Härligt med beröm från jobbet, det stärker. Visst är det tufft när anhöriga mår bra. Tänker också att det kan vara bra att ha någon att fokusera på, men som Soffi säger, glöm inte dig själv. En balansgång det där.

Kram

Vinäger och soffi för svar? nej jag lovar ska ej glömma mig själv. Var och köpt ansiktmasker och ny nattkräm som ska smetas på ikväll när lugnet har lagt sig(barnen sover) haha härligt. Idag har varit en toppendag! Bra på jobb. En del att göra men bara roligt. Var på en föreläsning och fick lite förväntansångest för en sekund sen tänkte jag åter igen.Du ska inte få ta mig denna gång o det hjälpte otroligt. Precis kommen hem från jobb, barnen är hemma och allt är frid. Snart ta en långpromenad med vovven. Ganska kyligt ute måste jag säga tyvärr men hösten kommer ju varje år och tittar man riktigt noga så är det faktiskt ganska vackert att se träden sakteliga byta färg från grön till gulorange? ha en fin nykter tisdag alla kämpar?kram

:e dagen idag! Känns bra än så länge. Tidigt att säga men kaffet smakar återigen sååå gott. Igår när jag kom hem som jag skrev så var jag lugn och glad men efter den älsdstas 3:e spydiga kommentar (lilla tonåren) för dennes mobil inte fungerade som den skulle så var jag inte så glad längre. Tänkte att nu hade jag absolut tagit några glas vin o blivit gladare. Men det gick över, vi sa förlåt till varandra och kramades. Kändes bra. Vinet var som bortblåst. Så där ser man att dessa små "stressmoment " kan vara triggers trots att det är en helt vanlig dag för de allra flesta! Igår kväll när jag skulle släcka lampan var jag lite rastlös i kroppen men jag somnade ganska snabbt o sov hela natten? Tjohoo. Ta hand om er och tänk efter mer än en gång när man utsätts för dessa vardagliga små stressmoment att det går över och morgondagen är sååå värd det. KRAM ???

att kunna parera de små stressmomenten. Att reda ut dem innan det blivit nån stor grej, för jag tror nu att det där vinglaset på sikt får de där småsakerna att växa.

Och, Grattis! till god sömn - såå skönt!

7 idag och vaknar efter en helt okej natt för en 30min sen och nu slog det mig. Det är ju fredag idag och inte en tanke på vin när jag var uppe först . Känner en annan känsla ikroppen idag än förra veckan(en lugn o skön sådan) Annars brukade jag börja tänka till kaffet att ikväll är det "myskväll". Vad ska vi ha för vin till maten idag? Men inte idag,vet hur jag mådde förra lördagen efter mitt lilla men dock besvikna snedsteg. Ha en härlig fredag ???(tror solen skulle titta fram idag) kram

Vågar mig på att säga grattis till en vecka några timmar i förskott, för ditt inlägg andas så mycket positivt att jag är övertygad att du fixar fredagsmyset utan alkohol.

Ha en härlig fredag (i solen) du med!!

Soffi?? för dina stärkande ord. De behövs oavsett hur stark man känner dig. Ha en underbar dag o helg så ska jag uppdatera det första jag gör imorgonbitti? kram

Vecka sedan på dagen jag drack a.
Tjohoo?? Så härligt att vakna upp en lördag och vara pigg.Faktiskt sovit 8,5timme. Kan inte fatta det. Kommer inte ihåg senast! Idag blir kanske en lite tuffare dag då jag ska åka och träffa min anhörig som inte alls mår bra i livet som jag tidigare skrivit om. Men det ska inte få mig att dricka. NEJ NEJ! Idag ska oxå vara nyktert. Kram på er alla som kämpar och stöttar?

Jag blir så glad för din skull! 1 vecka och du mår bra! Grattis igen!

Hoppas att du känner att du kan vara ett bättre stöd till din anhöriga som mår dåligt nu när du mår bra. Jag säger inte att det kommer att bli mindre tufft, men att du kanske, kanske kan få insikten om att genom att ta hand om sig själv så hjälper man andra bättre.

Önskar dig allt gott!

Bästa Soffi för du svarar i min "dagbok" . Det uppskattas verkligen ? sitter här bu och har faktiskt en bra samtal. Skönt. Ha en fin Lördag.?

