Det är slut nu! Skilsmässan är nu ett faktum, du är en elak, ful och listig jävel!

Jag väljer att lämna förändra drickandet, det förändrar inget för mig. Jag gör slut med alkoholen Nu.

Li-Lo

Hoppas du har en fin dag idag och kan se fram emot jul och nyår. Jag ser att du funderar på att byta tråd och du gör precis som du vill!

OM du vill byta tråd så kan du alltid hitta de diskussioner/trådar du har skapat under ditt konto https://alkoholhjalpen.se/user och fliken spåra. Om du vill byta så trycker du högst upp på första sidan av den aktuella diskussionstråden på redigera. Under ”Forum” kan du välja vilket forum du vill att diskussionen ska flyttas till. Glöm inte att trycka på spara!

Allt gott
Li-Lo
Alkoholhjälpen

siggestardust69

Hej ?
Sitter i soffan och njuter av lugnet, långt från ankan och långben & bingoberra man kan komma. Hoppas ni har det bra!
Skriv gärna ngn rad, så jag vet att ni har det bra.
Kram Sigge

Julen var den bästa någonsin, drack en liten guldkant, pyttelite glögg... aldrig varit så nykter på åratal... gillart!

Inte druckit dagtid, stort för mig, mindre på kvällarna, så totalt mkt mindre! Glad för det..

Det går åt rätt håll ändå ??

siggestardust69

Hej bästaste Märthan
Fan vad kul att höra att du är på G!
Tror 2020 kommer bli ditt år ❤️
Kram Sigge

Tack för fin hälsning fine SuperSigge ?

Jodå, nästan helt vit julafton, helvit 25/12, minsta glöggslutten igår och idag blir jag vit och fin. Älskar julmust och den 0 %-iga IPA:n från ICA. Så glad att alkoholen just nu inte är en trigger men tänker hålla nollan nu en längre period ? Jag mår så bra då !!

... ockupera hur mycket ni vill ❤️?

Dricker men mindre och mindre, ska snart nolla en dag för att fasa ut helt.... har ni kollat werlabs prover?

siggestardust69

Hej bästa Märthan
Gott att höra att du är på G och håller på att bli en riktig nolla.
Jag googlade Werlabs prover, men i o m att jag var inlagd på pensionatet under 4 dagar så tog dom alla möjliga prover på mig, jag gick igenom besiktningen helt ua.
T o m mina levervärden var tiptopp ?.
Nu en fråga till dig Märthan. Vet du ngt om medicinen baclofen (läs min tråd) verkar ju vara värsta bästa grejen. Mina läkare övertygande mig till slut, de sa att denna medicinen är mkt bra vid avgiftning från alkoholmissbruk.
Frankrike använder den som deras nr 1 som hjälpmedel. Du vet jag har inte ens ngt sug efter alkohol under mina 44 dagar.
Lustigt att ingen på forumet vill veta mer om medicinen ???
Önskar er Nurture & Märthan en underbar söndag.
Kram Sigge

siggestardust69

Hej brudar !
Gott nytt år på er! 2020 kommer bli ett jäkla bra år för oss 3, känner på mig det.
Nu drar jag iväg till Thailand ?? och får mig en jövla utmaning dels vara nykter på flygresorna samt vara nykter i solen. MEN tänker på Pippi och ”det här har jag aldrig gjort förr, så det kommer säkert gå bra”
Jag ska hålla i! Inget velande!
Ska mata på mina nu 45 dagar vita som snö ⛄️.
Kram på er
Sigge

siggestardust69

Hejsan
Tänker på dig & hoppas du har det bra.
Skriv gärna en liten stat om läget.
Puffar upp dig och din tråd.

Kram fylld med positiva energier, styrka & värme.
Kram Sigge

Så var man här igen då, sista omgången, sista rundan är tanken.

Ser att jag inget skrivit sen 2019 … ur alkoholperspektivet har det varit svajjigt. Minns inte riktigt våren 2020, det spårade säkert ut som vanligt. Drack ständigt och jämt, även på arbetstid, suck.

Sen kom hösten 2020 och jag kände mig klar, mådde så jävla risigt. Så i oktober blev jag nykter, rakt av. Detta höll i 10 månader, fram till maj 2021. Mådde fysiskt bättre än någonsin, hade inte ont i magen en enda gång. Huden, håret! Sem kom ju sommaren, ville bara vara som alla andra, njuta i solen med lite bubbel.

Gjorde som många, återföll och lurade mig själv. Skippade rödtjutet, drack vitt vin för att skydda tänderna, började med flaskor men var rätt snart åter i boxen. Fy fan. Hann inte gå en månad knappt innan magkatarren var ett faktum. Hela semestern förstörd, ont hela tiden, full, ont. Tröttnade i september och nykter igen, en månad kanske. Sen fick jag för mig att smaka på arbetstid igen, pang rakt ner i fällan igen.

Har ljugit som aldrig förr den här hösten, gömt sprit hemma utöver vinet, återigen magkatarr from hell. Det sista har varit bedrövligt. Sitter i skrivande stund med enorm katarr, kräkts sen 02 inatt. Menageri får skylla mig själv, drack uppskattningsvis 8 dl Whiskey igår morse/förmiddag. Maken asförbannad på mig.

Nu orkar jag inte mer, jag kan inte dricka normalt alls. Det är en sorg, men det väcker någon sorts inre demon i mig när jag dricker. Jag hamnar ganska snabbt i ett stadie där jag upplever att så vill jag alltid må, sådär småfull, men det stannar ju aldrig där, dricker tills jag däckar. Fy fan så trött jag är på det. O detta illamående hel jävla tiden, jag är så vansinnigt trött.

Så nu är det slut, jag orkar inte mer, nu blir det ett nyktert liv. Frågan är hur jag ska lösa tristessen, de 10 nyktra månadern var fysiskt fantastiska, men ständigt uttråkad, ledsen på nåt vis.

/Märthis

@Märthan 3.0 Hej! Har inte läst så mycket i din tråd men det verkar som att du varit här länge... Att välja a-fritt för i alla fall en ganska lång tid är det bästa tror jag. Så skriver de flesta även om man sen tänker något annat. Jag har valt a-fritt o tänker inte ändra det framöver. Har kommit en bit på väg, det är kämpigt mellan varven! För mig finns inget annat alternativ... Hur du ska komma vidare???
Läs runt här på forumet, många kloka berättar sin väg, kanske hittar du inspiration... Finns ju även hjälp att få från vården, anonyma a med flera... Önskar dig hursomhelst lycka till - du låter beslutsam o det är nr.Ett tror jag!!!
Kram 🤗

@Märthan 3.0 kul att se dig här igen trots omständigheterna!
Känner så igen mig i dryckesmönster. För mig har tiden varit allt. Har tagit över två år för att det "psykiska" inte ska skrika efter sprit. Nykter i längre perioder sedan 2016. Ge dig den på att komma på banan igen. Du kan och vet vad du måste göra!

Ähh inte då, bara Märthansom då o då får nytt konto pga teflonminne med lösenordet 😜🙂😊@majsan_nu

Vet inte riktigt hur jag ska komma vidare, först måste jag nog bara ta dag för dag, första veckan nu kommer bli gräslig med noll sömn, svettningar, ångest, moody, tom. Sen får jag ta vecka för vecka…

@På drift.80-talist 2 år, omg 😱