Babar

Strulan!?

Skönt att mantran funkade i skarpt läge.
Här har det också gått bra.
Det har varit jätteskönt med en nykter påskafton och det gick ju bra att dricka påskmust & vatten.?

Ha en fortsatt bra påskafton.

Kramar?

Tack för ditt inlägg i min tråd. Jag har följt dig utan att skriva och är väldigt imponerad över hur stark du är. Jag kommer dit du är en dag, snart hoppas jag. Som du skrev så hart jag ju egentligen alla verktygen, det gäller bara att använda dom. Kram och glad påsk.

Att dela med er som kan förstå, hur stort det är att faktiskt klara av att vara nykter i kris, sol och storhelg ger mig sådan styrka och trygghet. Innan har jag klarar krisen, men sen hällt i mig alkohol för att stänga av om jag nu hade varit nykter så de hade fått tag i mig.

Varför funkar det denna gången det finns olika förklaringar att bli påkommen är en stor anledning, en hemsk stund hos företagsläkaren för mig som bara vill vara ifred. Sen att jag fått hjälp och vågat erkänna för mig själv att jag behöver det är ett stort steg, forumet är min styrka och ni är guld värda, kör programmet här och fyller i min logg.

För mig har det varit viktigt att kartlägga och lära känna Draken, för skall i framtiden kunna kalla mig Drakdödaren ??.

Idag blir det grill som inte blev igår, har fått tillbaka mitt intresse för matlagning och det tyder på att jag håller på att vakna.
Så idag väljer jag att vara nykter och önskar er alla en fin dag med styrka och mod❤️Kram Strulan

I morgon är det tillbaka till vardagen, känns riktigt bra och känner mig stark efter påsk och ledighet. Vi som jobbar i vården vet ju redan nu att helvetet närmar sig, dvs semesterperioden. Så skall köra en nätbaserade kurs på nätet i stresshantering känns som om det kan behövas, förra sommaren var det jobb, vin, sol i ett galet tempo.

Börjar fundera på att byta jobb, men samtidigt så älskar jag det och mina arbetskamrater så skall börja med att lära mig stänga av det och hantera stressen det innebär, för är en av mina största triggar.

Idag hade jag tänkt bege mig till gymmet, men alldeles för fint väder så blir cykeltur istället till sjön och hämta mer kraft.

Ha en riktigt fin dag med styrka och mod//❤️Kram Strulan

Solen fortsätter att strålar och dagarna rullar på, galen dag igår på jobbet men hade för första gången igår inget sug igår när jag åkte hem. Kan bero på att jag var utvilad efter ledigheten eller så är jag ännu en bit på väg att döda Draken.
Får akta mig så jag inte får en falsk säkerhet men ändå kunna glädja mig åt att bli starkare för varje dag.

Experimentet med att hålla sig borta från fb och liknande, gick ganska bra så det fortsätter ett tag till och vilar mig från det med.
För just nu känns det som jag har fullt upp med mitt nya jag som håller på att vakna, har ingen aning om vem denna kvinnan är. Men tydligen är hon rätt tuff och vill mycket, anmäler sig till kurser och avböjer tillställningar som hon inte har någon lust till.
En annan sida är att hon säger sanningar och vill inte tramsa, kanske ett drag som inte kommer bli populärt hos vissa människor.

Undran kommer ju vad det kommer bli av mig, men kul är det att lära känna mig själv.

Så idag väljer jag att vara nykter, hoppas ni får en fin dag med styrka och mod// kram Strulan?

Min hjärna är min fiende, har suttit på en mkt givande och intressant dag men då drar min hjärna igång i 190 och 1000 idéer poppar upp. Och jag blir helt slut, vill bara bromsa den, tillbaka till lugnet som fanns i helgen.
Innan har jag dragit i mig ett par glas vin och hjärnan saktat ned, nu måste jag hitta något som funkar istället för att få bort den stressen. Så packar väskan och drar till gymmet, inte min stil men fått rådet att det skall vara bra.
Kanske mitt nya jag, kan tänka sig att träna på kvällar också när det är mer folk än när jag smyger dit på morgonen.

Idiotiskt att man satt vindrickande som lösning på allt, men skall bryta ned Draken om jag så skall gå på ett gåband i en vecka? För vin kommer den inte få// kram en uppvarvad Strulan

Babar

Fortsätt hålla Draken borta.

