Janus

Härligt att läsa att det går framåt och bra för dig. Men det visste jag redan när jag läste dina första inlägg, att du är stark och fixar det.
Det går bra för mig också. Förvånar mig över att inte har något sug efter A. Igår var jag med en vän (som inte vet att jag är nykter alkoholist) och vi åt en bit mat på restaurang och sedan koncert med 10cc. En liten nostalgitripp från 70/80-tal:-). Min vän drack vin o öl medan jag körde A-fritt. Gick hur bra som och idag kommer jag ihåg koncerten :-) och hur mycket jag njöt, till skillnad från från många tidigare tillfällen.
Går fortfarande på AA och det ger mig fortsatt kraft, energi och hopp inför framtiden. Vi är två som kom med ungefär samtidigt i gruppen i december och vi peppar varandra, utbyter erfarenheter och har skrattar åt vissa gemensamma upplevelser.
Önskar dig styrka och att du fortsätter på den inslagna vägen. Livet är ju så mycket bättre utan A.
Nu nattinatti, ny vecka och jobb imorgon.
Kram

svagis

Det är så gott att vakna och se era inlägg i min tråd :)
Jodå - det nyktra livet har kommit för att stanna - inga tveksamheter eller förhandlingar från min sida, däremot har jag lite sug ibland men nu går det över ganska snabbt och gör det inte det så köper jag a-fritt i ett försök att programmera om mig :)

Så himla härligt att höra av dig Janus!! Tänker på din resa och min och känner instinktivt att vi var redo båda två, vi hade kapitulerat och var tillräckligt olyckliga över vad våra alkoholvanor hade ställt till i våra liv. Så nu kan vi följas åt på den nyktra resan, precis som jag och Charlie, Kontentan och några till som slutade dricka julhelgen 2019. Det blir ju så mycket lättare när man "nått botten" och tar sitt nykterhetsbeslut då. Men den där botten kan ju se ut på en massa olika sätt :)

Idag skiner solen och det ser lite kallare ut igen. Jag har inte så ont i lederna, har några lagom stora saker på agendan och ska jobba hemifrån. Livet känns fint! Ha en fin nykter dag därute allihop!
Kram
svagis

svagis

Hade redan packat ned datorn imorse så det får bli några rader nu istället. Har inte läst era trådar idag ännu men snart!
Vaknade av larmet i morse och tog mig iväg med tåget till jobbet (tar en timma). Jag har 3 timmars resande de dagar jag är på plats på mitt kontor vilket är 2-3 dgr per vecka just nu. Idag gick det riktigt bra för mitt knä fungerar igen!! Hurra och tack kära sjukgymnast - dina övningar funkar! Jätteglad att kunna röra mig som vanligt och promenera utan att ha ont. Jobbet blir lite mer intensivt när man inte är på plats varje dag men jag har klarat det fint idag. Tre större möten idag och allt gick väldigt bra :) DÅ slår ett litet sug till på hemvägen - "är jag inte värd någon belöning efter en sån här bra dag?" - "nu vill jag åka hem och riktigt koppla av, och hur brukar jag göra när jag kopplar av?". Jodå ni gissar helt rätt i hur tankarna gick där en stund på tåget. Men sen började jag tänka så här: "Ikväll är det friidrott på TV(9:an), bara det är en belöning i sig! Om jag köper 2 flaskor alkoholfri öl så känns det ju festligt". Så det gjorde jag! Och det funkade hur bra som helst :)

En dag i taget är mitt mantra. En strid (med a-djävulen) i taget och för varje strid jag vinner så blir jag lite starkare i relationen - jag visar (hjärnan) vart skåpet ska stå, nej INTE barskåpet! :-D
Känner mig om möjligt ännu nöjdare nu när jag ska krypa ner i sängen och VANN! Igen!

Har fått SÅ många fantastiska medskick av er härinne - som faktiskt dyker upp när jag utkämpar en liten batalj - t.ex. var det någon av er som skrev "ja, men sen då? hur blir det sen...när du har druckit de alkoholhaltiga glas du drömmer om just nu? hur ser fortsättningen på kvällen ut?". Och sanningen är ju att om jag hade köpt lite alkohol, druckit upp det och fått mitt rus, så hade jag troligen gått ut för att skaffa mer alt. redan imorgon känt att "det gick ju bra, så nu kan jag göra samma sak ikväll, dricka lite bara" och sen hade jag snart varit på samma fläck eller värre igen. TACK till alla er som påminner mig om att jag har en sjukdom, en beroendesjukdom som gör att jag inte kan dricka längre, tyvärr!

