Hamnade här då jag bestämde mig igår för att nu får det vara nog. Jag som alltid varit målfokuserad, social, en glad förälder och partner. Vad hände? Jag vet exakt vad som hände, jag fick nej på en bukplastik, jag fick inte ett jobb som jag så gärna ville ha, jag hade många kämpiga år ensam med mina barn.
Ensamheten på kvällarna då jag kämpade med diverse jobb och hushållsarbeten och ledsamheten över att inte få den op jag tränat och kämpat för så länge behövde fyllas med något och vin funkade ju, socker funkade inte längre.
Karriärsbakslag - vinet hjälpte mig ännu mer och ja hela karusellen var igång. Nu föraktar jag mig själv, känner mig som en dålig förälder till mina barn, går upp i vikt, ja allt det där. Skammen och misslyckandet sitter som fastnålad i bröstet. Trots att vinandet eskalerade efter karriärsbedslaget så har jag lyckats klättra uppåt jobbmässigt. Arbetet är min tillflyktplats. Där mår jag bra, är högpresterande och får alltid högsta lönepåslagen. Tänker aldrig på alkohol när jag jobbar, bara när jag sätter mig i bilen hem. Först mat, sen mitt älskade vin, min allra bästa vän!
Nu har jag bestämt mig och jag kommer behöva skriva mycket, fråga massor och jag har läst massor med trådar idag! Ni inspirerar! För mig är det dag 2 utan vinet och huvudvärken är hemsk! Ungefär som bör man detoxar sig från kolhydrater i stort. Hur länge brukar den hålla i sig och vad kan jag förvänta mig mer?
Kram från mig!

Fibblan

Visst är det surt när man tänker tillbaka på hur det kunde varit och att man då hade sluppit gneta sig tillbaka till det bra läget igen..
Men precis som du säger, vi vet att fördelarna kommer en efter en, så vi håller ut och håller utkik efter dem..?️??!
Som det här med att slippa planeringen, bara en sån sak - skönt?!
Och så har du din positivitet och energi som en stor tillgång även denna omgång!
Nu håller vi och ger fan i att börja tumma på beslutet efterhand, helt enkelt ??!
Ha en fortsatt fin dag☀️!
Kram!
/Fibblan ?.

Lätt att jobba för mycket o gå in i det istället. Jag vet är expert på att susa in i min egen arbetsvärld när jag jobbar hemma. Jobbar jag hemma jobbar jag alltid mer än jag skulle gjort annars. Börjar tidigare o slutar senare...
Försök få in lite pauser emellanåt en promenad eller bara göra något annat en stund ? säger det bara av välvilja för att du inte ska begrava dig i jobb (som jag gör ibland). Du verkar stark o bestämd ?? you go girl ??
Ha en toppenfin kväll o hoppas du får drömma riktigt fina drömmar i natt o att sömnen sätter sig på plats ☁️☁️ Kram kram

Dag 8 flyter på som ljummet smör. Höll ju i en slags utbildning föredrag för mina kolleger idag vilket gick toppen. Att ta lite extra ansvar och visa framfötterna har alltid varit min grej och jag är mer än hjälpsam mot mina kolleger och hjälper dem med olika dilemman just för att det ska bli så bra för de människor vi jobbar med. Vi är ju varandras arbetsmiljö! Vi ska utveckla oss inte bara hur vi jobbar utan även inom det digitala och så möter man på de där gamla uvarna som inte vill lära sig det nya och de sitter och är negativa, tråkiga i sina kommentarer och tyvärr är det ju de som tar energi istället för att ge.
Då finns det såna som jag som ger och ger och ger och ger för att få upp stämningen och ser alla fördelar som finns med allt nytt, sånt som jag gärna sätter tänderna i och vill utveckla. Färdiglärd blir jag aldrig. jag har en kunskapstörst utav dess like och vill även förmedla detta till andra inom de områden som är min specialité vilket jag lyckas bra med mestadels.
Idag stod jag där och gav på ett mycket pedagogiskt sätt och när uvarna öppnade munnen var det flera entusiaster som röstade över det negativa med positiv feedback och sa Tjoho, äntligen ett verktyg att jobba med som underlättar osv... Det blev så positiv effekt så det nästan kändes som ett väckelsemöte ???