Det med gymmet funkar faktiskt bra.
Att jag skulle köra några spinningpass en påskhelg fanns inte heller med på kartan. Men det gjorde gott istället för A.
Jag brukar annars försöka ta gymmet på vägen hem ifrån jobbet för att skingra tankarna.

Hoppas du kommit ner i varv nu och börjat tänka så positivt som du alltid brukar göra.??

Ha en fortsatt bra kväll?

Kram Babar

Allterbra

Du bekämpar din drake galant dag efter dag, jag är imponerad. Det är bara att fortsätta på ditt spår, så är du nykter livet ut. Härligt ??
Draken kan du låsa in i en håla nånstans.. kanske inte än, men med tiden!

Känner så väl igen din beskrivning av hjärnan man vill liksom stänga av ibland. Jag försöker också med träning istället för vin. Starkt jobbat !!

Draken fick en match och min stackars kropp undrade varför den skulle lida när det var hjärnan och Draken som bråkade? Men igår funkade det och skall planera in några pass på gymmet när jag kan på kvällarna, även om jag trivs bäst där på morgonen.

Skall jobba helgen vilket gör att jag har en ledig dag, fortfarande fint väder så tar hunden och drar till skogen med lunch i ryggsäcken. Behöver rensa huvudet och hitta lugnet igen, tycker det är svårt att hitta livet lagom där jobb, familj och annat inte drar igång mig så mkt.
Jag vill ju så mycket och lever efter att problem är till för att lösas, men måste lära mig att bromsa och ta hand om mig själv så jag kan funka för mig själv och andra.

Så väljer idag att vara nykter och hoppas ni får en fin dag med styrka och mod❤️//Strulan

Jobbhelg och Draken håller sig lugn, är en skön känsla av kontroll som jag känner. Är bara på början av resan och vet att det är många strider kvar, men vågar ändå tro på en framtid.
Funderar mycket på hur man kan förebygga, vad jag måste ändra på för att klara av att behålla kontrollen och vad min största rädsla är.
Trötthet och stress är en stor trigg, flykten och så rädd att jag skall glömma hur jag mådde. Fick förslag om att gå på AA för att dela och bli påmind, men vet inte om det är jag eller om jag vill lämna ut mig så.
Terapeuten är riktigt bra, gillar att prata med honom och att det blir som en kontroll att jag är på banan.

Det som jag är helt säker på är att jag vill inte tillbaka till måendet som fanns den dagen när jag gick till företagsläkaren, så även om det är svårt vissa stunder och jag får lära mig ett nytt sätt att hantera livet så vill jag det så mycket.

Önskar er en fin dag med styrka och mod// Kram Strulan

Wake up Little Susie

Känner igen mig i din berättelse. Jobbar också i vården, mkt stressigt men också trevligt. Bävar för sommaren. Jobbar också helgen. Löste också det mesta med vin, belöningen efter jobbpassen, blir så trött i huvudet efter dagen. Blev väl mkt till slut. Skrev en protest på fyllan i fel forum, detta ledde till alkotest. På måndag är jag inkallad igen med chefen. Provet kommer visa på hög konsumtion. Typiskt att det togs i bakfylla efter en extrem månad! Vägrar åtgärder! har då varit nykter i tre veckor självmant utan större problem. Ska begära nytt prov om ett par veckor, sedan vill jag släppa detta (det har varit mkt möten ang skrivelsen) och gå vidare i en nyktrare tillvaro. Det är bara pannben som gäller. Motionerar mkt mera nu också. Ursäkta att jag skriver av mig i din tråd men jag hejar på oss båda!

