Jag är alkoholist, behöver hjälp!

Märta

Gunnar

Vill du att jag pratar med konduktören? Klart att du fixar helgen, vad är du rädd för? Ditt beslut är ditt, du står bara till svars för dig själv nu. Läs Berras våndor varje helg, han har tagit ett beslut. Det har ju du också... GLÖM INTE DET!!!! Du har styrkan, du har viljan, du har modet!!!!!!

Det blir X21000 i helgen, går inte att hoppa av i farten ;-)

Styrkekram Märta

Gunnar

13 dagar.

Idag mår jag bättre än nånsin, trotts att det är fredag.
Det känns som det kommer bli en härlig helg.
Jag oroar mig inte för 40:års festen just nu utan det kommer ordna sig till det bästa.
Fredagen oroar jag mig inte heller för.
Jag gör en god fredagsmiddag ikväll för mig, min fru och katten. Helt utan alkohol.
Tror katten skulle vilja ha räkor ikväll, vad tror Ni?
Känner just nu att det finns inget som kan rubba mitt beslut att vara nykter.

På förmiddagen idag ska jag till arbetsförmedlingen(jag är ju a-lös), sen tror jag faktiskt att jag ska åka in till stan, gå på museum, tror det får bli konstmuseet, vad sägs om det.

Kram
Gunnar

victoria

Åh, hade en katt som hette Pierre för 20 år sedan. Han äääälskade räkor. Och kokt torsk såklart! Har haft flera katter efter det, men han var en ytterst speciell herre som har en särskilld plats i mitt hjärta.
Själv ska jag köpa ett litet paket, helt egen, kalvsylta till lille Hjalmar ikväll (har hund istället nu för tiden) det är hans favvo, på delad andra plats kommer falukorv och älgkött : )
Det är underbart med djur Gunnar, att stick fingrarna i en solvarm päls, få en liten rosa tunga mot kinden, någon som sover i ens knäveck och som älskar dig just så som du är. Fast Hjalmar tycker inte om oss då vi dricker. Tror han hör att rösterna och rörelserna blir annorlunda. Kanske har jag också trampat på honom eller så då jag varit full. Usch!

-PL-

Först och främst, tackar för varmt mottagande!

Bokmässan, det låter inte alls fel! Ej heller resten av dagens planer för din del Gunnar. Beundrar verkligen din styrka, inte bara att sluta tvärt, utan dessutom sticka huvudet rakt in i getingboet de två första helgerna; först bröllopet och nu 40-årsfesten.

Själv har jag inga direkta planer för helgen, mer än att det inte ska konsumeras något vin/öl. Är egentligen inte överdrivet rädd att så ska ske, men vad som alltjämt stör är en lätt abstinenskänsla. Ett försök att förklara, inte så stark som nikotin- men något starkare än koffeinsug. Denna har tyvärr varit relativt konstant under de perioder på upp till ca 3 veckor avhållsamhet jag haft de senaste månaderna. Inte så omfattande att jag gått runt och varit konstant labil, själv tycker jag inte det borde märkts alls, men min sambo har ett par gånger frågat om det är något som är fel då jag tydligen framstått som lite nedstämd. Och det är nog alldeles sant även om jag nekat.

Märkligt är denna lätta abstinens, så till vida att den tilltagit sedan jag bestämt mig att på sikt avveckla alkoholen?! Antar att det är kroppens protest mot mitt orättvisa beslut. Tidigare har den vetat att fredag-lördag (och ej sällan ytterligare en dag i veckan) är det belöningsdags, men nu är den kranen till förnöjelse stängd. Jag kan helt klart leva med den om den skulle bestå, men man är ju bra sugen på att vara utan den, det är ett som är säkert.

Någon som känner igen sig, och hur länge kan man räkna med att den hänger kvar? Omöjligt att svara på förstås, alla är vi olika, men jag är ändå nyfiken. Jag upplever den som mer fysisk än psykisk, alltså inte alls så stark att den yttrar sig i skakningar, mer som en lätt molande huvudvärk. Psykisk i viss mån ändå, då jag vet att dricker jag en öl eller ett glas vin så upphör den och jag blir "normal". Nu skulle det förvisso inte hända att man bara skulle sluta dricka efter en konsumerad enhet, men rent tekniskt hade det räckt som botemedel. (Eller snarare anti-botemedel om man tänker lite längre än näsan räcker, vilket jag också har för avsikt att göra.)

