I dag har jag lunchat med en god vän. Berättade för henne vad som hänt, att jag är permanent nykter och att jag ville berätta för henne i eget förebyggande syfte. Det gick också bra. Hon hade stor förståelse för varför jag använt vin som avkoppling. Hon la nästan orden i min mun. Att jag har slutat dricka gjorde hon ingen affär av öht. Precis som det ska vara. Skönt! Nu har jag inte så många fler som jag har direkt anledning att berätta för. Skönt också att ha ett litet "gäng" runt mig som säkert kan bidra om jag hamnar på villospår. Om inte annat kan de ju påminna mig om varför jag har slutat. Det vet ju de 4 nu.
Kram!

svagis

Du är stark som berättar och har tillit och förtroende för dina vänner. Själv är jag lite mer försiktig och litar inte på mina vänner 100%. Till och med min syster har vid något tillfälle "utnyttjat" att hon känner till mina alkoholproblem genom att säga något lite slarvigt till någon annan släkting om det. En annan gång fick jag höra från min väninna att hon träffat en annan vän till mig på en fest och att han hade frågat "och hur går det med Annas drickande nuförtiden?" och då kände jag att jag inte litar på någon. Jo mina barn kan jag lita på.
Nu ska jag krypa ner och läsa :)
Kram
svagis

Så starkt gjort av dig att berätta och många gånger tror jag att vi har vänner som har det som vi haft. Många som smuttar på vin i tid och otid och gärna varje helg fredag som lördag. Den dagen jag berättar för dem hoppas jag att de kan inspireras och faktiskt ta samma beslut som en själv.
Bra kämpat!
Kram PimPim?

Blir dock ledsen när jag läser vad du skriver svagis. Vad är det för himla barnrumpor du har kring dig??? Alldeles särskilt din syster. Hon bör ju inte göra något än att sluta upp till 1000 procent bakom dig svagis!!! Har hon egna problem eller? (Kan inte låta bli att undra...)

Samtidigt får jag väl säga att jag är mycket positivt överraskad över de reaktioner jag fått hitintills. Hade nog trott att det fanns en risk att jag skulle känna mig lite nedvärderad av någon åtminstone, men inte.

Kram!

svagis

nä jag känner mig lite besviken över hur omgivningen betett sig angående mina alkoholproblem och jag är mycket försiktig nuförtiden jämfört med förut. Min syster är inte helt pålitlig tyvärr - hennes man som hon är 100% lojal med har en tendens att slänga mig under bussen s.a.s.. Han gillar inte/förstår sig inte på mig och därför försöker jag undvika honom så långt det går. Men syrran älskar jag och saknar hela tiden eftersom hon lierat sig med denne man som i mitt tycke är en idiot och en jättebäbis.

Tyvärr så har jag känt mig väldigt ensam idag bl.a. pga ovanstående. Jag har en skuld till Kronofogden och efter att ha betalt in 171 000 kr under 2019 så inser jag att 122 000 kr gick till räntor, och de är inte längre avdragsgilla så mao kunde jag lika gärna spola dem ned i ocker-toaletten direkt. Jag har varit väldigt upprörd pga min ekonomiska situation idag men har boka möte med kommunens skuldrådgivare och hoppas lite på någon strategi från dem. Blä :(

Annars fin dag med solsken :)
Kram
svagis

Trist med systern och trist med skulderna. Bra dock med skuldrådgivaren. Du har ju nämnt att du hamnat i knipa bla pga din dotter. Har dotterns pappa tagit samma ansvar som du för hennes skulder? Funderar bara. Vi kvinnor tenderar ju många gånger ta på oss ett långt mycket större ansvar än vi skulle behöva... Ett viktigt skäl till att vi dricker tror jag.
Kram!

Vilket mod du besitter som törs berätta för vänner, även om de är noga utvalda. Och du har så rätt, det finns absolut inget att skämmas över.

Kram och tack för en intressant och givande tråd. ?

Jag planerade väl denna gång. Inbokad på ett jympapass kl 18 sedan en vecka tillbaka. Kompis som förväntade sig att jag skulle vara där, så backa ur var inte aktuellt. Hade inte en tanke på vin i går. Vad bra! Planering är A och O i detta. Note to myself.

Det var ju tusan också. Och i kväll kan jag inte rädda mig med ett jympapass. Måste vila min otränade kropp en dag... Kom hem från jobbet utan att ha passerat inom vare sig pub eller Affären. Nu får jag låsa in mig. Det blir TV i kväll. Har varit full arbetsdag i dag. Trött! Ska bubbla en flaska vatten. Har ju hjälpt förr....
I kväll ska jag gå och lägga mig nykter. Inget annat.
Kram!