Bort med energitjuvar och inte med lite härligheter ??✨❤️

Tack fina forumvänner Fibblan, svagis och Lennis för era positiva och stärkande peppning! ❤️❤️ Ni är guld värda?Jag är på G känner jag, men sömnen är inte hundra ännu. Hoppas givetvis på förändring inom kort, fast jag går hellre trött till jobbet på grund av sömnbrist än att jag går där och är bakis.
Lite småsugen på vin är jag men inget som stör mig, jag har ju min Loka så här på kvällskvisten. önskar att jag kunde dricka te om kvällarna men då somnar jag ju inte alls.
Det är fullmåne på G och det brukar störa min sömn oavsett jag har alkohol i kroppen eller inte så det blir kanske en knölig natt igen, sen får jag hoppas på bättre sömn ?

Ha en fin kväll nu allesammans för det ska jag ha! Ikväll somnar jag nykter?

Tusen kramar PimPim?

Fibblan

Småskrattar av igenkänning..?. Är det inte det ena så är det, det andra..?. Och så har vi lagt alkoholen på hyllan ganska nyligen också?! + återanpassning till jobbrutinerna inkl. tidigare morgonar osv.. inte konstigt vi har det lite "knöligt"
med sömnen..phu?.
Men vi vet att det blir bättre??❤️!
Och du kan lägga dig med ett leende, som Lennis föreslog till mig, för ett gott jobb?! Tänker både på nykterheten och den positiva anda som du lyckades förmedla och som fick övervinna surmupparna på jobbet idag??!

Önskar dig (och mig ?)
en god natts sömn ✊??!
Kram!
/Fibblan ?.

svagis

Först tar du hand om dig själv, sen använder du energin som finns kvar till att ge järnet på jobbet, ta hand om din familj och få massor av kärlek tillbaka <3
Det är så en slipsten ska dras PimPim <3
Kram
svagis

Så viktigt att få bekräftelse på att man gjort ett bra jobb så sträck på dig och var nöjd PimPim ?
Du är värd uppskattning för allt bra du gör. Och jag hejar på dig och hoppas du får komma in i en skön sömn när månen har vänt sig åt rätt håll??
Kram ?

Vill bara titta in till dig även här på forumet och säga att du är fantastisk. Så bra du gör starten på ditt nya liv. Är säker på att vi fixar det den här gången. Eller hur?

Många kramar, finaste PimPim

Så härligt att följa er, man blir glad av hur ni stöttar varandra❤️ Fullmåne väcker urmänniskan i oss, passa på att dra ett yl emot månen där finns kraft?// kram Strulan?❤️

...framför mig men din kraft om övertygelse till dina kollegor! Att du dessutom har en massa vita dagar i ryggsäcken gör ju faktiskt att man blir extra stärkt i sin personlighet och drivkraft! Hejja hejja PimPim

Hoppas du får en fin helg och kan koppla av från jobbet. Fullmånen är störande för mig också men det är ju skönt när man sover utan alkohol i kroppen. Önskar också att jag kunde dricka te och eller kaffe på kvällarna men jag kan verkligen inte sova av det. Mysigt att krypa upp i soffan men en mysig kopp.

Ha en fin fredagskväll! Kraaam

Fibblan

Hur har du det?
Har det blivit något ylande mot månen ?! Tyckte det var en go idé, Strulan ?! Man kan väl säga att jag gjort det i viss mån.. Sena promenader, bara jag och kvällshimlen..?..
Haft ett litet helvete, men känner nu äntligen att jag är ur det??❤️! (För denna gång, åtminstone..☺️).
Hoppas du haft det bra och att din energi och positivitet har hållt i sig, surmupparna, månen, mensen och sömnbristen, till trots..??❤️!
Stor kram!
/Fibblan ?.

