This is it

240 inlägg / 0 nya
Senaste inlägg
JoYo
Igenkänning!

Din tråd beskriver min alkoholism så himla väl. Intressant att läsa. Och jag lider med dig, det här är en jävla skit-sjukdom! Jag har också kämpat i flera år. Förstår mer och mer men önskar vi kunde trycka på OFF för det där suget. Terapeuten tipsade om campral. Får läsa om den. Jag vill också leva utan alkohol. Fullt ut! Kämpa på!!🌸

Fibblan
Bra val - var stolt över det💪!

Så tänker jag😘!
100% fokus dig och din nykterhet!
Finns här, och hejar på!
Stor kram!
/Fibblan 🌼.

Wasabi
Tack JoYo och Fibblan, tyvärr

Tack JoYo och Fibblan, tyvärr så drack jag igår. Ångrar det bittert idag. Mår skit.

Jag kan inte ha alkohol hemma, det går inte. Allt är slut nu i alla fall... fortsätter kampen.

Fibblan
Argh..vad tråkigt..

.. Wasabi 😔! Känner så med dig i din ånger och dåliga mående nu..💚.
Men som vi konstaterat innan du och jag - så ger vi aldrig upp 💪! Du är en kämpe utan dess like! Glöm aldrig det😘! Inte ha ngt hemma, är också ett väldigt bra konstaterande! Spelar ingen roll hur mkt viljestyrka man än har då.. Finns det att tillgå är steget inte långt när a-👿, slår till med sin starkaste kraft..
Fortsätt kampen! Du ska och kommer att vinna den💪!
Styrkekramar i massor🤗!
/Fibblan 🌼.

Wasabi
Vi kämpar på kära Fibblan

Exakt, utan tanke och planering så kan man ta ett glas om det finns tillgängligt hemma... antar att jag ville klara det ändå men det gick ju inte så bra.

Suger började redan på jobbet. Det pratades mycket om alkohol där. Förskönande som alltid och snabbt så formas tanken om att ”jag vill också dricka” vilket sedan leder till att jag dricker alkohol samma dag när jag kommer hem.

Jag måste se upp för fällor... vill jag verkligen sluta dricka? JA. Men det verkar nästan inte så. Tvivlet är där hela tiden - det är ju min snuttefilt mot ångesten...

Fibblan
Snuttefilt mot ångest

Usch, ja..känner så väl igen det..😔. Och nu när det går lite bättre med att avhålla mig från alkohol, så har jag börjat med nikotinet igen.. suck. Det här med summan av lasterna..😬..
Men jag vögrar! Jag ska fan visa mig själv att jag ska klara av livet utan destruktiva snuttefiltar..💪! Det finns ju de bra och sunda snuttefiltarna också, men såklart ingen som så instant gör tricket som de artificiella drogerna. Nu mera betraktar jag alla substanser som kickar igång belöningscentrat, som genvägar som sedermera blir senvägar..(alkohol,nikotin, socker - några andra "droger" har jag aldrig provat, men lovar jag skulle bli hooked på dem också, fortare än kvickt..).

Vi har ju triggat och felställt kroppens naturliga system, under ett bra tag.. Vi får ge oss lite förståelse för att det inte är så enkelt att bryta då..
Jag försöker jag va snäll mot mig.. Allt på en gång kan bli övermäktigt.. samtidigt som det irriterar mig ngt kopiöst att jag inte upplever mig klara av livet utan dåliga "tillsatser" läs; droger för det är vad det är..🤬!
Men det ska gå!
Vi ska klara det här Wasabi💚!

(Igår tog jag ett varmt bad..det är ett skämt att påstå att det i stunden hjälper mot ångest på det sätt som alkohol eller för den del nikotinet kan lindra, men i det långa loppet (!)
- ju mer vi fortsätter avhålla oss och hjärnan får sin chans till tillfrisknande, ju mer kommer kanske dessa mer sunda snuttefiltar, göra tricket..🙏! Vad vet jag, men jag ska leva länge nog för att kunna påstå att jag provat och gett det en ärlig chans!
Vi gör det tillsammans - upp på hästen 💪!
Styrkekramar 💚🤗!
/Fibblan 🌼.

