Den här gången klarar jag det!

720 inlägg / 0 nya
Senaste inlägg
Knaskatten
Dag 85

Med nykterheten går det fortfarande strålande! Sitter här och sörplar på en tonic.. Men med stressen har det inte gått bra, tyvärr. Har inte haft en minut över, och har således inte tränat heller. Har sovit alldeles för lite och flängt runt på jobbet. Usch! Inte okej!
Jag får väl bara försöka ladda batterierna lite i helgen. Så gott det går, för kommer att behöva jobba lite också... Är så trött på det här ekorrhjulet nu, faktiskt. Gnäll, gnäll. Haha!
Skönt med fredag i alla fall. Stort tack för hälsningarna, Fibblan! Hoppas att du har det superbra och nyktert och glatt!

Fibblan
👏100 dagar närmar sig med stormsteg 👏!

85 dagar!! Det är så häftigt 💪💕!
Och jag hör ju hur du jobbar hårt på andra förändringar också! Men det är ju allt annat än lätt.. Det där ekorrhjulet..att hitta en kil och flika in i snurret, det är enklare sagt än gjort..phu.
Men du är på G! Första steget måste ju vara att du gör precis som du gör. Ställa sig bredvid, titta på hjulet som bara snurrar på och så kommer du hitta var du kan moderera med, för att det ska sakta ner lite. Nu närmst är det ladda batterierna som gäller🔋! Låter som en bra plan👍😻!
Jag har det bra! Trött, men glad över min nykterhet och att äntligen känna att jag är motiverad till 1000 igen😊!

Stor kram🤗!
Fibblan.

Knaskatten
Dag 86

Tack Fibblan! Du är så himla stöttande och peppande. 💕
Jag har till och med jobbat i dag, trots att det är lördag. Nu på kvällen fick vi ut och åt på fin restaurang. Mannen drack vin till, men jag beställde in kombucha istället. Fick ett litet styng av avundsjuka, men det gick över fort. Kombuchan var god, kostade betydligt mindre och det var skönt att köra hem sen. Och sitta här nykter och stolt och nöjd.
På stadiga steg mot 100, alltså. Känns fantastiskt!

Fibblan
Stadiga steg 👣

Fint att höra👏!
Ett litet styng av avundsjuka, är ju inte konstigt alls. En gammal rest, från ett annat sätt/det vanliga sättet att se på vad det där glaset står för. Avkoppling, njutning. Men vi som har glidit lite längre ner i den slippery slopen, är ju sällan nöjda med ETT glas ändå..
Märks vilken bok jag läser nu va..🤣! Tog äntligen fatt i det. Precis den rätta hjälpen i hjärntvätten - så stort tack för tipset 😘🙏!

Fantastiskt bra jobbat ikväll💪!
Nykter, nöjd och stolt - så ska det va😻!
Nu kan du sova riktigt gott!
Stor kram
/Fibblan 🌼

Knaskatten
Dag 87

Åh vad GLAD jag är att den boken är bra för dig också! För mig var den så avgörande, men det är ju olika hur man reagerar på saker. Jätteglad för din skull, Fibblan! Fortsätt hjärntvätta dig och kämpa på!
Jag har haft en fullspäckad dag. Var på ett släktkalas med en släkting som var jättebakis och verkligen såg risig ut. Han kändes så äcklig. Jag kände att det är SÅ SKÖNT att vara över det där. Jag blir en bättre person av att inte dricka, har större självrespekt och tycker om mig själv mer. Och fy tusan för att må sådär risigt och se rödmosig ut. Nej usch. Aldrig mer.
Ska precis sätta mig och ta tag i en massa jobb som ligger. Huuuu. Tror att det lugnar sig om några dagar - hoppas, för jag orkar inte med det här tempot!

Fibblan
Hihihi😅 - synd för honom..

