Nästa steg

72 inlägg / 0 nya
Senaste inlägg
Denlillamänniskan
Nästa steg
Denlillamänniskan
Nya möjligheter

Nu har jag gått in i nästa fas i att förändra mitt drickande. Förra omgången handlade om att bryta vanan, reflektera över min relation till Alkohldjälfvulen och att återvinna balans och en sundare livsstil. Det gick ju bra och det känns skönt.

Men jag är absolut inte klar ännu. Kanske jag aldrig blir det heller. Kan ju vara så att jag alltid kommer att ha en skev relation till vinet. Vi får se. En dag i taget.
Jag vill sluta upp med att fuldricka; dricka av fel anledning. Jag vill inte bli full, inte bakis och fortsätta må själsligt bra. Den här perioden kommer att sträcka sig över tre månader. Som stöd och bokföring knappar jag in min konsumtion i loggen.

Jag har fått information om att de personer som upplever kontrollförlust har det svårare att lära sig dricka med måtta. Men jag har ju aldrig förlorat kontrollen. Jag har ju velat dränga ner mig och fly undan från världen. Inte sådär medvetet; Nu satan ska jag kröka skallen av mig!! Nä, mer som att jag helt enkelt inte brytt mig, eftersom jag bara blir så pass onykter hemma. Jag har helt enkelt inte tyckt att det varit en stor grej. Men jag gillar inte att vakna bakis. Det kan jag vara utan.

Sen finns det en annan föreställning; Man ska aldrig dricka ensam, då är man en alkis. Ja, så kanske det är. Men jag lever själv och trivs bra i mitt eget sällskap. Ska jag tvångsmässigt bjuda in folk på middag eller gå ut, för att kunna dricka vin till en bra måltid? Nä, jag tycker inte det. Dricker mig mycket sällan berusad när jag dricker själv.

Så. Jag kanske lurar mig själv. Kanske står Alkoholdjäfvulen bakom min axel, vrider sina händer av glädje och ler elakt med fuktiga läppar. Det är helt okej. Då har det här texten också fyllt sitt syfte. Klarar jag inte av att dricka måttligt, så är det säkert bra för mig att läsa den här texten och upptäcka mitt självbedrägeri. Fint så.

Den här perioden har redan börjat. Jag drack vin för sex dagar sedan och har efter det varit nykter. Inga problem med det. Ett lätt sug idag eftersom jag jobbat klart för en period och ska vara ledig ett tag. Men det får bli en annan dag.

Idag är det en fin dag. Naturen har fått lite regn och det är stilla och ljumt ute. Idag är jag nykter.

IronWill
Kontrollförlust

Drabbas väl alla av i olika grad. Det är väl kontrollförlust att fortsätta dricka fast man borde sluta? De flesta upplever ju även att nästa glas blir en bättre idé om man har ett i blodomloppet redan. Dvs en viss kontrollförlust följer med alkoholen och är väl till liten del även en önskad effekt.
Det där med att inte dricka själv handlar nog mer om att det då lättare halkar över i en vana än om man håller det förre tillfällen man är med andra. Det blir en normal del av en kväll på soffan snarare än nått festligt.
Kämpa på!

Denlillamänniskan
Hårt och ärligt som vanligt!!

Hårt och ärligt som vanligt!! Tack IronWill.
Du har stora poänger med att kontrollförlust sker när man redan har alkohol i hjärnan. Stämmer bra. Men jag kallar det inte kontrollförlust när man från början, redan när man är nykter, vet att man vill bli berusad. Kontrollen har man redan sparkat in i ett hörn, när första glaset fylls på. Det är sånt beteende som Alkoholdjävfulen älskar. Hejar på, hoppar jämfota och gör HighFive. Hojtar dessutom; Rätta takter där, rätt in i kaklet bara! Den som smuttar är en fegis!! SVEEEP!!