Wasabi
1:a Nov

Min väg till nykterhet är krokig och lång. Många omvägar och u-svängar. Men jag tänker ändå att jag är på rätt väg... på ett sätt. Jag har erkänt att jag har problem sen länge - vilket är första steget. Jag har försökt sluta och dra ner många gånger. Jag har reflekterat, läst böcker, lyssnat på podcasts och skrivit här. Jag har lyckats hålla mig helnykter 2 månader förra året vilket jag ändå är stolt över. Och nu senast så kommer jag tillbaka hit även om jag har druckit och fortsätter skriva och reflektera. Det är omöjligt för mig att se på alkoholen som något att annat än skit och leva med tanken att allt är frid och fröjd. Jag vet att det inte är så och därför är jag rätt säker på att någon gång är sista gången. Bubblan har spruckit sen länge men jag använder den ändå för att snabbt döva ångesten...

Men problemet är inte bara alkohol utan det runt omkring, det som får mig att dricka. Ångest, ensamhet, ilska och depression. Det är också något jag måste ta tag i men jag vet att alkoholen spelar stor roll i hur jag mår så om jag kan göra mig av med den blir det lättare att jobba på mig själv.

Fibblan
Du är klok!

Du är fin!
💚💚💚
Du är bra!
💚💚💚
Du är på väg!

Kramar🤗
/Fibblan 🌼.

Tackohej
Testa...

Har du testat 12-steg?
Hjälpte mig komma till rätta med allt du beskriver som man vill döva med alkoholen.

Wasabi
Skönt att känna lite kontroll

Igår så hade jag ett sug som kom och gick mellan 12:30-18. Under dessa timmar funderade jag på att dricka flera gånger men tog en promenad, drack kaffe och vatten, spelade tv-spel och lekte med hunden. Åt lunch och middag. Sen gick jag och la mig tidigt vid 19. Stolt över mig själv då jag har gett in vid minsta sug de senaste månaderna. Det ger mig hopp. Jag BEHÖVER inte dricka bara för att impulsen är där. Låt tankarna vara där men analysera varför du känner ett sug just nu?

HALT pratar många om vilket är ett bra verktyg - (HUNGRY/ANGRY/LONELY/TIRED) - sug kan uppkomma plötsligt men det är ofta något av detta. Kan också vara törstig för mig. Eller såklart andra saker också men bara man analyserar suget och romantiseringen av alkohol när de uppstår och inte bara skjuter undan dem. Visst kan man hålla sig nykter ett tag på willpower men tror det är viktigt att gräva sig in i sitt missbruk och lära känna sig själv för en trygg och livslång nykterhet.

Ha en bra dag!

Fibblan
Vad roligt o höra 👍!

Heja dig Wasabi 💚!
Du resonerar så klokt! Tror som du - det ska till mer än willpower för en trygg nykterhet! Ibland är den bra att ha att tillgå, men för en långvarig nykterhet, behövs mer. Ofta handlar suget, precis som du beskriver, om annat än längtan efter a. Bra gjort att våga vara kvar i det och analysera vad det kan handla om egentligen 💪!
Heja, heja 💚!
Stor kram!
/Fibblan 🌼.

Wasabi
alkohol suger osv

Tack Fibblan, du är så snäll som fortsätter peppa mig här när jag är så dålig på att peppa andra... förlåt för det allihopa, men skriver när jag genuint känner igen mig i något, eller har något konkret att säga och inte bara för att. Om andra har skrivit samma sak som jag tänker i någons tråd så skriver jag inte det.

I alla fall... har haft en skön lugn dag med en timmes hundpromenad och lyssnade på Recovery Elevator under tiden. Det lugnade mig och jag vet att det inte blir någon alkohol för mig idag och det är så långt jag kan lova. Jag vill inte ha det jävla giftet som kidnappar mig. Som hindrar mig att utvecklas och vara den bästa versionen av mig själv.