Nog om det, trevlig helg allihopa.

Själv uppdaterar jag nog först på måndag. Inte för att jag skäms över att bevista detta forum, men lite hemlig är jag i min situation inför min sambo, mest för att jag inte vill besvära henne. Om jag känner att jag verkligen måste så vore det en annan sak, men nu är jag inte riktigt i det läget. Hur detta hör samman med att jag inte uppdaterar förrän måndag beror på att jag är så nära teknisk invalid
man kan bli år 2010 och kan inte radera besökta websidor i "gardinen" på datorn. Kan förvisso radera alla besökta sidor, men då blir det en massa duttande med att gå in på ca 20 sidor igen, bara för att återställa ordningen....

Gunnar

PL

Utgår från att du använder Internet Explorer för att surfa.

Så här gör du om du vill ha lite privatliv i browsern.
1. klicka på "verktyg" i menyn.
2. välj "Internetalternativ" i menyn som kommer fram
3. Gå till fliken "allmänt"
4. Ungefär i mitten har du "webbhistorik"
Du kan antingen ta bort eller ändra på inställningarna hur historik hanteras.

Lycka till

Gunnar

Gunnar

14 dagar = 2 veckor

Vaknar återigen utan att vara bakis eller med ångestkänslor

Min fru undviker också alkohol vilket gör det hela lite lättare faktiskt.
Ikväll ska vi till hennes bästa väninna på 40-års partaj.
Jag tänker köra.
Allt för att minimera riskerna att trilla dit.

I går kväll blev det som sagt räkor och katten var helt lyrisk, hon älskar räkor.
Vitt vin och räkor är ju populärt. Nu blev det vatten och räkor i stället, det funkar det också faktiskt.

En ny dag framför oss med nya friska tag och bestämda nyktra steg.

Idag ska jag vara nykter.

Gunnar

Fenix

Härligt att höra Gunnar!
Just nu känner jag mig lugn i att vara nykter. Visserligen tar jag antabus, men det är bara min krycka. Jag känner i stort sett aldrig något sug att dricka, kan tänka på framtida händelser där dricka brukar ingå, men om jag bara ser till min vardag så lockar inte alls drickandet. Bara att kunna sitta här vid 8-tiden på morgonen, antingen hade jag tidigare sovit bakfull eller varit vaken och mått skit och ömkat och avskytt mig själv. Känns inte som något bra alternativ!
I dag ska jag också vara nykter och försöka göra lördagen till en bra dag och somna nykter i kväll.
/Fenix

Mamma Mu

Är så glad att du är så stark Gunnar! Och visst är det väl så, att för varje dag du klarar - desto mer växer din sjävkänsla? Så känner iaf jag.

Det är jättebra att du väljer att köra bil, för då har du inget val. Onödigt att utsätta sig för så starka risker annars.
Tycker det är jättebra att din fru avstår hon också, såklart det gör det lättare. Det gör min man också, och jag är tacksam för det.

Visst är det en kamp varje dag - igår när jag stod och lagade mat, så kom den där känslan.. åh, vad gott det skulle vara med ett glas vin nu.. det är ju fredag, och vi har mysigt.. Men det finns ju inte som alternativ, så jag gjorde lite kaffe istället.
Och det skumma är, att efter maten när jag är riktigt mätt, då brukar suget efter alkohol lägga sig. Det är precis som att när jag är hungrig, så är jag mer sugen än när jag är mätt..
Trots att jag var proppmätt efter maten, så lyckade jag ändå proppa i mig ostbågar, jordnötsringar och en påse godis. Men hellre det än vin.

Så skönt att vakna pigg och ångestfri - ska klippa håret kl 10,00. En sån tid skulle jag aldrig ha bokat innan jag slutade dricka. Risken var alldeles för stor att jag skulle vara bakis vid den tiden.. Ytterligare en frihet! :)

Ha en fin, nykter lördag!

Kram
Mamma Mu

Fenix

Hej Mamma Mu. Du dök upp som en blixt just när jag skickat mitt inlägg. Nä, något inbokat kl 10 en lördag fanns inte på kartan innan, framför allt inte om det innebar att köra bil. Fredag och mysigt, nja jag har just rannsakat mig själv på min tråd om du vill läsa. Det är ju bara illusioner och förväntningar. Tiden innan man lagar maten och börjar dricka är det ju just förväntningarna som känns trevliga, och kanske precis i början av kvällen som känns bra. Att vara alkoholist innebär ju sedan att man förstör det goda tillståndet genom att det kvaddade belöningssystemet bara vill ha mer och mer alkohol. Det blir huvudsaken i stället för att stanna och njuta av nuet.
Kram
/Fenix

Thea

Godmorgon alla!
Blir så glad av alla positiva inlägg o kämpande.