Fibblan

Vi finns här oavsett vad som händer??!
Hoppas ok med dig och att frånvaron här, bara står för att du har viktigare saker för dig.
Stor kram!
Fibblan ?.

Och hoppas du mår bra! Hoppas att du bara är så upptagen med jobb, familj o annat så du inte hunnit in här ??
Om det skulle vara omvänt så är det bara upp igen o kör vidare!! Vi saknar dig o dina härliga kommentarer här inne!! Stora kramar ??

✨?Dag 12?✨

Tack snälla Lennis, Fibblan, Vinäger, Pellis Strulan65, FinaLisa, svagis och Var Dag för er omtanke och peppning!
Jag har så mycket energi nu och har hållit på med mitt hem som förfallit det sista halvåret. Sen har jag umgåtts med min älskling hela helgen och då får jag inte mycket ro till att sitta och skriva här tyvärr.

Jag är på banan men i fredags var jag bra sugen, fast jag har inte rört någon alkohol. Diverse bolag har jag passerat men aldrig ens haft tanken på att gå in i dem. Så befriande!!! ??✨

Igår preliminärbokade vi resmål till sommaren. Vi ska passera diverse städer som vi inte varit i tidigare, wohooo vilken upplevelse det ska bli. Vädret är ju så trist och grått så jag tror jag spyr på skiten snart, då kan det vara bra och uppiggande att ha något att se fram emot. Fast innan dess ska vi på en massa andra upplevelser och det är inte fy skam det heller.

Jag håller på att fixa lite käk nu... kikar in senare!
Puss ??

Kram PimPim?

TessMa

Vad härligt med bokad resa och tror som du, det är viktigt att ha nåt att se fram emot?
Det är så härligt att läsa er andras kamp och resa för nykterheten. Hjälper mig förstå mig själv bättre och göra de bra valen för mig och min familj❤️

Den 15 januari har jag inte druckit a på 1 månad och fick lite panik. Måste ju sätta nytt mål. Men kom på att min mål är ju vitt januari ut?Har lite tid att fundera!

Ha en fin kväll!?

Vet att denna veckan som kommer kommer göra förändra mig fysiskt. Är fortfarande galet trött och längtar efter att somna i tid för att sen vakna av mig själv strax innan klockan ringer... och förhoppningsvis kommer det i veckan.
Energi har jag fått i överflöd så här blir det både rensat och städat i/på diverse ställen i hemmet... vad sägs om att skura köksluckor och skåp, skura av matsalsstolarna, ja sånt där man inte gör varje dag. Jag ser mitt hem med andra ögon nu. Under sex månader har det blivit skitigt... (jag är pedant) så nu ska jag få bukt på det som grott igen. Jag är inte längre en surkärring utan en skurkärring som gör det med ett glatt humör för att jag ser skillnaden och bara det ger mig endorfiner. Hit med lite mer tack!?

Kram PimPim?

Lätt att det tar överhanden o man ska göra allt samtidigt bara börjar man så stör man sig på allt typ ?
Men så nöjd man kan känna sig efteråt ??
Just nu försöker jag tygla mina adhd drag o försöka sitta på händerna i soffan o tillåta mig att ta det lugnt o inte fara runt på kvällarna. Försöker tänka annorlunda jag vet att eftersom det är otroligt stressigt på jobbet nu behöver jag stressa av i soffan o med lite träning på kvällarna. Kör jag på fullt ös o inte tillåter lugn o ro är det fara o färde ? jobbar just nu med luuuugn o rooo inte lätt men försöker ?
Härligt att du har sån energi ?? hoppas sömnen vill sätta sig för dig stackare bara!! Håller alla tummar jag har att du snart får njuta av en riktigt härlig natt med MASSA sömn ??
Kramar o hoppas du får en natt med riktiga prinsessdrömmar i natt ??

Både med energi och att fixa och dona hemma, samt ha en resa att se fram emot! Det är precis så man ska göra när det är så grått och kallt hemma.

Grattis till dina nyktra dagar! Det har du gjort bra ?

Stor kram