Wasabi
Att se nykterheten som en gåva istället för ett straff

På ytan så gör jag redan det. Jag vill vara nykter och jag vet att det är det bästa jag kan göra för mig själv. Men ändå så finns tvivlet i det undermedvetna. Jag kan se en ölreklam eller en middagsscen i en film där de dricker vin, och direkt börja romantisera alkoholen och ev i tankarna börja planera när/vad/hur jag ska dricka. I stunden får ångest och jag börjar tvivla på att jag gör rätt. "Har jag verkligen problem?" "Jag kommer aldrig kunna vara nykter hela livet?" "Varför kan andra, men inte jag?" "Livet är tråkigt utan alkohol." osv. De här tankarna är en ond spiral som leder till att jag dricker inom de närmsta dagarna om inte samma dag om jag inte upptäcker dem och jobbar bort dem. Jobbar bort dem gör jag genom att, istället för att distrahera mig själv, låta dem vara där och fundera på varför dem är där och bryta ner dem en efter en. Sen visualisera hur jag kommer må om jag dricker vs inte dricker. Romantiseringen av alkohol är ett samhällsproblem och jag hoppas att den väl bevarade "hemligheten" kommer ut snart och folk förstår vad de faktiskt riskerar varje gång de tar ett glas.

Jag klassar mig inte själv som alkoholist och har aldrig gjort. Jag upplever just nu ett beroende till alkohol, det är en erfarenhet jag har i livet tyvärr och något jag måste kämpa med just nu. Men det är bara en aspekt i mitt liv. JAG ÄR INTE MITT BEROENDE. Det är det jag försöker komma fram till. Tankarna eller rösterna inne i mitt huvud är alltså inte jag - det är beroendet som snackar med min egen röst. Flummigt som fan jag men hoppas att det makes sense om någon har läst såhär långt.

Fibblan
Det är det, det gör 👍!

Make sense, alltså 😆!
För ngn i samma situation, dvs ngn som upplever att de utvecklat ett beroende av alkohol, mig inberäknad, är det en klockren beskrivning! Tack för du delar med dig av dina kloka tankar, Wasabi 💚! Du är verkligen på G och jag imponeras av din ihärdighet och övertygelse att denna gång, ta mig fan, typ, få den där känslan av nykterhet som en gåva, snarare än ett straff, att verkligen klicka ner och in i dig fullt ut✨!
För precis som du säger, det är en skillnad när det händer. För visst kan vi båda tänka det. Att det är så vi vill tänka och förhålla oss och så gör vi det ett tag, och mår så bra så i det☺️. Men så studsar tanken tillbaka i gamla mönster, kanske triggat av en scen ur en film, eller något annat. Och då från vi "plocka hem" det rätta tankespåret igen💪!
Inte ett dugg flummigt i min värld. Det är så det kan se ut på vägen att bli FRI! Jag känner igen allt ovan😅!
Fortsatta lyckönskningar på den resan
Wasabi🍀🙏!
Vi fixar det här, och vi behöver inte tänka på hela livet, resten av livet nu, eller hur 😜! Nu är nu och just nu är vi båda nöjda med att vi väljer nykterhet, inte sant💚!
Stor kram
/Fibblan 🌼.

Vinäger
Igenkänning

Vi har konstaterat det förr, trots åldersskillnad känner vi igen varandras tankar mycket väl. Jag skriver under även på ditt senaste inlägg, förutom att jag börjar förlika mig med att jag är alkoholist.

Du som är så ung och klok, jag hoppas att du kommer fram till det A-förhållande som passar dig bäst.

Jag är glad för att du är här igen och skriver. Tror att det är viktigt att våga hänga kvar även mör det inte går spikrakt framåt.

Kram

Wasabi
Hejhej

Vad betyder en paus från forumet?

De som svarade en massa alkohol får en kaka. Japp, jag har druckit skitmycket. Inget har blivit bättre - snarare sämre. Som alltid då. Kul ändå att man testar gång på gång för att se om alkoholen plötsligt ska ha blivit en mirakelkur. Jag är så jävla trött på det. Men sluta då? Nä, så enkelt ska det inte vara tydligen. Jag intalar mig själv att alkoholen inte är ett problem och att det bara är ett symptom på andra saker. Visst, jag har andra problem som alkoholen har blivit en tröst för såsom ångest, sorg och ensamhet. Men alkoholen är i sig ett problem. Ett problem som bara växer.