..men bra som en liten påminnelse av vad du slipper nu🙏! (Och jag☺️)
Egentligen vill man väl snarare gråta än skratta åt det hela. Boken har verkligen hjälpt till att skifta perspektiv och jag känner som du, att för var dag nu, fyller jag på med mer självrespekt istället för vin..😊👍!
Hoppas verkligen att det kan lugna ner sig på jobbet, de närmaste dagarna nu🍀!
Stor kram!
/Fibblan 🌼.

Knaskatten
Dag 88

Återigen SÅ GLAD att du har samma nytta av boken som jag har haft! Underbart, ju!
I dag festade jag till det med kombucha på kvällen. Det har verkligen blivit min nya, unniga last. Det där jag lyxar till det med när jag behöver ha det lite extra härligt. Men utan några bieffekter! Det är ju för tusan nyttigt!!
Det enda som är dåligt är priset, som sagt. Huuu..
Vi ska snart fixa om lite i köket här hemma och få lite större, och DÅ tänker jag att jag ska börja brygga egen kombucha istället. Ska bli kul.

Jobbet ja. Sitter här och jobbar i detta nu. Fy bubblan. Jag ger det ett par dagar till, sedan MÅSTE det lugna ner sig. Annars slår jag näven i bordet. Nu ska jag prioritera mig själv och min hälsa.

Picklad
Bra jobbat!

Har läst hela din tråd och känner igen mig så väl. Fantastiskt att du klarat dig så länge nu. Skulle vilja skriva så mycket mer men orkar inte just nu. Är hemma pga stress sen igår. Tänkte bromsa i tid denna gång.
Jag drack senast i måndags efter en helvetes dag på jobbet. Är så trött på detta och ska försöka sluta, men har inte mycket hopp.
Kämpa på! Du är fantastisk!

Fibblan
Brygga eget..👍

Hej du fina Knaskatt!
Låter underbart med nytt större kök - mer plats för små och stora goda projekt..😋!
Som du vet är jag också en sucker för kombucha, och var ju på gång med att försöka mig på att göra min egen. Men sen kom alkoholen emellan (bl.a..) och med den försvinner både energi och lust att göra saker, annat än det mest nödvändiga..typ.
Skönt jag är ur det igen - en gång
för alla nu..💪🙏🍀!
Ang. din jobbsit. - precis som du själv tänker låter den ohållbar i längden. Tycker du gör helt rätt i att ge det ett par dagar till MAX! Du och din hälsa är prio 1 😍!
Stor kram
/Fibblan 🌼.

Knaskatten
Dag 90

Oj vad tiden går - redan dag 90. Hurra för det! Tio dagar kvar till tresiffrigt...

Picklade, vad fint att du har läst igenom min tråd! Jag har själv inte orkat göra det på länge. Och tycker att jag mest skriver så himla trist. Är bara inne här och rapporterar om att det tuffar på just nu. Men hellre det än några spännande fyllehistorier i alla fall! Några såna vill jag inte ha mer.
Det är ju JÄTTEBRA att du inte har druckit sedan i måndags. Varje dag utan är en seger och ett steg i rätt riktning. Om du har läst hela min tråd vet du redan vad jag kommer säga, men jag rekommenderar hjärntvätt. Få dig själv att inte vilja ha skiten, att inte längta. Annie Grace böcker. Läs dem!

Fibblan, tack för att du fortsätter peppa. Du är så gullig! Och jag tycker att du är jätteduktig! Du känns mer bestämd på något sätt den här gången, tycker jag. Jag tror på dig!

I dag har jag faktiskt haft en LUGN dag på jobbet. SÅ SKÖNT. Leker till och med med tanken på att jobba hemifrån i morgon och verkligen få en paus. Vi får se - kanske. Snart är det hur som helg, och lite längre sådan än vanligt med halvdag på fredag. Jag ska åka och hälsa på mina föräldrar över helgen, och i vanliga fall brukar det bli drink och vin. Jag har inte berättat för dem att det inte kommer att bli något sånt för mig den här gången, men det känns inte som några konstigheter. Jag känner mig stark i beslutet och tror att de nog bara kommer att tycka att det är bra att jag tar hand om mig.