Vore en lögn att skylla på att jag drabbats av kontrollförlust. Som att det inte vore mitt fel. Som att skylla ifrån sig: Jag kunde inte hejda förloppet, eftersom jag redan druckit två glas vin. Skitsnack!! Efter två glas vin vet man mycket väl vad man gör. Men man TILLÅTER SIG att tappa kontrollen. Helt medvetet. Så är det för mig iallafall.

Det där med att dricka själv är rätt enkelt. Det slödricks inte i soffan. Det dricks till maten eller när man har kul. Det där pimplandet i soffan är nåt som min särbomake gillar och har infört. Jag gör inte så, jag tycker inte om det. En anledning till att vi separerade.

I min nya fas så ingår regeln att aldrig dricka när man känner sig ledsen, trött och ensam. Brukar inte bli bra då. Därav nykterhet idag.

IronWill
Hårt

Ser det mer som...utmanande 😜 men ärligt.

Nej det behöver ju inte leda till att man dricker mer när man är själv. Men i mitt fall så var det nog när jag (också) började dricka själv som det normaliserades.
Men du kanske kan välja när det är ”festligt” hemma? Dvs inte en helt random tisdag för att du behövde landa. Utan mer som när man faltiskt ska bort/ut/bjuda hem, fast själv.
Aja du får väl experimentera. Se upp för nya dåliga vanor bara, det har jag experimenterat en del med.

Denlillamänniskan
Det värmer hjärtat att du

Det värmer hjärtat att du hjälper mig att tänka, IronWill.

Klart är att jag slagit in på en ny väg, och att jag tänker vara kvar där, oavsett om/när jag kör i diket.

Idag är jag trött. Har sovit längre än jag brukar. Har inte bestämt mig ännu ifall det ska bli ytterligare en fin nykter dag, eller om det är läge att dricka lite lagom. Vet faktiskt inte riktigt vad jag vill. Fint så. Jag får vila i nuet tills jag vet.

Önskar er en fin dag som känns lika fin imorgon bitti, när vi vaknar till en grön natur med fågelsång och ny kraft.

Denlillamänniskan
Raderat inlägg

.

skönamaj
Fallskärm

Här kommer det en fallskärm flygande så du inte faller hårt och en näsduk till tårarna.

Från

Skönamaj

Aine
Styrkekram

Nej, ibland går det bara inte, det vet vi alla här. Men Du kommer ta dig upp ur diket igen.
Kram 🌸

Denlillamänniskan
Tack för stödet

Jag tar mig upp och fortsätter min väg.
Idag är det inte nån behaglig dag.

Denlillamänniskan
Kommer just in från

Kommer just in från morgonpromenad med hunden. Regnet, som behövts länge, har kommit nu. Det känns bättre idag. Inte lika katastrofalt som i fredags, när skiljsmässan blev ett faktum. När exmaken gick, så kändes det nästan skönt. Först stor sorg och tårar. Sen insikten att jag inte klarat någon av mina relationer här i livet. Det väcker en del skamkänslor. Att inte duga, inte få till det. Det är lika mycket jag som lämnat honom, som han lämnar mig. Jag flyttade ifrån honom för att jag inte kände mig helt älskad och respekterad. Han kunde inte bättre, men det känns lik förbannat sorgligt. Har för länge sedan insett att man skäms, när man inte får sina legitima behov tillfredsställda.

De där känslorna är så avgrundssvåra för mig att hantera. Det gör så fruktansvärt ont och jag känner mig som sämst i världen, just då. Har inte förmågan att säga till mig själv att människor visst tycker om mig. Att mitt liv blivit riktigt bra. Jag är helt i skamhålan just då. Så för mig var det inte svårt att dricka mig full då. Gå ut med hunden, ta en dusch och sedan dricka. Duktigt och ordentligt. Just då var det bara bedövning som gällde. Så utmaningen måste alltså ligga i att hantera livskriser utan bedövning. Det måste gå.

