Allterbra

Hej, har läst din tråd nu.
Du verkar ha dina bekymmer, lite smått och gott.
Det enda jag kan säg med säkerhet, det är att det går inte att bara dricka ett glas eller en flaska när man kommit igång.
Det är en illusion man har, idag blir det bara en öl eller ett glas.
Ibland tror man på det själv, ibland vet man att det aldig kommer funka med ett glas.
Tipset måste ända någonstans landa i att, ta inte det där första glaset i morgon.
Hoppas du får sova gott, efter mitt svammel. :))

Jag håller med dig, att inte ta det första glaset imorgon. För det är oftast där det skiter sig, finns inget ett glas, en öl, JAG VET, jag förstår, jag påminner mig själv jämt, jag är så sjukt medveten om det o jag blir så jävla arg på mig själv för att jag ändå viker o väljer dricka. Fast man vet att efter det första glaset, så är det kört! Men ändå så gör man det, sen är det försent. Har jag inget hemma, fixar jag, kan jag ej fixa, byter jag ut det. Det är bara en helvetes ond cirkel som bara spinner i sökandet på en jäkla flykt ifrån verkligheten. Men man intalar sig själv varje gång att man kan ha dricka hemma, eller som sagt jag ska "bara", eller att det på något sätt är en typ av trygghet att veta att där faktiskt finns något här hemma. Men hur går man till sängs när man väl börjat utan att tömma flaskan o själen helt o hållet.

Allterbra

Min erfarenhet är att, har man först börjat så är det bara att tuta och köra.
Dricka tills man är nöjd!'
Om jag bryter och slutar man innan jag fått nog.
Då kan jag inte sova, jag blir stressad, får ångest och vad allt vad det nu är.
Å som vanligt så tänker man i sängen innan man somnar, i morgon då jäklar ska jag inte dricka.
Jag undrar hur många hundra ggr jag tänkt det och menad det :)
Men plötsligt så händer det, för mig hände det för 17 dagar sen.
Nykter sen dess!!
Go natt

Bara tuta o köra. Jag känner kanske också lite mer så. Jag tänker lite att, jag kan lika bra fortsätta tills jag somnar, tar det slut så är det nog bara det bästa för morgondagen, att "börja om" utan något hemma?

STORT GRATTIS till 17 dagar. Bra jäkla grymt jobbat ?? God natt :)

Allterbra

Exakt så, jag kanske är en dårlig rådgivare.
Men om du dricker klart i natt, så kommer du somna och sova gott.
Men tipset är om du inte lyckas dricka allt, Så häll ut det som blir över, innan du stuper ner i sängen.
Det är bra mkt lättare att göra sig av med drickan på fyllan, det kommer va omöjligt att hälla ut det när du är bakis i morgon

Haha, ärligt så håller jag helt o hållet med dig. Kunde varit jag själv som skrev. Hur sorligt det än är så måste man våga tänka högt o ärligt, likt såhär. Jag behövde kanske bara höra att någon annan delar mina tankar o det inte bara är jag som är helt kaos i mitt tankesätt. Men som du säger lättare hälla ut på fyllan, skulle nog aldrig kunna göra det nykter "bara sådär" men yes, tusen tack för delade tankar!! Stund för stund, day by day. Får se hur det slutar inatt o hur det startar imorgon. God natt!!

Allterbra

Hoppas du gjorde som planerad och håller dig nykter nu.
Ett tag, testa iaf :)

Varför ens ljuga.. Jag drack tills jag somnade igår, men jag kunde inte med att hälla ut. Vilket gör att jag sitter här idag precis som igår. Jag blir så trött att allt bara är som en dålig jävla repris som gått om o om i flera år men som man ej kan låta bli att titta på. För typ att ändra kanal vore ju sjukt jävla jobbigt..

Jag köpte en låda vin igår, men det värsta va nog inte att jag köpte vinet utan att jag just nu har exakt 1kr på kontot. Min tanke va att tömma lådan igår, för att försöka börja om pånytt idag. Men jag kunde aldrig med att hälla ut det som va kvar, för jag har så svårt att stå o vaska något jag kan o vill dricka. Men just nu har jag två tankar, ska jag dricka upp det som är kvar ikväll o ta morgondagen som den kommer med inte en droppe A hemma, eller ska jag låta det som finns kvar vara, för att kunna dryga ut det så mkt som möjligt, då månadens pengar redan är slut. Men sen känns det lite också som att det kommer lösa sig innan lönen kommer, för det gör det ju alltid? En beroende mänska lyckas alltid lösa sitt beroende vilket är helt jävla sjukt. Men sen känner jag att jag vill försöka passa på att göra en förändring nu när man egentligen inte har mkt till val?

Kärlek till dig, du behöver den, just nu är det inte lätt och jag tycker du ska vara snäll mot dig själv och förlåta dig själv. Det stora är att du börjat ta tag i problemet, må hände mentalt och inte fullt ut praktiken. Förändring börjar med tanken och den finns, vårda den, skriv om den, vad är det som driver dig? Ta en dag i taget, det går. det finns så många här som gjort det, det finns hopp, hopp om att vi alla har den förmågan att vara nyktra dag efter dag, du som jag. Jag dömer dig inte, vi är alla mänskliga vi fallerar och börjar om, det är ok. Du har rätt i att det är inte ekonomin som stoppar en att dricka, det är ditt eget beslut som gör det.