Känner mig lättad - jag har överlevt min sjukdom och fått en ny chans <3 En dag i taget...
Kram
svagis

Espandrill

Du är grym som står emot. Bra jobbat. Du frågade vad jag äter i en annan tråd. Allt som går att äta är svaret. Försöker undvika saker med socker i, men äter sånt om det finns framför mig och jag tycker tillräckligt mycket synd om mig själv. Innan jag slutade snusa åt jag aldrig sött, var inte sugen. Har ikväll bestämt mig för att börja snusa igen!

svagis

Det låter ju tokigt att säga Bra till att du tar tillbaka snuset i ditt liv men jag känner igen mig så väl i ditt dilemma. Snus är nästan den bästa "snuttefilt" som finns....den går att ha med överallt, använda utan att någon störs (i princip) och för mig är det fullt tillräckligt att avstå från alkohol just nu. Samtidigt blev jag tvungen att se över hur många kalorier jag äter per dag eftersom mina knän vägrade fungera pga artros så jag har nu både alkohol och i viss mån kalori-intag att tänka på, men jag fokuserar på alkoholen och gör så gott jag kan med maten.

Kram
svagis

svagis

men tror det är dag 48 i min nykterhetsresa. Det går, men jag tror det är för att jag tänker "en dag i taget..." och vägrar bygga upp varken oro eller förhoppningar inför framtiden. Jag vänjer mig steg för steg och lär hjärnan ett nytt sätt att tänka och sånt tar tid!

Glömde skriva att jag som brukar äta en "skogshuggarportion" av mat som jag älskar igår lyckades säga: "EN raggmunk och TVÅ bitar fläsk" i lunchmatsalen (som serverar denna rätt varje tisdag). Och jag blev mätt! Men inte proppmätt :) Kände mig ändå väldigt glad att kunna äta min favoriträtt istället för att köra någon stenhård regim och avstå helt och hållet.

Idag ska jag hämta mina nya progressiva glasögon :) Sen ska jag sätta mig på biblioteket och försöka formulera ett par meningar i min artikel så att den blir publicerad nån gång. Ännu en vanlig dag fast ändå ovanlig eftersom jag är NYKTER - och jag älskar mitt nyktra liv där jag kommer ihåg, sover gott (när jag väl somnar) och jag iakttar kroppens läkningsprocess och känner mig TACKSAM <3
Kram
svagis

Helt övertygad om att tiden är en viktig faktor i vår nykterhetsprocess. För varje dag vi vinner över alkoholen, kommer vi närmre det liv vi vill leva. Ett liv fritt från sug och fullt av upplevelser i ett klart tillstånd. Nu ska du ju se klart också i dina nya brillor! En dag i taget.

Skönt att inte bli proppmätt ju! Jag har också påbörjat projekt hålla igen på maten lite. Det gjorde jag i dag genom att beställa pizza (:D) till lunch - men inte äta upp hela. Alla sätt är bra eller hur?
Kram!

svagis

inte äta upp hela :-D det var bra gjort! Själv åt jag stekt fisk med remouladsås och råa grönsaker på jobbet. Det slank ned....alltihop :)

Nya brillorna blev så bra - så nu ser jag bra ut :-D
Kram
svagis

svagis

Somnade lite snabbare igår kväll vilket var jätteskönt. Vaknade vid 6 när larmet gick igång. På med P1 och kaffebryggaren :) Hörde en nyhet om "ansiktsigenkänning" genom biometriska data som en framtida lösning när du ska betala i affären....skrattar för mig själv och tänker: det var ju precis så det kunde vara förr när någon stammis fick handla på kredit :-D Eftersom innehavaren kände igen ansiktet (analog ansiktsigenkänning) så kunde man handla utan pengar - idag ska man då kunna betala genom att få sitt ansikte scannat....ja ja, nu börjar man bli gammal :-D

Idag ska jag vara nykter. TACK för att jag får stöd av er härinne i mitt nykterhetsarbete <3
Kram
svagis

svagis

och jag fick så mycket gjort på förmiddagen att jag tog en promenad nyss. Fåglarna har redan börjat sjunga och jag har balkongdörren öppen <3

Annars är det lugnt :)
Kram
svagis

Just kommit hem från ett läkarbesök med flickan. Jobba har jag inte hunnit i dag direkt... Underbart med ljuset och solen som kommer nu! Klyschigt kanske men det blir ju som ett slags pånyttfödelse varje år när det vänder :-)
Kram!

Återigen känner jag igen mig en hel del i dig. Dina reflektioner skulle kunna vara mina. Vi är i samma ålder, har både panikångest och pedagogisk bakgrund (har jag för mig). Alltså, att jag har det, vet jag... ?

Du gör den här resan så himla snyggt. Jag både imponeras och inspireras av dig. Tack!

Kram kram

svagis

Jag har haft en bra dag ur nykterhetssynpunkt men varit väldigt arg eftersom jag beställde utdrag på hur Kronofogden fördelat de 171000 kr de fått in av mig genom löneutmätning under 2019. Det är så att 70% av summan har gått till räntor! Så min kapitalskuld har inte sjunkit särskilt mycket alls. Det känns verkligen som pengarna i sjön och jag blev väldigt låg av att se det svart på vitt.