Nu ska inte den här tråden handla om när man dricker sig full för att det minsann är synd om en. Nä, det går ut på att förstå sig själv. Återigen; Jag råkade inte ut för nån kontrollförlust. Jag ville släppa taget och gå in i dimman. Priset blev en dag med en helt vidrig bakfylla. Avslutade dagen med en ridtur på min snälla farbror häst. Känns lite skamligt att jag känner mig tryggare med hästen än med människor. Ibland är det fruktansvärt svårt att vara jag.

Idag ska jag röja lite hemma. Det blir utan svårigheter en nykter dag. Jag vill försöka hitta glädjen igen.
Det blir en fin dag. Ett litet steg vidare på min stappliga och vimsiga väg till något bättre. Jag hoppas att livet ska vara snällt mot mig idag. Jag behöver det.

Strulan65
Skickar en kram

Önskar dig många snälla dagar och ro att få må bra// kram Strulan

Denlillamänniskan
Tack för kramen!

Tack för kramen!
Det känns bra att inte vara ensam i det här. Önskar dig också en fin och snäll dag!

Denlillamänniskan
Att öppna upp för förändring

Att öppna upp för förändring och komma närmare sig själv, är inte bara positivt. Allt möjligt svårt tar sig fram nu.
Jag är riktigt ledsen och nu kommer svåra flashbacks från barndomen tillbaka.
-Snälla, jag vill vara med, jag vill inte vara ensam!!
Men jag blir lämnad ensam och utan tröst. Samma känslor, samma snoriga gråt. Skillnaden är bara att jag är en medelålders människa nu, och att hoppet om gemenskap och tröst falnar.
Men det måste gå. Det är svårt nu, men det blir bättre. Jag tänker iallafall inte supa bort mitt liv. Det är inte vad jag vill eller behöver.

Denlillamänniskan
Jag fortsätter vidare

Jag fortsätter min väg. Förhoppningsvis var gårdagens dåliga känslor bara en grop i vägen. Men jag låter inte groparna hindra mig, utan stövlar oförtrutet vidare.
Livet är rätt okej, ändå. Jag fick vackra blommor igår och har vänner och familj som jag tycker om. Det är jag väldigt tacksam för.

Sedan det också 29 nyktra dagar av 31 möjliga. Det var bara en av de dagarna som gick överstyr.

Idag är det en lite finare dag igen.

IronWill
Gropar

Vi har alla en ”liten kille/tjej” där inne. I alla fall enligt min gamla psykolog. Den lille behöver en kram och tröstas av det vuxna jaget. Hon rekommenderade (hmm) mindful self compassion (kan det hetat så?). Men jag har inte testat. Min lille kille behövde tydligen en del ompyssling och så. 🤔 Kanske skulle ta tag i det. Hur som helst så är det ju toppen med familj och vänner, även om man kan känna sig ensam bland folk också.
Ge den lille en kram nu och säg bra kämpat.

Aine
Skönt att höra att det är bättre idag

Tack för ditt svar i min tråd. Som en varm kram.
Precis så sa min psykolog också, att man ska ta hand om sitt eget lilla jag, så tag henne i handen som din följeslagare när du traskar vidare på din väg.
Önskar dig allt gott

Denlillamänniskan
En fundering

Först och främst vill jag tacka för det stöd jag får. Det hjälper mig att tänka vidare. Tack.

Jag har funderat lite över temat "Spela hela filmen" kopplat till att dricka måttligt.

Det jag kommer fram till, är att det problematiska är inte att stoppa efter tre glas. Min osäkerhet och lätta oro börjar tidigare än så. Det börjar när jag går till Systembolaget, (eller kanske tidigare än så??). Ångestnivån har redan höjts hos mig nu när jag tänker på det. Så var det inte förut, när alkohol var något som förknippades med trevligheter. Nu har jag upplevt att det lika gärna kan bli apdåligt att dricka. Så det känns liksom inget kul längre att planera middagar och hitta passande vin till.

