Försöker på nytt

317 inlägg / 0 nya
Senaste inlägg
Rosette
Hej Themistokles!

Jag instämmer med Sofia och övriga, vilken resa du gjort och fortfarande gör, målmedveten och beslutsamt mot det du vill med alkoholen.

Jag vill bara förklara att jag insåg att vi brukar vara noggranna med att ta bort uppgifter som personuppgifter, specifika mottagningar och liknande. Vi har missat detta i din tråd, kanske är det en stor plats eller inte men vi vill värna om anonymiteten. Därför är det nedkortat till kliniken där du nämnt platsen.

Hoppas det ändå känns ok för dig?

Önskar dig all fortsatt lycka till och hoppas få fortsatta uppdateringar från väntrummet såklart!

Varma hälsningar,
Rosette

Alkoholhjälpen & Anhörigstödet

Themistokles
OK för mig. Kände inte till

OK för mig. Kände inte till detta. Så fr o m nu "kliniken". 😌

Vinäger
Följer

Och gläds med dig. Tror stenhårt på att du fixar detta. 😘

Kram

Themistokles
6 vita veckor. 42 dagar.

6 vita veckor. 42 dagar. Känner mig stolt. Hade aldrig trott att jag skulle klara ens en helg, och här är jag nu. Påsken blir alkoholfri, resten av april och maj likaså. Sedan får jag fundera över sommaren. Vin till grillen eller inte? En whisky på altanen? En del av mig vill fortsätta nykterheten för gott. En annan vill pröva om det går att dricka "normalt" (jag vet nog egentligen svaret). Jag funderar också på om inte moroten att möjligen kunna dricka under semestern är en bidragande orsak till att det går så bra att låta bli nu. Jag tar inga beslut om framtiden. Den som lever får se, som det heter.

Strulan65
Grattis 👏

Härligt att du mår bra och klokt att inte ta beslut som kan trigga ångest. Så en dag i taget och fatta ett nytt beslut i morgon är en bra strategi, för som du skriver den som lever får se.
Ha en fin dag//Strulan65

Nejlika
Grymt bra jobbat 💪

6 veckor är en milstolpe, så kände iallafall jag när jag var där. Mycket som hänt i kropp och knopp vid det laget, bara positivt. Grymt bra kämpat! Keep going strong! 🌺

Themistokles
Tack, Nejlika. Precis. 6

Tack, Nejlika. Precis. 6 veckor har gjort underverk med min gamla kropp. Känner mig pigg. Och glad.

Themistokles
På kliniken. Dags att blåsa

På kliniken. Dags att blåsa och ta blodprover. Mår utmärkt. På ett personligt plan.
Min syster och hennes make ligger i skilsmässa. Det är ganska sårigt, fult, elakt. Jag försöker hålla mig hyfsat neutral. Men det är uppenbart att de behöver hjälp, framförallt syrran. Hon är i kris. Handlingsförlamad. Dricker mycket. Jag känner att jag måste hjälpa till. Och ändå: jag orkar inte. Jag vill helst bara fokusera på mig och min familj just nu. Jag vill fortsätta att må väl, njuta av mitt lugn och mitt nya liv. Samtidigt, om jag inte hjälper syrran och hennes make (och deras barn) gör ingen det. De är helt fast i en konflikt de inte kan ta sig ur.

Themistokles
Jaha, då vet man det. Behöver

Jaha, då vet man det. Behöver inte ens fundera över eventuella glas vin på semestern i sommar. Bokade precis in en tid för leverprover på kliniken i mitten av juli. Kanske lika bra det. 😂

Nytt mål: nykter till augusti alltså. 💪

Strulan65
Klokt beslut

Hänger på dig, en nykter sommar 😀

Themistokles
Ett sug från helvetet denna

Ett sug från helvetet denna soliga onsdagseftermiddag. Helt plötsligt, trots naltrexon. Körde av vid Kållered på väg hem från jobbet, stannade utanför bolaget. Blev sittande i bilen. Funderade. Gick aldrig ur. Startade och åkte hem. Jobbigt. 😌

Värre är att jag börjar fundera på att dricka under påskhelgen. Det känns som att jag borde det, att jag förtjänar det efter snart sju vita veckor. Men nu gäller det att bita ihop. Jag vill dricka. Jag kommer inte att dricka.

Strulan65
💪💪

Bra att du körde hem, är så läskigt när det kommer och känslan av att förlora kontrollen av sin egen vilja är hemsk. Lura Draken med att den får dricka efter påsk, skjut upp och samla kraft.
Sen är vi många som hatar solen och ledighet, fast vi hatar även regn, snö eller väder för allt väder gör att det finns en orsak till att dricka.
Så styrka till dig och starkt att åka hem💪💪💪💪// Kram och styrka Strulan65

Mrx
En dag i taget...

