Hamnade här då jag bestämde mig igår för att nu får det vara nog. Jag som alltid varit målfokuserad, social, en glad förälder och partner. Vad hände? Jag vet exakt vad som hände, jag fick nej på en bukplastik, jag fick inte ett jobb som jag så gärna ville ha, jag hade många kämpiga år ensam med mina barn.
Ensamheten på kvällarna då jag kämpade med diverse jobb och hushållsarbeten och ledsamheten över att inte få den op jag tränat och kämpat för så länge behövde fyllas med något och vin funkade ju, socker funkade inte längre.
Karriärsbakslag - vinet hjälpte mig ännu mer och ja hela karusellen var igång. Nu föraktar jag mig själv, känner mig som en dålig förälder till mina barn, går upp i vikt, ja allt det där. Skammen och misslyckandet sitter som fastnålad i bröstet. Trots att vinandet eskalerade efter karriärsbedslaget så har jag lyckats klättra uppåt jobbmässigt. Arbetet är min tillflyktplats. Där mår jag bra, är högpresterande och får alltid högsta lönepåslagen. Tänker aldrig på alkohol när jag jobbar, bara när jag sätter mig i bilen hem. Först mat, sen mitt älskade vin, min allra bästa vän!
Nu har jag bestämt mig och jag kommer behöva skriva mycket, fråga massor och jag har läst massor med trådar idag! Ni inspirerar! För mig är det dag 2 utan vinet och huvudvärken är hemsk! Ungefär som bör man detoxar sig från kolhydrater i stort. Hur länge brukar den hålla i sig och vad kan jag förvänta mig mer?
Kram från mig!

Välkommen igen?
Vi kör vidare och peppar varandra för vi har inget att förlora men massor att vinna☀️??

Kramar
???

Jag har saknat er här! Ni ger det stöd jag behöver och måste ha för att hålla mig på banan ?
Tusen varma kramar till Dig ?
//PimPim ☀️

som vanligt lite dubbelt det där. Önskar förstås att det gått bra ändå, men hade känslan av att det inte gjort det, då du försvann ett tag. Tyvärr har man hängt här tillräckligt länge för att (oftast) känna igen vissa mönster, inte minst genom mina egna.

Orkade inte ta emot dig med mer än ett hjärta första dagen. ? Mådde som du vet riktigt dåligt just då, men blev verkligen glad av din hälsning.

Ska snart i väg på äventyr, men vill iaf skicka lite hopp och omsorg. Nu tar vi nya tag.

Massor med kramar

... för min särbo... jag har gråtit och gråtit massor och han tog mig i sin famn och sa:
Jag älskar dig oavsett och vill du vara nykter så är vi nyktra tillsammans ❤️

En sån lättnad för mig! Han är guld värd och jag behöver inte smyga mer! En stor börda har lättat från mina axlar och jag känner mig friare än någonsin - samtidigt har jag en man vid min sida som vill hjälpa mig till hundra procent. Lyckligt lottad ?☀️ Min älskade finns här för mig, varför har jag varit så rädd i så många år för att berätta sanningen?

Nyper mig själv i armen ikväll ??✨ Ja det är sant... nu kanske det blir lättare för mig att hålla mig nykter... han kan säga stopp och jag lyssnar på honom! Samtidigt finns NI här och det är just NI som hjälpt mig hittills. Nu har jag ytterligare en som kan hjälpa mig ❤️

Vinäger - vi gör detta tillsammans och jag finns här alltid! Vi finns här för varandra - oavsett och villkorslöst! Kram fina du ❤️

Kram PimPim ☀️☀️☀️

Återigen visar det sig att när det stora mörka spöket släpps ut i ljuset så är det långt ifrån så förskräckligt som man trodde... Så skönt för dig att du äntligen blivit av med hemlighetsmakeriet. Särbon får en guldstjärna :)

Så kul att se dig tillbaka PimPim! Jag försvann också härifrån, blev för jobbigt att läsa och skriva men oj vad jag saknade allas peppande och kämpande. Skillnaden var ju att du lyckades med 100 dagar men inte jag. Just nu snurrar det alkohol i mitt huvudet typ dygnet runt. Inte så att jag dricker dygnet runt utan försöker hitta meningen med att inte dricka. Den ekvationen är ju egentligen ganska enkel men samtidigt vansinnigt svår! Jag vill verkligen klara 100 dagar också och sluta röka. All rökning förknippas med vin för mig, röker aldrig annars!

Hur som helst! Härligt att ha dig här igen och jag hoppas vi "ses" mycket i sommar! Kram

Tänk, den ekvationen snurrar i mitt huvud också just nu... Varför avstå alkohol. Jag försvarar mig med ”För att jag har bestämt det!” men det håller ju inte i all evighet. Man är ju inte sämre än att man kan ändra sig, och allt det där...

Som jag saknade dig när du försvann ??? men jag vet ju orsaken och förstår dig! Vi får försöka stötta och kämpa ihop... jag är en beroendemänniska. Så lände jag har vinet till hands behöver jag inte godis eller snacks, men lägger jag av med det kommer det suget tillbaka i kopiösa mängder men jag har aldrig behov av samma samtidigt.
Förstår att du kämpar mot två saker men jag tänker så här... du kan inte ta bort båda samtidigt. De ger dig två olika slags kickar. Ta en sak i sänder och den dag då du känner dig stabil med det ens kan du först påbörja det andra. Om du ska lyckas med båda samtidigt behöver du en jävligt bra samtalsterapeut...
Önskar jag hade en sådan... eller en personlig tränare som kunde aktivera mig 24/7 så jag kunde få total fokus på mat och motion istället för på vin och ”inköp av vin” och ”när ska jag kunna dricka mitt nästa glad utan att behövs köra på barn”.
Detta jävla planerande i vardagen som tar så mycket tid från allt annat jag KUNDE gjort!
Måste få fokus, måste få mer hjälp...
Hur gör man? Hur går man till väga?

