Nilja

Jag vaknade upp i sängen och kände hur huvudvärken växte, minnena från gårdagen började titta fram. Vad sa jag? Och vem sa jag det till? Varför var jag så arg igår? Inte igen tänkte jag...
Hela nyårsdagen gick åt till att ligga ner i sängen och ja...tycka synd om mig själv igen. Jag mår dåligt, jag är svag i kroppen..jag förtjänar att vila mig och äta onyttig mat tänkte jag för mig själv. Sen bestämde jag mig. Nu får det vara slut. Jag ska vara nykter i ett år.

Hela nyårsdagen gick förbi och jag började redan nästa morgon tänka på mitt beslut. Blev nästan lite mallig över hur förnuftig jag blivit. Sen kom tanken...Men midsommarafton? Får jag inte dricka då? Och under födelsedagar? Vad ska jag göra då?....Jag försökte deala med mig själv och tänkte ah men kanske kan man göra ett uppehåll just vid speciella tillfällen. Nejnejnej.....det går inte tänkte jag sen.

Nu har jag bestämt mig.

Ett år.

Ett helt år utan alkohol.

Jag tror på mig själv.

Jag är stark.

Mvh,

N.

Ett bra beslut du tagit och för att inte stressa dig och låta a-? styra över ditt beslut så kan det vara skönt att bara tänka en dag i taget! Ju längre in i resan man kommer desto mer insiktsfull blir man att man tagit rätt beslut från början!

Lycka till och välkommen hit till värmen som finns här! ?

Kram PimPim?

Nilja

Tack för välkomnandet ❣️

Jag är så glad att jag tagit detta beslut. Känns liksom sådär varmt i hela kroppen. Att jag äntligen förstått på något sätt, att jag inte kan hålla på som jag tidigare gjort.

Kramar ???

Nilja

Äntligen fredag!
Känner mig ganska glad och tillfreds. Jag är nog fortfarande i den där förnuftiga känslan. Idag är en ny dag. Ska jobba lite sen vet jag faktiskt inte. Vad gör man på helger nu när alkoholen tagits bort?
Kanske drar mig och tränar lite...vi får se helt enkelt ?

Jag hoppas att alla får en underbar fredag och helg. Du är värdefull och du förtjänar ett liv där du mår bra. Du klarar av det här för du är stark! ?

Kramar
Nilja ??

Nilja

Sitter just i detta nu och kollar på film i soffan. Jag har inte riktigt tänkt något på A än så länge. Ganska skönt faktiskt. Det kanske kommer gå bra det här ändå?
Visst...det har bara gått tre dagar men vad gör det. Jag är stolt över mig själv att jag tagit detta beslut.

Jag kommer använda den här tråden som en liten dagbok ? Så kan alla som vill följa mig och se min resa.

Kram,

N ?

Ensamdrickaren

I sängen och spelar wordfeud samtidigt och tänker vad skönt det ska bli att vakna vacker och ickebakis?

Nilja

Det låter ju riktigt skönt!
Visst är det underbart att vakna utan att vara bakis. Ingen ångest, inga minnesluckor. Det är en magisk känsla att vakna upp och känna sig pigg ??

Nilja

Imorgon är en ny dag och då ska ja upp tidigt som sjutton. Tänkte baka scones, eller något annat gott frukostbröd. Mmmm...det är härligt. Varma scones till frukost, lite ost och marmelad och en kopp te. Det är livet, just det där. De fina små sakerna som tillsammans skapar helhet på något sätt. Jag vill säga tack till er alla, tack för att jag får läsa era kloka ord och tack till mig själv, för att jag äntligen tagit tag i livet ❣️??

Kramar,

N. ❤️?

TessMa

Bra där?Känner igen detta, vad ska jag göra nu när jag inte dricker vin. För lite vin gör att jag aldrig har tråkigt. Jag är inne på min 3:dje fredag nykter. Det blev promenad med hundar, storhandling och kolla film. Vaknar fräsch i morgon, börjar sakta men säkert bli en vana?Men vet att a är lurig och helt plötsligt kan jag sitta där med glaset utan att jag egentligen vet hur det gick till ? Men vi kämpar på och tror att ju mer vi gör på vårt nya sätt dvs. utan a ju mer vänjer vi oss och a faller förhoppningsvis i glömska.

Ha en fortsatt bra helg?

Nilja

Vackna vacker: Det var så skönt att vakna vacker idag. Dock sov jag lite för länge ? Men det är ändå lördag så jag får väl passa på. Hoppas att du sovit gott ??

TessMa: WOW! Bra jobbat! Grattis till din tredje nykter fredag ??
Det låter som en bra dag helt enkelt ?
Precis, det är ju tyvärr så, att A har sina vägar att nästla sig in i tankarna. Vi får vara på vår vakt. Hoppas du får en underbar helg ??

Nilja

Vad gör man för att bli piggare? Känner mig helt slut. Har städat nu på morgonen. Är tröttheten pga A? Vem vet egentligen...
Kanske är mörkret som är boven ??

Västligvind

Ja de flesta känner sig trötta i början, det går över tack och lov och du kommer bli piggare än du varit innan sen ? Jag brukar vara trött och ha huvudvärk i ca 2 veckor innan det vänder. Ha tålamod, för vänder det gör det ❤️

och för länge jag med?
Ser som du fram emot att bli piggare o raskare framöver. Skönt att höra av Västligvind att det vänder.
Nu fortsätter vi vara Vackra idag. Kram ?

Nilja

Då får jag hålla i och vänta ut denna trötthet. Skönt att veta att det vänder Västligvind ? Försöker hälla i mig lite te i hopp om att få lite energi. Är otroligt sugen på sötsaker också, hmmm...kanske kilar iväg till affären och köper mig lite choklad eller något gott???

VaknaVacker: Vi förtjänar lite sovmorgon ? Det gör vi verkligen ???

Nilja

Tänkte bara berätta lite om mig själv.

Just i detta forum heter jag Nilja ? Fast som ni säkert redan listat ut så är det inte mitt riktiga namn ? Jag är 30 år.

Min alkoholdebut började redan vid 13 års ålder. Sedan dess drack jag nästan varje helg. Var det någon fest så var jag såklart alltid där. Drack så i många år. Men det är de senaste 5-10 år sedan som jag börjat bli arg, irriterad på fyllan mest mot de personer jag tyckt om. Förstört relationer med vänner, pojkvänner. Varit otrogen på fyllan. Sagt dumma saker till personer jag inte känner. Vaknat upp och inte vetat hur jag kommit hem. Försök i panik leta efter ledtrådar i form av kvitton, samtalslistor som ska visa vad jag kan ha gjort under de timmarna som minnesluckan lagt sig. Sökt på internet på lokala nyhetstidningen om det hänt något allvarligt, kanske var jag inblandad? Paniken över att jag trott att jag gjort något dumt. Vaknat upp kallsvettig dagen efter...är det på detta sätt jag ska dö? Spytt i 12 timmar. Gråtit. Svurit att aldrig mer dricka alkohol. Gjort mig själv besviken en vecka senare. Tänkt att: Jag mår bättre nu, jag förtjänar ett glas vin. Jag har kontroll. MEN. Det hade jag inte.

Men idag har jag insikten och det är viktigt för att kunna vara mottagen för förändring och utveckling ??