Hej Strulan... har läst din tråd och känner såklart igen mig..
Du verkar så medveten, jag hoppas du hittar ett sätt att möta tröttheten och stressen. Du har i allafall medvetandegjort vissa triggers!??
Gällande AA - jag testade det vid tre tillfällen i år. Gick dit bakis och med ångest första gången. Hade fått nog. Det var skönt att sitta och lyssna på andras resonemang och kamp med ”drakar” och monster. Man får med sig en hel del svar och funderingar. Jag fick för första gången där, förstå, bl.a. att det här med alkoholism mest troligen är en ”tvångstanke”, en tankessjukdom, som kroppen triggas av. Den förståelsen gav mig en ny dimension. Bara ett exempel på att AA kan vara en kunskapskälla under ens tillfrisknande. Ena AAmötet var inte det andra lik. Det första jag var på hade hög igenkänning, på historier och målgrupp. Det andra mötet gjorde mig lite avskräckt då det även besöktes av de där typiska skräckexemplen till alkoholister. Är glad att det inte var första mötet, för då hade jag inte gett det fler chanser. Så mitt förslag är att ge AA några gånger. Testa och se. Man måste inte ens prata. Vissa inslag känns märkliga, kanske lite pinsamma för förstagångsbesökare, men man får bara öppna upp sinnet. Se metoden som djupare än den ensamma kampen, dessa AA-medlemmar har gett upp och resignerat inför ”gud”, ”acceptans”, ”nuet”, ”lugnet”, eller vad man väljer att kalla denna kraft vi lever i. Jag tänker att jag ska dit någon gång igen, framöver, om jag skulle tvivla på mitt beslut om nykterhet.
Kram?

JoYo kanske ger det en chans om ett tag, just nu känns det som jag har fullt upp med mig själv och att jag känner att jag har kontroll. Men skulle jag börja vackla, kommer jag gå dit genast för denna gången skall jag ta all hjälp jag kan få.

Susie skriv du här om du vill, är glad att jag inte kunde trolla bort detta utan faktiskt fick en chans att ta tag i mig själv. Just då ville jag dö, men idag mår jag 1000 gånger bättre och kommer göra allt för att inte hamna där igen.
Kram och styrka till er//Strulan

Babar

Jag känner också igen mig så mycket i det ni så bra har beskrivit här.
Har ännu inte besökt något AA-möte men kommer att göra det framöver.
Kanske åtminstone att gå dit för att lyssna som du gjorde JoYo.
Finns många AA filialer och mötestider här där jag bor.
Under mina snart 53 dagar i mitt nya liv som nykter alkoholist har jag hittat stöd,hjälp & otrolig gemenskap hos Länkarna här på orten.
Dom tog emot mig på ett fantastiskt sätt när jag kom dit och mådde så jäkla dåligt efter en avgiftning.
Där finns det också en otroligt massa människor som varit och är i samma sits som många av oss befinner oss i.
Länkarna har ju lite mer öppen verksamhet. Men för mig har det varit en räddare i nöden.
Men jag har öppnat alla mina sinnen för sådan som kan hjälpa mig vidare med det "nya vita livet".
Jag är dessutom så glad att jag hittade alkoholhjälpen och forumen.
Ni är så många kämpar här som ger mig en massa styrka, kraft,peppning och glädje trots våra olika fajter vi går igenom.

Tack allihop & ha en bra söndag!?

Kram

För många timmars jobb på raken, så vaknade Draken med en styrka som fick mig att sitta och stirra på bolaget i en halvtimma. En sådan knäpp diskussion man kan ha med sig själv, tyder på att beroendet äger en otrolig makt över beslut man tar.
Gick aldrig in men denna gången insåg jag ännu en gång hur stark lusten att bedöva sig är.

Rädslan för vad som kommer hända om jag faller håller mig på banan och hoppas jag kan hålla kvar den.
Så nu måste jag lära mig säga nej till jobbet ibland, för trötthet i kropp och själ är ett riktigt stort hot.

Men även denna gång gick det bra, känner ingen styrka mer ledsenhet över att det är så jäkla svårt att låta bli.
Kram och styrka till er❤️Strulan

Läskigt vad stark draken kan vara! Du lyckades vinna igen! Imponerande. Känner igen mig så i din beskrivning.

Hoppie

Det är tufft, men klappa dig själv på axeln för att du stod emot. Jag själv gick in, ville verkligen köpa en flaska vin, men det blev bara alkoholfritt till Valborg i år. Det är jag stolt över. Men är också förbannad över att draken är så stark och upptar mina tankar så mycket. Såg tredje avsnittet av Game of thrones.... också en strid utan dess like.... och jag drack inte vin ikväll! Det var himla bra!

Valborg, våren skall firas även om det känts som sommar i en månad. Viljan att hålla nykterhet är stark, tänker inte börja förhandla med mig själv om det.
För jag är livrädd för mig själv när det kommer dit, för allt jag vill är att komma in i bubblan igen. Stänga av alla krav och dåliga samvetet som gnager efter vad man åsidosatt under tiden i dimman.
Just idag är mitt val att vara nykter// Kram Strulan