Läste någons inlägg om att det kan ta lång tid, 1 år?, att bli helt nykter i kropp och själ?
Idag känns det som att jag står stilla. Söker lyckokänslan.
Men inser att jag inte kan skynda livet.
Låter livet vara.
Lutar mig tillbaka när kroppen vill rusa in i en känsla. Balans☯️

Grattis till 83 dagarJoYo! Jo, jag har tänkt så. Att ett år måste man nog räkna med. Under tiden får man glädjas åt de perioder som går lättare och kämpa när det är lite svårare. Vi verkar vara flera som är lite låga just nu här i forumet. Solen skiner, våren är på G men vi kan inte riktigt glädjas åt det som förr. VaknaVacker gav mig lite Youtubetips i min tråd. Efter att ha sett föreläsningarna ser jag att det finns en tydlig förklaring i alla fall. Kanske kan hjälpa dig också?

Kram!

Så bra påminnelse,
Tänk vad mycket tillbakalutat, väntande, bara-låta-var liv vi har att ta igen. Så mycket som vi nästlat oss ur med det där vinglaset (-en)
Jag önskar varken dig eller någon samman dessa dagar, men eftersom vi är några som delar dem just nu gissar jag på att de berättar något för oss, och att vi behöver lyssna. Däremellan jobb och hålla i vardagen- nog så stor utmaning i dessa pyjamas-byx-tider.
Tack för att du berättar och delar med dig! Kram.

Idag är en dag jag skulle druckit bort om jag drack. Himlars vad många dagar jag skulle druckit bort om jag drack.
Idag har jag känt stress pga tristess. Corona-viruset gör en osocial och jag visste inte att jag var så social som jag ändå är. Lite åt det introverta men gillar att umgås. När jag har den energin. Men nu avbokas alla roligheter... Jaha, då får man hämta energi i träning. Lite kallt att träna utomhus så det blev inne, hemma.
Jag vill leva och göra allt det där som jag tagit för givet. Corona oron har blivit ett vakuum i en bubbla av inget. Ovissheten stressar. Jag får väl göra vad jag skulle råda en annan. Att yoga, meditera, läsa, gilla läget, surfa på vågorna ??‍♀️

Bara, och hoppas att tristessen släpper taget lite. Som vi enats om, en utmanade tid.
Jag känner att jag ibland fastnat i grubblande som stressat mig mer än saknaden av alkohol.
Att vid någon tidpunkt släppa taget, hur det nu har gått till, har hjälpt,
Skönt att du håller i dina goda rutiner, önskar dig en fin lördag! Kram.

Jag var nyss i din tråd och läste! ??‍♀️ Tack detsamma, en härlig lördag kväll till dig! Godnatt tillochmed snart!
???‍♀️☯️kram

Tänkte högt inför min man i bilen idag. ”När är man nykterist? När vet man att man inte dricker mer?”
Och så vips, helt utan eftertanke la jag till ”nästa mål är 365 dagar”!
Va???? Vad sa jag? Är jag redo?
Har jag gett mig in på en för svår nivå? Ensam? Hjälp, kära medkämpar!
Jag får ju inte skynda! Lutar mig tillbaka igen. Inte stressa!
365 dagar? Jag menar ju april månad som nästa delmål! Eller en dag till. Varför sa jag så? Tufft...??‍♀️

Jättebra fråga! Har också klurat på det.
(Det är lite som är man vegan om man äter kött var tredje månad?)
Men tänker att om man tar beslutet att vara vit framöver så är man nykterist... men jag känner mig mer som en nykter alkoholist?

365 dagar är nog vad du vill. You go! ? Ta en dag i taget bara vare sig du tänker en månad eller ett år i hjärtat ditt❤

Sov gott? och kram?

Jag tänker nog som VaknaVacker att jag är en nykter alkoholist.

Min dotter som aldrig har druckit, och väljer att inte göra det nu heller, är mer nykterist. Tycker jag. Även om hon inte kallar sig nykterist. Hon säger bara ”nej tack, jag dricker inte alkohol”. 22 år och hur cool som helst.

