som Vanligt stor igenkänning så fort jag läser din tråd. Vad är egentligen att ha ett liv? Jag försöker njuta av varje dag, ibland är det naturen. Ibland Netflix. Ibland min fru. Ibland ensamheten. Att ta bort alkoholen öppnade liksom nån slags möjlighet att ha det liv man vill. Jag kan bli galen på att tänka på vad jag vill eller inte. Så min taktik för tillfället är att inte tänka så mycket och bara fylla just idag med det jag känner för så långt det är möjligt.

AL

självklart har du ett Liv som du fyller med det du vill.
Varför säger man så till en annan människa? Det tyder på dålig självkänsla hos hen. Den frågan behöver inte ens ett svar eller en reflektion.

Jag undrar också... Vad ingår i att ”ha ett liv”? Jag misstänker starkt att jag inte heller har nåt ? Räknas det att jag köpte mig en pyjamas idag? ? Vilken trälig sak att säga till nån... Menade männskan att man måste ha en livskamrat för att ha ett liv? I så fall är min trasig. Livet blidde inte ett dugg mer livligt av hans närvaro.

Men är det inte "att ha ett liv" om man har volvo, vovve och villa?

Såklart lade jag dessa i fel ordning också bara för att jag är så långt borta från det.

Men seriöst, personer som säger sådant, som säger nedvärderande och integritetskränkande "iakttagelser" som dessa ser eller anser så ligger det stora problemet hos dem. Så här är det (enligt mig - allvetande ;) ) - det är de som säger sådant, som infinner sig i normen, som är "normala" som inte vågat tänka utanför boxen. Som inte varit starka nog i sig själva att gå utanför normen. Att verkligen känns vad som är rätt för dem, och inte rätt för dem utifrån vad alla andra har, gör, anser.

Älskar själv att tänka kring sånt här. Självklart finns det inget universalt svar, det finns säkert dem som vill ha vvv och valt det av egen fri vilja, som ett väl underbyggt val, men troligtvis inte de flesta.

Som den person jag är så hade jag nog frågat den bekanta - "Vad har du för liv?" och ifrågasatt varför denna personen som jag antar har ställt in sig i den normativa samhällsstrukturen, har valt som den har gjort. Fräcka människor ska sättas dit!

jag lever själv och mår alldeles utmärkt med det ! Och jag har aldrig fått frågan om jag inte har ett liv !! Kan det bero på att jag gör mer själv än andra som bor ihop ? Eller för att jag är en gammal gubbe som inte är värd nåt annat ??

Du mår ju bra när du lever ditt liv, kan det vara så att hen är avundsjuk ? Självklart ska du leva ditt liv precis som du vill och göra bra saker för din egen skull ! Det är du sannerligen värd ! Du är den enda som vet vad som är bäst för dig !

Jag är själv en fatalist, det som sker det sker, allting kommer till mig när jag är mogen för det och fram till det blir en ändring så gör jag...taadamm....bra saker för min egen skull !!

Kram !!

Jag tror att de är många som skräms av mitt nya jag. För jag har förändrats, till de bättre tycker nog de flesta, men en del känner nog att de själva borde göra något åt sig själva.
Nu är hon en ovanligt mkt kärring som slänger ur sig saker åt alla håll.

Långt mellan gångerna hos terapeuten, saknar att prata med honom han är ovanligt bra på att sortera i min röriga hjärna.
Men är väl ännu ett steg att klara sig själv eller hitta andra vägar som funkar.
Besöker AA de gånger de funkar, men skall lägga in fler besök när december kommer närmre.
Laddar upp med det jag kan, är verkligen inte min favorit tid på året.
Massa tillställningar och julkaos, borde nog stå i ett soppkök men gömmer mig på jobbet. Där är riktigt trevligt, med människor som faktiskt kan fira jul lagom.