Bra jobbat! Jag har följt din kamp här inne. Du har kämpat och kommit väldigt långt på din resa. För mig funkar det att stanna upp och tänka en vända på det negativa aspekter av att dricka när jag får lite alkohol sug. Imorgon ska jag sitta bredvid en kollega och jobba. Vill inte komma till jobbet och lukta spritfabrik. Vill kunna ta bilen imorgon så jag kommer hem tidigare. Solen kommer att lysa många dagar även om jag inte dricker alkohol. Jag är inte säker på att jag vill sluta att dricka helt. Just nu testar jag att dricka mindre. Påsken kommer att bli väldigt nykter men har planerat in att dricka en liten skvätt i ett socialt sammanhang. Det får absolut inte bli något fylleslag för det ger mig bara ångest.
/Mrx

Themistokles
Tack Strulan65 och Mrx. Dags

Tack Strulan65 och Mrx. Dags att åka och blåsa på kliniken. Känns viktigt idag. Just nu känns det som att jag inte kommer att dricka i helgen. Men fy fan för dessa svackor, en jävla bergochdalbana i sug och känslor ju. 💪

Strulan65
Styrka💪

Önskar dig en fin dag med styrka och mod, för kloka val//Strulan

Themistokles
Tack Strulan65. Detsamma till

Tack Strulan65. Detsamma till dig. 🌷🌟

Themistokles
Det slog mig plötsligt att

Det slog mig plötsligt att detta måste vara den första skärtorsdagen på 27 år som jag inte har besökt Systembolaget och storhandlat inför påskhelgen.

Strulan65
Då är vi två

Då är vi två, men studerat folk som bär och kånkar där i från. Lite sjukt men hade handlat, blev sittande och studera människor också ett sätt att hantera sin drake.
Men imorgon är det stängt och många av oss kan pusta ut en stund.// Strulan

Themistokles
Glad och nykter påsk!

Glad och nykter påsk!

Fantastiskt väder, strålande sol, nästan 20 grader varmt. Jag har gjort vårfint på några släktgravar och styrketränat. Jag har även storhandlat gott i alla former - utom alkohol då. Det blir must, Loka och citronvatten i glasen idag. Fisk och skaldjur på tallriken.

Igår kväll slog det mig plötsligt: Vad skönt det är att vara nykter! Jag satt i fåtöljen framför teven. Det fanns ingen stress längre. Ingen fylla. Bara lugn och ro. Jag börjar mer och mer lära mig att uppskatta nykterheten. Saknar inte alkohol särskilt mycket egentligen. Men jag tänker på alkohol många gånger per dag. Fast inte med längtan, utan med undran: Hur kunde det bli så här egentligen? Alkohol är ju egentligen inte ens gott, kan jag känna nu. Och ändå har jag druckit som en svamp. Jag brukade t o m se mig själv som en finsmakare när det gäller rött. Och konjak - jag var typ världsmästare på konjak. 😂

Ha det fint allihopa!

Themistokles
7 vita veckor idag. Tänker

7 vita veckor idag. Tänker fira med ett träningspass. Sedan blir det trädgårdsarbete.

Ha det fint i vårsolen. 🎶🐦

Strulan65
Grattis 💪👏💪👏

Ha en riktigt fin dag💪👏💪//Strulan

Themistokles
Dag 50. Drar ut i skärgården

Dag 50. Drar ut i skärgården och fiskar havsöring med mina söner. Solen skiner.

Ha det fint!

Strulan65
Grattis 👏💪👏💪

Starkt jobbat 💪💪💪Ha god fiskelycka🐋

Themistokles
De första 3 veckorna utan

De första 3 veckorna utan alkohol gick jag upp 3 kg. Mycket märkligt, tyckte jag då, eftersom jag fick i mig mindre kalorier som nykter än som drinkare. Trodde jag i alla fall. Men jag kompenserade antagligen genom att äta kakor och godis.

Nu har jag varit vit i över sju veckor och har gått ner 5 kg sedan jag vägde som mest. Så idag väger jag 2 kg mindre än vad jag gjorde när jag söp. Jag hoppas gå ner ytterligare 5 kg. Med tanke på hur mycket kalorier det är i alkohol är det märkligt att jag inte är tjockare än jag är. Jag drack ju flera tusen onödiga kalorier i veckan, och vräkte i mig extremt fet mat. Vad jag älskade att dricka vin och stå och röra i mina gräddsåser! 😌

Strulan65
😀

Kör lchf så här får man äta gräddiga såser😀 Men viktnedgång har kommit, är väl levern som kör vågen har ju innan haft fullt upp med att försöka bränna all alkohol jag hällt i mig😱 Tur det är ett förlåtande organ, får väl se hur förlåtande den är när det blir nya prover i sommar.
Ha en skön kväll//Strulan

Themistokles
Ha en bra kväll, Strulan. Min

Ha en bra kväll, Strulan. Min lever var i gott skick även när jag söp, förvånande nog. Det enda var BPeth, eller vad det heter, som var högt. På onsdag skall jag träffa läkaren och få min dom på det prov jag lämnade förra veckan. 😱

Themistokles
Dag 52. Sitter i väntrummet

Dag 52. Sitter i väntrummet på kliniken. Skall träffa läkaren. Det är många utslagna själar här idag, den ene mer sliten än den andre. Det hojtas med sluddrande röster. En polis är här och letar efter en efterlyst person. Någon sover i en fåtölj. En annan person skriker hotfullt. Han är på lyset. Jag känner mig otrygg, men en sköterska ger honom en kram, sedan är det lugnt igen. Så många som mår dåligt. Alkohol ger misär. Alkohol är misär.

Strulan65
Hoppas det gick bra för dig

Hoppas det gick bra för dig idag och att det var ett bra samtal med läkaren// Strulan

Themistokles
Jodå, det gick bra. Fick t o

Jodå, det gick bra. Fick t o m beröm. 😂

Nu skall jag minska ner besöken på kliniken till en gång per vecka.

Themistokles
Jodå, det gick bra. Fick t o

Jodå, det gick bra. Fick t o m beröm. 😂

Nu skall jag minska ner besöken på kliniken till en gång per vecka.

Sidor