16 och det känns bara konstigt naturlig. Att inte dricka. Skön känsla att jag tänker inte ens på "nästa" gång jag får. För jag har inte sagt aldrig utan måste få bukt på min ångest. Jag kan nog säga att jag varit psykiskt beroende. Har ej haft någon abstinens vilket jag är tacksam över. En dålig jävla vana att varva ner , vad duktig man varit som jobbat. Men vad fan det gör alla varje dag. Ganska lamt säger jag till mig själv. Glad jag tar en lång paus innan man kanske hamnat där. Vem vet men i dagsläget mår jag så bra,ingen ångest. Har haft en del hälsoångest tidigare trots läkarbesök och alla prov är tipptopp. (Gick in i väggen) Alkoholen och den ångest det ger hjälper ju inte direkt ! Så i stunden i livet njuter jag av att må bra i själen? och det ska jag fortsätta göra. Min man som tar en vit månad pratar om hur han längtar till den ölen när månaden är slut medans jag verkligen inte gör det. Tänker inte i ngt tidsperspektiv utan det får ta så lång tid det gör innan jag ens kanske tänker tanken på att ta ett glas. Livet är sjukt bra utan alkohol och inget slår hur gott kaffet smakar utan ångest?? kram till er all där ute och hoppas ni hittar er egen väg hur än ni vill göra?

Förstår din känsla. Alkohol och ångest blev för mig en ond cirkel där jag inte såg vad som var huvudet och svansen till slut. Men ångesten och rädslan är inte så djup när jag är nykter. Knappt existerande. Alkohol förstärker ångesten. Bra att du tar hand om själen nu. Jag tänker göra detsamma ?
16 dagar!!! Heja!?

God morgon?hur har du det? visst spär alkoholen på ångesten. Fy fan. Vaknade för 30min sen utvilad en lördagmorgon. Det är härligt. Nu tar vi hand om oss så som vi förtjänar . Att må bra? Dag 18 idag och det känns så naturligt. Snart 3 veckor. tjohoo. ha en fin lördag?kram

Godmorgon? Ja det är gott att vakna nykter och med ångesten under kontroll. Så sant det är det YoJo skriver, att det blir en ond cirkel med alkohol.
Ja vi förtjänar att må bra. Fantastiskt att du inte alls längtar efter vinet. Blir roligt att se vilka val du gör framöver... Måste klura på hur mycket jag längtar. Men det finns inga alternativ för mig, jag måste avstå för gott. Var på väg in i nästa steg av beroendet jag med. Tänkte t om att slutar jag inte så finns jag snart inte mer.
Så himla tacksam ni finns! Kram till er båda?
Ha en fin lördag ???

Dagar utan a och det är faktiskt galet skönt. Så mycket stabilare i mitt psyke. Klarade faktiskt att åka med mannen och inhandla ett par snygga skor till mig. Gick in i affären med lite ängslan men det gick bra. Jaaaa jag är på väg. Kör min egna kbt. Sen gick vi in på Åhléns. Tog mig nästan hela vägen in sen blev det lite för mycket. Hämtat barnen hos olika lekkamrater. Mannen står just nu och lagar lyxtacos på högrev. Mums. Men just idag av någon konstig anledning på alla dessa dagar kände jag fan vad gott med ett glas rött ikväll. Fick snabbt slå bort tanken men lite tråkigt! Jaja ännu en nykter lördag idag med en afri kall öl istället?? kram??

Så bra med 18 dagar!?? Och vad roligt att du kunde handla skor. Måste kännas superbra ju... du får ta framstegen i din egen takt.
Låter gott med lyxtacos! Tror någonstans att hjärnan går på autopilot. Mysigt=vin. Poppar upp i mitt sinne också. Men då drar jag kortversionen av mina argument för att inte dricka och då har lusten att dricka försvunnit. Vi får koppla mysigt till något annat än vin helt enkelt?
Nykter här med, Ramlösa Fläder Lime i glaset.
Ha en trevlig kväll, kram!???