Men tänker så här, känner jag mig svag i själen så ljuger jag och skyller på förkylning vid någon av alla dessa tillställningar.
Nog med julångest, långt kvar dit ?
Så idag ger jag samma löfte som igår, var nykter vad som än händer// kram Strulan ??❤️

oavsett vad vi väljer att göra eller hur vi väljer att leva. Att slänga ur sig kommentarer om andras liv, vittnar om att hen troligenär missnöjd med sitt eget liv.

Dessa julbord har varit mitt fall två ggr, så i år passar jag mig noga och förbereder mig mentalt. Att skylla på förkylning, migrän eller det som passar är alltid ok för att skydda sin nykterhet. Det är lite som i krig och kärlek, där allt är tillåtet :)

Kram

Håller mig isolerad i helgen, är svajig i tankarna.
I dag kom tankarna att bara få stänga av en stund, tog mig många timmar att släppa tanken på vin.
Har inte hunnit träna och genast kommer en viss oro i kroppen.
Försöker få min tid men jobb, gamla föräldrar och stora barn kräver sin tid.

Har inte heller hittat det där man ersätter med på fredagen eller när man stänger av.
Kanske kommer det aldrig, men något annat i stället.
För om jag så skall låsa in mig i stugan, tänker jag hålla löftet till mig själv att inte ta första glaset.
Önskar er en fin helg med bra val för et// kram Strulan??❤️

kommer när du är tillfreds med dig själv och tycker att du är en riktig kompis att umgås med !

Jag har haft flera tillfällen när jag verkligen fått njuta av sinnesro bla i början på möten så som Dee skriver om. Om du kommer på träffen ska jag berätta vad jag upplevde förra året helt utan planering och tanke men som lyfte mitt mående i flera månader efteråt ! Och faktiskt än idag när jag tänker på det och tittar på ett foto.

Jag har nog aldrig "ersatt" alkoholen på fredagskvällen med nåt annat ?? Tror jag ?! Jag tror att mitt liv stegvis har förändrats så jag fått lite andra intressen....jag är väldigt osäker här för jag har nog inte funderat mycket över det.

Med en dag i taget så löser det sig !
Kram !!

Talien

Kommentaren framför råd om en bättre framtid och banar väg. Jag, långt bakom dig kan bara säga att jag ser upp till dig och er alla framför. Jag uppskattar de kommenterar du sporadiskt gett mig ? och alla råd insikter du ger.
Jag är rätt dålig på att berätta hur mycket ni som är framför betyder, men det gör ni! Jag kan inte ens rabbla upp alla era nick. Du hjälper ? även fast du inte har nån fredagsersättare
Hoppas du får en fin helg ?

Morgon och nykterheten är en vana vilket var tur i natt, blev väckt av en vän som behövde hjälp.
Att kunna ta bilen mitt i natten och köra till akuten när en vän behöver hjälp är så skönt.
Nu med en kopp kaffe funderar jag över livet hur allt blivit och vart jag är på väg.
Trivs med jobbet men kanske behöver en förändring där för tar mkt av min energi och är mkt stress vilket triggar draken.
Men skall ta några månader nu och försöka mig lära mig hantera det annorlunda.
För den största pressen sätter jag på mig själv, försöka lära mig att bara hänga med och inte ta på mig mer än det jag behöver.
Är kanske en nytt steg i nykterheten när man sorterar upp livet och tar bort eller förändrar det som inte är bra för mig.
Går in i tionde månaden med nyfikenhet och tillförsikt med viljan att göra på ett nytt sätt för att få ett bättre resultat.
Så löftet för dagen är samma som igår, var nykter vad som än händer// kram Strulan

Att det är över 9 månader som du har hållit nykterheten, Wow Strulan?

Det låter så spännande att få nya insikter och känslor inför sig själv och jag längtar verkligen dit också.
Vem är/blir man om man inte dricker alkohol längre?
Ja, det får man ju inte reda på om man inte slutar dricka...?

Kramar
???