För vad händer på Systembolaget? Jo, tanken dyker genast upp att det kanske är bra att köpa mer, som kan sparas till ett annat tillfälle. Varför tänker jag så? Jag har nära till Systemet och skulle det behövas en annan dag, så kan jag väl köpa det då?? Jag misstänker starkt att Alkoholdjäfvulen har hängt med in i butiken. Hänger över axeln och ger goda råd. Råd som inte ska lyssnas på. Kan det vara så enkelt; ett lätt obehag när tankar på alkohol aktualiseras är ett tecken på att Rådgivaren vill vara med. Kan jag helt enkelt be honom hålla käften? Ska prova det.

Det andra jag har tänkt på, är det här med de blåa bollarna. En gammal, klok vän till mig berättade om lådan med bollarna;
Om man tänker sig en låda som rymmer ett antal bollar, så är goda gärningar blå bollar och dåliga gärningar är röda bollar. Lådan rymmer bara ett bestämt antal. Så varje gång man kastar in en boll, så ramlar en annan ut. Målet är att fylla upp med blå bollar, de röda kommer att ramla ut vartefter man fyller på med blåa bollar. Ibland ser man bara de röda bollarna. Man ojar sig, ångrar sig och skäms. Det kan man ju hålla på med om man vill lida optimalt men inte lösa något. Lösningen är att kasta in blå bollar. Det känns bra varje gång en blå boll hamnar i lådan, eftersom det gör att en röd ramlar ut.

Så jag tänker att när det blir en röd boll i lådan, så får jag väl kasta i sådär tre stycken blåa bollar. Det är i handlingen som förändring sker och man kan alltid göra saker bättre. Fast det vet ni väl redan? Jag behövde bara påminna mig själv om att det är så.

Idag är det en fin dag igen. Börjar bli ett antal såna där fina dagar nu.

Denlillamänniskan
Att få ro

Lite som hastigast slår det mig, att jag ibland glömmer bort att vara ödmjuk och tacksam för hur många goda möjligheter livet bjuder på.
Jag har en så där aktiv hjärna som nästan aldrig slutar upp med att processa tankar och planer. Med åldern har jag blivit bättre på att ta saker med ro, inte genast dra igång med problemlösning när nåt skaver. Jag behöver bli lite uppmärksam på det där.

Idag blir det en fin dag när bilen ska till verkstaden. Jag hoppas att det känns lika fint när räkningen kommer :)

Aine
God Morgon!

Vill bara skicka en hälsning och önska dig en lugn och fin helg och att du fortsätter att fylla lådan med blåa bollar.🌸

Denlillamänniskan
Hej!

Dagarna rullar på. Jag har klarat mina mål bra veckan som gått. Druckit ett glas vin efter en perfekt dag i onsdags. Upp på morgonen på torsdag och tapetsera ett rum. Det blev fint.
Sen vart det bjudning torsdag kväll. Då vart det tre glas vin under loppet av en hel kväll med middag, spabad och umgänge med trevligt folk. Kvällen avslutades med en liten whiskey när vi kom hem. Det var en fin kväll det med. Sen ingen alkohol alls under helgen.

Jag börjar tro på att jag kan dricka måttligt. Det verkar vara en bra väg för mig att bestämma mig för vad som är rätt tillfälle att dricka, och att aldrig känna mig berusad. Men; Det där har ju många trott på tidigare och inte klarat, så jag sätter mig inte på den höga hästen. Jag fortsätter tänka att jag faktiskt måste arbeta med förändringen fortsättningsvis. Utvärdering sker först i mitten av augusti. Det kommer ju lite festligheter och semester däremellan. Så det är bara att fortsätta kasta in blåa bollar och inte bli karsk och vårdslös.

Tidigare skrev jag att jag helt enkelt ska prova att be Alkoholdjävfulen att hålla käften, när han börjar med sina små försåtliga förslag. Det var en bra tanke. Är man bara snabb och säger "Håll käften på dig", så lägger han ner och smyger undan. Det gäller helt enkelt inte att låta honom börja med sitt smöriga snack.