Gunnar! Stort grattis till 2 veckor!! Många har sagt att de första veckorna e jobbigast?
Jag har drygt 2 mån nu, o det går fortfarande "lätt", men jag vet farorna o e jäkligt vaksam. Dt läskiga e att många berättar att suget bara bara kommer som en blixt, men ofta beror det på nåt.
Så kaxig e inte jag!

Fenix, du kämpar på o skriver klokare o klokare, gillar at läsa dina inlägg.
Kan du inte dra en kul historia? Behöver ett flabb!

MM, fnissade om det där med boka tid en lördag fm.
Jag hade en stategi förut att boka in en massa för att skydda mig själv att inte dricka för mycket fredagkväll.
Hur det gick?? Ja, det sket sig förståss. Ofta.
Gick dit (typ frissan) o mådde illa, eller så mådde jag så dåligt att jag inte orkade o förlorade en massa pengar på min strategi som inte höll.
Hade faktiskt glöm bort det, bra att bli påmind.

Jag mår inte så bra nu, en nära vän dog i onsdags. Han betydde mycket för mig, o det var så oförberett.
Jag har haft alldeles för mycket död i mitt liv o nu det 3 st på 3 månader. Jobbigt.
Men jag nykter o vill så förbli, förut hade jag druckit på det här, helt klart, men nu oka jag känna utan att fly in i dimman.
Idag alltså, fattar ett ny beslut imorgon.
Hela dan igår var jag helt drogad, var en kamp att komma iväg. Har ju aldrig knarkat, men kan förställa mig att det känns så, tvärsomnade i soffan, o sov 2 tim, kände mig fortfarande drogad. Skitläskig känsla.

Tack för att ni finns!/Thea

Gunnar

15 dagar = 2veckor + 1 dag

Vaknar igen, utan ångestkänslor och utan att vara bakis, vilken underbar morgon.
Igår var jag på 40-årsfest. Jag tog det säkra före det osäkra och körde.
Min fru höll sig nykter också. Det var faktiskt ganska många som var helt nyktra så det var inget konstigt alls att både jag och min fru var nyktra. Nja, lite konstigt var det förstås, jag brukar väl vara den som är fullast men det var ingen som höjde några ögonbryn eller ställde några frågor, kom med dumma kommentarer eller sa nåt överhuvudtaget om att vi var nyktra båda två.
Jag hade trevligt, trots nykterheten.

Om några veckor fyller min fru 40 och på den festen kan jag inte skylla på att jag kör.
Antingen skiter jag i att kommentera min nykterhet, eller så får jag väl berätta sanningen, eller så får jag hitta på nån annan bra ursäkt. Vet inte riktigt om jag vill blanda in utomstående i mina problem, inte ännu i alla fall.

Jag mår ganska bra nu i alla fall, känner inget/ inte så mycket sug på veckan längre.
Fredagen var lite jobbig.
Det är ju ett rutinmässigt drickande som ska brytas, komma ifrån den rutinen vi haft de senaste åren, minns inte hur länge egentligen, för min del rör det sig om åtminstone 15 år, varje helg.

Thea!
Hur mår du?
Jag beklagar verkligen, det måste vara skitjobbigt. *STOOR KRAM*
Jag är med dig i din sorg.
Jag är också med dig i din kamp, du är jätteduktig och jag tror på dig, du har kommit så långt.
Sabba inte det med alkohol nu, ta min hand istället så går vi bort från frestelserna.
Vi kämpar tillsammans här och du inspirerar mig i min kamp.

Kram
Gunnar

victoria

Verkligen strongt att klara festen Gunnar! Du gör ett fantastiskt jobb med dig själv. och visst är det en underbar morgon : ) Var på besök hos vänner igårkväll. De drack vin och öl, och idag känner jag mig så tacksam över att jag inte gjorde det.
Hos mig strålar solen, fast jag tror det är ganska kallt. Ligger höstlöv över hela min trädgård, ids inte kratta tycker det är ganska vackert där de ligger. Ska äta frukost och gå en långpromenad med hunden.
Önskar dig en ljuvlig söndag (dagen som har kommit att bli min bästa veckodag)

Mamma Mu

Jättebra jobbat Gunnar! Just sådana tillfällen som fester odyl blir ju en extra utmaning, och du klarar det galant! Du är enormt viljestark, och det ska du ha en eloge för.