Jag kan vakna upp irriterad och arg. Försöka göra produktiva saker men vill bara gråta. Då börjar jag planera att dricka och POFF så blir jag glad och relieved. Jag har inte ens druckit något än, utan bara tanken på att jag kommer få dricka senare är en lättnad. Jag kan göra det jag ska, slutar gråta och sen på kvällen börjar jag dricka. Eller det behöver inte ens vara kväll, ibland efter lunch. Jag jobbar tre dagar i veckan så jag har försökt att inte dricka dagarna innan jobb vilket har funkat sådär men till kvällen innan sista jobbdagen så brukar jag inte kunna hålla mig och dricka ändå. Bakis på jobbet dagen efter. Sen har jag 4 dagars helg och dricker typ varannan dag, men varannan dag bakis. Bakfyllan är inte att leka med heller... jag har säkert skrivit det förut men jag har spyr nästan alltid dagen efter och det är inte bara en spya utan det fortsätter under dagen tills det bara är galla och magsyra. Det är så äckligt och ofräsch och det gör ont. Hur kan man gå igenom det här och sen dricka igen dagen efter? Jag har väl förstört maglinningen, halsen och tänderna vid det här laget.

Usch, det här inlägget fick mig att må skit men tror att det är bra att skriva ner det i alla fall även om det inte är nyheter direkt. Jag har inte druckit på tre dagar nu i alla fall. Jag måste ta det här på allvar, även när det har gått ett tag och jag inbillar mig att det inte är ett problem längre.

Se klart
Hej Wasabi!

Nu har jag läst hela din tråd och instämmer i vad så många skriver. Du är en extrem kämpe, och du imponerar! Jag har fem veckor nykter i bagaget, och det är första gången jag har bestämt mig för en längre tids nykterhet (3 månader till att börja med) och första gången jag skapar en tråd här.
Jag inspirerar av den kraft och envishet som du visar. Jag hoppas att du ser lite av den själv? Ibland låter det som om du är väldigt arg på dig själv, och att det du utsätter dig för är obegripligt. Men alla vi här har ju det gemensamt att vi tar irrationella beslut. Hör till liksom.
Hoppas du kan se förbi det bara lite och fokusera på det du gör som är så bra! Kram för nykter tisdag. Inte den roligaste, men det är ok.

Andrahalvlek
Välkommen tillbaka!

Upp på hästen igen bara 😊 Förhoppningsvis lite klokare.

Wasabi
Det rullar på

Se klart - Tack så jättemycket för dina fina ord om mig. Du har rätt. Jag blir ofta arg på mig själv vilket såklart är väldigt oproduktivt. Måste försöka ha lite mer tålamod och vara snällare... jag har tänkt på att alkoholen kan, i mitt fall, vara en sorts självskada också. Jag vet att jag har tänkt när jag har druckit att jag förtjänar att må dåligt nästa dag och sen druckit mer. Just nu har jag inget datum utan tar det dag för dag, det funkar bäst för mig.
Grattis till fem veckor, helt underbart ju!

Andrahalvlek - Tack! Ja, lite klokare får man hoppas ;)

Wasabi
En vecka nykter och jag mår så bra

Alltid skönt att få den första veckan överstökad även om det har gått otroligt lätt den här gången. Jag är fortfarande försiktig eftersom jag vet att sug kan komma närsomhelst, men än så länge är jag bara tacksam och lättad över att vara nykter.

Jag märker att jag funderar mer på framtiden när jag inte dricker, men på ett bra sätt. Hur vill jag att mitt liv ska se ut 5-10 år från nu? När jag inte är fast i alkoholträsket (som jag har sett vissa så fyndigt kallar det) kan jag göra vad jag vill! Jag kan försiktigt drömma om att kanske bli mamma någon dag. Jag har ingen barnönskan just nu, och har lovat mig själv att aldrig skaffa barn om jag fortsätter dricka som jag gör. Men kanske om jag är nykter en längre tid och är bekväm i mig själv och vem jag är. Annars vill jag resa, träna och blir exceptionell på att virka. Uppleva livet med min man och komma närmare honom. Jag vill plugga och ha ett jobb där jag trivs en längre tid.

Det är underbart att kunna drömma igen. Jag vill inte sluta.

"Sobriety is everything that alcohol promises"

Se klart
Grattis

Till en vecka! Härligt att höra/läsa, framtiden- den ligger ju där. Önskar dig en fredag utan dividerande med dig själv, utan lite lugn och klarhet! Kram.