Det har varit en fin helg och jag hoppas att ni andra som också kastar in blåa bollar, har det bra och trivs med livet utan fylla och bakisångest!

Aine
Känslor

Tror också att jag kan vara måttlig. Har funkat fint en månad nu. Men har också trillat dit igen otaliga gånger. Värre och värre. Så det gäller att vara vaksam, följa sina regler och som du skriver arbeta med förändringen. Jag försöker nu titta lite närmare på de känslor som dyker upp som jag tidigare dövat med vinet. Försöker stanna i dem och acceptera och med medveten andning, avslappning, få den att plana ut men ibland går jag vidare och försöka ta reda på sanningshalten i tanken som leder till känslan. Oftast är den inte så hög kan jag säga men är den det så är det upp till mig att göra någonting åt det
Jag bygger på min självkänsla med beslut som är bra för mig. Jag vet att jag kan, vill och ska förändra.
Och jag tror på din vilja till detsamma.
Ha en fin dag!

Denlillamänniskan
Hantera sug

God morgon alla ni som vill använda livet till något bra!
Dagarna går så fort och jag önskar att de skulle vara dubbelt så många under den här vackra tiden på året. Sen kan det gärna spurta på mellan november och mars istället. Mulet, varmt och grönt ute. Snart dags för en promenad med bästa kompisen.

Idag ska jag skriva lite om sug. Jag har alltid lust att dricka vin när jag har jobbat klart några pass och ser framemot ledighet. En sån dag var det igår. Men det var ingen sån där bra dag. Den kändes mest bara vanlig och då ingår det inte vin. Det är slut med det nu. Men flera gånger under eftermiddagen och kvällen så tänkte jag att det nog skulle vara gott.

Fick små försiktiga förslag av Alkoholdjäfvulen. Han hängde på i bilen och tyckte att vi kunde väl stanna vid systemet och handla ett enklare vin, om det nu var så att jag skulle vara pimpinett och inte öppna fina rödvinet eller goda bubblet som jag har hemma. Jag svarade bara helt lugnt:
- Nä, de där rödvinet är tänkt för en bättre middag och det blir det inte idag. Och bubblet kan du glömma, A-Jävel! Vi har väl inget att fira? Det är några dagar kvar till födelsedagen.

A-djävfulen höll låg profil, men trodde att han kunde vänta ut mig. I matbutiken smög han bakom och mumlade;

-En god folköl var väl inte så farligt? De har ju både folköls-IPA och belgisk lager!

-Men vafan, Alkoholdjäfvulen...... Nu får du ge dig!! svarade jag trött. Såg att de hade alkoholfritt bubbel till extrapris och lade ned en flaska i korgen. Alkoholdjävfulen började bli rätt fundersam och en smula orolig;

-Alltså, allvar! Har du blivit en torrboll? Fattar du inte vad du missar? En kväll med mig som är redo att förgylla kvällen med muntrationer och avkoppling!!

När jag kom hem med matkassen och hunden, försökte han en sista gång med det där tjatet om rödvinet.

-Vi kan väl avsluta kvällen på ett trevligt sätt iallafall? Du, Hjärtegullet, du kan ju korka igen och spara resten sen? Älskar du inte mig längre??

Det var där han gjorde bort sig på riktigt. Jag tycker inte om såna som inte kan ta ett nej. Jag tittade på honom och undrade varför jag hade hängt med den där typen så många kvällar? Mindes honom som lång och snygg med blixtrande leende och dansanta steg, liksom redo att bjuda upp och köra värsta partyrejset. Framför mig stod en liten lönnfet snubbe med grådassig hy, bittra fåror i ansiktet och taskig andedräkt. Lite gnällig röst, hade han också.

