakar på våra huvuden Men vi låter honom hållas.

Mina barn har lidit av att jag dricker. Men inte så som jag när jag var liten. Men barn märker att deras föräldrar är påverkade. Och de minns det. I mångt och mycket är jag nog en bättre förälder än mina föräldrar var. Om inte, så har mina barn i alla fall en mor som inte har problem med alkohol. Hon är bäst, min fru. 💓 Men jag vill inte att mina barn som vuxna skall tänka tillbaka på sin barndom och enbart minnas sin far som gubben som hade ett glas rött i näven och aldrig kunde köra till och från kvällsaktiviteterna.

Themistokles
35 vita dagar. Inget sug på

35 vita dagar. Inget sug på flera dagar. Uppe tidigt och skall iväg och fiska havsöring. Mår väldigt bra.
Trevlig söndag på er. 🌷

Themistokles
På kliniken för att

På kliniken för att blåsa. Mår kanonbra. Är jättenöjd med mitt nya, nyktra liv. Känner mig pigg, fräsch, tuff, snygg och smart. (Jag skryter bara här där jag är anonym 😉).

Jag har bestämt mig för att klara det här. 💪

Strulan65
Styrka 😀👏😀

Så härligt💪👏💪👏

Vinäger
Självklart

Det här fixar du. 😘 Jag menar, du är ju både pigg, fräsch, tuff, snygg och smart. 😉 Härlig läsning, som vanligt.

Vinäger
Glömde ju...

Ville säga något ord om din uppväxtskildring. Den berörde. 💗

De som påstår att inte barndomen präglar oss så mycket vet inte vad de pratar om. Tänker att det främst handlar om personer som inte haft så stora trauman. Men vi som på olika sätt haft en jobbig uppväxt bär den alltid med oss, om inte annat inombords. Sedan är det omständigheter som gör på vilket sätt vi klarar att hantera den.

Starkt av dig att kunna ge barnen en farmor och farfar, även om det måste kännas jobbigt med släktträffarna.

Themistokles
Det är sorgligt hur jag har

Det är sorgligt hur jag har gått i samma spår som mina föräldrar. Jag kan minnas hur jag som barn lovade mig själv att aldrig bli som de. Jag skulle aldrig vara berusad inför mina barn. Jag skulle inte ens dricka alkohol. Och här är jag, en alkoholist till familjefar. Jag blev precis den jag inte ville bli.

Themistokles
Tack, Vinäger, för de fina orden.

Som barn, ja, egentligen ända fram tills jag var några år över trettio, ansåg jag att jag var en relativt misslyckad person - ful, feg och korkad. Att jag nu känner mig tryggare och säkrare är en underbar känsla. Jag är fyrtiosju och vet vem jag är.
All osäkerhet hängde nog ihop med min uppväxt. Jag fanns egentligen inte, mina föräldrar hade fullt upp med sig själva. Aldrig att jag hörde något beröm, aldrig gav de mig något stöd. Det är ett under att jag lyckades gå genom plugget med någorlunda bra betyg egentligen (min mormors förtjänst, tror jag).
En gång när jag var tio följde farsan med på en fotbollsmatch som jag deltog i. Jag var naturligtvis ingen stjärna, men gjorde så gott jag kunde. Men: inget beröm från farsans sida, inte ens ett litet "gott jobbat". Däremot gjorde han sig lustig över min insats inför några grannar senare på dagen, medan jag stod bredvid och lyssnade: "Min son hade match idag. Han sprang och sprang. Men han nuddade inte bollen en enda gång på hela matchen. Det blir nog inget proffs av honom." Blir ännu ledsen när jag tänker på det... Och arg...
Jag berömmer kanske mina gossar för mycket, oavsett vad de gör, hur de än presterar, men hellre lite överdrifter åt det positiva hållet än farsans nedtryckande attityd. En skitgubbe var han då. Antagligen omedvetet. Han kommer från enkla förhållanden och lyckades arbeta sig till en position. Men han är snäll mot barnbarna. Man får ge honom det. 😌

Ha en trevlig och vit kväll.