Autopilot. Som tur var gick det över så nu dricker jag citronvatten och äter ostbågar. Du har väl varit utan a i 3 veckor? Fasiken vad bra vi är?Maten var galet god och åts i romansalladsblad. Längtar redan tills imorgon, det goda kaffet och den lugna stunden när man går upp tidigt. Kram?

med citronvatten och ostbågar?
Jajjemen! Vi skall vara stolta. Ser framåt och ser mig vara nykter. Så himla skönt när vi bestämmer själva eller hur? Skulle tycka det var superjobbigt att falla på impuls? 21 dagar imorrn ja.
Åh vad mumsigt. Så gott också med att använda romansallad. Brukar jag också göra!
Ja, det är mysigt på mornarna! Kaffet smakar såå gott då.
Ha en bra kväll och kram??

Veckor idag utan a. Det e lite stort! Har lite svårt att förstå det för det har gått så snabbt och ovanligt lätt. Kanske ska jag tacka min ångest som håller mig ifrån a och vet att det gynnar inte mig just nu. Vaknade 04.25 imorse utvilad. Hmm när hände det sist. Skönt. Kaffet smakar ljuvligt! Jag mår ju faktiskt ganska bra. Kram?

Jag passerade 4 veckor i söndags och kan bara hålla med dig! Läste lite i dina tidigare inlägg och den där känslan av befrielse. Slippa planera, slippa må (dåligt), piggheten och klarheten. Allt detta är underbart att både slippa ifrån och få. Jag kan just nu bara se fantastiska vinster med min nykterhet. En dag i taget och vi kommer att fortsätta våra liv som hälsosamma klara personligheter som njuter av livet i stället för att leva bort det i en dimma.
Kram!

Jag håller med dig. Det är bara vinster utan a. Tänkte faktiskt skriva en för och nackdellista till mig själv som man kan ta till när suget kommer! 4 veckor är ju superbra. närmar dig 1 mån? nu kör vi. Heja oss. Kram??

Är klart avis på er morgonmänniskor.. Men glad är jag för din skull :) Grattis till dig att det går så bra. Kom ihåg snapshat, då man skrev "dagar". Tycker det ordet passar bättre här. Dagar!

22 och dagarna rullar på bra tycker jag. Är glad och utvilad. Känner mig fräsch och fin. Skrev in mig på en hemsida igår där man kan chatta med en psykolog. Stod att de kan svara upp till 2 gånger per dag men min psykolog och jag har haft kontakt hela dagen. Så härlig respons. Måste ju ta ett ordentligt tag i min panikångest. Så idag måste jag hämta en sak som är rek. Så jag är tvungen. Tar med min man som lite trygghet. Åter till denna kvinna.så härlig hon skrev tom att nästa gång jag ska handla själv kan hon va med mig på chatten hela tiden som stöd. Hur bra. Ska verkligen ge det en chans känner jag. Idag har jag varit genuint lycklig. Tjohoo. Fasiken vad härligt livet kan va?? kram till er alla kämpar??

24 och har inte tänkt en enda gång på att det skulle va gott med vin bara för det e fredag. Utan en vanlig men lite extra mysig kväll när man vet man är ledig imorgon och får sova ut. Det är lyx. Att vakna utan ångest och bara fånga dagen utan att behöva tänka redan dagen innan att det kommer jag inte orka. Kan inte bestämma ngt i förväg osv. Så galet härligt. Det blir en afri öl,ett varmt bad och talang med kidsen i soffan. Trevlig kväll??

Låter som du haft en härlig fredag. Min stora vinst är också morgnarna.
Kan längta redan på kvällen. Så då blir det inte samma fokus på att kvällarna ska vara så speciella (vinfyllda) Och det är ju jättehärligt.
Ha en fin dag!

Låter som du haft en härlig fredag. Min stora vinst är också morgnarna.
Kan längta redan på kvällen. Så då blir det inte samma fokus på att kvällarna ska vara så speciella (vinfyllda) Och det är ju jättehärligt.
Ha en fin dag!

Visst längtar man redan till morgondagen. Haha. Kaffet är så satans gott!! Hoppas din fredag också var bra? Ha en fin lördag??