Alkoholdjäfvulen dröp av och jag fick vara ifred med chipsen och hunden. Vovven och jag såg en dokumentärfilm på SVT- play som heter Raggare, eller nåt liknande. Det handlar om ett gäng bilburna ungdomar som krökar och svinar allt vad dom kan. Det var en bra dokumentär. Den var både rolig, men väckte äckelblandad medkänsla. Se filmen!!

Jag skriver ned det här för att kunna gå tillbaka och minnas, ifall jag vimsar bort mig framöver. Ifall jag ramlar ned i diket eller hamnar i mörker där vägen inte längre syns.

Idag blir det en fin dag igen!

Denlillamänniskan
Jag är så trött på att ha ett

Jag är så trött på att ha ett alkoholproblem.

Igår, en middag med en vän. God mat, intressanta samtal och sen frågar vännen när vi delat på en flaska vin, om det finns mer att dricka. Det fanns det och det gick åt. Jag hade kunnat stoppa där, för det var egentligen bra för mig. Kvällen var trevlig, men jag känner mig inte nöjd idag.

Idag är jag bakis. Har inga plikter eller måsten att klara av, men det känns som en förlorad dag. Så onödigt. Jag blir så trött på mig själv.
Hade kunnat ligga lågt och inte skriva det här, men jag måste göra det för att det ingår i konceptet. Vara ärlig och stå för det man gör, inför sig själv. Inte släta över, förminska och bortförklara.

Fortsättningen på dagen blir nog bättre. Jag har lite trevliga saker att pyssla med och det kommer snart att kännas bättre igen. Det är bara att fortsätta framåt.

IronWill
Varför

Stannade du inte vid det du eg. tyckte var nog? Har du analyserat varför det ändå blev mer?
Var det du redan fått i dig över din ”fuck-it-nu-kör-vi” gräns?
Ville du inte ta diskussionen med vännen?
Hade du inte satt upp nån max-gräns?
Dålig dag i övrigt?

Tror en ”root-cause analys” är bra att göra för att verkligen få förståelse för hur man funkar i dessa lägen och få en chans att rätta till det till nästa gång. Men att köra på känn slutar sällan bra. ”Det blir vad det blir” brukar resultera i just det.

Kanske låter som en del provocerande frågor, men i text kan du inte höra min medkännande ton 😜😱

(Jag anser mig vara utbildad expert på att misslyckas att svara på ovan frågor och helt oförmögen att köra på känn, trots ihärdiga halvhjärtade försök)

Denlillamänniskan
Frågorna provocerar inte. Jag

Frågorna provocerar inte. Jag är glad att du bryr dig och ställer frågorna. Det är ju trots allt "Expertfrågor".

Jag vet faktiskt inte riktigt varför jag tog fram en flaska till. Förmodligen för att inte "göra en bra kväll tråkig". Jag försökte lite med; Vill du ha kaffe, kanske? Men jag stod inte på mig. Får också för mig att folk är vana att jag bjuder ordentligt. Bjuder jag på mat så blir det inte hämtpizza. Bjuder jag på vin, så får gästen så mycket som den vill ha. Det är linneduk och tända ljus och blommor på bordet.

Det var inte nåt "NU KÖR VI" ! Den är jag redan uppmärksam på. Men det är nytt för mig att ha gränser vid en middagsbjudning. Fan så mycket enklare när man är själv. Då ställer man undan flaskan när det räcker. Det vet jag att jag klarar. Onykter på egen hand är ju bara trist.

Jag håller med dig om att det inte går att "dricka på känn". Då hade jag väl inte lagt ned en massa krut på måttlighet. Inte bemödat mig om att fundera över dina frågor. Tanken var ju att prova att dricka måttligt, och går inte det så får jag väl avstå helt. Många innan mig har ju insett att det är nykterhet, som är det enklaste valet. För mig har det ju varit relativt lätt att bara avstå. Svåra grejer det här.

När jag stoppar ned fingret i mitt huvud och petar runt lite, så känner jag ett obehag. Tänker att jag är en kompetent människa på många plan, men att jag också är rätt skör och osäker när det gäller sociala kontakter. Så med alkohol blir det lite lättare (?). Kraven minskar och jag blir lugnare. Får känna efter lite mer där, tror jag.