Wasabi
Jag önskar dig detsamma, Se klart!

Intressant hur enkelt och rätt ett beslut kan kännas, och hur tacksam jag är över det just nu. Absolut inget dividerande utan bara lättnad över att inte behöva dricka och förstöra mig själv.

Andrahalvlek
Härligt 🤗

Jag är nykter dag 6 och är nyfiken på hur jag ska uppleva min första nyktra helg på evigheter.

Grattis till första nyktra veckan!

Wasabi
Jag gör det här för mig, ingen tvingar mig

Andrahalvlek - Tack! Läste i din tråd att helgen hade gått bra, det gör mig glad.

Igår köpte min man mat till oss och öl till sig själv. Han frågade om det var okej och det är det ju såklart. Jag måste kunna vara runt alkohol för att överleva i denna värld. Lite dramatiskt men ni fattar. Men jag kände fortfarande ett litet sting, eller vad man ska kalla det, när han sa det. Några sekunder av avundsjuka, irritation och sorg. Det försvann ganska fort men ändå, inte så kul. Jag vet ju att jag gör det här för mig själv, ingen annan. Varför ska jag då vara avundsjuk och arg över någonting jag inte vill ha? Jag hoppas att det inte alltid kommer kännas så när folk dricker runt omkring mig. Jag är ju bara 9 dagar in så det är fortfarande så färskt allting. Lite rädd var jag att jag skulle dricka automatiskt också. Att jag var så djupt i beroendet att jag inte kan ha alkohol hemma, men jag KONTROLLERAR mina handlingar. Jag kan bestämma mig för att inte plocka upp ett glas, hålla det till munnen och svälja alkohol. Tankar och känslor är svårare... men det kanske kommer.

Se klart
Är också rädd

För det som en del beskriver, att tappa kontrollen. Jag gör det sällan, överlag och ett exempel är att jag typ aldrig verkar vara särskilt full, oavsett om jag dricker mycket.
Konstigt att en då blivit just en sån som dricker för mycket. Men vi håller oss på rätt sida, även idag!

Vinäger
Fina vännen

Så fint att se att du är på banan igen. Det är tufft att klara av att avstå när någon i närheten dricker. Kan du be din man avstå om du känner att det blir övermäktigt?

Tio dagar i morgon = tvåbent i nykterheten. Du är fenomenal. Jag hejar på dig och önskar dig ett varmt lycka till.

Kram kram

Wasabi
11 dagar

Jag var lite rädd för att tappa kontrollen men efter det så känner jag mig starkare. Jag bestämmer om jag ska dricka eller inte och det ska jag inte - det vill jag inte. Det kommer alltid vara alkohol runt omkring så jag får leva med det. Det kan vara lite obekvämt men det är okej. Min man dricker inte så mycket eller ofta.

Andrahalvlek
”Jag bestämmer”

SÅ viktiga ord, både att säga/skriva men framför allt att känna.

Vinäger
Bra jobbat

Vill önska dig en trevlig helg. Skönt att läsa att din man inte dricker för mycket och för ofta. Det underlättar trots allt.

Kram till dig

Wasabi
14 dagar

Tack Andrahalvlek och Vinäger. Ja, det är något kraftfullt över att kunna ändra en dålig vana, speciellt när det handlar om en beroendeframkallande drog såsom alkohol (vill inte förminska drogen eller beroendet men bara inflika att vi kan ta kontrollen!). Nu ska jag inte ropa hej innan jag har kommit över ån (är detta rätt ordspråk, låter skitkonstigt i mina öron. Jag har varit borta från Sverige för länge, haha), men egentligen finns det väl ingen å med att sluta dricka. Man är ju aldrig "klar", utan man bygger på sin nykterhet hela tiden med återfall, händelser, insikter, erfarenhet och vita perioder. Tillslut så hamnar man förhoppningsvis i ett tillstånd där nykterheten ses som en gåva och det enda naturliga valet. Jag vet inte om jag är där än men jag är nyfiken. Hur kommer jag må vid 3 månaders, 6 månaders, 1 års nykterhet? Jag vet vad alkohol gör, nu vill jag testa utan.

Sidor