Ordval betyder olika för oss alla, men huvudsaken är att du mår så pass bra i din nykterhet att du vill fortsätta ? Heja dig!

Jag tänker ingen bortre gräns. ”Inom överskådlig framtid” är min flummiga målsättning.

Sen tror jag dock att ett år är en lämplig period. Då hinner man gå igenom alla årstider och högtider, och alla andra situationer som tidigare varit laddade med alkohol som nu istället ska laddas med nyktra erfarenheter ?

You go girl!

Exakt de tankarna snurrar i mitt huvud. Eller mer rör sig, snurrar inte så mycket nu utan känns hyfsat lugnt, I bilen sa jag; har inte bestämt mig, ett halvår, ett år, ett liv?
Ett år- och sedan ett liv kanske är en strategi?
Vi får dela med oss av våra funderingar. Det är ett stort värde att vara fler på resan! Kram.

Idag fick jag plötsligt en skräckfylld insikt. Med hela mitt jag insåg jag hur farligt det kan vara att dricka alkohol, att tappa kontrollen över sig själv så. Vad som helst hade kunnat hända när jag drack. Jag hade kunnat ta livet av mig, eller någon annan, av misstag. Kunde kört full. På nåns barn. Jag körde aldrig full. Men det kunde likväl ha blivit så tillslut. Jag fick en sån skräckfylld insikt om hur fruktansvärt det är att dricka nervgift och bli helt utom kontroll. Jag insåg att jag faktiskt är rädd för alkohol. Denna hemska kraft som får människor helt ur spår, som får människor att göra fruktansvärda saker och drar ner ens hälsa i träsket. Drar ned hela familjer. Barn lider. Jag är på riktigt rädd för alkohol och kan inte fatta att vi människor ens dricker alls??
Jag är så glad att jag vaknade, väcktes, fick en ny chans till ett liv tillsammans med mina barn.
Tacksam! Såå tacksam!?

Hej Joyo och tack för inlägg om skräcken. Ja du. Jag har först nu börjat tänka mer på framtiden- som alkoholist. Och det slår mig att jag ofta och nästan undermedvetet funderar över det, men att tankarna inte fått komma upp till ytan, för att jag känt mig för rädd.
Jag funderar på framtiden som jag vet att du också gör och undrar lite grann hur dina tankar går, om du vill dela med dig alltså?
Kram.

Jag ser gärna framtiden som nykterist. Jag vill inte vara alkoholist eller nykter alkoholist. Jag vill vara nykter.
Jag är rädd för alkohol. Att jag ska bli knäpp och börja dricka. Men jag ska inte. Jag tänker inte dricka. Jag vill aldrig mer dricka. Det passar inte mina värderingar.
Hur tänker du? Hur tänker ni andra om framtiden?
??‍♀️?

Ja det är läskigt att tänka på att man inte haft koll när man var varit full. Huvva. Bara det att inte minnas vad som hänt kvällen innan?

Ha en fin nykter kväll? kram?

Och inget velande,
Skönt.
Att vara nykter är ju ETT beslut (som förnyas dagligen) men inte tusen beslut kring hur mycket etc etc tjat som jag inte ens orkar skriva.
Skönt att läsa ditt inlägg.
Jag tänker som du, vill vara nykter. Tänker på livslånga beslut och om jag fattat något sådant tidigare,
Större än att gifta sig.
Tack för tankar! Kram.

Det är vad jag vill vara. Det är vad jag känner nu, men det tog ett tag innan jag var tvärsäker.
Angående skräck, jag har kört bil med promille i kroppen, garanterat, men inte medvetet på fyllan utan mer "dagen efter" på tidiga mornar osv. Och har tänkt nu i efterhand, tänk om man körde på ett barn som dog på kuppen, med alkohol i kroppen. Då hade det inte spelat någon roll även om man blev helnykterist efteråt, livet hade varit förstört ändå.

Jag har kommit till det där stadiet "varför skulle jag vilja dricka alkohol? Jag vill ju inte dricka bensin" ?

Kram