Angående din frus 40-årsfest, så är det ju helt upp till dig hur du vill göra. Jag tror inte att jag skulle vara beredd att gå ut "helt offentligt", men jag berättar gärna för väl utvalda vänner. Men för min del skulle säkert många reagera på att jag inte dricker något, eftersom jag under många år oftast varit den som blivit fullast.

Jag tror att man får ta en dag i taget, och ta det lite som det kommer och låta magkänslan avgöra.
Det viktigaste är att man håller sig på banan, och koncentrerar sig på sig själv och sina tankar. Och inte släpper in missbrukarlogiken..

Jag vet att du klarar det, hur du än gör Gunnar. För din vilja är väldigt stark, och med det kommer man långt!

Thea
Skickar en stor, varm styrkekram till dig! Beklagar sorgen.. det är tungt när man förlorar människor i sin närhet.
Men nu är du nykter, och du kan sörja och bearbeta på riktigt, och framför allt låta dina känslor leva fritt.
Det är tungt, men vi finns här och vi kämpar tillsammans!

Kram
Mamma Mu

Thea

Godmorgon vänner!
Jodå nykter med huvudvärk som vanligt, tänker för mycket, hehe, inte bra. Mina hjänceller arbetar nog över för mycket.

Gunnar du gör mig stolt.Har sagt det förut, men tycker du har sån insikt. Din fru måste vara jättestolt o glad!?
Jag tänkte på två saker du skrev.
Det där med rutinmässigt drickande, har jag oxå tänkt på, helg=vin, tror mycket kan vara en dålig ingrodd vana, ovanor kan man förändra, ersätta med andra bättre.
Missförstå mig inte nu, jag erkänner att jag e alkoholist, men tror mycket e rutinmässigt drickande oxå, eller att förgylla sin dag, lätta upp tristessen, ett par glas vin , visst roligare att städa o sånt dravel.
Fast för mig bakar livet ihop av allt skit som händer, då pratar jag om verkligt traumatiska händelser, då vill jag bara in i dimman, fly, inte känna, det gör för ont. Repet eller vinet. Jag har valt vinet.

Den andra grejen jag tänkte på e vänner o fester, där känner jag inte igen mig.
Jag har aldrig upplevt att nån undrar varför jag inte dricker, tycker det e många som tar en cola eller bubbel, o ingen undrar varför.
Du skriver om din frus 40-årsfest o hur du ska göra/säga.
Jag tycker nr 1 du skrev, skit i att kommentea din nykterhet.Om du inte vill förståss.
Undrar varför du måste försvara din nykterhet över huvudtaget.
Jag tror det kommer per automatik den dagen du själv e trygg i den.
Blir så förvånad, frågar verkligen vänner om det??
Kanske låter naivt, men som sagt jag har inte råkat ut för det.
Dessutom ska väl du vara värd den kvällen o passa upp på framförallt henne o gästerna?
Då kan du ju inte vingla omkring o vara jobbig iallafall, hehe.

Nä, Gunnar, jag ser inte alkoholen som någon utväg, den dörren har jag stängt. Vill aldrig tillbaka dit igen, o med en dag i taget- tänk, funkar det för mig.
Jag har ju byggt upp skyddsnät, med AA, fått några vänner där, skaffat en sponsor, o jobbar i programmet. Det e en otrolig kraft, o ni oxå här på forumet.
Jag tar gärna din hand Gunnar, på bergodalresan. :))

Ska börja på gymmet nästa vecka, älskar det !! Kanske blir lite piggare då,

Skön söndag till er alla/Thea

Mamma Mu

Jag förstår exakt hur du menar Gunnar, mina vänner och bekanta skulle också undra varför jag är nykter. Jag som ALDRIG varit det förut, och dessutom alltid blivit fullast. Det handlar ju inte om bra eller dåliga vänner - dom skulle reagera eftersom det är något som är så ovanligt..

Om du känner att du inte vill säga sanningen till alla du känner, så är det ju enkelt att dra en rövare och säga att du har magkatarr eller nåt.

Oavsett vilket, så kommer du klara det!

Kram