Att jag klarade 7dagar sist. En hel vecka. Har inte skenat sen sist. Dragit ner rejält vilket är bra. Nu är jag tillbaka på banan starkare än nånsin känns det som. Dag 4 idag. Skulle börja i söndes men på nyår slank det ner några glas vin. Men tänker inte hänga upp mig på det! Nu kör jag. 2020 ska bli mitt år där jag hittar tillbaka till mig själv särskilt mentalt! Ska ge mig nykterhet under en längre period. Börjar med en månad för att inte sätta ribban för högt men har nog inte kännt mig mer motiverad. Som sagt 3:e dagen igår och vi hade redan gäster och det dracks friskt. Så skönt att sitta där nykter och jag tom sjöng vilket jag knappt gjort nykter och speciellt inte inför andra. Härlig känsla. ?? vaknar pigg och fräsch och snart väntar en långprommis med hunden. Kram på er alla som stöttar och lyfter andra?? härlig nykter lördag ser jag fram mot?

Bara att se framåt! Heja oss?
Tror grejen är att aldrig dricka det där första glaset... Hm. Det längsta jag klarat är 3 månader. Då hade jag ett annat mål, att gå ned i vikt. Nu är målet att få tillbaks mitt liv?

Nu sjunger vi vidare... Tänk vad vi skall växa som människor när vi inser hur mycket vi kan utan alkohol.

Kram! Ha en fin dag???

Dök över mig för en stund men tänkte att det är helt okej för så är det för alla. Tänkte att idag lyckades jag gå in i en affär med hela familjen utan att få panik(har panikattacker) sååå galet skönt. Ett lugn är över mig ändå. Har inte kunnat det på 2veckor. Fruktansvört den där förväntansångesten att tänk om jag får en panikattack????Tog en dusch och körde barnen till affören så de kunde köpa godis. Känns så bra. Hem och titta på en film sen. Ljuvligt! Ha en fin helg alla kämpar??

Några timmar idag. Kändes bra och jag satt och tänkte. Snart ör det en vecka igen. Fan vad bra jag är. Så lugn i kroppen,känner ingen stress. Ledig dag imorgon så då blir det att sitta länge med kaffet och bara njuta ?har försökt ha längre uppehåll flera gånger men denna gången känns det faktiskt annorlunda. Bättre,motiverad på ett annat sätt. Ibland tror jag nästan man måste försöka flera gånger innan man fattar grejen!! Härligt? Nu kör vi nyktert ett tag till??

Man är också med på tåget. Såå härligt. Han har ingen ångestproblematik men har älskat att ta sina öl på helgerna och ibland på vardagarna men han sa att han börjar tröttna på det så nu kör vi tillsammans en nykter period? dag 6 idag för mig,snart en hel vecka. Skönt. Sover ovanligt bra om nätterna. Hade grava sömnproblem för bara några månader sedan men plötsligt en dag vände det. Tror det har och göra med att jag skapat en rutin. Melissa dream 1 timme innan läggdags och min "sömnmusik" . Hjärnan behöver rutiner för att förstå att nu är det tex dags att sova. Inte konstigt att hjärnan ville ha vin när den rutinen var igång. Bläää ännu en nykter dag ska jag lägga i vinstpotten för det är verkligen en vinst att vara just NYKTER vakna utan ångest,bättre tålamod,inte rädd för småsaker. Hanterar stress mycket lättare än tidigare. jag njuter verkligen. Hoppas ni alla får en härlig nykter dag idag??

...en bredvid sig som heller inte vill dricka. Det är så skönt när man delar på en Loka istället för en flaska vin. Smakar lika bra och tusen gånger bättre för hälsan ?

Ta hand om er!

Kram PimPim?

Vecka idag! Känns riktigt bra. Inte alls jobbigt. Tankar har konstigt nog inte varit där mer än ett par gånger. Känns redan som en ny vana att inte dricka. Undrar om det kommer ändras?! säkerligen flera gånger men nu känns allt så bra. Vaknar utvilad och fräsch varje dag utan större ångest. Kan inte bli bättre ? nu kämpar vi på alla. Vet många är med på nyårsdagsståget???kram

Träning har alltid varit en stor del i mitt liv men sen jag fick barn har det inte blivit supermycket. Jo när lillan var liten körde jag spinning som en galning. Idag har jag tränat för första gången på hur länge som helst. Har liksom varit rädd för att träna för när min ångest har varit som värst har jag fokuserat så mycket på mitt hjärta vilket gjort mig livrädd när pulsen går upp även om jag vet att det är bra för hjärtat med just träning. Såå skön känsla i kroppen. Jävla alkohol?Endorfiner som jag inte visste jag hade. Ska nog lägga in några fler pass i veckan. Tjohoo är så taggad? och till er med ångest som ni försöker dämpa med a vill jag säga att det går att må bra på kort tid. Tro det eller ej. Men sån extrem obehaglig ångest jag hade bara för drygt 1 vecka sedan går inte att förstå. Kram på er alla kämpar??