Är det svårt att låta bli att dricka nu, nej just nu är det inga problem. Kan ju bero på att jag inte utsätts för några direkta frestelser.
Men kommer nog allt alltid sakna att ta ett glas vin, känslan som är så inpräntad i oss att allt firas med alkohol.
Idag på väg hem från en jobbhelg blir det så tydligt, vi som jobbat helgen skall hem och koppla av, stänga av snabbt.
Avundsjuk på de som kan, nej minnen är fortfarande klara hos mig. Att dricka, sova och sen försöka hinna leva innan man är tillbaks på jobbet igen.

Idag skippade jag gymmet, köpte en påse godis och åkte hem med min trötta hjärna och kropp. För vet att jag är pigg i morgon och kan träna då.
Så unnar mig lyxen att bara slänga mig i soffan och våga vara trött.
Hoppas ni haft en fin helg med val som passar era liv, mitt var enkelt idag med// kram Strulan ❤️

Fibblan

Så tacksam att du finns här Strulan65 och delar med dig av dina funderingar ?! Du går in i 10 månader av nykterhet -
hur häftigt är inte det??!
Och så härligt att höra att du gör det med tillförsikt och nyfikenhet ?! Sen kommer det ju tuffa passager och minnen som gör sig påminda som nu efter en helg med hårt jobb. Så bra att du unnade dig vila och lite gott ??! Och vågar vara kvar i känslan. Jag tänker som du, som du skrev i inlägget lite längre upp, att efterhand som vi lyssnar på vad vi egentligen vill och behöver, så kommer vi undan för undan att sortera och välja bort det som inte blir bra för oss, och göra de förändringar som behövs för att må än bättre??❤️!
Tack för du visar att det är möjligt ?!
Stor kram!
/Fibblan ?.

Är just nu dålig på att kommentera andras trådar, men läser många. Känns just nu som jag inte har något att komma med.
Lider med de som trillar och glädjer mig åt de som vinner sina strider.
Denna tiden på året är inte min, vill mest gå i ide och dra filten över huvudet.
Beroendepodden vill ha förslag på människor som ni vill att de berättar sin historia. Så har ni någon eller vill berätta själva så hör av er till dem.

Annars är det väl vanlig julångest som gäller nu, för nu haglar fester, glögg och tomtejäkln väldigt tätt.

Men en dag, en stund är det som gäller för insatsen är för stor för att trilla.
Så sitter här som surhäxan och avböjer det mesta och inväntar lugnet i januari// kram Strulan ❤️

Som alltid när jag väl går in och läser lite i din tråd. Tack för att du går framför och visar vägen. Så roligt när någon man följt från början fixar det. Som sagt, inponerande. ?

Kram till dig

Riktig gnällinlägg, varit väldigt nära skita i alla löften till mig själv. Vill bara stänga av världen en stund, alla måsten och tankar.

Är i åldern när barnen är vuxna och föräldrarna är gamla, en tid då allt skiftar igen.
Nu är det föräldrarna man oroar sig för, hjälper och ordnar det för.
Min tid och ork känns inte som den räcker och till.
Jobbet som kräver mkt på många plan och känner hur stressen växer.
Så är det årstiden när min värk blir mkt värre och med det blir sömnen kass.
Så allt vad jag ville var bara att stänga ned en stund, när jag gick in här och läste. Hamnade på Berras tråd som firade 11 år, hans ord fick mig över kanten och upp på banan igen.
Det går att leva även om livet är mer bajs än tårta ibland.
Så tar en dag till// kram Strulan

är skönt att få vara gnällig ett tag ! Och då är det bra att ta en dag i taget. Och njuta av att du kan göra det.

Inte varit mig, ledsen och trött och med det brutit min fyrkant som är så viktig. Att träna, äta rätt osv håller mig på rätt väg. Men haft ont och ingen lust alls, då fick jag lära mig något nytt postakut abstinens idag.
Hjärnan lagar sig långsamt och naturligt att hamna här.
Han är guld värd för för mig, att få ösa ur sig med någon som förstår och kan ge råd och förklaringar.
Så googlade och hittade en bra länk
https://www.sandrasockersyster.se/hjarnan/paa-symptom-post-akut-abstine…
Så nu tvingar jag in mig i fyrkanten och hoppas det hjälper även denna gången.

Kramar Strulan ❤️