Themistokles
Haft två konferensdagar på

Haft två konferensdagar på ett hotell på Avenyn. När allt var slut och jag skulle åka hem fick jag plötsligt ett jättesug. Såg alla finklädda människor i baren med ett glas öl eller vin i handen. Känner fortfarande suget nu när jag är hemma. Rent fysiskt. Minns smaken av vin, längtar efter den härliga berusningen. Men jag ger inte efter. Skall köra sonen till simningen och samtidigt ta ett eget träningspass utomhus. Ett sug får mig inte att ge upp, ingen risk alls just nu. Men det är satans så jobbigt ändå.

39 dagar utan alkohol. 💪

Strulan65
👏👏👏👏💪💪💪

Så starkt, beundran för din styrka och inställning. Ger oss andra mod, styrka och att fortsätta våra krig// Strulan

Themistokles
Tack, Strulan. Jag är en

Tack, Strulan. Jag är en envis jävel, det hjälper nog. 😉

Themistokles
På ####kliniken. Dag 40.

På kliniken. Dag 40. Dags att blåsa. Fredag. Det är vår. Blommande körsbärsträd. Klarblå himmel. Ganska kyligt. Det mesta känns bra, men jag tänker en del på vin, mer än jag hade önskat. Jag hade så gärna köpt några flaskor rött till grillen ikväll. Försöker istället tänka på hur bra jag kommer att må imorgon av att inte dricka ikväll. Det funkar väl hyfsat.

En bieffekt av att jag slutat att kröka är att jag också har slutat att se på teve. Tidigare halvlåg jag ofta i soffan i teverummet och drack vin på kvällarna. Nu samtalar jag med mina söner eller läser istället. Det känns fint. Har ju alltid varit förtjust i att läsa (det ingår delvis i mitt jobb), men berusning och läsning är ingen vidare kombination. 🐦

Trevlig helg! 🌷

Themistokles
"Du, nu när du börjar må så

"Du, nu när du börjar må så bra, det är nu bakslagen kan komma. Det är viktigt att du tänker på det."

Kloka ord från sköterskan på ####kliniken nyss.

Strulan65
Grattis till 40 dagar👏👏

Lugnet när bolaget stänger på lördag är värd att vänta på, hoppas du får en riktigt fin helg💐

Themistokles
Tack, Strulan65. Detsamma

Tack, Strulan65. Detsamma till dig.

Det var bättre förr innan bolaget hade lördagsöppet. 😌

Sofia
Det värmer!

Hej Themistokles! Våren är på gång men är kylig. I din tråd här finns däremot en väldig värme som berör mig. Du berättar ärligt och starkt om din uppväxt i en misär som du inte ville visa upp för dina kompisar. Du har lidit men av att dina föräldrar lät er barn utstå detta år efter år.

Och här är du, på dag 40, du blåser rent. Du vill inte att dina barn som vuxna skall minnas sin far som gubben som ständigt hade ett glas rött i näven. Du tittar mindre på TV, istället pratar du mer med dina söner. Du lever för varje dag nu i linje med dina värderingar när det gäller hur du vill vara som förälder, samtidigt som dina föräldrar inte gav dig det som du behövde när du var barn. Det kan ibland väcka starka känslor när man tänker tillbaka. Det fina är att du är mitt uppe i att skapa en härlig barndom för dina barn, numera helt utan alkoholproblem. Inspirerande!
Trevlig helg!
Sofia, Alkoholhjälpen & Anhörigstödet

Themistokles
Tack, Sofia. Och

Tack, Sofia. Och Alkoholhjälpens forum är oerhört viktigt för mig och många andra. En plats att skriva av sig på och att hämta inspiration.
Trevlig helg.

Sidor