Som sagt kärlek till dig, vet att det finns hopp och jag tror att även du vet det.

Allterbra

Bra skrivet Rolf, håller med till hundra procent!

Tack fina ni! ???

Ni har så rätt. Bara att jag ärligt aldrig ens försökt sluta eller tänka tanken, förens senaste tiden vilket gör det tuffare för mig när jag inte klarar av det jag satt som mål. Jag har ofta alldeles för höga krav på mig själv när det gäller alla mina situationer. Men detta med att ta tag i mitt A beroende är något helt nytt, speciellt nu när jag aldrig varit mer ensam, men därför blir jag nog mer besviken o frustrerad för att jag inte lyckas så som jag vill. Men ja, jag ska nu försöka som min titel säger, day by day. Även försöka förstå att det faktiskt är "okej" att ta ett steg tillbaka, misslyckas eller prova igen.

Allterbra

Jag har misslyckats massor med gånger dom senaste två åren.
Men det blir bättre och bättre för varje gång jag slutar.. håller längre och längre nyktra perioder.
Och perioderna kommer inte så ofta längre.
Så om du försöker, så är du iaf på G.
Då får du väl märka hur illa eller bra det står till, hur länge du håller ut osv.
Själv så tar jag det numera dag för dag, men målet är givetvis ett helt nyktert liv.
Misslyckas jag, ja då får det va så.
Då börjar jag bara om och räknar nya nyktra dagar.

Jag har provat men då har jag tagit hjälp av antabus senast för några månader, klarade 2 månader minus 2 dagar pga min kille dumpade mig. Men jag uppfattade alltid antabus som en svaghet medans många här såg det som en styrka att våga be om hjälp? Jag är nog där än att jag tror inte jag klarar detta utan antabus men sen känner jag också att med tanke på allt som händer i mitt liv just nu o hur jävla ensam jag är så "behöver" jag A i mitt liv för att överleva, för hur ska jag annars hantera livet som det nu är? Jag vill vakna imorgon o prova, men jag är så jävla rädd för att misslyckas. Jag vet jag är hård mot mig själv o det är det jag måste börja ta in o förstå. Att skriva här o läsa gör ändå någon skillnad jag är bara rädd att inte veta om något är tillräckligt.

Allterbra

Idag är det en ny dag,, ny dag med nya möjligheter. Dag 1 för dig, dag 19 för mig ?

Underbara du, så härligt att läsa att du funderar och reflekterar, det är grunden till förändring. Utan reflektion så har vi inte en chans. Vi alla är olika, du, jag och alla andra vilket även innebär att vi är unika, den bästa av alla är just du för det finns bara en av just du. Frågan är nu hur ska du ta hand om dig själv för att kunna få den potential som du har, för den finns där och det vet du även fast du är hård mot själv. Du har listat ut att det inte är alkohol som får dig att blomma ut och bli det bästa av dig själv. Idag är en av de bästa dagarna som finns för det är här och nu som du kan ta ett beslut, det är liksom så med varje dag, att det finns bara nuet som vi kan ta kloka beslut, därav en dag i taget som du har så vackert kommit fram till. Gissar att du står inför en avgrund av vånda inför att orka stå ut med allt som det innebär att nyktra till, du har gjort det förr och vet vad det innebär men viktigast av allt du vet att du kan det för du har erfarenheten. Det är inte lätt och vi alla behöver verktyg och strategier för att klara det. All denna smärta och jobb som du står inför är inte lätt, men du kan, för varje ögonblick av smärta, ångest, trötthet, vånda, rastlöshet, tristress kommer gå över, hur jobbigt det nu är som kommer du att kunna klara det tillslut. Vilka verktyg behöver du nu? Vilka hinder ska du stöka undan? Vad behöver du?

Kram på dig, och glöm inte hur bra du är!

Tusen tusen tusen tack för dina otroligt fina ord.. ???kram

Jag ska idag försöka sysselsätta mig med något för att inte tänka så jäkla mkt. Men detta kommer bli så otroligt tufft då det blivit så så så mkt A senaste månaderna. Det skrämmer mig lite. Sen är tyvärr min Naltrexon (mot sug) slut o har ej råd att hämta ut. Så är lite jobbigt. Men inte mkt att göra åt. Just nu blir det en extra kopp kaffe o en lista ska skrivas på saker som behövs göras o tankar tänkas. Men ångesten är brutal. Idag är det stund för stund. Men känner mig så ledsen att inte ha A hemma eller tanken på att försöka att inte dricka. Så jäkla sorligt att känna så. Jag känner mig otroligt maktlös o liten i detta beroende.

Allterbra

Det känns toppen faktiskt, lite trött och lite ångest har jag ju. Men i övrigt helt ok.
Theralen har jag använt dom första dagarna när jag nyktrar till, då försvinner ångesten så gott som. Man blir trött och kan somna. Men det blir ju svårt om inga pengar, om du inte har det hemma förstås. Det är det enda tipset jag kan ge, det enda praktiska tipset. Sen dricka massor med vatten, så du pissar ur all skit som finns i kroppen. Dvs alkoholen.. i övrigt är det bara att kämpa, den enda lösningen faktiskt!
Lycka till