Ensammenintestark

Ja, fredagssuget drabbar oss ju lätt. Bubbelvatten låter bra. Fredagen är till för att ta det lugnt och se fram emot två dagars ledigt, inte gå in i dimman och vakna med tungt huvud och ångest. ??

För egen del alkoholfri öl. Går bra eftersom jag inte druckit så mkt öl tidigare, mest vin och sprit. Nu får vi se hur kvällen med alkad vän till sambon ter sig. Verkar som sambon fallit till föga och handlat vin till sin kompis. Vill helst inte vara med om fylleslag, även om bara en i sällskapet dricker. Wish me luck

"Fredagen är till för att ta det lugnt och se fram emot två dagars ledigt, inte gå in i dimman och vakna med tungt huvud och ångest." Jag tar det till mig. Sitter här med TV:n, en bit ost och tänker tankar kring i morgon bitti. Målbilden nu är att min morgon är pigg och klar. Mycket te, ta det lugnt, ladda för träffen...

Jag önskar dig stort lycka till med kvällen :D. Den kommer att gå bra!
Kram!

svagis

Det har jag här också :) Nyktert fredagsmys med té och macka och så förstås På spåret :) Det känns bra. Har kommit ur den där idén om att köpa en BiB på fredag eftermiddag men så klart att tanken kommer dyka upp igen, det är bara att behålla lugnet och bästa sättet är att inte gå ut när det är som värst - så vi är nyktra :)
Kram
svagis

svagis

Visst kan det låta "tråkigt" att dricka té och bubbelvatten istället för a men jag tror det handlar om mognad och livsvisdom. Den där BILDEN av vad som är kul, den bär vi alla med oss från medier och sociala medier, men om man inte mår bra av att leva så då? Vad gör man då? Jo, kanske dissar man det som hyllas som "KUL" och upptäcker att andra saker är ännu mer kul - som t.ex. att gå på fest och bara dricka alkoholfria drinkar hela kvällen, vakna utan bakfylla och komma ihåg vad man sagt och gjort?

Jag håller på att förändras och önskar att jag kunde vara med er i Sthlm idag men jag är hemma och tar det lugnt. Ha det så mysigt nu allihopa!
Kram
svagis

Var helt slut efter forumträffen i går. Hade tankar på att göra något litet projekt när jag kom hem men avstyrde det. Utmattningen har lärt mig att leva mer energieffektivt. Att förstå när min kropp har fått nog för dagen. Hjärnan har fått lära sig att nog är nog. Även om det finns fler timmar kvar på dagen att göra något så räcker det nu. Jag måste få vila också. Sitta och glo. Mycket tillämpbart även i nykterhetsprocessen måste jag säga. Stressen är inte min vän längre.

14-åringen kom hem om till mig en sväng. Jag såg en öppning att berätta om träffen. Han var inte intresserad. Inte av träffen, inte av annat jag gör för nykterheten. Jag anpassar mig. Sa bara att han ska veta att jag är öppen för att prata om det när och om han vill. Så kan det ju vara. 14-åringen skiter förmodligen fullständigt i HUR jag är nykter. Det viktiga är att jag ÄR nykter.

Ny dag i dag. Mör i kroppen och knoppen. Skitväder ute. Har lite inbokat. Planerar ett ryck med virkningen i dag. Blev ett litet uppehåll sedan jag blev sjuk häromveckan.

Det viktigaste: Jag är nykter och jag kommer vara nykter hela dagen i dag!
Kram!

Härligt??
Hm... tror nog sonen lägger märke till att du är nykter. Han tänker nog mer än man märker och är glad.
Skönt du du vilar när du är trötter. Samma här. Kram???

Sju veckor är lång tid! Så starkt jobbat av dig. Mina tonåringar är inte intresserade av min nykterhet heller fast samtidigt är de mer harmoniska runt mig och sakta men säkert närmar de sig mig med mer kramar och sånt ? små steg i taget.

Vila hjärna är det bästa som finns när man är trött. Man måste bara få vara! Ha en fin söndag nu!

Kram PimPim?

Ensammenintestark

Vad fantastiskt med sju veckor. ?Du har klarat det trots utmattning och inte helt enkelt familjeliv. Jag tar rygg på dig och alla andra förebilder här. Hoppas du känner dig riktigt stolt och glad över att ge dig själv detta!?