Har skrivit tidigare att jag hjälpt en närstående med bipolär sjukdom som spenderat massor av pengar under sina maniska perioder och att jag under 2017 inte orkade längre utan lät det gå till Kronofogden eftersom jag ändå inte hade några pengar kvar av lönen varje månad när allt var betalt. Nu har jag ju i alla fall existensminimum eller det s.k. förbehållsbeloppet om ca 4300 kr per månad när hyra och el är betalt. Men ett av lånen har en ränta på 24%, vilket de inte hade från början, så jag har kontaktat en advokat som ska hjälpa mig att gå igenom min situation. Jag har ansökt om skuldsanering 2 gånger och fått avslag båda gångerna eftersom jag har ett fast jobb och en bra årsinkomst. De motiverar sig med att "jag nog kan hitta andra vägar att bli av med skulderna" och det där begriper jag inte alls. Så idag har jag ansökt om skuldsanering för 3:e gången. Vi får väl se hur det går.

När en känner sig som en riktig looser så är det lätt att rada upp alla bekymmer och tänka att det är lika bra att köpa sig ett vapen och göra slut på skiten. Men det gör man ju inte...Tänker på mina älskade barn och andra nära och kära som inte alls ser mig som en looser utan tvärtom :) Jag kommer att reda ut det förstås, men det tar tid och nu ska jag alltså rådgöra med en advokat om hur jag kan tänka alternativ. För hittills har jag bara samarbetat med Kronofogden och gjort som de har sagt. Men det håller ju inte uppenbarligen!

Ett problem i taget var det Tjalle :-D Men nu är i alla fall min artros bättre! Och jag är inte längre alkoholist - inte utövande i alla fall :) Och det håller jag...men fortfarande med stor ödmjukhet...en dag i taget <3
Kram
svagis

Låter ju inte klokt med en sådan räntekostnad.... Hoppas verkligen du får får skuldsanering den här gången. Helt hopplöst ju att gå år ut och år in med sådana skulder. Håller tummarna för dig svagis! Precis, du är ingen looser utan motsatsen!
Kram!

Advokat låter som en god plan. 24% ränta är f.. inte ok. Tricket om det är möjligt att samla alla lån till ett som kan ge bättre ränta och med det lånet betala av de som är skitstövlar, så du aldrig någonsin behöver höra av dem. Frågan är bara vilken bank som är villig att se möjlighet att lägga upp ett sånt lån. Tänker att det inte kan vara omöjligt med tanke på att du troget har betalat kronofogden.
Som sagt tror att din advokat kan hitta bra lösningar. Bra beslut!!
Kram

svagis

Det är väl nåt en får vara beredd på...att när man slutar dricka a så orkar man ta tag i sina andra problem.
Tack Rolf och Charlie - ni är stabila <3 Jodå, jag har ju ändrat min livsstil såpass att jag lever på existensminimum utan att lida alltför mycket faktiskt och betalar nästan 14000 kr varje månad till KF sen ett drygt år tillbaka. Jag vill ju göra rätt för mig. Min lilla tröst är mitt uthyrningsrum i lägenheten där en gästande utlandsstudent hyr från sept - juni. De tusenlapparna har jag till tandläkare, glasögon och när det är möjligt; tågluff som är min passion :)

Jag vet ett par banker som tar emot ansökan om skuldsaneringslån och ska bara skriva papper på mitt nya jobb så de ser att jag är fast anställd, sen ska jag ansöka. Så man får ha tålamod. Men det hade varit bättre om jag hade fått lite kunskaper om privatekonomi med modersmjölken...men tyvärr inte.

Idag är det lördag, min favoritdag på hela veckan :) Först ska jag städa lite och lyssna på P1 hela förmiddagen. Sen ut på promenad till havet även om det är mulet. Igår såg jag På spåret och kunde inte resmålen men däremot alla frågefilmerna :) Blev så ivrig att jag var tvungen att messa sonen som jag också tittar, "jag kan!" - den där lilla flickan i mig som vill vara duktig :-D men jag ser på henne med ömhet idag - minns hur roligt det var i skolan när man kände att man lärde sig saker!

Så, idag ska jag vara nykter! Hoppas ni får en fin lördag :)
Kram
svagis

Delar din uppfattning om att lördag är favoritdagen. Lördagmorgon är helt klart favoritmorgonen! Hade ju lite sug i går, men efter inlåsning av mig själv gick det ju bra. Nu sitter jag här och känner så underbart det är. Te har jag så klart och dessutom en tallrik yoghurt med lite frön, banan och russin i. Mums.

Har bokat mig på ett spinningpass kl 10.30. Jag kommer att spinna väldigt lagom efter mina förutsättningar. Bara så glad att jag orkar göra NÅGONTING.

Du, svagis, hade varit himla kul att träffa dig i dag min vän. Skulle vilja ge dig en kram IRL (om jag får).

Du imponerar på mig på allehanda sätt. Inte minst dina hantering av den där trista ekonomiska situationen som du är i nu. 14000 borta varje månad. Jag hade gått under. Du anpassar dig. Stor KRAM!

Och snart tid att byta din signatur?
Jag följer dig och hoppas att om du kan, så kan jag.
Har progressiva glasögon sen ett år, konstigt nog har min viktnedgång gjort att de nu trillar fram på näsan, så de är snarare reversiva.
Önskar dig en fin dag! Kram.