Kram PimPim ??

... för din skull. Att du tog mod till dig och berättade. Kommer ihåg att vi pratade om det i min tråd för ungefär ett år sedan. Men bättre sent...

Vilken fin man du har i ditt liv. ?

Vi hjälps åt här också förståd. Håller varandra uppe. Hela det nygamla gänget och självklart alla andra som vill hänga på. Nu kör vi.

Kram

Du är så klok! Och tack för dina fina ord! ?
Har upplevt lite ångest idag när jag övningskörde med sonen... (finns att läsa hos Mirabelle)
Känner att jag är på tok för stissig nu... älskade mig själv mer i feb-mars... var så harmonisk och positiv då.
Dottern har dock fått mig på mysiga tankar idag... en liten kissekatt till ? Detta får mig utsökt att tänka på att jag kanske kommer bli en sån dör crazy cat lady ?????

Kram PimPim ☀️

Jag kan inte ta bort båda sakerna samtidigt. Pratade med min kurator och hon sa detsamma. Tanken var god men alla som säger så har rätt. Jag tror allt kommer att ge sig efter ett tag då, eller hoppas att det ger sig såklart. Igår körde jag ett riktigt svettigt träningspass, så skönt! Jag ska iaf kämpa kämpa. Ha en fin dag Kraaam

Fina du, hoppas allt är bra. ? Skickar dig styrka att orka möta ångesten utan att bedöva den med några glas.

Massor med kramar

Fina Pim-Pim vi började ju året så bra! Ja är på samma nivå som dig (sämre kanske) firade in semestern rejält o druckit säkert två vinare om dagen i en vecka. Varför o varför gör man sig själv så illa? Man var ju på så god väg fattar inte varför jag sumpade det? För att jag skulle känna mig lite normal? Vad nu det är? Inte genom att bälja i sig vin det är inte normalt...varför fortsätter man? Hoppas det går bättre för dig nu med särbon som är med på noterna ? min sambo är mer eller mindre nykterist men det hindrar inte mig att dricka...sjukt! Önskar dig o mig en skön härlig avkopplande sommar o semester utan alltför mycket (om alls) drickande ? kram kram ??

Hoppas allt är bra med dig. ?

Vet inte om du läser här, men vill berätta att jag skickat ett meddelande på Messenger till dig. Lätt att missa om du inte brukar ligga in på AH-kontot.

Kram

Som jag saknat er!!! Och som jag behövde kikat in här tidigare men jag har behövt mycket självpepp och förberedelser. Jag har rensat ut all alkoholhaltig dryck från mitt hem så när klockan slår 00:00 finns inte en droppe här hemma! Tjoho!!!
Sonen fyller 18 på lördag så jag har lite städning att göra medan jag upplever den värsta abstinensen med svettningar, huvudvärk och illamående. Det ska jag fixa! Helt klart ✌?✨

Hur går det med er alla? Uppdatera mig!

Kram PimPim - kärlekstrollet ?

Vad kul att höra från dig!!
Du får gärna berätta vad som hänt sedan sist ?
Hoppas allt är ok och så önskar jag dig såklart ett Gott nytt år ??✨???
Kram ?

Fibblan

Klart du fixar det här'a?!

När du bestämmer dig är du ostoppbar ??!
Vi hjälps åt, i vanlig ordning☺️!
Kram igen och heja dig för ditt kloka beslut ?!
/Fibblan ?.

... egentligen inte så mycket mer än att jag begravt mig i arbete och att i somras så hamnade mina barn i slagsmål med varandra så jag gjorde en orosanmälan på oss. Just för att få hjälp och stöd från soc. Vilket jag fått, men jag kände mig så ensam i det hela så återigen blev vinet min bästa vän, min snuttefilt. Nu har jag ”gosat” klart med den och imorgon är början på mitt år, PimPims år!!!! ✨??✨

Om jag ska leva helnyktert måste jag ha någon jämte mig som också vill det. Punkt. Jag kommer i varje fall göra det nu och om min andre hälft fixar det återstår att se. Han dricker givetvis inte som mig, men när han väl dricker så blir det för mycket, och ”fylla” tycker jag inte om. Det äcklar mig...
Och givetvis äcklas jag av ,mig själv också, men jag blir ju inte full på det sättet. Jag blandar inte vin, sprit och öl. Jag håller mig till mitt rosé och bubbel. Från och med imorgon är det endast bubbelvatten som gäller, återigen, och vill jag festa till det lite blir det på sin höjd Loka Crush ?

Jag vill bli stark igen. Och jag hoppas jag lyckas! Behöver verkligen ert stöd för jag är inte så stark, men väldigt beslutsam. Familjebehandlingen fungerar bra tack och lov och barnen sköter sin skolgång och jag mitt jobb men känslan av väggen är nära... och alkoholen håller på att ta över mitt liv just nu och MITT LIV, är inte alkoholdjävulens liv, utan MITT BARA MITT! ??✨

Kram PimPim ?