Ett sug från helvetet denna soliga onsdagseftermiddag. Helt plötsligt, trots naltrexon. Körde av vid Kållered på väg hem från jobbet, stannade utanför bolaget. Blev sittande i bilen. Funderade. Gick aldrig ur. Startade och åkte hem. Jobbigt. ?

Värre är att jag börjar fundera på att dricka under påskhelgen. Det känns som att jag borde det, att jag förtjänar det efter snart sju vita veckor. Men nu gäller det att bita ihop. Jag vill dricka. Jag kommer inte att dricka.

Bra att du körde hem, är så läskigt när det kommer och känslan av att förlora kontrollen av sin egen vilja är hemsk. Lura Draken med att den får dricka efter påsk, skjut upp och samla kraft.
Sen är vi många som hatar solen och ledighet, fast vi hatar även regn, snö eller väder för allt väder gör att det finns en orsak till att dricka.
Så styrka till dig och starkt att åka hem????// Kram och styrka Strulan65

Bra jobbat! Jag har följt din kamp här inne. Du har kämpat och kommit väldigt långt på din resa. För mig funkar det att stanna upp och tänka en vända på det negativa aspekter av att dricka när jag får lite alkohol sug. Imorgon ska jag sitta bredvid en kollega och jobba. Vill inte komma till jobbet och lukta spritfabrik. Vill kunna ta bilen imorgon så jag kommer hem tidigare. Solen kommer att lysa många dagar även om jag inte dricker alkohol. Jag är inte säker på att jag vill sluta att dricka helt. Just nu testar jag att dricka mindre. Påsken kommer att bli väldigt nykter men har planerat in att dricka en liten skvätt i ett socialt sammanhang. Det får absolut inte bli något fylleslag för det ger mig bara ångest.
/Mrx

Tack Strulan65 och Mrx. Dags att åka och blåsa på kliniken. Känns viktigt idag. Just nu känns det som att jag inte kommer att dricka i helgen. Men fy fan för dessa svackor, en jävla bergochdalbana i sug och känslor ju. ?

Då är vi två, men studerat folk som bär och kånkar där i från. Lite sjukt men hade handlat, blev sittande och studera människor också ett sätt att hantera sin drake.
Men imorgon är det stängt och många av oss kan pusta ut en stund.// Strulan

Glad och nykter påsk!

Fantastiskt väder, strålande sol, nästan 20 grader varmt. Jag har gjort vårfint på några släktgravar och styrketränat. Jag har även storhandlat gott i alla former - utom alkohol då. Det blir must, Loka och citronvatten i glasen idag. Fisk och skaldjur på tallriken.

Igår kväll slog det mig plötsligt: Vad skönt det är att vara nykter! Jag satt i fåtöljen framför teven. Det fanns ingen stress längre. Ingen fylla. Bara lugn och ro. Jag börjar mer och mer lära mig att uppskatta nykterheten. Saknar inte alkohol särskilt mycket egentligen. Men jag tänker på alkohol många gånger per dag. Fast inte med längtan, utan med undran: Hur kunde det bli så här egentligen? Alkohol är ju egentligen inte ens gott, kan jag känna nu. Och ändå har jag druckit som en svamp. Jag brukade t o m se mig själv som en finsmakare när det gäller rött. Och konjak - jag var typ världsmästare på konjak. ?

Ha det fint allihopa!

De första 3 veckorna utan alkohol gick jag upp 3 kg. Mycket märkligt, tyckte jag då, eftersom jag fick i mig mindre kalorier som nykter än som drinkare. Trodde jag i alla fall. Men jag kompenserade antagligen genom att äta kakor och godis.

Nu har jag varit vit i över sju veckor och har gått ner 5 kg sedan jag vägde som mest. Så idag väger jag 2 kg mindre än vad jag gjorde när jag söp. Jag hoppas gå ner ytterligare 5 kg. Med tanke på hur mycket kalorier det är i alkohol är det märkligt att jag inte är tjockare än jag är. Jag drack ju flera tusen onödiga kalorier i veckan, och vräkte i mig extremt fet mat. Vad jag älskade att dricka vin och stå och röra i mina gräddsåser! ?

Kör lchf så här får man äta gräddiga såser? Men viktnedgång har kommit, är väl levern som kör vågen har ju innan haft fullt upp med att försöka bränna all alkohol jag hällt i mig? Tur det är ett förlåtande organ, får väl se hur förlåtande den är när det blir nya prover i sommar.
Ha en skön kväll//Strulan

Ha en bra kväll, Strulan. Min lever var i gott skick även när jag söp, förvånande nog. Det enda var BPeth, eller vad det heter, som var högt. På onsdag skall jag träffa läkaren och få min dom på det prov jag lämnade förra veckan. ?

Dag 52. Sitter i väntrummet på kliniken. Skall träffa läkaren. Det är många utslagna själar här idag, den ene mer sliten än den andre. Det hojtas med sluddrande röster. En polis är här och letar efter en efterlyst person. Någon sover i en fåtölj. En annan person skriker hotfullt. Han är på lyset. Jag känner mig otrygg, men en sköterska ger honom en kram, sedan är det lugnt igen. Så många som mår dåligt. Alkohol ger misär. Alkohol är misär.