Knaskatten
3 månader

Hallå!!! Tre månader. TRE MÅNADER!
I smyg har jag haft två mål: 3 månader och 100 dagar. Nu är första målet avklarat, och det andra ligger bara sju dagar bort. Då flyttar jag över till ”Det vidare livet” istället. För det är nog där jag hör hemma. Jag känner mig bekväm i nykterheten och beslutet och har inte vacklat en gång. Och nu har jag ”kommit ut” inför alla viktiga i mitt liv, såväl familj och vänner som kollegor. Jag känner mig liksom klar med min första period och redo för nästa: att bara tuffa på.
Om några dagar. 😸
Är och hälsar på föräldrarna nu, och märker att de faktiskt dricker ganska mycket. Att jag nog har lärt mig av dem, det här att alkohol hör till livets goda. Den där felaktiga sanningen. Tror att de nästan blev lite ”besvikna” att vi inte skulle dricka vin tillsammans, men de visade det i alla fall inte. De är oftast väldigt stöttande och kärleksfulla människor, så även i detta. Och jag tror att de, innerst inne, fattar. Att det är rätt beslut för mig och kanske vore rätt för dem också egentligen.
Nå. Skönt känns det i alla fall! Tre månader! ❤️❤️❤️

Mirabelle G-S
Heja Knaskatten!

Härligt att kliva över tremånaderströskeln 😊 Bra jobbat! Fint att du har fått fotfäste i nykterheten, och kommit till punkten då du är öppen inför omgivningen med det. Det blir så mycket lättare att avstå alkohol när man har talat om för alla att man ska hålla sig nykter. Ha en fin kväll!

Fibblan
Stort GRATTIS vännen😽!

Vi tänker lika, har också mina "smygmål" 😆! Vi ses i "det vidare livet forumet" om ett tag. Jag ska bara undan för undan etablera mina nya vanor här. Precis som du gjort så bra 💪!
3 månader - FANTASTISKT 🏆!
Och tresiffrigt runt hörnet 🙏💕!
Vad ska du smälla till med som belöning? Du är så värd en härlig treat av ngt slag😻!
Stor kram
/Fibblan 🌼.

FinaLisa
Wow, du gjorde det!! 🎉🎈

Knaskatten, jösses vad grym du är 🏆
Nu har du verkligen gjort dig förtjänt av en riktig saftig belöning, vad det nu kan tänkas vara🤔
Så härligt att du visar vägen för oss andra i kvintetten 😃
Så småningom så samlas vi också förhoppningsvis i "Det vidare livet" och kan dela glädje och bekymmer.
Nu väntar vi på 100-dagen😊

Kramar
💙💛💚

Ensam1984
Grattis till 3 månader,

Grattis till 3 månader, avskyr ju ordet grattis i detta sammanhang för det ger inte dig tillräckligt kredd för ditt jobb. Det är ordet för att fira något som kommit av sig själv. Men i det svenska språket finns inget bra ord att använda - starkt jobbat, grym du är - är ju vettiga men inte firande nog för att visa hur jädra häftigt och avundsvärt det är.

Och vad kul att höra att du kommer över till oss i "Det vidare livet" vid 100 dagar. Jag hade precis samma mål. Det är betydligt lugnare i den tråden, men på något sett så fick jag ett lugn efter 100 dagar. Hade panik precis före men efter har allt gått som på räls - med A iallafall :)