Ytterligare en nykter dag och det känns fint iallafall. Jag är tacksam för ditt stöd, Ironwill.

Aine
Regler

Han är inte så dum den där IW :) han får en att tänka till både en och två gånger.Eller ännu fler.
Att sätta regler och stenhårt hålla sig till dem är ett råd han gav till mig. Jag tror på det.
Och så får man peta runt lite i huve't och försöka hitta den man är.
Ha en fortsatt trevlig helg. Kram

Denlillamänniskan
Det har varit en bra, men

Det har varit en bra, men sorglig helg. Bra på så sätt att jag varit måttlig och vaknat tidigt utan bakfylla. Men sorglig så till vida att jag varit väldigt ledsen. Jag tänker tillbaka på mitt äktenskap och inser att det inte gick, eftersom jag har ett stort behov av snällhet i nära relationer. För mig är snällhet inte att vara till lags eller undvika diskussioner, utan respekt och hänsyn. Att ta hand om sig själv och ta ansvar i livet är också att vara snäll. Att lära sina barn att ta hand om sig och att ta ansvar för sitt liv och sin ekonomi är också att vara en väldigt snäll förälder. Höra av sig och fråga hur de mår, är att vara en snäll förälder. Inte att gödsla barnen med pengar och grejer, samtidigt som de inte har så mycket krav på sig.

Så när jag är snäll mot mig själv, så gödslar jag mig själv inte med att köpa grejer eller äta mycket och dyr mat. När jag är snäll mot mig själv så tar jag ansvar i mitt liv och tar hand om de som är beroende av mig. Mina barn är stora, men jag har mina djur att ta hand om.

När jag är snäll mot mig själv, så håller jag mitt hem städat och fint. Sköter min motion och min kost. Bejakar min sorg och tillåter mig att gråta och snora.

Men fy satan, vad skönt det skulle kännas att slippa vara ensam i den här snällheten och ansvarstagandet. Jag försöker vänja mig vid tanken på ett ensamt liv och tänker att det kommer att kännas bättre så småningom. Att jag kommer att finna glädje och sinnesro. Så småningom.

Jag önskar mig själv och ni som läser detta en fin dag där nykterhet är ett mycket bra sätt, att ta hand om sig själv och vara snäll mot sig själv. Jag har hittills skurit ned min alkoholkonsumtion rejält.

Denlillamänniskan
Gud hjälper den som hjälper sig själv, heter det.

Och jag hoppas att det verkligen är sant. Det måste vara så.

EnsammaPappan
Hej igen,

Nej, jag såg inte din tidigare kommentar i min tråd som någon anklagelse alls! Som du säger, kanske är det så att inte alla med alkoholproblem är svin? ;)

Men varför skulle du behöva vara ensam? Du skrev att du är medelålders - då har du ju ett halvt liv framför dig att dela med någon. Se så, ut och dejta nu! Drick bara inte för mycket ;).

Denlillamänniskan
Tack för uppmuntran och

Tack för uppmuntran och kommentar, EnsammaPappan. Dejting är inte att tänka på. Har just skiljt mig men umgås vänskapligt med exmaken. Där bjöd du mig på ett smil, minsann!

Ensamhetskänslorna är något som jag fått hantera av och till genom livet. Är en rätt känslig människa, så när jag inte mår bra, blir det lätt att jag isolerar mig för att jag inte riktigt orkar med. Fördelen med det är väl att jag tar mig tid att känna efter och reflektera, vilket ger mig nya krafter, när den akuta hjälplösheten tonar ut.

Du vet, alla kvinnor ringer inte direkt bästa kompisen och lättar hjärtat ;) Men jag hade ett fint samtal med exmaken ikväll, och det känns bra. Även han har minskat sitt drickande radikalt, vilket gläder mig.

Sidor