Knaskatten
Dag 95

Tack för grattis och hurrarop! 😸😸😸
På något sätt känns det inte så välförtjänt: jag har ju inte kämpat! Det har inte varit jobbigt den här gången, utan enkelt. Konstigt nog.
Men jag blir superglad för peppen ändå, så klart!
Firande, ja. Hur firar jag en sån grej? Kanske genom att unna mig något. Jag har länge gått och smygdoftat på en ny parfym. Har haft samma doft i nästan 15 år, och hittade för nästan ett år sedan en värdig efterträdare. En med samma noter, men lite mer utmanande och mörk i tonen. Kanske är det nu jag unnar mig den? Betydligt dyrare än min vanliga parfym, men jag har ju sparat in på vinet på sista tiden (vi nämner inte här att jag nog har lagt ungefär motsvarande summa på kombucha...).
Så får det bli! Jag slår till i morgon på lunchen. Because I’m worth it.
Ikväll blir det indiskt här hemma, och alkoholfri öl förstås. Festligt! Har haft en relativt lugn dag på jobbet och har verkligen fått sova ut i helgen, så nu är stressnivån låg. Så skönt! Ska försöka hålla kvar den där även framåt.
💞

Pellis
Trumpetfanfar 🎺🎺🎼

Men wow Grattis! Så grymt bra jobbat! Köp parfymen nu! Lova mig det! Du är värd den och så mycket mer. Kraaam 💕

Knaskatten
Dag 96

Här sitter jag och doftar gott på jobbet. Gick på lunchen och slog till på den där parfymen. Känns SÅ bra.
Bara fyra dagar kvar till tresiffrigt nu.... 💞

Fibblan
Hihihi 💝 !

Så bra gjort 😘!
Känner mig så glad för din skull och att du unnade dig, denna härliga present till dig själv!
Du är såå värd den!
Kram
/Fibblan 🌼.

Vinäger
Du är så bra

Ville bara säga det. Tack för att du går långt fram och visar andra vägen. 💗

Keep up the good work!

Kram

Strulan65
Bra jobbat 💪🙏❤️

Härligt att följa dig// kram Strulan💪🙏❤️

Knaskatten
Dag 98

Fibblan, Vinäger, Strulan, Mirabelle, Pellis, Ensam, FinaLisa... TACK för er pepp. Ni är så fina, och det hjälper verkligen att bara få en liten rad och att veta att ni läser min (i min värld rätt ointressanta) tråd.
Jag kör stadigt på mot mina 100... Det går fint framåt, och det känd vant att bara vara en sån som inte dricker numera.
Men häromdagen bokade vi en vinterresa. Jag hatar kyla och mörker och brukar försöka komma iväg på i alla fall en veckas sol och värme mitt i vintern varje år (förlåt, klimatet!!!!). Herr Knaskatt frågade "Hur ska du göra då? Ska du inte dricka?", och då tvekade jag faktiskt. Jag förknippar semester och resor så mycket med alkohol, och det är ju en av de sakerna jag inte har gjort nykter än. Det känns liksom som att jag måste klara av sakerna första gången för att jag ska känna mig lugn med dem... Middag med vänner, äta på restaurang, affärsmiddag, jobbfest... Det har jag fixat, och det känns bra. Men nu har jag Nyårsafton och semester framför mig som jag behöver "klara av". Det är förstås en bit kvar än, så jag har tid på mig att hinna förbereda mig. Läsa mina böcker och "hjärntvätta" mig lite till så att jag faktiskt inte VILL dricka just där och då.
Det är ett pågående arbete, det här, märker jag. Något jag kommer att behöva fortsätta jobba med, trots att det har gått så himla över förväntan och lätt hittills.
Jag får uppenbarligen inte sänka garden och slappna av, för rätt vad det är kommer lilla alkoholrösten och viskar i mitt öra att det väl inte är hela världen heller.
Nå. En dag i taget. Två dagar kvar till trebent.

FinaLisa
Så spännande 🤗

Knaskatten, du skriver inte alls ointressant, tvärtom är det alltid en fröjd att få dela din vardag och veta att du klarar den utan alkosuget.
Du är ju faktiskt den som sitter allra främst i tåget 🚂😁 av vår ursprungliga kvintett!
Grymt att du snart är där 👍 100 dagar wow!!

Vad gäller framtida ej vardagliga tillfällen så tänker jag att du mentalt måste förbereda dig på att inte dricka.
Inte ta semester eller helgdagar som förevändning att få dricka
För du vill väl egentligen inte dricka, eller hur?
Förlåt, jag vill inte vara fröken Rättrådig och säga till dig vad du ska göra....men tänk dig för kära Knaskatten.
Ger man alkoholdjävulen en lillfingernagel så tar han oftast hela armen👿
Vi vet ju detta och jag tänker så här:
Kanske man ska satsa på ett helt år vitt för då har man ju testat alla helger, födelsedagar, semester osv utan att dricka...🤔
Bara en tanke 🤗
Ha en skön fredag och spinn vidare på den tanken fina katten🐈🐱🐾

Kramar
💙💛💚

Fibblan
99..🎉

En liten smygraket, så här
innan tolvslaget..🤣😘!

Du är så jäkla grym!!!

Ang. dina tankar i senaste inlägget, så låter det som du har en perfekt plan i att ösa på med lite mera hjärntvätt inför resan👍😘! Och jag tror det ligger mkt i det du säger om att varje nytt tillfälle utan, där det tidigare varit självklart är en utmaning i sig. Oavsett vad du bestämmer dig för, så kommer det att bli så💪!
Så det gäller väl att ta en ordentlig funderare på hur du vill lägga upp det när ni är iväg, precis som du redan börjat göra 🤓!
Och jag vet vad jag röstar på iaf..😘
Hade varit underbart att få vara med när du efter resan nöjt konstaterar att det blev hur bra som helst utan🍀! Återigen, det är vad du själv bestämmer dig för, för du har fixat alla de andra tillfällena med bravur, så det kommer bli så även med denna om du bestämmer dig för det! Det är jag 💯 på!
Största kramen till snart jubilaren 😘!
/Fibblan 🌼.

Knaskatten
Dag 99

Precis så har jag tänkt, FinaLisa. Jag har ju kommit fram till att jag inte vill dricka. Att jag trivs med nykterheten och att alkohol är ett gift jag inte vill ha i min kropp eller i mitt liv.
Men jag behöver vara uppmärksam på minsta tvekan från min sida. Det är inte ett tecken på att jag ska ”få dricka” utan ett tecken på att jag behöver jobba hårdare för att känna att jag vill låta bli! 😸
Tror också att det är efter ett år av saker, dagar och traditioner som behövs för att känna att det här är det helt normala. Så det är dit jag är på väg.
En fin kväll med familjen, tonic och kombucha. Skönt med fredag och med helg! 💗

Knaskatten
Fibblan

Vi skrev samtidigt! Tack för pepp från dig (och dig, FinaLisa!).
I morgon smäller det! Då blir jag trebent!
Sen är det bara 900 dagar kvar till fyrbent... 😂

Fibblan
🎉✨🏆 100 ✨🎉

Nu kunde jag inte vänta längre..😜!
Hade tänkt att du kanske ville skriva det först..😆 men här kommer det:

STORT GRATTIS vännen på 100-dagen 💪💕!!!
Du är bara så bäst😘!!

Massor med kramar🤗!
/Fibblan 🌼.

Knaskatten
Dag 100

Tjohooo! Trebent! Hundra dagar! Hahaha Fibblan, du är så gullig som kom ihåg att gratta mig innan jag ens själv hade reflekterat över att jag faktiskt hade nått mitt stora mål. Det känns faktiskt fantastiskt.
Men bara för att mitt mål är uppnått betyder det inte att jag är färdig. Nu är nästa stora mål 6 månader. Och sedan ett år. Men 100 dagar är inte fy skam. Den här katten spinner stolt ikväll. 😸

Rosa-vina
Grattis till 100!!

Kram

FinaLisa
Hipp, hipp, hurra🎉🎈

Grattis Knaskatten, du gjorde det!😁
💯 dagar!!🥇🏆
Så himla roligt och så bra för oss att ta rygg på dig🤗

Kramar
💗💗💗

Sidor